מעמד הפרשת חלה

שף שחם

New member
מעמד הפרשת חלה

שלום לכל יושבי הפורום, האמת - רק היום גיליתי אותו ומסקרנת אותי שאלה מעניינת
אשמח אם מישו יענה לי עליה בתבונה :)

אינני בנאדם דתי,
ואני יודע שבד"כ גברים לא מבצעים הפרשת חלה... אבל:
האם ניתן, במעמד של הפרשת חלה, לבקש זיווג לגייז?

אשמח לקבל תשובה על העניין
תודה.

shukshuk1

New member
אינני בר סמכא אבל....

נראה לי שלהתפלל על משהו שאסור בתכלית האיסור לא ראוי. תפילה אינה רק מלמול והתכוונות פנימית אלא פניה ממשית לקב"ה שהוא הוא אשר אסר משכב זכור. נראה לי שגם אם מדובר "רק" בזוגיות עם גבר ללא מימוש מיני לא ראוי לבקש על דבר שכזה, לצערי. או שמא אני סתם מחמיר...?

Nחמן

New member

בוודאי שזו "חומרא"! גם חילול שבת זה חומרא, גם אכילת חזיר ועוד ועוד... תפסיקו להחמיר על עצמנו!... חחח...

באיזה קלות עשית הקשות:

התייחסת למשכב זכור כאל "אסור בתכלית האיסור" ועל זה אין חולקין שזה אסור דאורייתא.

אולם זוגיות עם גבר אין פירושה באופן אוטומטי משכב זכור, ולכן ההיקש רעוע וחלש.

לדעתי מותר לבקש אהבה, זוגיות וטוב מזה שהוא "טוב ומטיב להכל". אפשר באותה נשימה לבקש גם לא להיכשל במה שאסור.
הרי "לא טוב היות האדם לבדו" והתורה "איננה בשמיים".

shukshuk1

New member
כנות היא המפתח הראשון לכל דבר לע"ד.

"לא טוב היות האדם לבדו" נאמר בהקשר של גבר ואישה ובקריאה כנה ואמונית א"א לבטל את ההקשר ולעוות את כוונת התורה (עד כמה שזה מפתה) ולכן הפניית כל עניין הזוגיות לזוגיות חד מינית ומציאת "אסמכתאות" בתורה לכך נראית לי כמו רמאות עצמית שאל לנו ליפול לתוכה...והאמן לי הייתי רוצה להתפתות לכך, זה היה פותר לי כ"כ הרבה בעיות...דווקא בגלל מצבינו המורכב נראה לי שעלינו לשמור על יושר ונקיות דעת בכדי למצוא לעצמינו פתרונות של ממש בלא לוותר על אמונתינו.

לא טוב היות האדם לבדו נאמר בהקשר של גבר ואישה

אוקי.. מעניין..
על איזה ראשון\אחרון הסמכת את פירושך ?

תגיד, הומו הוא בעל חי?
לא, שאני אבין, כי התורה לא אומרת לא טוב היות הסטרייט לבדו,
התורה אומרת לא טוב היות האדם לבדו.
אתה מרגיש בן אדם? אני מקווה שכן, כי אם לא, זו בעיה אחרת.

אבל בוא נצא מנקודת הנחה שאתה מרגיש אדם,
מה גורם לך לחשוב שכשהתורה אמרה לא טוב היות האדם לבדו,
זה לאפוקי הומואים?

וואו.. ממש הזוי גבר.. הכי קל לעוות את התורה, ולטהר את הטהור, ולהפך, בק"נ טעמים, אבל, למה לעוות אותה לכיוון שחור ואפל, נגדך?

אז תרשה לי בזאת לחדש לך חידוש, כשהתורה אמרה לא טוב היות האדם לבדו, היא התכוונה גם אליך.

מה תעשה עם זה, זה עניין שלך, ואין לי עניין להתערב,
אבל עליך לדעת, שגם להומו לא טוב להיות לבד.

אני לא בא להתיר לאף אחד זוגיות עם גבר,
אבל על עצמי אני יודע שאני לא אוסר אותה..
פעם, כמו שזוכרים פה חברי הפורום בחצי שנה האחרונה בערך, הייתי מאוד נגד, אבל חקרתי המוןןןןןןןןן!!!! והגעתי לכל מיני מסקנות כאלה ואחרות..

תחקור גם אתה, אל תשבש ותהרוס לך את הנפש עוד לפני שבדקת מה מותר לך ומה אסור לך בתאכלס..

זה העניין "לחייך", יש הרבה אנשים שמרחיבים פרשנות מחמירה וקשה מפשט הפסוקים עוד ועוד אך כשמגיעים לפרשנות אנושית ו"מקלה" אז שם הם עוצרים בחריקת בלמים וקוראים לכל מי שעושה זאת מסלף ומקלקל את המשמעות המקורית של התורה, שזאת "לא כוונת הבורא". הטייה רגשית קלאסית שלא נאמנה לפשט כמו שהצגת יפה.
אני לא מתייחס לתגובה ספציפית דווקא, ראיתי את זה בכל מיני זמנים בחיי.

איי נואו, אני רגיל לא להשתמש בשמות פרטיים פה

גם אם אני מכיר אישית
לך תדע, כל אחד ו"הגדרות הפרטיות" שלו, מאיפה אני יודע...

Nחמן

New member
מממ... ולא זו בלבד

אלאט על פי חוקי הפורום חל איסור לבצע "אאוטינג" ואופיר טוען, שזסראת אף עבירה פלילית.

זה אאוטינג רק אם האדם מסרב שינקבו בשמו

ולמי שלא יודע, קוראים לי אוריה ואני מעודד אתכם להשתמש בשם שלי

Nחמן

New member
אכן כן

ולי קוראים נ-נח-נחמ-נחמן לא מאומן ובקיצור: נח. נעים מאוד להכיר!

Nחמן

New member
מממ... ולא זו בלבד

אלאט על פי חוקי הפורום חל איסור לבצע "אאוטינג" ואופיר טוען, שזסראת אף עבירה פלילית.

shukshuk1

New member
בכל הכבוד "אין מקרא יוצא מידי פשוטו".

אני לא צריך ראשון או אחרון בכדי לסמוך עליו את דבריי היות ויש את פשוטו של מקרא שאומר שלאחר שראה הקב"ה שלא טוב היות האדם לבדו הוא בורא לו אישה ולא גבר... ואח"כ אומרת התורה "על כן יעזוב איש את אביו ואת אימו ודבק באשתו והיו לבשר אחד" .עם זאת אני לא חש מוזנח ויודע שיש לי הזכות להיות מאושר כמו כל אדם ואני עדיין מחפש את הנוסחה להיות מאושר ועם זאת לשמור על אמונתי. נראה לי שלעיתים אנו נוטים לסמן את המטרה אליה אנו רוצים להגיע ואח"כ משעבדים את דברי התורה וחכמים, מסרסים אותם, מעוותים אותם בכדי שיתאימו לנו...אשמח מאוד לשמוע אלו דברים גילית במחקריך (באמת אשמח לדעת, לא בציניות) הרי גם אני כ"אדם" רוצה לבלות את ימיי בשמחה והגשמה...

Nחמן

New member
ראשית - תגובתי נכתבה בהומור

לא היה לי מה להוסיף על דבריך.
שנית - אני יושב בטל. יש לך איזו עבודה להציע לי?...

צודק במאה אחוז!

הרי ברור לפי כל שכל ישר שלא טוב היות האדם לבדו כיוון שהוא נזקק לנקביה של אשתו, שתתן לו מזור לאברו.
זאת בדיוק הסיבה

למעלה