מעמד הפרשת חלה

Nחמן

New member
איפה ראית אותי בוכה ומבכה?...

גם היוותרות לבד לחלוטין איננה רצויה רוחנית

אבל אתה עדיין בוחר ללכת בדרך זו שלך, ולציירה כדרך העדיפה הלכתית; לאונן כל חייך זה טוב? ליפול לסטוצים זולים זה טוב?
נו נחמן כולנו בני אדם. אדם שאינו בזוגיות יתפתה לדברים מזדמנים. תפסיק להוליך אותנו שולל. סטוצים עדיפים מזוגיות? לא יודע באיזה הלכה...

ברור שאדם צריך לחשוב מה יהיה איתו. לא להקהות את מהותו והוויתו ולשכוח מרצונותיו, שאיפתו להיות אוהב ונאהב, לא למות בבדידות ובעריריות. כל חיינו אנחנו בוחרים את דרכנו האישית ומגשימים אותה. אתה מייעץ להכחיש חלק גדול מעצמיותו של כל בן אדם! להיות מת חי מהלך. אחלה של עצה.

לא מסכים איתך בעליל

למה אתה משווה זוגיות עם גבר לגניבה?!
כל כך פשוט לך שזה איסור תורה לחיות עם גבר?
על סמך מה?

ועוד, לפעמים דברים שנעשים בתמימות, חביבים על הקב"ה יותר מדברים "ישרים", שנעשים בלא תום לב.

ידועים כל מיני סיפורים על הבעש"ט, ועל ההיא שאמרה ברכת המזון בשירותים, ועל ההוא ששם לחם בארון הקודש, וכו וכו וכו

כל אלו לא היו ישרים, אבל נעשו בתום לב, ולכן התקבלו באהבה.
אז כן, שחקני בית"ר שבאו לכותל לבקש לעלות ללאומית,
לעולם אינך יכול לדעת כיצד זה התקבל למעלה,
מה, אתה המזכירה של הקב"ה..

איך אני אוהב

שאנשים אומרים לאנשים אחרים שאי אפשר לדעת את החשבונות של הקב"ה, כי זה באמת כל כך צורם כשבוחנים משהו אישי כמו תפילה בסטנדרטים אנושיים אישיים (בטח ובטח בדיעבד).
"המזכירה של הקב"ה", מעולה

Nחמן

New member
למה הסרתי את החיוך ממני?

לא השוויתי שום דבר. רק משום מה אתה מרשה לעצמך לצטט חלקי דברים וללמוד מהם לגבי מקרים אחרים.
אין שום בעייה לחיות עם גבר חיי שיתוף. הבעייה מתחילה רק ברגע, שזה גולש לאיסורים.

Nחמן

New member

אתה יודע, כמה שווה חיוך של בן אדם?...
הלוואי כך תמיד.

גמרא ברכות דף כ"ב: "אבל לא האיש"

קרא שם בדף כ"ב עמוד ב', ברש"י או תוספות בנושא "אבל לא האיש", על הפרשת חלה ע"י אשה וע"י גבר. כמובן לא דנים שם בזיווג חד-מיני, אבל יש דיון רלוונטי.
אל תשכח להתלבש לפני ההפרשה.

yenergy

New member
לבקש זיווג ואהבה זה תמיד טוב

אפשר לבקש זיווג בלי לציין את העובדה שהאדם נמשך לבני מינו
ואלוהי הרוחות יעשה כטוב בעיניו וישלח לו את האהבה שטובה בשבילו.

avitano

New member
כל פעם כשאני מניח תפילין אני מבקש זיווג טוב

כמובן עם גבר

זמן ההתייחדות שלי עם הקב"ה הוא בזמן הנחת התפילין
אני אומר תודה על מה שיש (ממש ככה במילים, תודה על מה שנתת לי, על זה שאני בריא, שיש לי עבודה, שאני עצמאי)

ומוסיף ומבקש דברים החסרים לי בחיים

למעלה