מעניין -אם שרון יקים

ריאליסט

New member
מעניין -אם שרון יקים

מפלגה חדשה ("המפלגה הלאומית-ליברלית"),מה תעשה "שינוי"? כי לא נראה לי שיישאר ממנה משהו במצב כזה...

ZEEVS1970

New member
אין ספק שאתה קצת מגזים

לשינוי יש גרעין קשה של בוחרים שיישאר נאמן לה ואני מניח שזהו אותו גרעין שאתה רואה אותו עכשיו בכל הסקרים. ב99 הגרעין הזה מנע 6 מנדטים שדגל המלחמה בכפיה הדתית היה המסר המרכזי עבורם. ב2003 נוספו עוד 9 מנדטים שלהערכתי מורכבים מלפחות 2-3 מנדטים שהם גידול טבעי של אותו גרעין קשה פלוס כ7 מנדטים של אנשי מרכז מובהקים שהרגישו ששרון ימני מדי בשבילם ומצנע שמאלני מדי ובחרו מפלגת מרכז. זה לא שאני חושב שהקמת מפלגת חדשה ע"י שרון לא תחליש את שינוי. רק אדם תמים שלא מבין את המפה הפוליטית יכול באמת לחשוב שהקמת מפלגת מרכז נוספת ע"י שרון לא תחליש את שינוי אבל לא צריך להגזים ולומר שלא יישאר ממנה כלום. מבחינה זו הסקרים של סוף השבוע וגם האופטימיים שבהם שנתנו לשינוי 12 מנדטים הם ריאליים מבחינה זו שלא יעזור כלום שרון ושינוי פונים לאוכלוסיית בוחרים דומה ובסופו של דבר נלחמים על אותם קולות. האמן לי שכתומך שינוי ההודעה על פרישה צפויה בקרוב של שרון מהליכוד והקמת מפלגת מרכז חדשה, שברור שתנגוס קולות מבין בוחרי שינוי, ממש לא משמחת אותי. הגיוני יותר היה ששרון ולפיד ילכו יחד כי ממילא מדובר במצע מפלגתי דומה אך שרון כנראה מתכוון לעשות צעד אינטרסנטי שיועיל רק לו באופן אישי תוך שהוא שם פס הן על שינוי והן על הליכוד. יחד עם זאת גם אם מפלגת שרון תזכה בכ30 מנדטים ושרון מן הסתם אכן ירכיב את הממשלה הבאה הוא מהר מאוד יגלה שכדי לבצע מהלכים מדיניים הוא זקוק לשינוי בממשלתו כי הקואליציה היחידה הסבירה שיכול להקים היא: מפלגת שרון כ30 מנדטים,ליכוד "מתון"(עוד נראה כמה מתון) כ18 מנדטים, שינוי כ12 מנדטים פלוס מפלגה לווינית קטנה כזו או אחרת(אולי המפד"ל). כבר ציינתי בעבר את דעתי שאין מצב לקואליציה של שרון עם עמיר פרץ ובכך אני משוכנע ואין טעם שוב לדוש בזה. כמו כן חשוב להדגיש , ואת זה אני אומר לפני שכל שונאי שינוי כאן בפורום ימהרו לחגוג שהנה יש תומך שינוי שמנבא לה ירידה בבחירות, שאני אכן חוזה לשינוי ירידה מסויימת במספר המנדטים אבל זה רק בתנאי שאכן שרון פורש ומבצע "מפץ קטן" ולא "מפץ גדול". זה תסריט ריאלי שנובע באופן טבעי מתחרות של שתי מפלגות דומות על אותם קולות. בכל תרחיש פוליטי אחר אני בטוח ששינוי יכולה לשמר את מספר המנדטים שלה ואפילו להעלות אותו למשל ע"י משיכת קולות ממפלגת העבודה שאם שרון היה מקים מפלגה חדשה היו אולי עוברים אליו. מה שבטוח הוא ששינוי בהחלט לא יכולה להרשות לעצמה להתרשל במערכת הבחירות הנוכחית. היא תצטרך לעבוד קשה לא פחות משאר המפלגות כדי לשמר הישג פנומנלי כפי שהיה בבחירות הקודמות,הישג שיהיה קשה יותר לשחזר אותו על פי המפה הפוליטית המסתמנת(וסליחה מתומכי שינוי שאני נשמע פסימי אבל אני חושב שאנחנו צריכים להיות ריאליים)!

eitangn

New member
לא נראה לך... וצריך להתרגש מזה?

"מעניין -אם שרון מפלגה חדשה ("המפלגה הלאומית-ליברלית"), מה תעשה "שינוי"?" - שרון וליברליזם, מה הקשר??? "כי לא נראה לי שיישאר ממנה משהו במצב כזה..." - זו תקוותך...?

ATAF151

New member
שרון לא דומה לשינוי

לשרון כלל לא אכפת להיכנע למפלגות החרדיות ולתת להם כספים ואם שינוי תהיה חלשה הוא אכן יעשה זאת.

