מעניין, לא?

שנבדוק?

פותח השרשור דיבר על דבריה של השרה לבני בנוגע לכך שרוצחי חיילים הם אינם טרוריסטים, אני באתי והסברתי לו למה ואתה ניסית להוכיח שאני טועה. ראית נושא אחר בשרשור הזה?

La Gamba

New member
ממה שהסבירו לי

לוחמים לרוב לא רוצחים על דעת עצמם כדי להשיג את מטרותיהם הפוליטיות האישיות. אבל כיוון שיש לי עוד כמה חודשים טובים עד שאני עולה לקו, יכול להיות שאני טועה.

ומחבל שנשלח

לחסל אחר ע"י המפקד שלו? הוא לא מחבל לדעתך? כשתגיע לקו, אם אתה עוסק בזה בכלל, תראה כמה חיסולים באים מהדרג הבכיר, אבל זה סתם כי אנחנו מחבלים...

Continuum

New member
צודק

כולנו יודעים שחוסר-אירגון מוחלט לא מעיד על היעדר מסגרת צבאית.

La Gamba

New member
שוב

התנאי הוא מטרות פוליטיות, ופעילות מחתרתית (בניגוד לשלטונך) לכן זה שולל את הצהרתך הקודמת, לפיו לוחמים הם מחבלים. שוב, המטרות של הלחימה בשטחים הן מעבר לפוליטיות (ע"פ הגדרתי), והן מגיעות מהדרג הבכיר. טעיתי כשאמרתי "על דעת עצמך" כי יש מן הסתם היררכיה בארגוני טרור. אבל בניגוד אליהם (עד עתה), אצלנו שרשרת הפיקוד מגיעה עד לדרג המדיני של המדינה. כעת, כאשר החמאס בשלטון, ומייצג את הפלסטינים המצב הרבה יותר מסובך טכנית. (מכיוון שהדיון עכשיו הוא על הגדרות טכניות של טרור או לא). אבל הוא נשאר פשוט כפי שהיה לפני כן בעיניי הישראליות הסובייקטיביות.

התנאי הוא פעילות מחתרתית?

הגדרות חדשות... מטרות פוליטיות, שאני אומר לך כמה פעילי חמאס ופת"ח בכירים חוסלו? למה נראה לך שזה קרה?

La Gamba

New member
"פעילות מחתרתית"

הכוונה היא להגדיר ארגונים, ולא רק יחידה כפעילי טרור. אז כן, מדינת ישראל משתמשת בשיטות לא הכי קונבציונליות מבחינה בינ"ל. למרות שזה היה נחמד לחשוב שרובם השתייכו לזרוע הצבאית, אני בטוח שהם לא.

אבל הנה

ארגוני הטרור מוגדרים בהחלט. יותר מזה, הרשות מוגדרת כ"רשות טרור". רגע ואם הם כולם השתייכו לזרוע הצבאית, זה לא פעולת טרור?

La Gamba

New member
מצידנו?

לא. זה פעולה מלחמתית. אני יוצר הבחנה בין פעולות מלחמתיות לבין פעולות טרור. מאוד קל לך להציג כל פעולה של האוייב כטרור, אבל אני משום מה מוצא צורך לעשות הפרדה קלה.

חחחחח תגיד לי אתה צוחק איתי?

אני הוצאתי כל פעולה של האויב כפעולת טרור? אני? חצי שרשור אני מתווכח איתך על כך שפעולה נגד חיילים היא לא פעולת טרור. ברצינות רגע, אתה רציני בן אדם?

Continuum

New member
זה קצת גבולי..

מצד אחד אפשר להגיד שהמטרה המיידית היא הרג חיילים ולא ניצחון - ולכן הם מחבלים וטרוריסטים, ולא חיילים או לוחמי גרילה. מצד שני אתה יכול להגיד שהם פשוט נלחמים בנו באמצעים-לא-אמצעים שעומדים לרשותם, וכל עוד הם עושים את זה מול הצבא ולא מול האזרחים, הם "הוגנים". מה גם שהמטרה הכללית שלהם היא ניצחון, והם פשוט פועלים גם במישור הפוליטי ע"מ להשיג אותו, כמו בכל מלחמה (רק שפה המישור הפוליטי יותר חשוב, כי במישור הפיזי הם לא ממש תחרות).

איך שלא תסתכל על זה

המטרה שלהם היא לנצח, כי מבחינתם השמדת ישראל היא נצחון (חמאס וג'יהאד). השאלה היא נגד מי הם נלחמים, אם זה באזרחים תמימים זה טרור, אם זה בחיילים זה גרילה וזאת מלחמה.

למעלה