מעצבן

dora15

New member
מעצבן

מישהי מכירה נוסחה אין אפשר להפסיק להתעצבן מהדברים המעצבנים שהחמות עושות. חזרתי מיום ההולדת שלה ושוב אני ממש לא מצליחה להרדם בשביל מה טרחתי בכלל ללכת, איזה עונש.

נונה17

New member
קודם כל, לא כל החמיות עושות דברים מעצבנים

את הרי מתעצבנת מחמותך שלך...גם שלי לפעמים מעצבנת, אבל זה בקטנה ואני פשוט לא לוקחת ללב כי אני יודעת שהכוונות שלה טובות. מצד שני, אולי אצלך זה לא בקטנה. רוצה לספר קצת איך היא עצבנה אותך?

dora15

New member
סוף סוף התפנתי

קצת נרגעתי מאתמול, אני מנסה לעבוד על זה כל פעם מחדש, להבין שהיא כזאת ולא להתייחס. אבל שזה פוגע בילדים זה מטריף! אתמול הבן שלי הקטן (ביום שני יהיה בן שנה) רץ אליה בהתלהבות שתתייחס אליו קצת היא הרימה אותו לרגע והתלוננה שהוא כבד כואבות לה הייידים היא לא יכולה להרים אותו. אבל, שבאה גיסתי (הבת שלה) עם הילדים שלה פתאום כבר לא כאב לה שום דבר היא הרימה את הילדים שלה (בני שנה וחצי ושנתיים וחצי) כל הערב .

תמר36

New member
אין לך מה ךהתעצבן, הן הריי יעשו הכל לעצבן

וכשהן מצליחות אין מרוצות מהן. תרימי את הילדים שלך, תפנקי אותם, הם בטוח ירגישו בהפלייה הזו ולא ירצו את קרבתה, אז היא אוליי תבין למה מגיע לה כזה יחס. ילדים לא שוכחים. אם אני אספר לך מה חמותי היתה עושה לי לפניי גרושיי ישמרו לך השערות. חברתי פשוט אמרה לי "תרחמי עליה, היא כנראה אישה מאוד מסכנה ומתוסכלת" זה מה שעזר לי להעביר את הרגעים הבודדים שלי במחיצתה. פשוט ריחמתי עליה וזה עזר לי לא להתעצבן.

dora15

New member
מתסכל

אני כל כך מתאמצת בשביל בעלי וגם בשביל הילדים הם בסך הכל אוהבים אותה וזה כואב לי שהיא פוגעת ככה. לא מזמן הבן שלי הגדול התלוננן שהוא לא רואה אותה מספיק אז התקשרי ואמרתי לה. קבענו שהיא שתבוא אלינו אחה"צ , היא באה אבל הביאה איתה את הבת שלה עם הילדים שלה וכרגיל היתה איתם. החזיקה את הבן שלי הקטן לרגע ואני נכנסתי הביתה לארגן לפריננססות ארוחת ערב, פתאום אני רואה שהיא לבד איפה הבן שלי הקטן? השאירה אותו לבד בחצר בלול ונכנסה. אני רק נזכרת בזה ..

תמר36

New member
חבל, הילדים עוד קטנים ורוצים את סבתא.עוד מעט

הם יגדלו, ילכו לחברה ולא יראו את סבתא ממטר, בטח אז היא תחפש אותם.

klasica

New member
יקירתי, דרך העולם היא, שכשהילדים גדלים

הם מימלא לא רואים את הסבתא ממטר, ממש טבעי. אחר כך אם הסבתא עדיין זוכה לראות אותם נישאים אז זה חוזר.

מוחה............................

יש עדיין ילדים (ושלי נימנים עליהם) כשגם הם כבר בוגרים בעצמם לא זונחים את הסבסבתא. ילדי מאוד עסוקים בצבא ,אבל מקפידים מאוד לדבר טלפונית לפחות 3-4 פעמים בשבוע עם הסבסבתא. (ואף לבקר מידי כמה חודשים -ריחוק ג"ג). כנ"ל לגבי בתי שהיא בעצמה כבר נשואה המקפידה גם על טלפונים וגם על ביקורים תכופים. זה ממש לא טבעי בעיני מה שכתבת. לדעתי זה מסר וחינוך שהילד מקבל בבית.

klasica

New member
התכוונת שגם מסננים טלפונים של סבתא;-? עד

שאת הרגשת ממש לא נוח עם הנושא ושמת שאלה כאן . אבל ממש לא קשור לחינוך, יש תקופה בחיי הילדים, שבהם הם עסוקים בחייהם,שלפעמים גם ההורים וסבתא נדחקים לצד , מה לעשות? ציינתי שזה חוזר בחזרה, כאשר הנכדים נישאים ונעשים הורים בעצמם . ומאד תלוי באופיים של הנכדים. יש כאלה שישמרו על קשר עם סבתא בכל מצב. יש כאלה שיעשו זאת רק כשמזכירים להם.

