תרשה לי לחלוק עליך
הפרעות קשב, במידה והן אובחנו והן אכן קיימות - אינן עוברות לקראת הגיוס! החבר'ה האלה מסוגלים, למשל, לבצע מטלות כשהן נאמרות להם אחת אחת. ברגע שאתה נותן להם כמה משימות בבת אחת - הם ילכו לאיבוד. הבכור שלי הוא כזה, ולמזלנו, היתה אלטרנטיבה בכל שנות הלימודים, שילמד בצורה פרטנית, מלבד כיתת האם. רק כך הוא הצליח לעבור את הבגרויות. וגם לא את כולן, מחוסר בזמן. בצבא, התגייס ליחידה קרבית, ונתקל בקושי רב כשהמפקד נתן מספר פקודות בבת אחת. למזלי - גם שם הטיבו עימו כשהכירו בבעיה. אם לא - סביר להניח שהיה מתיאש ונושר. וזה מבחינתי, הרע בהתגלמותו, מכיוון שהיה ממשיך לחוות "כשלונות", דבר שלבטח לא היה תורם לדימויו העצמי. קונצרטה - מסייעת בהחלט... על אף שזה לא ממש מקובל בצבא. אבל זה מה יש. אני יודעת שיש היום דרכים ללמד את המוח להתמודד עם הקושי. וזה הדבר הראשון שהוא יעשה ברגע שישתחרר. (חבל שלא ידענו קודם...) הענין הוא, שלמערכת החינוך אין את הכלים, ולדעתי אין גם את הרצון, לעזור לילדים האלה להתמודד, כי המערכת לא תכניס לתוכה את הדרך האלטרנטיבית, שמוכיחה את עצמה. ולכן חלק ניכר מהילדים נופלים בין הכסאות וכל המשתמע מכך. אני מצפה ליום שבו אוכל להפסיק לפרנס את המשווקים של התרופות הנ"ל....... למען ולטובת הילד. מאד יתכן, ושווה לבדוק, אם השיטה הזו ישימה על הסובלים מ ADD