מעליות

baraba1

New member
מעליות

לאחרונה יצא לי לעלות ולרדת במעליות, גם במרכז עזריאלי וגם במגדל משה אביב (הגבוה ביותר). אני רוצה לומר לכם שזה היה ממש מהר, וגרם לי לתחושות מוזרות כאלה. שאלתי היא - מה גבולות המהירות/תאוצה של מעליות, הן בירידה והן בעליה? (וכמובן מדוע) אני ללא ידע פיסיקלי (למעט מה שאני זוכר במעומם מהתיכון), אבל חשבתי שבגדול - מגבלת הירידה היא נפילה חופשית, כאשר התאותה מתבצעת בקצב לא גדול מידי (אהה...הדגמה טובה לעילגות שלי במונחים פיסיקליים). נו טוב, תורכם

SpyKid

New member
תאוצת הנפילה החופשית היא לא מגבלה,

הרי אפשר להשקיע כוח נוסף כלפי מטה. מה שכן, במציאות לא יהיה נעים לרדת במעלית שיורדת בתאוצת הנפילה החופשית...

sagima

New member
אני חושב ש

אם במעלית הרגליים עוזבות את הקרקע אז המעלית מעבדת את כל הפואנטה שלה...

chui2luna

New member
למה?

אני דוקא חושב שמעלית שמכוונת ככה שאתה רק תרחף טיפה ולמשך קצת זמן מעל הרצפה היא המעלית הכי כיפית בעולם!

baraba1

New member
מסכים ושאלת המשך

מי יכול לחשב את המהירות והתאוצה והתאוטה האופטימליים למעלית שכזו (בה מרחפים קלות), לבניין בגובה 300 מטר? הרעיון הוא שאנשים לא יחושו ב-G מטורף, לא ירחפו גבוה מידי, והכל יהיה "מעודן", משהו שמתאים לקשישים. אולי דווקא העובדה שצריך להאט לאט תיגרום למעלית שמתחילה לאט יותר ומסיימת מהר יותר להיות מהירה יותר?

chui2luna

New member
המ, הייתי אומר שככה

אם המעלית תיפול בתאוצה חופשית, גם הנוסעים יפלו בתאוצה חופשית (כמו שהם תמיד עושים, מסכנים) מה שיקרה זה שהנוסעים ירגישו חוסר כבידה = ירחפו. זה בתור התחלה. אז נגיד שמייד שמתחילים המעלית נשמטת מהקומה העליונה. 300 מטר. מכיוון שהיא צריכה בסוף גם להאט באופן סביר ככה שהיא תגיע למהירות אפס כשתהיה למטה, הייתי אומר שהתאוטה הזאת צריכה להיות משהו כמו 0.2 G, כדי שיהיה מעודן. אוי, אין זמן לחשב חייב לזוז.

chui2luna

New member
חישובים: זה יהיה מעט זמן

לפי החישובים שלי, בהנחה שהם נכונים יהיו לנוסעים במעלית משהו כמו 2-3 שניות באויר לפני שהם יתחילו להרגיש את הכבידה שוב. זאת כמובן, בגלל שהמעלית צריכה להספיק להגיע במהירות 0 לקרקע.. וא"א להאט מהר מדי. לעומת זאת אני מתחיל לדמיין כל מיני מעליות שבהם אתה תוך כדי הנסיעה נמצא על התקרה וממנה אתה יוצא אל תקרה שלאט לאט בעיקול נהפכת בחזרה לרצפה, בהתאם לתאוצת המעלית באותו רגע. וואו, הנדסת חלל צריכה להיות מרתקת. בטח יהיו הרבה כאלו.

SpyKid

New member
אפשר לשים בה כסאות מיוחדים עם

חגורות בטיחות וכל זה...

ailag

New member
אתה תדבק לתקרה

כמו שבמעלית רגילה תדבק לרצפה.

ailag

New member
כמובן שהתכוונתי

שהראשונה יורדת והשניה עולה..

its moi

New member
ועוד פחות מזה

אם היא תאיץ מהר יותר מתאוצת הנפילה... אלא אם יהיה מקום נוח לעמוד על התקרה.

למעלה