מעניין -אם שרון יקים

שים לב שבין אשם בפלילים

לבין נקי משחיתות קיים תחום מסוים. כלומר, ישנם מעשים מושחתים ופסולים מכל וכל בזירה הציבורית, אשר אינם מהווים עבירה פלילית או לפחות אינם מהווים בסיס מספיק להרשעה.

ZEEVS1970

New member
על זה אני כמובן לא חולק ולכן כתבתי

ואני מצטט: "היא תוכל אולי לדבר על צורת התנהלות של שרון האיש שאינה הגונה אך היא תצטרך לבסס את דבריה ולהוכיח אותם." אפשר להגיד כחלק מהתעמולה ששרון התנהל באופן מושחת ופסול אומנם לא עד כדי כך שזה יצדיק יציאה מהממשלה אבל מספיק כדי לבקר אותו על כך. אפשר יהיה גם לבסס טיעון זה על דוגמאות שונות אבל זה לא יהיה טיעון מאוד חזק כי ציבור הבוחרים יאמר לעצמו "מושחת מושחת אבל ישבתם איתו יחד באותו ממשלה ולכן כנראה שהשד לא נורא כל כך". אני עדיין חושב ששינוי צריכה לשים יותר דגש על נושאים אחרים ולא על הנושא הזה. הציבור בשורה התחתונה לא קונה את זה ששרון איש מושחת ושינוי עזרה לציבור לגבש תפיסה זו כשהמשיכה לשבת איתו בממשלה כאשר כל העולם ניסה להציג אותו כאיש מושחת וכשכולם דיברו על מעורבותו בפרשת האי היווני. שינוי אינה יכולה לשחק משחק כפול במקרה זה ולנהוג היום בדיוק להיפך.

יש בזה משהו

ולכן אולי לא כדאי להתרכז בהאשמות ספציפיות נגד שרון, אבל כן כדאי להניף את דגל המלחמה בשחיתות תוך רמזים עבים לכיוון עמרי שכבר הודה בעבירות על החוק (בלי קשר לפרשת האי היווני) וגם לבוז'י הרצוג ששמר על זכות השתיקה בחקירת משטרה בנושא מימון מפלגות לא חוקי, ולצחי הנגבי ויתר מסדרי הג'ובים מהליכוד שמככבים בחדרי החקירות ובדוחות מבקר המדינה. זאת לעומת שינוי שויתרה לגמרי על תרומות ואין נגדה שום חקירות משטרה וגם לא התייחסות רצינית אצל המבקר. נכון שיש לנו את פרשת פריצקי, שאפשר להציג בכמה צורות, וששינוי לא באמת נלחמה בשחיתות, אבל תעמולת בחירות זה בסך הכל כמו מסע פרסום. אם מצליחים לשכנע שקוקה קולה זה טעם החיים, אז אפשר גם לשכנע ששינוי זה מלחמה בשחיתות. (וקשה לשכנע ששרון, הליכוד או העבודה זה מלחמה בשחיתות). מה שברור זה שהנושא הזה חשוב לבוחרים.

למעלה