מעניין, לא?

GreatGTM

New member
לו המתיישבים היו פקידי ממשל

לא היינו מצליחים לפנות אפילו אחד...

מה הקשר אבל?

אני מדבר איתך כאן על הסיבות שהאצ"ל היה ארגון טרור, לא על פינוי, מה אתה בורח מהתייחסות?

GreatGTM

New member
לא ברחתי, רק קישרתי

המתנחלים, שלא כמו הבריטים שהיו מטרת האצ"ל, הם לא פקידי ממשל ולארגוני הטרור אין שום סיבה לראות בפגיעה פגיעה בתפקוד של איזה משרד איי שם למעלה. פגיעה במתיישבים היא פשוט קלה יותר ותו לא.

GreatGTM

New member
אתה מפספס

כל יהודי בא"י הוא סמל הכיבוש רק שיש כאלה שיותר קל לפגוע בהם.

La Gamba

New member
לטרוריסטים יש גם אג'נדה פוליטית

הם אינם סדירים, כשמשם כן הם- נעזרים בפחד על האוכלוסייה האזרחית במטרה להשיג מודעות למטרותיהם.

כמובן שלטרוריסטים יש אג'נדה פוליטית

זו הסיבה לקיומם. אבל לא כל חובב פוליטיקה שרוצח הוא גם מחבל. מחבל מפנה את כעסו לאוכלוסיה ולאנשי ממשל, בלבד.

La Gamba

New member
כל חובב פוליטיקה

שרוצח ופוגע, על מנת להשיג את מטרותיו הפוליטיות. הוא טרוריסט. חד וחלק.

אז אני מחבל כי אני מחסל פלשתינאים

כחייל? מי שנלחם במי שנלחם בו הוא לוחם גרילה, ככה זה עם מורדים כמו בנפאל, ככה זה עם מי שרוצח חייל כי הוא חייל.

La Gamba

New member
אם אתה מחסל פלסטינים

כחייל, על מנת להשיג את מטרותיך הפוליטיות. אז כן, ברוך הבא למועדון.

La Gamba

New member
טרור הוא פגיעה באוכ' אזרחית

למטרות פוליטיות. ולא פגיעה באוכ' נטו.

La Gamba

New member
אני מסכים בהחלט

הפלשתיני שיורה על חייל שירה עליו אינו טרוריסט. זו הגדרה אחרת, מעבר לטרור. אתה כישראלי יכול לקרוא לו טרוריסט, אבל בעין אובייקטיבית זה לא מתקבל, הוא פשוט אוייב שצריך להוריד. לאוייב יש מטרות לגיטימיות יותר, ולגיטימיות פחות. חיילים נחשב יותר לגיטימי מאשר אזרחים.

מסכים עם מה?

אני דיברתי על חייל שירה? כתבת בהודעה קודמת שטרור מופנה לאוכלוסיה אזרחית, חיילים לא מוגדרים בתוך אוכלוסיה אזרחית, ככה שאפשר לומר שדרכת לעצמך על הרגל.

La Gamba

New member
יכול להיות שדרכתי...

דיברת על פגיעה בחיילים. "החייל שירה" זה רק הקצנה להמחיש. כמובן שכפי ש'מבוקשים' הם מטרה שנחשבת 'לגיטימית' לנו. כך אני מתקשה לראות פגיעה בחיילים על מדים כ'טרור'.

אחלה אז כאן מסתכם הדיון הזה

כי הרגע הסכמת שרצח חייל בגלל היותו חייל, זו אינה פעולת טרור.

למעלה