ערב רב

New member
אני מהמר על מיליון $ ששרון נשאר

בליכוד, תרגיל ההשהיה הזה נועד בסה"כ להשפיל את ביבי וליצור מצב בו המפלגה תוכיר לו תודה על שהוא מוכן לשאת את הנטל הכבד של ראשות הליכוד. בינתיים זה עובד, כבר חצי מהשרים שנחשבו בעבר לאנשי ביבי הכריזו על מועמדות נפרדת אם שרון יפרוש מה שיוצר מצג של אנרכיה ששרון יגאל את הליכוד ממנה מחר, כשיכריז על הישארותו. או אז כולם יסירו את מועמדותם והלחץ על ביבי לעשות כך גם כן ("חייבים להתאחד מאחורי אריק נגד פרץ") יהיה עצום. לא שביבי טוב משרון בהרבה, ממש לא - הוא כבר מסר דרך מקורבו רמיזות לפיהן הוא כרה"מ הבא יבצע עוד גירוש עמוק ביהודה ושומרון ובניגוד לשרון "יחזק" בתמורה את גושי-ההתיישבות, כאמור, ממש לא יותר טוב בהרבה משרון.

גם לי זה נראה עוד תעלול מבית שרון

שהתקשורת כדרכה בולעת בתיאבון. ממש לא נראה לי ששרון מתכוון ברצינות, כי הוא יודע שיש לו יותר סיכוי לנצח את ביבי בבחירות פנימיות ולהיות ראש ממשלה מטעם הליכוד, מאשר לנצח את הליכוד וגם את פרץ בבחירות כלליות כאשר הוא רץ מטעם מפלגת ה"שרוניסטים". שלא לדבר על הקושי הארגוני והכספי (עמרי נתפס, נשאר רק עוד בן אחד להקריב בגיוס תרומות לא חוקיות...) של יצירת מפלגה יש מאין. שרון גם יודע שהקשיים שעושים לו אנשי הליכוד אינם גדולים מאלה שיעשה לו כל הרכב אנושי אחר של פוליטיקאים, ואת הליכוד הוא כבר יודע יפה איך לתמרן. כך שאין לו באמת סיבה לפרוש מן הליכוד. אופתע מאד אם הוא יפרוש. אתה צודק בכך שביבי אינו באמת יותר ימני משרון והכל פוזה. הרי הוא הצביע בעד ההתנתקות בכנסת.

ערב רב

New member
יכול להיות שביבי קצת יותר ימני

ושבניגוד לשרון הוא גם היה רוצה לשמור על הבקעה ומדבר יהודה (שזה כמובן פחות מתכנית אלון..) אבל נכון, גם לפי אמות מידה אלה (של שטחים ריקים יחסית) הוא לא היה שומר על גוש-קטיף או על 4 היישובים בשומרון (שאסור לשכוח שהוא זה שבודד אותם בפרוזדורים צרים בין שטחי איי ענקיים בהסכם וואי). אבל אין ספק שהוא מאמין בעקרון ההדדיות ולא היה מבצע מהלכים חד-צדדים, כך שאני מאמין שהוא התנגד באמת ובתמים לגירוש. אז למה הוא סייע להעביר אותו במשך זמן רב (לרבות ההתעלמות ממשאל המתפקדים שבניגוד למקובל לחשוב צלחה רק בזכות העובדה שכל שרי הליכוד התעלמו ממנו חוץ מלנדאו, ולא בגלל ששרון התעלם ממנו)? בגלל שביבי מאוד מושפע מהתישקורת וכמובן, מאותן הסיבות שכל שאר השרים פרט ללנדאו נשארו בממשלה, גם אם יש ביניהם כאלה שאפשר להניח בסבירות גבוהה שהתנגדלו לגירוש (הנגבי, למשל). ודבר אחרון, אין דבר כזה "התיקשורת בולעת את הלוקשים של שרון", אין לי ספק שכשאמנון אברמוביץ' למשל "מהמר" ששרון יפרוש הוא משקר במצח נחושה כדי לסייע לשרון לכבוש בקלות את הליכוד, כאמור. עונת האתרוגים עוד לא הסתיימה ולא תסתיים כל עוד יישארו יישובים ביהודה ושומרון ושרון יהיה בשלטון.

ביבי הצביע בעד ההתנתקות

כי רצה להמשיך ולהיות שר אוצר. קשה לדעת מה ההשקפות והרצונות האמיתיים של שרון או של ביבי, ואין הרבה קשר בין רצונות אלה לבין מה שהם צפויים לעשות בפועל מעמדת ראש הממשלה. מי יכול היה להעריך ששרון יתנתק מעזה? שביבי (כראש ממשלה) ילחץ בחום את ידו של ערפאת?

