avinoamdor
New member
מעלה עמיעז-דו"ח מצב
הקדמה:המידע המובא מטה מתייחס למצבו של "מעלה עמיעז" נכון ל25/10/14.
ולמי שלא מכיר את האזור הנדון- מעלה עמיעז מטפס ממישור עמיעז(נחל פרצים) ומסתיים בנ.ג.114 +.
ולענייננו-
המעלה אינו חסום כיום וניתן לנוע בו ללא הגבלה.הנוף הנשקף מראשו מרהיב ועוצר נשימה,
אממה, המעלה עצמו לא רק שאינו רכיב הוא בקושי "הליך".
רק כדי לסבר את האוזן –מעלה יאיר המוכר לרבים מאיתנו, הוא ילד קטן בהשוואה לרמתו הטכנית הקשה של מעלה עמיעז.
מובטח לכל מי שירד שם שאת מרבית הדרך יעשה בהליכה וגם אותה , לא בקלות.
מי שמפנטז על טיפוס שם ,מוטב שישכח מזה.
אנחנו בחרנו להגיע למעלה עמיעד במסלול הבא-
ערד-נחל כיסן(סמ"ש אדום 11359)-נחל קינה (סמ"ש כחול 11361)-נחל חמר(כחול 11361)- סמ"ש ירוק 11440 שהביאנו למעלה עמיעז-מפעלי ים המלח.
כמה לקחים:
מומלץ לוותר על הקטע של נחל כיסן .אין בו שום ייחודיות לא מבחינת נוף ולא מבחינה אחרת.הוסף על כך את אי רכיביותו בחלקים רבים ותקבל בזבוז זמן לא מוצדק.
גם נחל קינה מחייב הליכות לא מעטות לצידי האופניים אבל מפצה בנוף קניוני נפלא ,מפל גבוה שבתחתיתו עין מימית מרצדת במרכזו של גב עמוק ונאקב שמאפשר גם רכיבה פה ושם. את הדשדש אני מזכיר רק למען השלמות.
העצה שלי-וותרו על נחל כיסן והגיעו לנחל קינה באחת מהדרכים שמגיעות מכיוון חרבת עוזה.
הקצו כ3-4 שעות לרכיבה בנחלי כיסן ,קינה וחמר.
אבינועם דור –חבורת אופן
נ.ב.
אפשר להגיע למעלה עמיעז גם במסלולים יותר קלים ועל כך בהזדמנות אחרת.
הקדמה:המידע המובא מטה מתייחס למצבו של "מעלה עמיעז" נכון ל25/10/14.
ולמי שלא מכיר את האזור הנדון- מעלה עמיעז מטפס ממישור עמיעז(נחל פרצים) ומסתיים בנ.ג.114 +.
ולענייננו-
המעלה אינו חסום כיום וניתן לנוע בו ללא הגבלה.הנוף הנשקף מראשו מרהיב ועוצר נשימה,
אממה, המעלה עצמו לא רק שאינו רכיב הוא בקושי "הליך".
רק כדי לסבר את האוזן –מעלה יאיר המוכר לרבים מאיתנו, הוא ילד קטן בהשוואה לרמתו הטכנית הקשה של מעלה עמיעז.
מובטח לכל מי שירד שם שאת מרבית הדרך יעשה בהליכה וגם אותה , לא בקלות.
מי שמפנטז על טיפוס שם ,מוטב שישכח מזה.
אנחנו בחרנו להגיע למעלה עמיעד במסלול הבא-
ערד-נחל כיסן(סמ"ש אדום 11359)-נחל קינה (סמ"ש כחול 11361)-נחל חמר(כחול 11361)- סמ"ש ירוק 11440 שהביאנו למעלה עמיעז-מפעלי ים המלח.
כמה לקחים:
מומלץ לוותר על הקטע של נחל כיסן .אין בו שום ייחודיות לא מבחינת נוף ולא מבחינה אחרת.הוסף על כך את אי רכיביותו בחלקים רבים ותקבל בזבוז זמן לא מוצדק.
גם נחל קינה מחייב הליכות לא מעטות לצידי האופניים אבל מפצה בנוף קניוני נפלא ,מפל גבוה שבתחתיתו עין מימית מרצדת במרכזו של גב עמוק ונאקב שמאפשר גם רכיבה פה ושם. את הדשדש אני מזכיר רק למען השלמות.
העצה שלי-וותרו על נחל כיסן והגיעו לנחל קינה באחת מהדרכים שמגיעות מכיוון חרבת עוזה.
הקצו כ3-4 שעות לרכיבה בנחלי כיסן ,קינה וחמר.
אבינועם דור –חבורת אופן
נ.ב.
אפשר להגיע למעלה עמיעז גם במסלולים יותר קלים ועל כך בהזדמנות אחרת.