מעמד הפרשת חלה

Nחמן

New member
למה לא?

בשביל זה צר יך... ועוד איך צריך! צריך עצת "רב" (מי שרב עם הקב"ה...) או ערב רב...

אפשר קצת common sense

לא רואה סיבה לשאול את הרב אם מותר לי לבקש עבור חבר שיהיה לו טוב (גם אם זה אומר שימצא בנזוג).

ברור מה הרבה יענה, אז למה לטרוח.
כדאי קצת להתנער מכל הההומופביה העצמית הזו ולהשתמש מעט בהיגיון בריא.

(למרות שאני לא בקטע של שימוש בטקסים דתיים כאלה כדי לבקש משהו (סטרייטי או לא), בשביל זה יש תפילה ובכלל דיאלוג עם הקב"ה)

זה עניין של הוספת זכות

בקשה תוך קיום מצווה (סימני ראש השנה כדוגמה), תחינה דווקא במקום שבו יש קדושה (=קרבה יותר לשכינה או ההתגלות האלוקית) כמו הליכה לכותל, תפילה במניין ועוד, תפילה מתוך הכנת הכוונה (כמו למשל אמירת "לשם ייחוד", טבילה במקווה לפני החג, התלבשות באופן מכובד לפני פתיחה בתפילה וכו')- היהדות עמוסה בדוגמאות של "פעולות" שנועדו לרומם ולשפר את הבקשה עצמה. והכלים לכך כ"כ מרובים וכולנו עושים שימוש בהם בצורה כזו או אחרת. יש משהו שמשאיר חותם בהכנה פיסית או מעשית לפני שאומרים תפילה או בקשה...

אני מסכים.

פשוט אני הרבה פחות מתחבר לתוספות המאוחרות, ובמיוחד להמצאות כמו "סעודת אמנים" ו"סגולות" למיניהן שמתחילות להריח לי כמו כישופים.
ככל שיש יותר משקל לאקט החיצוני ופחות לכוונה הפנימית אני פחות מתחבר ואני מתחיל לחשוש שזה מתרחק מהיהדות (ע"ע "יין הישועות", השתטחות על קברי צדיקים, חמסות, קמעות, עמוקה וכן הלאה)
לפעמים ההלכה עוזרת מאוד לסנן טקסיות מיותרת ורוב מה שהזכרתי, או הכל, לא כתוב שם כמובן.

Nחמן

New member
יודע מה?

מזדהה כמעט עם כל מילה שלך. לצערי הרב הדבר קיים וןאנשים מתפתים להוציא את מיטב כספם על כך. לא כל אחד הוא סמכא להבטיח.
יתרה מזו: אפילו ארגוני הצדקה החרדיים שמבטיחים כל מיני הבטחות, אם רק תתרום כך וכך, אינני מאמין להם. ההצלחה שלי איננה תלויה בתרומה ל"ועד הרבנים" או ל"קופת העיר" דווקא אלא ברצונו של ה'. הצדקה שאני נותן היא לשם מצווה נטו ואיננה תלויה בשום פרס. רק מה? בל אישמע גזען אבל נדמה לי, שלא מעטים הם דווקא בני עדות המזרח בעלי השכלה נמוכה בדרך כלל, שמתפתים לסגולות האלה ולפעמים חוטאים בתום לב בנותנם סכומי צדקה מעבר ליכולתם.
בכל זאת לא צריך לזלזל במנהגים שמקורם בקבלה אך לדעת, שההצלחה האמיתית איננה תלויה במצווה מסוימת אלא ברצונו יתברך.

תן לי להציע תאוריה אחרת,

שגם נכונה יותר לדעתי וגם פחות תזלזל בבני עדות המזרח.

מדובר בשילוב של חינוך אחר ותמימות אמיתית. היהדות הספרדית כיום לרוב מחפשת את הקרבה לקב"ה כל הזמן בכל דרך, גם בעזרת אנשים שמי שגדל בחינוך אחר היה מתייחס אליהם בציניות כנראה (בצדק או שלא) וגם בדרכים שאחרים היו מחשיבים משפילות או מגוחכות. המסורת הרבה יותר קדושה אצל הספרדים, בהכללה, וכך גם הצורך להרגיש קרבה ממשית ככל האפשר. יש קבלה והכלה של כל מיני סוגי דתיים וגם ככה אין ממש הגדרות לרמת דתיות.
אצל האשכנזים לרוב הגישה היא שכלית יותר ומתרכזת בדיאלוג פרטי והגיוני עם הקב"ה כבורא העולם הכל-יכול ("היצרן") והרבה פחות כאבא. ההוראות ברורות יותר אצלם, כביכול. יש את כל המושגים "דתל"ש", "חרד"ל" וכאלה. יש יותר צורך בהגדרות.

