מעט על... צ'י (קי)

שי רגב

New member
מעט על... צ'י (קי)

סתם, להשכלה כללית (ובעיקר למען תעריכו ענף ספורט "בלתי מוערך" בארץ, ובקרב אנשי אומנויות הלחימה בפרט): אחד מענפי הספורט הדורשים (ומייצרים ומאמנים יצירת) את ה-"קי" (צ'י, או איך שלא תרצו לקרא לזה...) החזק ביותר, הוא: הרמת משקולות אולימפית!! אז בפעם הבאה שאתם רואים בזווית-העין, בטמבלוויזיה, תחרות הרמת-משקולות - אל תזפזפו לחדשות בערבית, אלא שבו בכורסא ונסו להבין, ללמוד ולקלוט את עוצמת ה-"קי" שהחברה האלה מייצרים. כל טוב, ובבניין ציון וירושלים ננוחם!

שייקה, אתה רוצה לפרט, לנמק ולהסביר?

האם במסגרת אימונים אלה מדברים על צ'י בפרוש? באיזה טכניקות הם משתמשים?

pzirpim

New member
שי ומיתר שלום,

אנני מבין בצ'י דבר אך שמעתי אמן לחימה מרשים ממליץ להסתכל על שיטת ההנפה. כיצד עובדים המרפקים האגן וכו'. הוא אומר שהכל פיזיקה. אני נוטה להאמין לו. בברכה.

שי רגב

New member
הרמת מישקולות אולימפית ו- "צ'י".

קודם כל ל- pizprim: באמת שמעת על כך (שמישהו המליץ על שיטת ה-"הנפה", לפיתוח הצ'י)
מסתבר, אם כך ש-"מוחות גדולים חושבים זהה"
ועכשיו, גם למיתר: אם תצפו בתחרות הרמת המישקולות האולימפית (והאמת, הדבר בולט בעיקר בשיטת ה-"הנפה", אם כי גם ב-"דחיקה" זה בהחלט קיים), בוודאי תשימו לב שהספורטאים אינם ניגשים ו-"מרימים" את המשקולת, כלאחר-יד (להשכלתכם, התופעה ידועה ובתחרויות קיימת מגבלת-זמן, בין "צילצול הגונג" לבין תחילת ההרמה (דחיקה או הנפה). בפרק זמן זה, הספורטאי מתרכז עמוקות (הפירוש שלי: הוא "שואב צ'י"), מרכז (נפשית!!) את כל עוצמתו בנקודת ה- צ'י/קי, ואז, מניף את המשקולת, כאשר מירב העוצמה מתפרץ מנקודת ה-צ'י. עבודת ההכנה, טרם ההרמה, דורשת ה-מ-ו-ן ריכוז. בזמן זה הספורטאי כלל אינו מודע, בד"כ, לקהל ולמתרחש סביבו. כל-כולו נמצא בריכוז ה-צ'י. כעת, לאחר שהארתי לכם (אני מקווה) את התמונה, נסו ליצפות שוב בתחרות הרמת משקולות אולימפית (כאמור, הדבר בולט בעיקר בסיגנון ה-"הנפה", אולם התהליך קיים וזהה גם בסיגנון ה-"דחיקה"), וספרו לי בבקשה על התרשמותכם/דעתכם. אגב, ברור שקיימת בספורט זה המון, המון טכניקה. אבל, כפי שאתם יודעים - "טכניקה בלי רוח שווה כלום".

שי רגב

New member
מיתר: לא. לפחות עד כמה שידוע לי.

לא שמעתי אף מאמן, אף אחד שמדבר על צ'י ולא שמעתי שמודעים לו, אבל מקפידים ועובדים ה-מ-ו-ן על טכניקה (גם "על יבש") שלא במפתיע, באימונים של דני ווקסמן ישנו תירגול, הזהה לחלוטין לחלק מטכניקת הרמת-המשקולות (דני לא דיבר על הרמת-משקולות ולא ידוע לי אם הוא מודע לזהות בטכניקה) וכששאלנו אותו לחשיבות התירגול הזה, הוא אמר בפירוש כי זה נועד "לחיזוק הצ'י".
מעניין?...

almanach

New member
רצת על צ´י

הי שי. מכיוון מאתה קורא את החיפוש אחר המופלא אני אתן לך איזשהו טיפ קטן. "צ´י" מכונה על ידי גורדג´ייף "האנרגיה המינית" או "סי 12".