אני מקווה שאין ציניות בהודעתך

הסינון נובע מריבוי מוגזם של הטלפונים. זה לא סותר את העובדה שנשמר קשר רציף.

אוסה

New member
בעלי מאוד מכבד את סבתא

ככה שגם אני לא מסכימה עם זה שלא רואים את הסבתא ממטר. זה לא קשור רק לחינוך זה קשור גם לאוםי האדם

חלק מהאופי מעוצב ע"י החינוך

מה משפיע יותר סביבה או גנים ? שניהם. יש תיאוריות לכאן ולכאן, אך זה כבר מתחום הפסיכולגיה. דוגמה שמתאימה לשתינו. עשו מחקר על תאומים זהים שהופרדו בלידתם. ראו שכל אחד קבל תכונות שונות. זאת תמיכה של השפעת הסביבה.ואני תומכת יותר בהשפעת הסביבה עם שילוב הגנטיקה.

ואפרופו סבא

סבא של בעלי נפטר שבתי הייתה כבר ילדה די גדולה. בכל עלייה לצפון הקפדנו להגיע עד אליו לבקרו. לכן, אני חושבת שדוגמה אישית כנראה אין טוב ממנה.

klasica

New member
מאמר נחמד בנושא שקצת שופך אור

ואגב, לא התכוונתי להעליב , מאד הבנתי את הבת שלך, אם כי אחרי שהייתי מתפנה, הייתי מתקשרת לומר לסבתא שהכל בסדר ושאם היא לא עונה, סימן שהיא מאד עסוקה, ואין צורך להתקשר הרבה פעמים. לי לא היו סבים וסבתות לצערי, כולם ניספו בשואה, הורי למשל היו סבא וסבתא מאד אוהבים, אבל לא מהסוג שאני רוצה להיות ולכן אני יוצרת לי מודל משל עצמי.

את לא יודעת איך זה

מאה פעם אני אומרת לחמותי שהבת מאוד עסוקה (בדרך אגב, כי בחמות כמו שלי לא "נוגעים" לרעה ) , והסיפור חוזר למחרת. זה נכון גם לגבי הבנים. אומר מאה פעם שהם בפעילות צבאית והטלפון סגור ובכל זאת מנסים. נו.שיהיה. היכן המאמר. מעניין לקרא. ולא נעלבתי. הייתה תחוה של ציניות בדברייך. הכל בסדר.

../images/Emo9.gif תודה.

מעניין ונכון. ולמה צחוק בהודעה. ובכן ,חמי שיחיה (למדתי מיאיר לפיד) בן 85. אדם צלול לחלוטין. מה הוא עושה כעת ? עובר קורס מחשבים. כל יום אני שותפה לחוויות : " היום פתחתי תיקייה", "נכנסתי לגיגל "(במקום גוגל). אנחנו נקרעים מצחוק. שלא לדבר שהוא יועץ ההשקעות של הנכדים. ובכן, באמת יש קשר גם במידת הקדמה הטכנולוגית של הסבאסבתא בקשר. (יש נושאים לדבר עליהם מעבר "למה נשמע" "והכנתי לך את מה שאתה אוהב".

klasica

New member
את יוצאת מתוך הנחה שכולן עושות זאת בכוונת

מכוון כדי לעצבן ולהכאיב - הרי מי שאמור להשאר פגוע באמת זה הילד שכביכול אמור להרגיש שלא אוהבים אותו, את באמת חושבת שמישהו באמת מכאיב לילד מתוך כוונה להכאיב לאמא שלו? אם יש אדם כזה הוא צריך ללכת לטיפול מיידי, וכשאת מדברת בלשון רבים את משליכה את מה שעשתה לך חמותך על כולן, ואולי חמותך היא מסוג האנשים ששנאתם גוברת על מחשבה שקולה ובוגרת.

תמר36

New member
את כזו תמימה ונאיבית, אין לך מושג כמה משתמשים

בילדים כשפורץ סכסוף. לא מעט מקריי גירושין הם על גב הילדים, הבעלים חושבים שהמזונות הן לרווחת האמא בלבד ואז גם לא משלמים אותם, לא מבקרים את הילד כי לטפל בו עולה כסף..... רוצה עוד דוגמאות?

למעלה