מעלה להמשך דיון

patrisia

New member
דיון מעניין ורלונטי בשבילי

לחמותי יש בן זוג עם שני בנים בוגרים, בשנות ה-20 הם מאוד אוהבים את בנותיי 4 ו- 7, כאשר אנחנו נפגשים בחגים הם מרימים אותן מחבקים מנשקים מושיבים אותן על רגליהם הכל בחיבה שום דבר שמתפרש לא תקין. אבל בכל זאת לי זה מפריע במיוחד עם הגדולה. אני חושבת שבגלל שאין קרבה משפחתית, זה מפריע לי. דיברתי עם בתי ואמרתי לה שאפשר לתת נשיקה וחיבוק כשמגיעים ולא יותר מזה, הסברתי לה שהם לא משפחה שלנו. האם יש רעינות איך להתמודד עם זה.

ברוכה הבאה,

אפשר גם לדבר איתם - עם הבנים , בשקט, בצד ולומר להם שאת מבינה שהם אוהבים את הבנות אבל את מבקשת לשמור על גבולות. אני אפילו לא יודעת אם זו עיצה טובה - כי לא התנסתי במצב כזה . והנה עוד דילמה שאת מעלה - האם דוד (מקרבת דם)שמחבק את הבנות ומנשק ומדגדג ונוגע תוך כדי משחק זה יותר בסדר ממישהו אחר שאינו בין משפחה מקרבת דם אבל עדיין מהווה חלק מהמשפחה? (מותר לשאול מה דעתו של בעלך על הסיטואציה?)

לנושנוש

New member
כן, לא להתרגש מהעניין. אני חושבת שבעוד שנה

שנתיים בנות לא תרצנה לשבת על הברכיים, כי זה יהיה מביך ולא מתאים להן.

מגע מוטל בספק

אם את אומרת לבת שהיות והם לא משפחה אז אסור - משתמע מכך שמי שהוא משפחה כן מותר לו לעשות דברים שאולי לא תקינים? כדאי שאת תבחני היטב את צורת ההושבה על רגליהם וצורת ההתנהגות של הבחורים ואז תוכלי לזהות אם זה חשוד או לאו. כאשר זה קורה - תנסי לקרוא לבנות לעשות משהו ולהרחיקן מהבחורים. אם יש להם כוונות לא טהורות - יכול להיות שהם יבינו ששמת לב ויפסיקו. כמו שכבר נכתב - בהחלט יכול להיות שתוך זמן מה הבת הגדולה לפחות לא תסכים לכך. עצוב שהגענו למצב כזה שכל גילוי חיבה ישר נחשד.

לפעמים אני תוהה אם חזרנו לימי ויקטוריה

אם ילדה/נערה בראשית גיל ההתבגרות מתמזמזת עם ילד בן גילה אז מה האסון? אם מדובר במגע כפוי /או מגע חוץ נורמטיבי(מורה,מבוגר אחר,בן משפחה) אין קשר לנעים/לא נעים אלא לגבולות הנורמה החברתית. (לבקשתך והזמנתך ליידי דרמה)

../images/Emo140.gif

Fureya

New member
../images/Emo45.gif

אולי לא ממש בראשית גיל ההתבגרות (בגיל 12 להתחיל עם זה זה עדיין הרבה יותר מדי צעיר), אבל אני מסכימה. מגיל 16 ומעלה הנערה כבר אחראית ומודעת לגופה, ואין שום דבר רע בהתמזמזות, זה הרי שלב שכל אחד מגיע אליו בגיל כזה או אחר. (אם רק אמא שלי הייתה מבינה את זה).

וזה הרבה יותר קיצוני.

כאן נחשדים קרובי משפחה ללא קרבת דם במעשים מגונים בבת 7, כי הם נוגעים בה באופן שמשע לא מיני בעליל... פוריטניות מסוכנת להפליא.

d a r d r a

New member
לא כל דברשנעים ,מותר לעשות

אוני אומרת זא בהכללה לגופו של ענין לדעתי יש להסביר לבת את משמעותן של נגיעות אלה וההשלכה שיש להן כמובן להסביר בשפה קלה ברורה ומובנת .

fannyd

New member
לא רק נעים-לא נעים וזה הגוף שלי

יש גם מה מקובל-לא מקובל בחברה. לפני מספר ימים הערתי לילדה די גדולה, כיתה ה' אמרו לי, שצרחה בגינה שברחוב שלנו בקולי קולות. ומה הילדה אומרת? "זה הגוף שלי וככה נעים לי!" זה לא שאני לוקחת את זה למקום אחר. יש משהו קלוקל במנטרה הזאת שהילדים משננים כבר בגן ללא כל התייחסות למסגרת החברתית בה הם נמצאים. יש גם קוד התנהגות בחברה. אנחנו לא חיים בבועה.

למעלה