שי רגב

New member
../images/Emo9.gif צור, תודה!

אגב, יש הטוענים כי יש צורך להמעיט ולהקטין את עוצמת הדחף המיני, על-מנת להתקדם ולעלות לרמות רוחניות גבוהות יותר. מה אתה אומר? ומה אומר ג' ?? (אגב נוסף: ראיתי את הפירסום שלך לגבי "הדרך הרביעית" בת"א. זה רחוק לי וביום לא מתאים. האם יש סיכוי למשהו דומה בסביבות פרדס-חנה??) ושוב, תודה!

almanach

New member
על דחף מיני...

גורדג'ייף אומר שהאנרגיה המינית, שהיא האנרגיה החזקה ביותר הנוצרת באדם באופן טבעי, היא הסיבה העיקרית ל"עבדות" והאפשרות העיקרית להשתחרר ממנה. מתוך ההבנה שלי האנרגיה המינית, או הצ"י, מתוארות בספרות הרוחנית לאורך כל ההסטוריה בדימוי הנחש. ה"קונדליני", אותו נחש היושב מקופל בבטן באיזור צ'אקרת המין יכול לבוא לידי ביטוי בשני סוגי טרנספורמציות. עולה ויורדת. הנחש היורד מסמל את המין והפיתוי (משל אדם וחווה) והנחש העולה את הריפוי וההארה (נחש הנחושת של משה, סמל הרפואה). ואכן חווית ההארה מתוארת כעליה של אנרגית הקונדליני דרך עמוד השדרה עד הראש. אל לנו לקפוץ ולהסיק שעלינו להתחיל ומיד להתנזר מיחסי מין לשם התפתחות רוחנית. יתכן שבשלב מסוים זה יידש. לפני כן צריך להבין ולראות שאנו מבזבזים כמויות אדירות של האנרגיה הזאת בדברים אחרים לגמרי שאינם קשורים. אני למשל נוכחתי שאותה תחושת שיעבוד שנקראת גם תשוקה מינית, נמצאת במקומות אחרים בחיים כמו למשל בזמן זיפזופ בערוצים בטלויזיה (אצלי). כשהאנרגיה הזאת פועלת דרך מרכזים אחרים (אינסטינקטיבי,מוטורי, רגשי,שכלי) התוצאה היא פעילות מופרזת וחסרת תועלת. למשל בזמן שהכנתי כוס קפה והאנרגיה הזאת הייתה חדורה בי, עשיתי את כל הפעולות בחיפזון, שפכתי את הסוכר והחלב מחוץ לכוס וכן הלאה. בקשר להרצאה. אם משהו באמת חשוב לך אתה תעשה מאמץ להגיע. ייתכן ותהיה הרצאה בקרוב בחיפה. אבל ת"א אינה רחוקה מפרדס חנה. זה רק עניין של תפישה וסדר חשיבויות. אני מגיע למפגשים בת"א מצפון הארץ.

שי רגב

New member
אכידאה, almanach, אתם טובים יותר

הבנאדם שאל, תוכלו אולי לעזור לו ("אני עדיין ביצה", כמו שכתב רוברט היינלין ב- "גר בארץ נוכריה"...)

בחור רוסי נחמד שגר בניאפרפטרובסק

יש שמועות שהוא היה חייב לחרושצ'וב כסף ובגלל זה ברח לצרפת ועשה שם קומבינה גדולה של סקס, שקרים וניאו-מרקסיזם, ושאם קוראים את הספרים שלו מהסוף להתחלה מוצאים מסרים מכת השפן ומתכונים לאוכל טבעוני. חומר חזק.

השאלה היא

אם הם יודעים את זה (שיש להם צ'י)? ובהנחה שכן - אם הם מסוגלים להשתמש בזה בדברים אחרים (אגרופים, למשל...)?

