מעט על... צ'י (קי)

שי רגב

New member
"אטרף מרוכז"? ../images/Emo45.gif ../images/Emo24.gif

אחלה הגדרה
"נפשי-גופני מיוחד, מין אטרף מרוכז". כן. זה צ'י (או - "קי", או מה שלא יהיה).
אגב, לגבי "הרמה שלך ברוסיה": באיזה משקל (ואיזה גיל) היית כשהרמת משקל זה? ואגב, לי הרמת משקולות גרמה לפציעה נורא נורא ארוכה (וקשה) במפרקי הכתפיים. במשך כ- 3 חודשים לא יכולתי להרים אפילו כוס תה!
ולא עזרו כל המסג'יסטים ומעסי הספורט של מכבי ת"א... (תתארו לכם...)

mickeym

New member
זו גם היתה הפציעה של ברוס לי...

אם זכרוני אינו מטעה אותי, הפציעה הרצינית של ברוס לי (ובדיעבד זו שגרמה לו לפתח קרירה גדולה אף יותר כאמן לחימה) היתה קריעת רצועות בכתפיים וסדיקת חוליות בגב התחתון כתוצאה מהרמת משקולות ללא חימום מספק. כמו שאמרתי, בדיעבד פציעה זו גרמה לו לזנוח את עקרונות הג´יט קון דו, ולהבין כי הכוח האמיתי בא מ"חוסר" שיטה מוגדרת.. מיקי

mickeym

New member
להפך... השיטה היא מאד מוגדרת

ג'יט קון דו= the way of the intercepting fist כלומר, דרך "האגרוף הבולם". השיטה הזו פותחה צתוך עקרונות קונג פו בהם שלט ברוס לי, ובסיס השיטה הוא:" ההגנה הכי טובה היא התקפה". משמעה, בכל עת שתוקף ינסה לפגוע בי אני אנצל את הצד הפתוח שלו ואפגע בו קודם. לדוגמה, אם איש א' רוצה לתת לי אגרוף ביד ימין הוא למעשה "חושף" את צד שמאל שלו. אז אני אתקוף צד זה.... שיטה זו הייתה מאד מוגדרת, אך הטאימה לסוג מסויים מאד של אנשים (זריזים, בעלי מבנה גוף צר וכד'...) בגלל אלמנט התגובה שבה. שיטה זו היא השלטת בסרטיו הראשונים. אולם, לאחר הפציעה בה היה מרותק למיטה במשך חצי שנה (הרופאים לא האמינו כי יוכל לחזור ולהתאמן אי פעם) אשר במהלכה לימד לי את הנפש (כתבים בודיסטים, וספרי תורות לחימה שונות) הוא הבין כי הכוח האמיתי בא מ"חוסר שיטה". אחד המשפטים המפורסמים בהסתגלות לשיטה כלשהי שלו אומר "ידידי, היה כמו מים. שים מים בכוס והם נהיים הכוס. שים מים בקומקום והם נהיים הקומקום. מים יכולים לזרום, אך יכולים גם להתנפץ". המשל ברור. חוסר שיטה אינו כובל אותך לדרך תגובה אחת אלא נתן לך את אפשרות ההסתגלות... מיקי

ואיך לומדים "חוסר שיטה"?

אדם שיש לו בהנה ורקע נרחבים באומנויות לחימה, ניתן לבוא וללמד אותו "לא להיות מקובע" למשהו מסוים. אדם שאין לו שום רקע, אי אפשר לבוא וללמד אותו להיות "חסר שיטה" (משום שהוא אכן חסר שיטה/ידע).

mickeym

New member
בוודאי...

כמובן שלא דיברתי על האדם מן השורה- אחד שמתאמן פה ושם באומנות לחימה. אדם כזה הוא אכן "חסר שיטה" ולא במובן החיובי. כוונת הביטוי "חסר שיטה" אינו אומר חסר ידע. המושג מתכוון ליכולת של אמן הלחימה לצאת מתוך דפוס המחשבה שלימדה אותו השיטה הנ"ל על מנת שלא תהיה לו ראיה מקובעת של העובדות בשטח. קשה מאד ללמד את זה מן ההתחלה, אולם סממן אחד של זה אפשר ליישם. כאשר למורה יש נכונות לחשוף את התלמיד שלו למגוון שונה של תנועות ושיטות זה אפשרי. לדוגמה, כאשר אנחנו עושים אימון ומתאמנים על תנועה או קאטה מסויימת, המורה בהחלט אומר: האסכולה של הקראטה תאמר להגיב בצורה א' ואסכולת הטאי צ'י (למשל) תעשה זאת אחרת. צורה זו גורמת לתלמיד להבין את הרעיונות מאחורי כל תגובה ולהתאים לעצמו את השיטה המתאימה לו. מיקי

