מעניין מתי אני אהיה שם...?

sparkling

New member
מעניין מתי אני אהיה שם...?

אז מה? אז מה אם עברתי התעללות מינית ע"י החבר הכי טוב של ההורים שלי? אז מה אם ההורים שלי לא עשו עבודה כל כך טובה בגידול הילדים שלהם? אז מה אם הם ממש ממש גרועים בזה? אז מה אם הם לא האמינו לי אחרי שספרתי להם מה שקרה עם החבר הטוב? אז מה אם הם המשיכו להיות חברים הכי טובים במשך עוד כמה שנים אחרי? אז מה אם רק לפני שנה או שנתיים הם הצליחו להביא את עצמם להתנתק ממנו? אז מה אם הסיבה לכך לא היתה בכלל קשורה אלי? אז מה אם הם אף פעם לא התנצלו בפניי ואפילו, נעזוב התנצלות, אמרו לי שהם יודעים שזה באמת קרה..? שלא סיפרתי להם סתם סיפור על מה שהוא עשה. אז מה אם כל אחד שישמע את הסיפור/ים שלי יקרא להורים שלי משהו בין חארות למסכנים? אז מה??????? פאק! כמה שנים אני יכולה להיות ניזונה מהמסכנות שלי? כמה זמן אני יכולה להמשיך לחיות בהרגשה שאני קורבן לנסיבות לנסיבות הכי גרועות שבטח יש? אז הוא נגע בך בגיל 11 או 12 ואחרי שבע שנים של גיהנום שבו ראית את הפרצוף שלו בסלון כל יום ויום, סיפרת להורים שלך והם לא האמינו ובכו שלא תהרסי להם את החיים עם הסיפורים שלך. ואז במסע השכנוע של אמא היא אמרה, במילים שלו, שזו היתה מחווה אבהית, והוכיחה לך שיש לך בכל זאת קשר לנשמה שלך, לנפש, לאינטואיציה - את הרי ידעת שזו תהיה התגובה שלה, שלו, שלהם - הוא על פניי. אוקיי, באמת נשמע סיפור מזעזע אבל לייטן אפ!!!!!! יש בטוח הרבה יותר מזעזעים! ואת יודעת מה? גם אם אין, סואו פאקינג וואט??? אז עברת קצת חרא בחיים. שבי תכתבי על זה טלנובלה או משהו, תוציאי טוב מהרע. לא באמת עכשיו, מתי אני אמצה את מסכת הרחמים העצמיים האלה שלי? די, נשבר! אני מבזבזת את החיים שלי על שטויות! וגם אם כל זה לא שטות, בחיית, מה הקטע בלהיתקע בפצעים של גיל 12? אני ממזמן כבר לא נהנית מזה הרי. בעצם כשחושבים קצת לעומק, תמיד שמישהו דופק אותי, כלומר, בגללו נגרם לי נזק או מועקה מסוימת, כאילו, אני מפסידה משהו בגללו, קיצר- אז אני תמיד נהנית לראות שמישהו מרגיש חרא בגלל שהוא עשה לי משהו חרא. איזו מין הנאה מטומטמת, לא? כאילו, יש אנשים שנהנים משקיעות יפות, מילדים צוחקים, מסרט טוב בקולנוע, מ.... לא משנה, הבנו את התמונה, ואני? לא לא, אני אהנה מדברים מהנים? לא לא. בזבוז. למה לי לפרגן לעצמי? אני נהנית שפוגעים בי. מזוכיסטית. מלאת רחמים עצמיים. פאתטית. כן, זה פאתטי שאני תקועה בכל השנאה העצמית הזו שלי כלפי עצמי, בונה לעצמי חיים שלמים של כשלון ואי מוצלחות טוטאלית, בעוד שבפנים הרי כל כך ברור שאני יודעת אחרת! אבל איך, איך אני אגיע לילדה הזאת שבי? זאת שיודעת כמה אני באמת שווה, כמה אני באמת יפה. זאת שמבינה בדיוק על מה אנשים מדברים כשהם מזכירים את החיוך שלי. זאת שיודעת את כל הסיבות שהיו לאותם גברים לאהוב אותי ולחלק מהם - להעריץ אותי. זאת שמעולם לא הדחיקה את יופיה ואת כישרונה ואת השמחה הצרופה שלה. זאת שלא מתחברת כבר חיים שלמים לאנשים שרק יכולים לפגוע בה. היא לא תעשה את זה כי היא יודעת שזה לא מגיע לה. שכמה שהיא נפגעה כבר בעבר זה ממילא לא היה באשמתה. וזה שההורים שלה בחרו בו ולא בה, האמינו לו ולא לה, זה לא בגללה. זה גם לא בגלל שהם מעדיפים אנשים "זרים" על פני הבת הקטנה שלהם. זה בגלל שהם בני אדם שעושים טעויות. כן, טעויות גדולות, אבל בכל זאת, זה קורה בעולם. מתי אני אצליח כבר לסלוח, מתי? איזה בזבוז...