שי רגב

New member
סלבו, גם לי יש שאלה:

האם העובדה שיש לך משהו בו אתה משתמש, אבל אין לך מודעות לכך שיש לך את זה, משנה את העובדה שיש לך את זה (ושאתה משתמש בזה) ?????? ובאשר לשאלה לגבי האגרופים: לא הם לא משתמשים בזה לאיגרוף (למשל), כי הם לא זקוקים לזה. ועוד משהו: האם אתה, את הצ'י שיש לך (ואני מקווה ומאמין שאתה יודע להשתמש בו ושיש לך) יכול לנצל רק באיגרוף?? או האם אתה יודע לנצל ולהשתמש בו לכל ובכל הצרכים שלך
צ'י

alon_o

New member
רוצים לראות מקום עם המון אנשים

שמשתמשים בצ'י בלי לדעת בכלל? תסתכלו לרחוב. אנשים שהולכים משתמשים בצ'י. גם אנשים שלא הולכים. אז מה מייחד מרימי משקולות? אמני לחימה בשיטות מסויימות לומדים להכיר את הכוח הזה שנקרא צ'י, ולהשתמש בו לפי הצורך, במצבים משתנים. לא רק לתת אגרוף עם צ'י. שימוש מודע בצ'י מאפשר ניצול טוב יותר שלו גם במצבים לא בדיוק "מובנים" שהתאמנו עליהם. עם דגש על ניצול טוב יותר. ובאמת אגב, כל מה שאתה רואה אצל מרימי משקולות זה פיסיקה, וטכניקה, וידיעת גוף האדם מכיוון המדע. אבל לצ'י שימושים רבים אחרים, וצורות שונות לנצל אותו. אלו ההבדלים בין אמני לחימה לאנשים רגילים ובכללם מרימי משקולות. לפחות כמו שאני רואה את זה. -אלון -אלון

שי רגב

New member
לא.

מה שאתה קורא: "המון טכניקה", כולל גם טכניקה, אבל בעיקר יכולת גבוהה מאוד של ריכוז אנרגיה בנקודת זמן ונקודת מיקום מאוד מסויימת. דבר זה בולט מאוד ומייחד מאוד את הרמת המשקולות התחרותית-אולימפית. כן, זה קיים גם אצל מרימי-הזבל ברחוב (שמעמיסים פחים לפנות בוקר) ואצל רבים אחרים, אבל עוצמה כזו בריכוז כה מדוייק ובצורה כה בולטת וניתנת לצפייה יש בעיקר בתחום זה. וחוץ מזה, אני מדבר כאן על "חיזוק ופיתוח" ה-צ'י. הרמת משקולות עוזרת (מאוד!) לפתח כח/תכונה זאת. דבר שמסופקתני אם יכולות לעשות גם ההליכה ברחוב, הרמת זבל וכד' (כן, אני יודע שיש דרכים נוספות לפתח צ'י, אבל יש גם דרכים נוספות להגיע מנקודה א' ל- ב').

arcidea

New member
שי- שאלה טרמינולוגית

מה ההבדל אצלך בין טכניקה לבין- יכולת גבוהה מאוד של xyz

pzirpim

New member
שי שלום,

לא נח לי לדבר על קי כיוון שאנני יודע במה מדובר. שמעתי אמן לחימה רציני מדבר על השימוש בכל הגוף וכניסה נכונה. אפשר לחשוב על הרה וSaika Tandenאבל לדעתי כדאי להזהר,הרבה שטויות יש באומנויות לחימה. צריך בזהירות להפריד התבן מהמוץ. בברכת המון טכניקה

שי רגב

New member
pzirpim, כל שכתבת אינו "צ'י".

ראה את דבריו של one strike, לעיל, וגם את תגובתי/תשובתי.

one strike

New member
הרמת משקלות

בגיל 14 התאמנתי (עוד ברוסיה) בזה. מצחיק, לפני כמה חודשים שמעתי על אחד אלוף הארץ בגיל 14-16 משקל 67.5 עם תוצאות 65 הנפה ו90 דחיקה. בדיוק רמה שלי, רק שברוסיה זה נחשב כרמה התחלתית. זה ספורט מעולה ומרימי משקולות מצטיינים גם בכל פעילות שדורשת מאמץ חזק ומהיר (כוח מתפרץ) - קפיצות, מיאוצים. ע"מ להרים משקל כבד צריך להכנס למצב נפשי-גופני מיוחד, מין אטרף מרוכז. הייתי מגדיר את זה מעבר מיכולת רגילה של הגוף. אם זה צ'י? מעניין אותי מקרים של בטוי כוח על אנושי ע"י אנשים רגילים, שלא התאמנו. ד"א, האלוף האולימפי הראשון של בריה"מ היה מרים משקלות יהודי בשם גריגורי נובק. תוארו נשלל לאחר שרדף אחרי כתבן שגידף אותו (קילל אותו "יהודון"). הכתבן התסתתר בחדרו במלון, אך נובק שבר את הדלת יחד עם קיר והשיג את המסקן. זה צ'י שאנו זקוקים לו!

למעלה