מעניין

לא התחברתי

בדוגמאות שניתנו על הילדים לא יתפוס במקרים שהילד עם הפרעת קשב וריכוז, שהיום הם כמעט חצי כיתה. לילד עם הבנה שגויה של קודים חברתיים( שזה אחד מהתסמינים) תהיה בעיה להבין זאת.

BlackUnicorn

New member
תתפלאי.

נתתי שנה שעברה שיעורים פרטיים לילד בכיתה ה' שרצו לתת לו ריטלין. הפרעות קשב עלק. הוא היה עם ציונים של נכשל במתמטיקה. שנא את זה. לא הבין כלום. ישבתי והסברתי לו ודיברתי איתו בדיוק כמו בכתבה - על מה זה בשבילו וכו' - ותוך חודשיים הוא היה מהמתקדמים בכיתה עם ציונים של 95 ומעלה. הכל בולשיט.

BlackUnicorn

New member
וזו רק דוגמא אחת כמובן.

אותו הדבר נכון גם לגבי מישהי אחרת שאני מכירה, שהשתפרה בשנתיים האחרונות באופן אדיר (גילאים 13-15) ועוד כמה. ואני בטוחה שיש מלא. כל מה שצריך זה להשקיע בהם. ההורים של היום נורא ממהרים לקחת אותם לאבחונים ולקבוע "הפרעת קשב".

I C E M A N 7

New member
'הפרעת קשב'

מונח שמפרנס היטב פסיכולוגים וחברות תרופות. אני מבקש ממך לא להקל ראש בדבר החיוני הזה.

למה רק חצי כיתה?

לדעתי כל הילדים סובלים מבעיות קשב וריכוז - ככה הם נולדים, לפעמים זה עובר להם לקראת הגיוס (אבל אני מה איכפת לי - אני בסה"כ משווק את התרופה לבעיה הזאת וגוזר עמלה צנועה לפרנסתי
).

במבי53

New member
תרשה לי לחלוק עליך

הפרעות קשב, במידה והן אובחנו והן אכן קיימות - אינן עוברות לקראת הגיוס! החבר'ה האלה מסוגלים, למשל, לבצע מטלות כשהן נאמרות להם אחת אחת. ברגע שאתה נותן להם כמה משימות בבת אחת - הם ילכו לאיבוד. הבכור שלי הוא כזה, ולמזלנו, היתה אלטרנטיבה בכל שנות הלימודים, שילמד בצורה פרטנית, מלבד כיתת האם. רק כך הוא הצליח לעבור את הבגרויות. וגם לא את כולן, מחוסר בזמן. בצבא, התגייס ליחידה קרבית, ונתקל בקושי רב כשהמפקד נתן מספר פקודות בבת אחת. למזלי - גם שם הטיבו עימו כשהכירו בבעיה. אם לא - סביר להניח שהיה מתיאש ונושר. וזה מבחינתי, הרע בהתגלמותו, מכיוון שהיה ממשיך לחוות "כשלונות", דבר שלבטח לא היה תורם לדימויו העצמי. קונצרטה - מסייעת בהחלט... על אף שזה לא ממש מקובל בצבא. אבל זה מה יש. אני יודעת שיש היום דרכים ללמד את המוח להתמודד עם הקושי. וזה הדבר הראשון שהוא יעשה ברגע שישתחרר. (חבל שלא ידענו קודם...) הענין הוא, שלמערכת החינוך אין את הכלים, ולדעתי אין גם את הרצון, לעזור לילדים האלה להתמודד, כי המערכת לא תכניס לתוכה את הדרך האלטרנטיבית, שמוכיחה את עצמה. ולכן חלק ניכר מהילדים נופלים בין הכסאות וכל המשתמע מכך. אני מצפה ליום שבו אוכל להפסיק לפרנס את המשווקים של התרופות הנ"ל....... למען ולטובת הילד. מאד יתכן, ושווה לבדוק, אם השיטה הזו ישימה על הסובלים מ ADD

אני, עדיין, בן הדור

שבו כולם היו ילדים - שובבים, קופצנים, טיפשים, חכמים - כל מיני, אבל כולם ילדים ואיכשהו, רובנו יצאנו בסדר בסוף. היום נגמרו הילדים הרגילים - יש דיסלקטים, ADHD, סתם ADD, מחוננים - כל סיווג והמגזר בתעשייה שאותו הוא מפרנס.

כן. בסוף יצאתי בסדר...

אחרי שכיסחתי למורה את הדלת של האוטו ועוד כמה דברים שלא נעים לי לספר.. אני חיה היום את הילדות/נעורים שלי עם הבן... לדוגמא? שהוא יושב עם השיעורים וכלום לא ניקלט.. מאחר והראש עסוק בכל הרעשים מסביב. למה לא להקל עליו אם אפשר? למעט איבחון פסיכודידקטי אני לא מפרנסת אף אחד.

במבי53

New member
כן, תגדיר "בסדר"

כי למיטב זכרוני, לפני 30 שנה ומטה, לא היה שמץ מודעות והבנה בנוגע לילדים ש"נפלו בין הכסאות". אותם ילדים, שכיום אנחנו יודעים לתת שם לבעיה שהיתה להם (ועדיין) היו מוכנסים ל"מוסדות" כאלו ואחרים ואפילו כונו בשמות כגון "מופרעים". בעצם אותם ילדים לא היו כלל מופרעים. סביר להניח שהם סבלו מהיפראקטיביות או המונח שלא אהבת לשמוע - ADD/ADHA וכו'. חלקם גדלו כאנשים חסרי ביטחון עצמי ובעלי דימוי עצמי שואף לאפס. חלק - עם קצת מזל (שוב, מזל, כי לא היתה אז מודעות בסגנון כתיבתה של חן) ואולי עזרה מההורים - איכשהו הסתדרו בחיים. הם סבלו ממבוגרים שלא הבינו אותם, מורים שטענו שהם "עצלנים" וחלקם אף חטפו על כך בבית... כיום - אין דבר כזה "עצלנים". כיום יודעים סוף סוף להגדיר את הבעיה ADD/ADHA + דיסלקציה ושאר ירקות. תודות לאיבחון שקיים היום, לפחות אפשר להבין את הילדים האלה (שבשפה האלטרנטיבית/רוחנית הם נקראים ילדי קריסטל ואינדיגו, אבל זה כבר שייך לפורום אחר
) הורים מסוימים אף יודעים לאפשר לילדים הללו, כיום, טיפולים מסייעים. כגון שיטת אלבאום ואולי השיטה שחן הביאה הנה. ויש עוד כהנה וכהנה. לפחות יש מודעות. ולידים אלה יש מקום והם לא בלתי מובנים לעצמם או לסביבה.

אל תתחכמו, חברים

"בסדר" במובן בסדר - אנשים נורמטיביים, שרוטים במידה זו או אחרת כמו כולנו, אזרחים נאמנים ותורמים לחברה. ילדים הם חיות חזקות, עצמאיות וסתגלניות - אין לי ספק שהטירחה הרבה הכרוכה בלכרוך סביבם צמר גפן ולשלוח אותם לחיים עטופים ומוגנים עושה נפלאות לשלוות רוחם של ההורים שלהם מעבר לכך התועלת, לדעתי, שולית.

נומלה

New member
אם לחצי מהכיתה יש "הפרעה"

זה לא הפרעה. זה הנורמה. האם את טוענת שלחצי כיתה יש הבנה שגויה של קודים חברתיים?

BlackUnicorn

New member
תיארו באופן מושלם את דרך החיים שאימצתי

לעצמי במהלך הבגרות. טוב לדעת שיש לזה שם...

למעלה