../images/Emo24.gif ענקי ענקי

קראתי את ההודעה שלך אינספור פעמים ועדיין לא יודעת כיצד להגיב.אני חושבת שאת צריכה כדי להתמודד עם זה לשתף, לספר והכי טוב לבעלי מקצוע- פסיכולוג או בראש ובראשונה לפנות לאחד מקווי המצוקה שיש: http://www.tapuz.co.il/general/sos.asp

שנאה עצמית

אפילו את התובנות שיש לך לגבי מה שאת יכולה לשנות בכדי לצמוח מתוך הבעיה, לקחת אל מעגל השנאה העצמית וההלקאה העצמית. אולי הצעד הראשון אל הסליחה, הוא בשינוי הלקסיקון שלך. ברגע שאת שמה לב שאת פותחת במונולוג כזה של שנאה עצמית - תעצרי. תעצרי ותעשי סוויצ' - תתחילי להסתכל על מה שכן עובד, וכן טוב וכן חיובי. זה בידיים שלך. השינוי הזה. ההורים אולי עשו טעויות, אבל עכשיו את כבר מספיק בוגרת לבחור את הדרך שלך, ובינתיים את בוחרת באותה דרך שהם בחרו. לא מגיעים אל ה"ילדה היפה" ביום אחד. אבל ביום אחד, אפשר להחליט שמתחילים ללכת לכיוון שלה. אני מסכימה עם נסיכת האהבה וחושבת שכדאי שתפני לעזרה מקצועית. מעבר לכך, אנחנו יכולים להמשיך כאן, ביחד, להבין איך עושים את השינוי ומתחילים לסלוח.

ניאו30

New member
זה לא בזבוז! ../images/Emo24.gif ../images/Emo39.gif../images/Emo20.gif../images/Emo140.gif

