מעמד בע"ח במקרא

Little m e

New member
מעמד בע"ח במקרא

שלום, אני עושה עבודה הנוגעת להגנת החי. אני צריכה מקורות בתנ"ך הנוגעים לנושא, אני יודעת שאני צריכה לחפש בשמות ובדברים, אבל אם מישהו יוכל למקד אותי עוד קצת- אני אשמח. הנושא הוא פשוט חוקי בע"ח, אני אתמקד משם על הנושא העיקרי שאותו אני רוצה. אשמח לכל עזרה, תודה רבה!!

Little m e

New member
תודה רבה! ושאלה-

בשרשור הראשון כתוב באחת התגובות ככה: איסור סירוס, איסור חרישה בשור ובחמור יחד, איסור חסימת שור בדישו {אם אפשר הסבר גם מה זה "דישו", אני אשמח
} => איפה אני יכולה למצוא ציטוטים לאיסורים האלה? איסור איבר מהחי זה בראשית ט'? ברכת ה' לנח ובניו? ומצוות מנוחה גם לבע"ח זה שמות כ' בעשרת הדברות? תודה רבה!!!!!!

יודיX3

New member
דישו..

במילים אחרות לא תחסום שור בזמן הדיש שלו- (דיש היא פעולת הפרדת הגרגרים מן המוץ)

סקיפי

New member
אבל הכוונה היא

לא למנוע ממנו לאכול מהדיש כשהוא רוצה, לא?

פלגיה

New member
נכון

הכוונה היא שבזמן שהשור עוסק בעיסוק הכולל אוכל בשבילו (למשל דיש) אסור למנוע ממנו לאכול מן התבואה שהוא רואה ועובד בה.

faridi

New member
זה איסור מורכב- גם לבני האדם תקף

אם התלמיד בכיתה רוצה להתפנות והמורה מונע ממנו, לא רק שהוא מחטיא אותו ב"לא תשקצו" אלא חוסם שור בדישו. אני זוכר שרציתי להגיד בפני הכיתה איזשהו חידוש והמורה אמר לי שהוא יאפשר לי להגידו על מנת שלא יעבור על "לא תחסום שור בדישו"

פלגיה

New member
מה?

מה הקשר? זה איסור מורכב. נכו. כולל גם בני אדם - נכון (למשל לגבי עובדים בקטיף פירות) הקשר למורה בכיתה וליציאה לשירותים - לא ברור לי

faridi

New member
מה לא ברור?!

אם אני מרגיש צורך להתפנות והוא מונע ממני דבר כזה משמעותי, יש כאן משום "לא תחסום שור בדישו" וזה יכול להיות אפילו בין חברים: החבר רוצה לעשות לך/עבורך משהו חיובי ואתה מוותר או אומר לו שאין צורך, זה יכול להיות גם באותה קטגוריה מאחר ואתה מונע ממנו משהו שעומד לו בגרון.

פלגיה

New member
לא ברור

יכול להיות שקשה לך, אבל כל קשר לשור ולדיש הוא אסוציאציה פרטית שלך

למעלה