בכל מקרה, יש אמת בכל הגישות, אבל הצרה מתחילה כשמישהו לא נחשף למגוון גישות ומעשיר את עצמו אלא רק לאחת עיקרית והוא לוקח אותה לקיצוניות.

למען האמת נראה לי שחסרה גישה ספרדית במוסדות הדתיים-לאומיים, אבל הבעיה היא שמעטים הספרדים שעדיין זוכרים את הגישה ההלכתית הספרדית המקורית (שהיא מקלה) וצורת הלימוד המעמיקה שפחות מתעכבת על פלפולים כדי להגיע לשורה התחתונה ולהלכה (וכמובן שלימוד מעשי כזה יש לו אופי אחר לכל מהלכו). חסידות היא תופעה אשכנזית במקורה ובשנים האחרונות היא נהייתה מזוהה עם הציבור הספרדי. לשמחתי, עכשיו עובר גל של התחדשות בתחום עם הרב חיים אמסלם והרב דורון דנינו שכל הזמן מדברים על הרוח הספרדית שאבדה ועל כך שהם מתכוונים להשיב אותה למוסדות החינוך ולציבור בכללו.

Nחמן

New member
נהניתי מאוד מדבריך

ואין בהם סתירה לדבריי. לא התכוונתי להביע זלזול חלילה במסורת, שאני אישת נהנה ממנה מאוד. אם יש לי אפשרות להתפלל במניין ספרדי או אשכנזי, אני מעדיף את הספרדי ואל תשאל: "למה?".
בדבריי התכוונתי בדיוק לאותה אוכלוסיה מאמינה אך לא משכילה כל כך, שנתפסת על ידי חוגים מסוימים כקלה לשכנוע. אין לי בעייה עם זה, שספרדי להוט לרכוש את מצוות פתיחת ההיכל כסגולה ל... לא חשוב מה. בכל הוא יודע, למי הוא תורם ולאן הולך הכסף. רק יש לי בעייה, כאשר הוא מתחיל להאמים בדברים תלושים מקרקע המציאות, שאם הוא יתרום כך וכך לוועד הרבנים, הרי תהיה לו "פוליסת ביטוח" מפני כל מיני מרעיחן בישין בעולם.

Nחמן

New member
עלינו לשבח

את הגולש החדש shukshuk1
על תגובתו המחכימה.

בשביל לקבל תשובה כהלכה יש לשאול כהלכה. מי ששואל שלא לעניין, אל נא יצפה, שכולם יעמדו דום עבורו כדי להשיב לשאלתו כהלכה. אז חסרון ה- common sense נמצא דווקא אצל השואל. אינני מזלזל חלילה בשום מצווה. אדרבא! יבורך כל מי שיקבל על עצמו עוד מצווה אבל... אל תצפה לשכר כלשהו עבור המצווה ובפרט אם יש בו טעם לפגם.

מה דעתך על כך, שבשעת הפרשת חלה אבקש ברכה, שאצליח במשלוח יד כגון: גניבה? או דוגמא אחרת: שחקני קבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים הגיעו לביקור בכותל המערבי (לפני שנים רבות). על פי המנהג הידוע הטמינו פתק בין אבני הכותל ובו ביקשו, שהקבוצה תעלה לליגה הלאומית. זה היה בעת שהקבוצה שיחקה בשבת. זה נראה לך
common sense ?

ברוח ימי הסליחות אני מבקש סליחה מכל מי שנפגע על ידי בעבר וגם ייפגע בעתיד. אין לי כל כוונה כזאת חלילה. רק לפעמים מתוך דבריי נשמע כך. אז הנה לך הסבר, מדוע זה נשמע כך. אם רק נהיה קצת יותר טקטיים, יראה כל אחד, כיצד, מה שנראה לו כפגיעה, הוא בעצם מ חמאה.

גמר חתימה טובה לכולם וסליחה גם מפורטי על שלא מצאתי את המקור האמור וגם מכל הגולשים על שאינני משתתף בפורום כמימים ימימה.