לפעמים יש פיתוי לחשוב ככה,לא יודע למה,אולי כי זה מה שהחברה משדרת לנו, היא אומרת לנו באיזה קצב ובאיזה גיל אנחנו צריכים להגיע לכל הדברים החשובים,ואם אנחנו לא עומדים בזה,אז אנחנו כאילו "לא מצליחנים".אני חושב שתתחילי לשנות את המציאות שלך ברגע שהמשוואה בין היכולת שלך לשנות לבין מידת הסבל שלך שאת לא משנה תיטה לכיוון של היכולת שלך לשנות.מתי שתגיעי למסקנה שנמאס לך כבר מהמצב הזה,שאת רוצה,באמת רוצה,לשנות, ושעייפת כבר מכל הבול*** של לעשות או לא לעשות דברים בגלל אחרים. את יודעת,המון המון שנים שאלתי את אותם שאלות שלך,למעשה עדיין שואל את חלקם,ועוד כמה נוספים למשל,שאלת ה"למה דווקא לי לא הצליח כלום" ודומיהם. לדרך הנכונה בשבילי הגעתי דווקא מאותו משפט שגם את כתבת כאן:"איך אני אגיע לילדה הזו שבי?".לדעתי,זה שאת חושבת על זה כבר את בדרך הנכונה,לדעתי לפחות,וגם אם קשה לראות את זה כשנמצאים במצב בו את נמצאת כרגע. תראי,לגביי השאלה הזו,אני מניח שלכל אחד יש את הדרך שלו להתחבר ל"ילד שבו".מה שהתחיל אצלי את התהליך זה הכתיבה שלי,ומכיוון שהילדות שלי הודחקה במשך שנים רבות פתאום "ראיתי" דברים שהרבה זמן לא יצא לי לראות, ובעיקר את ההבנה(האישית לי ולא מחייבת אחרים) שאני לא רוצה להתבגר כמו אחרים,אני רוצה להיות ילד לתמיד,או לפחות ככל שאני יכול.זה המשיך עם עבודה התנדבותית עם ילדים,עם "צפייה" מבחוץ בהתנהגות שלהם,ואפילו ב"חיקוי" שלהם,למשל באמצעות משחקי ילדים(תשאלי את להבה,היא ראתה אותי שם
),ובעתיד אני מתכוון ללמוד סוג של חינוך מסוים,לעבוד איתם בצורה קבועה לאחר מכן.אז אני התחברתי לילד שבתוכי דרך ילדים אחרים,אבל שוב חוזר על זה שזה לא אומר שזה מתאים לכל אחד.את צריכה למצוא את הדרך שלך. את ה"ילד שבתוכך" אפשר לקחת גם למקומות אחרים,וכאן אני חושב מאוד תעזור הכתיבה שלך(ראיתי שיש לך בלוג).תוציאי שם הכל!את כל ה*** של החיים שלך, אבל יחד עם זה גם את החלומות שלך,את ה"מעבר לקשת בענן" שלך וכדומה.ככה גם יותר תתחברי לתכונות הטובות שלך,וכמו שאמרת בטוח שהן ישנם,רק אחרי שנים שלא יצא לך להביט בעצמך ולראות את "עצמך האמיתית" כמעט שכנעת את עצמך שמשהו בך לא בסדר,וזה מה שמוביל לכל המחשבות שביטאת כאן.ההתמקדות במה שיש ולא במה שאין,בטוב שבך ולא ברע,תעזור לך גם אני מקווה לבטוח בעצמך יותר,לסלוח לעצמך יותר,להאמין במי שאת וככה להרגיש יותר שיש בחיים יותר ממה שהיה בהם עד כה. אני חושב שמה שקורה לנו בעבר,כולל השלילי,וכולל הטראגי,הוא חלק ממכלול של דברים שעושה אותנו חכמים יותר,חזקים יותר ובהמשך הדרך גם מאושרים יותר ושלמים יותר,עם עצמנו.במובן הזה,ההגדרות שלנו לגביי העבר לא תופסות כפי שיש נטייה ברורה לתפוס אותם בתור "רעות" או "טובות" אלא רק בתור שיעורים לחיים,שיעורים לעצמנו,ושיעורים לעתיד.עדיין מבחן הלימוד עומד על עצמנו,אחרת נחזור על אותן טעויות ואותו תסכול כמו שמעגל קסמים,או מעגל בלהות נכון יותר. ועוד משהו על סליחה-זה אמנם משפט קצת בנאלי, אבל מצאתי אותו מאוד נכון לגביי,שהדרך לסליחה לאחרים עוברת קודם כל דרך סליחה לעצמי.גם אני מתמודד כרגע עם שאלת הסליחה להורים,עדיין לא הגעתי למקום הזה,אבל אני מרגיש שאני בדרך לשם.אולי יש אנשים שחושבים שזה פשוט עניין של משפט אחד שאתה אומר אותו,או שאומרים לך וזהו-אתה סולח להורים או לעצמך,אבל לדעתי זה משהו הרבה יותר מורכב,ולפחות אצלי,גם הסליחה עצמה היא תהליך שלם שאני עכשיו בתוכו. מאחל לך שזה יקרה לך בקרוב,בכל מקרה אני חושב שזה יקרה פעם,זה פשוט עניין של זמן,זמן וכמובן יחד עם הגברת המודעות העצמית שלך,העבודה הפנימית(שכרוכה בהתעמתות קשה עם הכאבים והפחדים שלך),ובעיקר מציאת האהבה העצמית שלך.זה תהליך,ספרקלינג,זה קשה ומורכב ואפילו מסובך לשנות דברים כאלו עמוקים,אבל זה שווה את זה,וכשהזמנים הטובים שלך יגיעו את אפילו אולי "תודי" לנסיון החיים שלך(במרכאות,כי ברור שלא תודי למה שעשו לך,אלא שתודי שהצלחת ללמוד מהם ולתעל את מה שקרה לך לצדדים טובים,וככה לא הוספת לפגיעה עצמה עוד פגיעות משנה ובראשם הרס החיים שלך) בתור משהו שעברת כדי להגיע לנקודה טובה יותר עם עצמך,להיות בן אדם טוב יותר,וככה גם לעשות את העולם מסביבך לטוב יותר,וכמובן את החיים שלך לטובים יותר. בסופו של דבר זו מילת המפתח-החיים שלך,ולא של אף אחד אחר. לאף אחד אחר אין זכות לשפוט אותך וברגע שנחשוב ככה נפעל,נחשוב ונחלום על החיים שלנו,ומה שמתאים לנו בהם,ולא על אנשים אחרים,וכל הנורמות החברתיות בכללותן.את זה לדעתי אפשר לעשות בדרך הכי טובה דרך התחברות ל"ילד שבנו",אותו ילד שכל מה שהוא רוצה זה אהבה,רק אהבה...כל השאר זה רק אמצעי או כלי להגיע לזה.

