מעלה להמשך דיון

"אם לא נעים לך-תגידי שיפסיק" -ומה אם כן נעים?

שמירה על הגוף של הילדים זה משהו שאנחנו מלמדים אותם ומשננים. שמעתי גם את המשפט-אם לא נעים לך, תבקשי שיפסיק. בשרשור על בני הדודים הנוגעים זה בזו - כתבה האם שהיא ראתה שהבת שלה נהנתה מהמגע ומהחידוש ומהגילוי. כלומר, אם נעים לה - היא לא תבקש שיפסיקו. האם צריך לשנן משפט אחר עכשיו כשהבנות מתבגרות?איך מלמדים אותן עכשיו לשמור על גופן?

טלטוש

New member
משהו שלמדתי מההצגה בית של יעל

האיברים הפרטיים, הם האברים שמוסתרים מתחת לבגד הים באברים אלו אסור לאף אחד לגעת רק לרופא ולהורה שמטפל בך וגם זה רק אם את מרשה

ואם היא מרשה? כמו שתואר בשרשור של

בני הדודים - האמא עצמה ראתה שהבת נהנית מהחידוש והריגוש והגילוי.

sivanjbs

New member
ההצגה היא "יעל לומדת לשמור על גופה"

והיא של "התאטרון של יעל". הצגה מאוד מומלצת המסבירה בגובה העניים את נושא שמירה על גופי, סודות טובים וסודות רעים יש אותה גם בדיסק מאוד כדאי לצפות יחד עם הילדים (כן גם בנים) כדי ליצור שפה משותפת ממליצה להזמין את ההצגה לגן הילדים או בי"ס הטלפון של שרונה מבעלות התאטרון- 052-2745084 סיון בן שימול אמנות בזכוכית ותכשיטים

מכיון שזה רלוונטי לדיון - אני אשאיר

את הודעת הפרסומת. להבא - כל הודעת פירסומת תימחק. תודה.

sivanjbs

New member
מצטערת, לא היתה כוונה

לנצל את הפורום. אני לא חלק מהתאטרון ואין לי כל אינטרס. חשבתי שזה חשוב.

זה אכן חשוב (ולכן אני לא אמחק). ../images/Emo140.gif

את מוזמנת להישאר איתנו

טלטוש

New member
נכון מצטערת "החברים של יעל"

יש את זה גם בדיסק. ואכן מומלץ מאוד להזמין אותה לגני ילדים (מופעלת על ידי מספר שחקניות שהן גם עובדות סוציאליות) כך היה לפחות אצלינו בגן. מה שכן, זה עוזר לי לדבר עם הילדה בשפה שגם היא מבינה בגלל ההצגה. קודם להצגה מאוד התלבטתי איך להסביר לה את הדברים בלי להכניס אותה לחרדות מיותרות.

ואצלנו בבית הספר נאמר באשר למגעים -

גם אם זה נעים לך - עם מישהו שאת לא מכירה את תגידי לו להפסיק ורותם למדה להגיד מגיל 6 שראתה את ההצגה - הגוף שלי ברשותי ואני לא מרשה לאף אחד לגעת בי. היא כן יודעת שמותר לי לתת לה חיבוק וגם אבא או נשיקה אך מלבד זאת לא נותנת כלום ואני מצידעה לה. עכשיו היא כבר כן נותנת יד לבן בבית הספר מדי פעם כשהם מצליחים לברוח מהמשגיחות שלהם.

פלגיה

New member
אלה שני דברים שונים

"אם לא נעים לך - שיפסיקו" (שאני מנסחת קצת שונה, אבל העיקרון נשאר) זה מפשט שבא לטפל במקרה של הטרדה מינית. המקרה של בני הדודים, ויכולים להיות עוד מסוגיו הוא מקרה שונה לחלוטין. כאן אנחנו רוצים לומר לילדים שגם אם הם נהנים - זה לא משהו שראוי (בגלל הגיל שלהם, בגלל הקרבה המשפחתית, בגלל כל מיני סיבות שיכולות להיות לנו). כאן המשפט הזה לא מתאים. צריך למצוא מנטרה אחרת.

אני כן.

היה לי רק בן דוד אחד ובהחלט לא הגענו לשום מגעים גם לא חיבוק. כל כך התביישתי ממנו. הוא היה גם גדול ממני ב-שנתיים. באשר לבני המין השני - אני עד גיל 17 הייתי ילדה סופר טובה מבית בריטניה ורק אז התחלתי לעשות צרות להורים שלי בקטע המיני.

אני זוכרת מכיתה ח. וזוכרת שזה היה

מסקרן . אני זוכרת איך התרגשתי כששכן שלי מכיתה ט' הציע לי להרכיב אותי על האופניים מבית הספר הביתה. זה מרגש, זה מעניין, זה חדש .

זה מדכיר לי...

שכשהבינונית שלי היתה בגן, אמרו להם שלאף אחד אסור לגעת באיברים הפרטיים "בלי לבקש רשות" ואני חשבתי לי על ילדתי המנומסת ואוהבת האדם והבנתי שאם מישהו יבקש ממש יפה לא יהיה לה נעים להגיד לא. לכן הבהרנו בבית את המותר והאסור והורדנו את אופצית בקשת הרשות, לפחות עד גיל 16 נראה לי.

תותיער

New member
לדעתי נטולת הנסיון,

יש במקביל צורך להסביר על מוסכמות ברתיות, על מה נורמטיבי ומה לא, כל גיל בהתאם ליכולת ההבנה הרלונטית. כן ילדה צריכה להבין שגם אם נעים לה, יש דברים שלא ראוי שיקרו, למשל- משפט עם מסר שכזה: "גבר מבוגר, גם אם הוא מוכר, גם אם זה לא כואב וכן נעים, לא צריך לגעת בך" כמובן להתאים את המשפט לרמת הילדה ע"פ גילה אבל לטעמי גם כאלה משפטים היא צריכה לדעת ולהכיר. אלו נורמות חברתיות, והיא תלמד נורמות חברתיות במגוון הקשרים. הבעיה היא שיש נורמות חברתיות שהן ברמת סטטוסקוו שכאילו "אין צורך להגיד כי הן ברורות מאליהן" או מקרים שבהם "למבוגר מותר ולילד לא", ואני חושבת שתפקידנו כהורים, להציג גם נורמות חברתיות שהן נורמות סמויות ושקטות, אותן הילדים לא תמיד מצליחים לקרוא לבדם, וגם לחדד מתי למבוגר מותר ומתי אפילו למבוגר-אסור.

תכלס, למה ללכת סחור-סחור?

צריך להגיד את האמת האמיתית הפשוטה, ואז לא מסתבכים:" יש בעולם אנשים לא טובים, שאוהבים לגעת לילדים באברי המין, בישבן וכ"ו, וגם אוהבים שילדים נוגעים בהם. אף פעם אל תסכימו לדבר כזה, ורוצו לספר להורים, או למבוגר אחר שאתם סומכים עליו. מגע כזה באברי מין, שמור לכם כשתתבגרו ותבחרו לכם בני זוג שאתם מאוהבים בהם".

אזל לא מדובר בדוד מבוגר, מדובר בבן כיתה,

או בילד אחר בן אותו גיל. אני מקשה בכוונה - לא כדי להציק אלא כי אני רוצה למצוא משפט שיהיה הכי נכון לסיטואציה החדשה ולגילויים המרגשים הללו.

למעלה