בבקשה אל תשווה זוגיות חד מינית לגניבה

זוגיות חד מינית אינה פוגעת באף אחד ,
היא כן מיטיבה לאלה שנמצאים בתוכה
היא יכולה להיטיב לאלה שנמצאים עמוק בארון ורואים אותה ומבינים שאולי אפשר אחרת.

אם שחקני בית"ר רוצים לשים פתק בכותל שיצליחו במשחק , לא אני ולא אתה יכולים למנוע זאת מהם.
אם אלוהים קורא בפתקים הללו, שהוא יחליט מה לעשות בבקשות שמגיעות אליו.

גמר חתימה טובה ורפואה שלמה לך.

Nחמן

New member
מממ... לאט לך!

לא התכוונתי לערוך השוואה לשום דבר. רק בהודעתך הקודמת ציינת שלפעמים אתה מגיב בציניות וכפר נעלמה מעיניך הציניות שבבקשה. מותר לבקש מהקב"ה שיהיה לך טוב. רק צריך לדעת, שהוא לא חייב לך דבר. אתה בא לקיים מצווה חשובה עם כל הכבוד ומעלה בקשות שאינן עולות בקנה אחד עם ההלכה, ואם הן אינם פוגעות באיש, הן פוגעות בך עצמך. אתה מבקש דבר שהוא לא טוב לך במקום לבקש למשל להתגבר על הנטייה ולהקים משפחה כדת וכדין. זאת הבעייה.

כן, רק בעיה קטנה

מרבית נעוריי העברתי בתפילות ובבכיות שאהיה כאחד האדם .
נחש מה? דבר לא השתנה.

Nחמן

New member
אוונגליין יקר!

גם אני התפללתי וגם אני ביקשתי אבל כנראה בשמים רצו אחרת. לכן השלמתי עם מצבי.
עם זאת אני מודה ומתוודה, שאני חי בקונפליקט מדי יום ביומו ומשתדגל בכל מאודי שלא לחטוא. לומר לך, שזה קל? לא. ממש לא. זה קשה מאוד. לכן לא אשפוט איש, אם איננו מצליח להתגבר על יצרו. אני רק מדבר על מצב של לכתחילה. הקמת זוגיות הומואית היא דבר לא רצוי מבחינה רוחנית. אין פתרון לכך אבל לפחות צריך להשתדל להימנע ככל האפשר. לכן נניח, שאתה רגיל לאונן פעם בשבוע ולאחר השתדלות מאומצת תאונן פעם בשבועיים. האם זה לא הישג? הרי האישיות שלך איננה נמדדת רק במעשים אלא במידת המאמצים לשמור על עצמך. אם התאמצת ולא הצלחת להפסיק לגמרי אבל הצלחת לצמצם את ההיקרויות, שבהן אינך יכול להתאפק עוטד, הרי זה הישג גדול ו"לפום צערא = אגרא".
אז מה עושים השנה? מתפללים לשינוי? לא. חבל על הזמן. לפחות נתפלל על מה שבידינו, שנצליח לעשות יותר חסד ולעסוק יותר בתורה אך לחשוב פחות על "מה יהיה איתי". רק כך מובטח לך, שתרגיש עצמך שלם הרבה יותר.

אז מה אתה מציע ?

באמת אתה חושב שעדיף לאדם לגזור על עצמו בדידות ונזירות , העיקר לא להיות בזוגיות עם גבר?

אני עברתי את השלב שבו אני מתייחס להומוסקסואליות כ"יצר". זה לא יצר כמו שסטרייטיות היא לא יצר.
זה דבר טבוע ועמוק הרבה יותר.
בפן הביולוגי - אומרים שהחיווט המוחי שונה, המח ההומוסקסואלי מחווט בצורה נשית. אז על מה להתפלל?
בעיניי זה בדיוק כמו שאדם עם אף גדול יתפלל חזק חזק שיום אחד יתעורר בבוקר עם אף קטן. פשוט חסר טעם.

Nחמן

New member
צריך לעשות את החשבון

זה לא קל אבל גם מי שחש צוראך לחיות בזוגיות עם גבר, לא נראה לי, שצריך לפרסם זאת ברבים.

Nחמן

New member
באמת שאלה קשה

מה שאינני מציע זה לא לעבור אעל איסורים מדאורייתא ומדרבנן ביודעין.

על מה להתפלל? נו, באמת! אין תאונות, אין איראן, אין סוריה ועוד ועוד...

קבלת לימון?תעשה ממנו לימונדה!

במקום לשבת ולבָכּוֹת את מר גורלך (את חמיצות גורלך?) , תהנה מהלימונדה

למעלה