אופירA

New member
מנהל
מצטערת, זה לא התנהגות של בני אדם

זה התנהגות של סוג בעלי חיים שנוטשים את ילדיהם לאנחות. נטישה ובגידה באמון זה באמת לא אשמת הילדה, אבל זה בהחלט מצב שמונע ממנה לאסוף את עצמה ולחבק את עצמה. הדרך להתגבר על נטישה ובגידה זה להפוך לאמא של עצמך, וללמוד לתקשר עם הילד במקום שהוא נתקע עקב הנטישה, ולעזור לו להתבגר. תהליך מאד מסובך. הדרך לסליחה עוברת דרך כעס. חשוב מאד לכעוס על עוול. אני לא מוותרת על זה בשום אופן. גם אם לא אצליח חס ושלום להגיע לסליחה, על תהליך הכעס אסור לדלג!

sparkling

New member
אני יכולה רק להסכים איתך

קצת רע לי לפעמים להגיד דברים כאלה חריפים על ההורים שלי, פעם היה לי הרבה יותר קל להגיד כל מחשבה מהנוראות ביותר (ויש כאלה בשפע!) אבל כיום משום מה זה פחות יוצא לי מהפה. מה שכן, אני קצת עייפה מלכעוס. העייפות לא מונעת ממני להמשיך ולכעוס, אבל זה בהחלט מעייף... הכעס שלי הוא גם די כוללני, לא רק כלפי ההורים, אבל אין ספק שכלפיהם זה חריף במיוחד. אני מוצאת את עצמי מוציאה כמויות אדירות של אנרגיה מולם, כועסת ורותחת ברמות מטורפות עליהם גם בנוגע לדברים לא ממש ממש חשובים, מאבדת פרופורציות וזה די ברור לי שהכעס הוא לא על משהו שנעשה עכשיו, בהווה. אני באמת שואלת את עצמי אם מאגרי הכעס האלה בסוף נגמרים. אני לא בטוחה. זה כמו שמאגר האהבה שיש בכל אחד, או האדיבות והאיכפתיות. אני לא חושבת שהמפלס יורד ככל שאוהבים אנשים יותר או לאורך זמן. אז אולי גם ככה בכעס. קשה לי קצת לראות איך הכעס יפוג ויתחלף בסליחה. אני כל כך עייפה מהכל שאני מ-ת-ה להגיע ליום הזה, לתקופה הזו, שבה לא אשכח דבר (כי וואלה, אי אפשר לעקור את זה ממני), אבל בו בזמן אסלח, אשלים עם היותם אנשים שעשו מעשים רעים, שלא נתנו לי את מה שהייתי צריכה ויותר מזה - עמדו נגדי כמקשה אחת עם מי שפגע בי, וגרם לנזק שאצטרך לנסות לגמד במשך עוד כמה שנים טובות. אגב, תודה על התגובות, לעצות ולדעות. לתוהים - אני הולכת לפסיכולוגית משהו כמו חצי שנה, התהליך מרגיש בחיתוליו.

למעלה