מעלה תהייה

loquado

New member
מעלה תהייה

אם הייתם צריכים לבחור את הדבר המובהק ביותר של לוחם. (רק אחד) במה הייתם בוחרים ? -ולמה?

loquado

New member
מוריד תהייה -מקפל ת'שמשיה ואורז:))

שבת שלום על כולנו.

kung fu

New member
../images/Emo6.gif שבת שלום ../images/Emo13.gif

אני משערת שהייתי בוחרת חופש אישי בתור מאפיין שלי. זה די מעצבן אותי לבחור מרכיב מסויים עבור כולם.

loquado

New member
הא האאא ! -הסתכבת !

:)) רק צוחק -להרגע ----------------- ובכל זאת...על מה את מדברת כשאת אומרת חופש אישי ?! החופש לקפוץ בנג'י ? מה זה אישי ? חיים כהן לא יכול לקפוץ ? -אני שואל באמת כדי להבין למה את מתכוונת. שפוע טוב.

kung fu

New member
אמרתי "אישי" כי אני מדברת על עצמי

ולא על אחרים. "חופש אישי" עבורי....לא יודעת להסביר במילים לאחרים. התחושה ידועה לי.

KEiN

New member
תכונות והגדרה אישית

הם מיחוץ לתחום :) ואני לא חושב עליהן כרגע

zivf23

New member
מובהק כמובן וללא ספק ניתן לומר

אומץ לב. התכונה העילאית ביותר שכל לוחם (גם בעצמו וגם באחרים) צריך לרכוש הוא אומץ לב, כלומר לא סתם אומץ (לעצום עיניים ולקפוץ למים) אלא אומץ של הלב, למען הלב, ובעיקר - מן הלב, אומץ שנובע מבטחון בחיים וביקום, שבא לידי ביטוי בעיניים פקוחות. האומץ נדרש כיוון שבמלחמה שלנו עם עצמנו אנחנו בעצם מרמים את עצמנו, בדיוק כמו שאנחנו מרמים את עצמנו ביום-יום, רק באופן מודע יותר ומכוון יותר, ולכיוון מוגדר הרבה יותר. ולכך נדרש אומץ לסמוך על עצמנו שאנחנו יודעים מה אנחנו עושים, ואומץ לב לעמוד מול כל הטעויות שלנו ולהיות מסוגלים להתמודד עימן. אדם אמיץ הוא בעל בטחוןן עצמי, כיוון שהוא חזק, ויודע את זה. אדם אמיץ הוא יותר מהכל אדם אוהב, כי אין אומץ לב בלי לב, ואין אומץ לב בלי הרצון הכביר מבפנים להועיל לעצמי, או במלים אחרות לאהוב את עצמי ואת כל מי שמסביבי. באהבה, זיו

loquado

New member
אומץ

יפה מה שכתבת. אומץ, מאבק פנימי, עיניים פקוחות,לעמוד נוכח טעויות... נשמע שהיית במקום הזה. מקום שקורא לעשיה. אומץ המאמץ. האומץ להחליט ולעשות מאמץ.

lir O

New member
אני חושב שלמצוא

מעלה אחת ויחיד אשר תוגדר ללוחם או בואו נגיד המעלה העיקרית אשר על לוחם לרכוש בדרכו, היא כמעט בלתי אפשרית. למרות שאומץ לב הינה בהחלט הדבר הקרוב ביותר. אבל אני חושב שדווקא הדבר החשוב ביותר שיש לרכוש בדרך הלוחם, והוא נובע בעיקר מאומץ לב, הינה ההבנה שבעצם הוא אינו רוצה ללחום. הראו לי אדם שיומר שאינו רוצה לשלוט, אז אומר לכם שהוא ראוי לשלטון. הראו לי אדם שיומר שאינו רוצה ללחום, ואומר לכם שהוא ראוי ללחום. לחמו כשאתם חייבים, ולא שניה אחת לפני.

zivf23

New member
אני חושב שאתה קצת מסבך את עצמך

עם הדיבור על מי שאומר או לא אומר שהוא ראוי ולמה זה בכלל משנה מי "ראוי" ומי "לא ראוי"? כולנו טובים, כולנו ראויים, כולנו נבראנו עם הפוטנציאל, אז מה? מישהו מבין את זה בכלל? מישהו מסביבך קלט לאחרונה כמה פוטנציאל טמון בתוכו? או מה סדר הגודל של הפוטנציאל שלנו כאנושות? האומץ נדרש כתכונה החשובה ביותר להתמודד כאשר מגיעים להבנות הגדולות, עם התחושה הנוראית של "איך יכולתי להיות כזה עיוור עד היום" וכמה נזק עשינו לנו, לאהובים עלינו, ולעולמנו, בעיוורוננו. בנוגע לפתגמים, נסה להיות תמיד פתוח גם לאפשרות ש"זה לא ככה" בנוגע למה שאמרו לך, למרות שזה מצלצל יופי במשקלים. הלוחם כן רוצה ללחום, והוא רוצה ללחום כאשר הוא מבין שזהו האתגר הגדול והמדהים ביותר שיכל להינתן לו כמתנה, בחיים האלה בעולם הזה. ההבדל הוא במי נלחמים, ובמי רוצים לשלוט. הלוחם רוצה לשלוט בחולשותיו ופחדיו, ולהחלם למען כך עד מוות, בעצמו. באהבה, זיו

lir O

New member
אם אני זוכר נכון

לפני כשנה פורסמו כאן מאמרים על היצור השוכן בתוכנו, הניזון מהאנרגיה שלנו ומהפחד שלנו,ומזין אותנו בשנאה בפחד וכ"ו. זה היה קטע ממשנתו של דון חואן, ושוב אם אני לא טועה. עצם הרצון ללחום ולשלוט בחולשה ובפחד אתה משין אותם. נותן להם ממשות ונפח ! השלם אם חולשותיך ולמד לנצל אותם לטובתך ! הכר בפחדיך ובמגבלותיך ועצם כך בטל אותם. וכן ! בשביל לעשות את אילו עליך להיות אמיץ לב עד מאוד !!! אבל למה ללחום כשיש דרכים כל כך הרבה יותר טובות כדי להשיג את המטרות האילו. אני לא אומר שאין מצבים שבהם יש ללחום ! אני פשוט אומר שרוב הזמן האלטרנטיבה עדיפה בהרבה. אורן

הוא אמיתי, אין "משחקים" יותר...

אמת הוא המאפיין המרכזי בעיני. כשהוא מנסה לעשות משהו, הוא באמת מנסה לעשות אותו... למשל, לצלוח את החיים בהצלחה...

למעלה