מעניין...

Jifannit

New member
נכון,

'השפעה' זה עדיף :) אי אפשר לומר שג'ו לא הושפעה קצת מטולקין. מי שקרא את הביוגרפיה שלה (ובטח גם מי שלא) יודע שהיא מאוד אהבה את הספרים שלו, ובכתה כשבורומיר מת
איזו חמודה!

Pr0NgS

New member
לא הייתי אומר 'גניבה'

היא הייתה inspired אולי מהדברים בשרה"ט, כי זה לא ממש אותו דבר.

avinoam edry

New member
אם זו גניבה

פשוט תקרא את המקור וזהו אני לא חושב שיש דברים דומים כל כך בין היצירות (מלבד היותם בזאנר הפנטזיה) וכן הרבה אנשים חושבים כך (טולקינאים רבים) כל הויכוח הזה נראה לי טיפשי שכן טולקין ורולינג שואבים מאותם מיתולוגיות כך שזה בלתי נמנע שיהיו דברים דומים בינהם אז לפני שאתה מתהלהם תחשוב שניה

Blade Of Fire

New member
מכיוון שהשירשור עוסק בהז-נכנס לזה

קצת. מהפאנל של שה"ט נגד ה"פ (במיתופיה) הגיעו לשורה תחתונה מאוד מאוד ברורה-אין להשוות בין שני הספרים!(חוץ מהעובדה שבשניהם יש זקן עם זקן לבן וארוך)(ומקל) בהרצאה אחרת שהייתה בעולמות המרצה בפירוש הגדיר את שה"ט כספר אידיאולוגיה ולא כספר פנטזיה ואותי הוא שכנע....

ERESTOR

New member
בעצם יש הצדק במה שאומרים פה 'גנבה'

זאת מילה מאוד כבדה לומר ורק אם זה אחד לאחד..מה שכן אפשר לומר בבירור זה שהיא הושפע מאוד...לדעתי אין כל כך דבר רכע בזה אלה שהיא לא הגיע לעליונות של שר הטבעות ..הארי פוטר כל הספרים מצויינים אני נהנה מהם..אבל שוב אין כמו שר הטבעות =] ..סורי

avinoam edry

New member
אולי די כבר עם

הקטע הזה של העליונות יש ספרים שונים לאנשים שונים לא חסרים אנשים שלא אוהבים את שר הטבעות (או לחילופין את HP)

../images/Emo118.gifלא מדוייק ../images/Emo58.gif

בשרה"ט אם משמידים את הטבעת הורגים את סאורון. בה"פ גם אם משמידים את כל ההורקרוקסים, עדיין נותרת הנשמה שבתוך הגוף של וולדמורט, וזה הופך אותה לקשה ביותר להשמדה.

נכון...צודק ../images/Emo58.gif

זה דמיון רציני.. רולינג אמרה שהיא מושפעת מיצירות של סופרים אחרים..באותו ז'אנר וגם מכל מיני מיתוסים. וכשחושבים על זה זה מאוד הגיוני, כשסופר מושפע ממשהו לדעתי זה אמור להיות סוג של מחמאה לסופר ממנו מושפעים.

ERESTOR

New member
נכון ומה שהכי מצחיק-->

אם תסתכלו על המשחק מחשב של השלישי כאשר את אוספים wizers cards יש לך מלא סוגים יצורים,מכשפות,ענקים,טרולים,ערפדים וכו'...בין אלו לדוגמא בענקים יש את גולייט! אות הענק של אודיסה היווני מהמיטולוגיה...ובמחשפות יש את המכשפה של שלגיה ושל היפפיה הנרדמת! ועוד המון דברים שמועתקים מאגדות מיתוסים או אפילו ת"נך....=]...היא מעתיקה שזה מצד אחד נחמד ומצחיק ומצד שני שקוךף מדיי לדוגמא " גולייט ענק מהתקופה העתיקה ,ידוע ברשעותו וחוסל ע"י היהודי הצעיר שהפך למך על ישראל. כצת הזיו חחחח או: (שם כולשהו של המכשפה) נישאה למלך עשית, קנאה בביתו בשל כך שעלתה עליה ביופיה ואף נסתה להרעילה בתפוח. חחח מצחיק...

Pr0NgS

New member
חח לדעתי זה די מגניב

יש גם את הענק Bran the blood thirsty כנראה זה בראן צמא-הדם, וכתוב שהוא אהב לטבול לחם מעצמות ילדים או משהו בדם, והוא נהרג על ידי ילד בשם ג'ק, וזה מג'ק ואפון הקסם, וזה מגניב למדי.

avinoam edry

New member
זה משחק מחשב

זה בטח לא בקאנון של הספר ומלבד זה מה כל כך נורא בזה הרי העולם הקסום חי צד לצד עם המוגלגים זה אמור להיות שקוף אם כבר

למעלה