מעניין אותי רצחחח....

Crazy82

New member
מעניין אותי רצחחח....

מה הייתם עושים שאתם יודעים שעוד יומים אתם משתחררים אחרי שנתים של קריעת תחת בתור לוחם ויוצאים ללימודים שנה על חשבון צהל כי יש לכם 10 שנות לימוד...... אבל הלימודים על אזרחי עם משכורת מצה"ל?! חח

אושי231

New member
תעשה את השיקול שלך. אני הייתי יוצאת לקורס

מדובר בקורס איכותי מאוד, שיעזור לך להשלים ל- 12 שנו"ל, דבר שבאזרחות עשוי לעלות לך הרבה כסף וזמן.
העובדה ששירתת שנתיים בתור לוחם דווקא עשויה לסייע לך בהחלטה כי כעת יש לך הזדמנות לצאת ממסלול הלחימה אל הלימודים ולהרוויח הרבה מאוד ידע ואפשרויות שיפתחו בפנייך בעתיד.
בהצלחה!

GVBlack

New member
כדאי כדאי כדאי

תחשוב על העתיד שלך ועל האפשרות שמדינה תחזיר לך קצת על מה שתרמת לה בשנתיים שהיית לוחם ותאפשר לך להתפתח הלאה (והשלמת 12 שנות לימוד ובגרויות היא צעד הכרחי בשביל התפתחות הלאה).

שיהיה בהצלחה!

Crazy82

New member
אז קבלו עידכון....

במכון לב בירושלים בבסיס סירכין יש לימודים של שנה שלימה.... זה המסלול הגיוס שלי ולא.... אני לא נער מכ"ם.... תכירו מסלול שנתים לחימה ושנה לימודים (כמובן בהתנהגות מופת ועוד כמה תנאים)

אני לא יודע מאיפה הבאת שזה שנה,

קורס השלמת 12 שנ"ל צה"לי אורך גג חצי שנה בערך, והוא אמור להיות צ'ופר ללוחמים בשנה האחרונה ככה לשירות, קורס שווה מאוד שיעזור לך מאוד לעתיד.
דרך אגב למה עשית שנתיים? נער מקא"מ?

אושי231

New member
למיטב ידיעתי הקורס הוא 10 חודשים

מדובר על קורס לחיילי מקא"מ (לא נערי מקא"מ, אין דבר כזה) ומקבלים אותו לאחר שנתיים שירות למופת.
חשוב לציין שלא כל חיילי המקא"מ מבצעים שירות של שנתיים. הם מבצעים 3 שנים כמו כולם ואם הם רוצים לקצר את שירותם בשנה עליהם להגיש בקשה מיוחדת ולהוכיח שהתנהגו למופת לאורך שירותם.

חיילים הם לא נערים? אותו הדבר... לגבי הקורס

הוא לא ניתן רק לחיילי מקא"מ אלא גם ללוחמים שותיקים שאין להם 12 שנות לימוד, והוא נמשך כחצי שנה, אני יודע את זה כי חלק מהחבר'ה שלי יצאו לזה.

וגם לג'ובניקים...

אני הייתי מאותרת לקורס בגלל שבצבא לא היה מוזן לי 12 שנו"ל, אני משקית קישור ולא נערת חג"מ או לוחמת.
הקורס אורך חצי שנה במחווה אלון כבסיס סגור (חמשושים) או יומיות בטכני.

נכון זה לא רק ללוחמים

ודרך אגב יש כמה בסיסי יומיות לבעלי בעיות ת"ש שמאשרים להם יומיות, ביניהם צריפין תלוי איפה החייל גר.

אושי231

New member
חיילים הם לא נערים

יכול להיות שמדובר על אותו קורס אבל אני רוצה לברר שלא מדובר בקורס שונה

GVBlack

New member
אולי ישנם כמה קורסים...

הקורס ללוחמים שאני מכיר נקרא תב"מ (תעודת בגרות מלאה) ומועבר במחו"ה אלון, במתכונת די צפופה (5 ימים בשבוע במשך כמה חודשים), על מדים.

אנחנו לא מדברים על אותו דבר

אנחנו או אני לפחות מדבר על קורס תג"ת- תעודת גמר תיכונית.
שמקנה לך 12 שנות לימוד.

אני כמעט בטוחה

שהקורס של הבגרויות ללוחמים ותומכי לחימה מועבר במקום אחר (משהו עם חביבה אאל"ט, להבות חביבה או גבעת חביבה או משהו כזה...)

GVBlack

New member
כנראה גבעת חביבה

זה קמפוס אקדמי נחמד ליד קיבוץ להבות חביבה, שצה"ל אכן משתמש בו לכל מיני צרכים.

למעלה