מעצב VS מתכנת

SoftwareMan

New member
מעצב VS מתכנת

לפני מספר ימים חבר שאל אותי היכן עובר גבול האחריות בין מעצב למתכנת אתרים\אפליקציות, ולא ממש ידעתי מה לענות לו.

לצורך העניין, האם מעצב צריך לדעת HTML ?CSS? או שכל מה שהוא עושה זה לשלוח JPEG למתכנת של איך הדברים צרכים להיראות.

אשמח לשמוע מנסיונכם.
תודה מראש לעונים.

Miki Watts

New member
מעצב צריך להסתכל ברמה יותר גבוהה מאשר רק איך דף מסויים יראה

הוא צריך לראות אם האתר כולו נראה אחיד ומגובש, האם קל להשתמש באתר מבחינת ממשק משתמש וכו'.
המתכנת צריך לממש את הפונקציונליות ואת צד השרת על מנת שהאתר יתפקד ויבצע דברים בפועל.
החתך בין מעצב למתכנת הוא אולי בקטע של עיצוב נקודתי טכני של הדף, ובתיאום ביניהם (אם לדוגמה המעצב רוצה משהו שקשה או בלתי אפשרי לעשות וצריך לתאם את מה שרוצים מול מה שאפשר), אבל חוץ מזה זה שני דברים שונים לגמרי.

user32

Well-known member
מנהל
בערך כמו שתיארת

לרוב אנשיי הUX מגדירים את התנהגות ומראה האפליקציה והמעצבים הגרפים דואגים למראה מבחינת גרפית (צבעים, גדלים, פונטים וכו'). לפעמים אדם אחד עושה את שני התפקידים.

המצב האידיאלי הוא שהמעצבים יספקו PNG כפי שתיארת ויעצבו אותו ככל העולה על רוחם בהנחה שמתכנת אמור להיות מספיק מוכשר כדי לגרום לתוכנה להראות בדיוק כמו בתמונה. בטכנולוגיות שיש היום זה לא אמור להיות בעיה לענות על גחמותיהם של המעצב הכי מופרע שאפשר לדמיין.
כיוון שעקרונות העיצוב מכתיבים שיהיה למוצר "שפת עיצוב אחידה" משמע שרוב החלקים ייראו דומים זה לזה מה שבדרך כלל אומר שאפשר לתרגם את זה לCSS ורכיבי Reusable שמן הסתם מקלים על המתכנת.
במקרים רבים המעצבים ייאלצו להתפשר בגלל מגבלות משאבים שזה בדרך כלל אומר שלמתכנת אין זמן או אין חשק לעבוד קשה או שהחברה לא רוצה להשקיע את הנדרש ואז צריך להתאים את העיצוב למציאות התכנותית.

user32

Well-known member
מנהל
מנסיוני הם חסרי תועלת (הדפים)

הם מחוללים אותם באיזה כלי כמו דרימוויבר ודומיו. אולי זה נחמד לשם המחשה אבל כל דבר מעבר (רספונסיביות, שימוש חוזר ברכיבים וכו') שלא לדבר על חלקי HTML שנוצרים ומשתנים דינאמית בהתאם למשתמש.

גם הCSS והסטיילים שנוצרים בכלים האוטומטיים הם חסרי תועלת וצריך לשכתב. אולי יש מעצבים שגם שולטים בדברים האלה ויודעים לשלוח תוצרים טובים, אני לא נתקלתי בכאלה ובדרך כלל יש יחס הפוך בין כשרון אמנותי ליכולת לספק קוד.

סתם דוגמא: נגיד שלחו לך 30 דפים ובכל דף יש 3-4 כפתורים אז יהיו לך 90-120 כפתורים שמוגדרים כDIV עם גדלים אבסולוטיים בפיקסלים מה שפחות או יותר לא שווה כלום.

אני עבדתי עם חברה שסיפקה את זה

וזה היה די מוצלח.
הם עצמם כתבו את הדפים ולא איזה כלי אוטומטי. כמובן שגם אלו שבנו את האתר (אני ועוד אחת) שינינו הרבה CSS וכדומה אבל את עיקר המבנה הם נתנו. אני חושב שפעמים רבות בחברה אין את הכישורים המאימים של העיצוב ובניית הדפים ברמה גבוהה ובטווח הקצר זה אחלה פתרון לטעמי.
&nbsp
שם החברה שעבדנו איתם הוא sunday interactive design.

user32

Well-known member
מנהל
יש מקרים כנראה

או שנעזרו במתכנת משלהם או שאחד המעצבים שם יודע HTML. יש גם כאלה.

למעלה