גבול היכולת
קראתי את התגובות למשפט אותו כתבת "גבול היכולת הוא גבול הפחד וגבול הפחד הוא גבול הכאב " , לגופו של עניין , גבול היכולת במיוחד בתחום כמו שלנו " אומנויות לחימה " ולחימה בכלל אינו משקף את גבול הפחד ובודאי שלא את גבול הכאב . כבר ראיתי בחיי לוחמים גדולים ( באימונים כאלה אשר בגבולות המועדון - דוגו היו לוחמים גדולים בעלי יכולות מרשימות ביותר , אולם יכולת זאת לא באה לידי ביטוי במצבי סכנה ולחץ מחוץ לכותלי המועדון . אינני מאמין כי ישנו אדם / לוחם אשר אינו חושש או פוחד זה לא ממש אנושי . אולם היכולת להתגבר על הפחד נובעת מכל כך הרבה שיקולים נוספים ושונים לחלוטין מאותם שיקולים אשר ילקחו בחשבון בשעת לחימה במועדון מול " חבר " לאימון או אפילו מתחרה בזירת לחימה . לעניין סף הכאב , ראשית אני מאמין כי ניתן לאורך זמן לשפר את סף היכולת לעמוד בכאב ולא מכוון שללוחם לא כואב , אלה מפני שהוא מכיר ומודע לו, עם הזמן הוא לומד לעמוד בפני הכאב , ברגע שאנו מכירים את הכאב אנו פחות חוששים מפניו , אנו יכולים שוב - בגבולות היכולת האישית לספוג אותו ( יכולת שכפי שאמרתי ניתנת לשיפור ) . זאת כמובן בגבולות האפשרויות לכל חניך וחניך , יהיו כאלה שניתן יהיה ללמדם לעמוד בפני כאב חזק יותר וכאלה שפחות . מטרת אימון " הספיגה " אינו ללמד את הלוחם לעמוד בפני תוקף ולספוג , זאת בודאי לא המטרה , אולם , אני סבור כי בלחימה " ינצח מי שמסוגל לספוג טוב יותר ולא מי שמסוגל לתקוף טוב יותר " . ע"פ תפיסתי ישנם חמישה מרכיבים בהקניית יכולת לחניך באימון , חמישה מרכיבים חשובים : 1. כושר גופני 2. תוקפנות 3. מהירות תגובה 4. יכולת ספיגה - כוח ספיגה 5. טכניקה לגבי עניין ה"מאמן " המדובר , איני יודע ממש במי המדובר אני רק יכול לנחש אבל ידידי אני יכול לאמר לך כי רבים הם המאמנים המלמדים " כוח ספיגה " ואני בינהם ואינני רואה כל פסול בכך, נהפוך הוא בגבולות האפשר ובגבולות היכולת הדבר אפילו רצוי מאוד . זאת כמובן באימונים לאורך זמן ותוך בניית יכולתו של החניך . כהן חיים התגוננות רחוב