אבל

כל מי שעוסק באומנות לחימה מספיק שנים, יידע להשתנות ולא להיות מקובע, וללת מגוון של פיתרונות (ואני חושב שהדברים מאוד בולטים באימוני הפורום). אדם שלומד קראטה ומגיב בצורה א', זה אומר שעדיין אין לו את הכלים שיש למי שעוסק בטאי צ'י. אולם, בשלב מסוים, גם לו יהיו את הכלים שיש לאדם שעוסק בטאי צ'י, אייקידו וכו'. כמו שאמר לי פעם סנסאי שלמה דוד: אומנויות לחימה הם כמו פירדמידה - בבסיס הן שונות, אך ככל שמתקדמים רואים את הדמיון בניהן.

mickeym

New member
אני מסכים איתך...

אבל סוג כזה של מחשבה הוא מודרני בתפישתו. הרי בעבר (שמשוקף אגב בצורה טובה על ידי סרטים כמו "7 הלוחמים" וכד') ישנו מאבק בין שיטות לגבי מי יותר טובה. (בסרטים הסיניים, הקונג-פו מנצח את הקראטה ולהפך בסרטים היפניים). התפישה שניתן לשלב בין אומנויות לחימה, או שהם אינן שונות ברמה הגבוהה ביותר היא חדשה יחסית. מיקי

שי רגב

New member
"מתי אדע שאני יודע?"

ביום שישי, באימון אצל דני ווקסמן, הועלתה השאלה הזו: "מתי אדע שאני יודע הכל באומנות הלחימה שלי?" התשובה של דני היתה: "ברגע שלא תדעו כלום". והוא הבטיח שהרגע הזה יגיע. מיקי, זה מקביל ומחזק את אשר אמרת לעיל.

mickeym

New member
הכבוד הוא שלי

אם אדם כדני וקסמן מעלה טיעון שמחזק את שלי..

freearth10

New member
זה נכון לגבי כל סוג של למידה

כאשר אחרי למידה ממושכת מגיעים לנקודה עם המון סימני שאלה, כאשר כבר כל מה שלמדנו הפך לאוטומטי אז בעצם אנחנו מרשים לעצמנו באמת לחשוב לא ברמה הבסיסית אלא ברמה הכי עמוקה.

שי רגב

New member
ובאשר ל-"כח על-אנושי" וכו'..

לאיזה צורך אתה זקוק למידע הזה? האם זה למחקר או סתם "העשרה"? אם אתה זקוק לצורך מחקר, פנה אלי ב-"מסר-אישי" אוכל אולי לתת לך משהו.

one strike

New member
תודה שי

הלוואי והיה מוסד שיממן את המחקר כזה. ברשותך אשמור את הצעתך לעתיד. אני הייתי במשקל 67.5 ק"ג, התאמנתי כשהייתי בן 14-16. האם המשכת לאחר הפציעה?

שי רגב

New member
המשכתי.

ומשהו מעניין: כפי שאמרתי, טופלתי ע"י הפיזיוטרפיסטים של מכבי ת"א, עם כל האמצעים המשוכללים ביותר, אבל כלום לא עזר. עד ש... עד שחבר, שהתאמן איתי, הציע לנסות גישה חדשה: להפעיל כוח נגדי, לזה שגרם לפציעה! ומכיוון שהסקנו שהפציעה נגרמה כתוצאה מפעולת משיכה - הוחלטנו שהפעולה הנגדית תהיה: תלייה על מתח. וכך עשיתי, נתליתי עם הידיים על מתח, כל יום למספר דקות ולמרבית הפלא - לאחר מספר ימים כבר התחלתי לחוש הקלה ואחרי בשבועיים - הכל נעלם!! יאללה (וזה מיועד בעיקר לחובבי מאיר אריאל): אני לשמירה עכשיו יוצא (הו הו הו הו הו)
(הלילה אולי תהיה חדירה/הלילה אולי חדירה..) וברצינות: הג'יפ כבר ממתין...

"לך לך, שרים לי ממצעד הפזמונים"

זה השיר שהכיר לי את מאיר. ובשביל לא לבזבז הודעה: גם הסינים האמינו שאנרגיה אובדת בפליטת זרע אצל גברים (היה גם על זה שרשור בפורום).

שי רגב

New member
חזרתי לבלומה, לילדים, לאישה..

הלילה לא היתה חדירה (אבל היה קפוא מאוד שם בחוץ ואפילו הקפה לא עזררררר!)
אוהד, אפשר לקבל לינק, או שאיאלץ לכתת רגלי לבדי במישעול? (באיזה תאריך, משהו? תן רמז...) שוקראן!

למעלה