השמן היכה שנית - אכלתי את הכובע

מילא אני, אבל מאיפה יגייס ערב רב מיליון דולר? משמעות פרישתו של שרון היא כנראה שהוא מתכנן מהלכים מדיניים בטווח הקרוב.

Azazel

New member
נכון מאוד../images/Emo127.gifבן כספית הטיב לכתוב זאת

כל כך הרבה ספין לזה שהוא עוזב, שאין מצב. אבל נראה לי שהוא לא קיבל את התוצאה לה ציפה. הוא ציפה שיתחננו אליו שהוא יחזור - זה לא קורה.

ערב רב

New member
כבר היינו בסרט הזה רק לפני חודש

בהצבעה במרכז על הקדמת הפריימריז, גם אז שרון ניצל איום מדומה בפרישה כדי לנצח. לפי מבחן התוצאה, זה כבד, ואין סיבה להניח שהוא לא עושה זאת שוב. ולמרבה הזוועה, יכול להיות שזה יעבוד שוב.

Azazel

New member
../images/Emo41.gifאת האמת, כבר מזמן לא פספסתי ככה!

זה באמת מדהים. מ-ד-ה-י-ם. it's the end of the world as we know it.

sheketz

New member
הנה שמעתי שהוא הקים

אבל זה עוד מוקדם להספיד את שינוי. כרגע הערפל גדול מכדי להבין מה קורה. לפי השם המפלגה ממוקמת בימין מרכז, עם פוטנציאל לקחת חלק מבוחרי הליכוד והעבודה, וגם חלק מבוחרי שינוי. אבל השטן נמצא בפרטים.

השאלה של ריאליסט הפכה לרלבנטית

שינוי צריכה לבדל את עצמה ולהציג את חסרונות יריביה - שרון מושחת, ביבי ימני מדי, פרץ - דמגוג, וכולם כאחד ייכנעו לחרדים. (שרון, ביבי והעבודה כבר עשו זאת פעמים רבות). זה החלק הקל בתעמולה כי הכל נכון והכל כבר ידוע ורק צריך להציג את הדברים בצורה משכנעת. החלק הקשה יותר הוא איך להציג את שינוי עצמה, ומוטב לדעתי להציג תדמית (שלא לגמרי בלתי נכונה) של מפלגה רצינית, שמשקיעה בעבודת החקיקה האפורה ולא בהצהרות שווא. (וראה החוק של יאסינוב). את לפיד, בהנחה הסבירה שלא יוחלף, כדאי להצניע. אסור לו באיסור חמור להתראיין בתקשורת האלקטרונית (במיוחד לא אצל עודד בן-עמי
).

ZEEVS1970

New member
אי אפשר להשתמש בטיעון שרון מושחת

שינוי טענה ובצדק שכל עוד לא הוגש נגד שרון כתב אישום הוא בחזקת חף מפשע כי אשמתו לא הוכחה ולכן אין סיבה לא לשבת איתו באותה ממשלה. שינוי לא יכולה עכשיו פתאום להפוך את הטיעון הזה על ראשו,זה יהיה שקוף מדי ויחזור אליה כמו בומרנג. היא תוכל אולי לדבר על צורת התנהלות של שרון האיש שאינה הגונה אך היא תצטרך לבסס את דבריה ולהוכיח אותם. יתר הטענות המבדלות את שינוי משאר המפלגות נכונות,צודקות ואכן יש להדגיש אותן. הבעיה הגדולה תהיה ששינוי לא תוכל בבחירות האלה להציג עצמה כמפלגת המרכז היחידה שתשמש לשון מאזניים בין הימין והשמאל כי שרון ירוץ גם כן עם טיקט של מפלגת מרכז לפחות מבחינה מדינית-בטחונית. אכן,שינוי תצטרך לבנות לעצמה תעמולה קצת אפורה יותר אך בגובה העיניים. מאוד חשוב להדגיש את הישגי המפלגה בשנים האחרונות ואת הפעילות המאומצות של 15 חברי הכנסת של שינוי. המסר צריך להיות שאין עוד מפלגה עם נבחרת טובה כל כך של חברי כנסת חרוצים העושים יום יום את מלאכתם נאמנה כפי שהבוחר מצפה מהם ולעתים קרובות הרחק מעיני מצלמות התקשורת. חשוב להתמקד באנשים עצמם כי שרון הופך את מערכת הבחירות הזאת למאוד פרסונלית תוך התמקדות באנשי המפלגה במקום במצע שלה. יחד עם זאת צריך גם להראות שהמפלגה של שרון היא בלון נפוח ולא יותר ובניגוד אליו להדגיש את השקפת העולם המאוד מגובשת של שינוי וכיצד פעלה כל הזמן לממש את אותה השקפה. אני עדיין מנסה לחשוב על סיסמת בחירות מוצלחת שתוכל לשקף בתימצות את רוח התעמולה המתכוננת. מעניין איזו סיסמא תיבחר בסוף.

למעלה