מעוניין בתגובה

dFence

New member
מעוניין בתגובה

ריכזתי הרבה דברים, אשמח לכל תגובה שהי. לאיש הפתרונות שלום. לפעמים אני מרגיש בודד. כאילו הייתי רוצה לספר משהו למישהו, ואין לי למי לספר. רוצה לבקש עזרה ממישהו, ואין ממי לבקש. לפעמים אני גם מרגיש שהייתי רוצה להשקיע בערב רומנטי עם נרות, ביחד עם החברה שאין לי. אבל אז, איש הפתרונות, אני מציב את הסיטואציה הבאה: אנשים מדסכסים ביניהם לאיפה לצאת הערב. אבל אני, לא תמיד בא לי לצאת. לרב אני אהיה פאסיבי. מתקשרים אלי ומודיעים – החלטנו לעשות X. אתה בא? אז לפעמים אני מנסה. אבל אז רב הזמן אני מרגיש לא שייך. תקוע. אז לרב, אני נשאר לבד בבית. ואז לא יצאתי כי לא בא לי, אבל אז עצוב. אז אני משכנע את עצמי שאני עייף והולך לישון. אתה מבין איש הפתרונות, אולי זה בגלל החברים שהיו לי כל השנים האלה – אנשים שלא באמת היה לי קליק איתם. עם השנים התרחקנו, והקשר בינינו נשאר כאקסיומה – דבר שפשוט מוסכם מראש ולא נבנה על בסיס כלשהו... לפני כמה שנים סוף סוף מצאתי אהבה, בדמות הבחורה שאני יכול לדבר איתה שעות וליהנות מכל רגע איתה. כדי שתקבל פרופורציות, אני אדם שקשה לגרום לו להוציא יותר מכמה מילים מהפה. אז שעות של שיחה, זה משהו שלא מתעלמים ממנו. ככל שהכרתי אותה יותר, כך התאהבתי בה יותר. כל כך נהניתי להיות איתה. אבל כל זה לא גרם לה לעזוב את החבר שלה, שלדעתי הסובייקטיבית היה שמוק. כמה קלאסי. כמה בכיתי בגללה. אני מודה. היא בעצמה אמרה שאני קצת דרמטי לפעמים. והיום, איש הפתרונות, אני שואל את עצמי את השאלה הבאה – האם אני באמת רוצה חברה? האם יש לי אומץ להסתכל על אנשים ולהגיד – "רואים? זאת חברה שלי. אותה אני אוהב"? זה כאילו גיליתי להם משהו.. כאילו חשפתי את עצמי בצורה שגורמת לי לאי-שקט. שלא תבין אותי לא נכון, איש הפתרונות. בפורום המתאים, אני מסוגל להיות הכי פתוח שבעולם ולחלוק דברים הכי פרטיים בעולם. עם הסתייגות קלה. אני דוגל במידור. כל חבר קרוב יודע פרט אינטימי כלשהו, אבל אף אחד לא יידע הכל. אז אני שואל אותך, איש הפתרונות, האם מעבר דירה בילדותי, ניתוק קשר עם העבר המוכר בפתאומיות ונחיתה בסביבת אנשים שאני ממש לא אוהב, גרמו לי להיסגר כל כך חזק במשך השנים? עד כדי כך שאינטראקציה אנושית קשה לי ברמה כזו שאני נוטה במודע להימנע ממנה? האם בגלל טראומה שכזו אני מרגיש כאילו אני מתבגר באיחור של כמה שנים? כאילו כולם קיבלו קווי מתאר כללים לחיים, אילו סרטים לראות, לאן ללכת, אילו שטויות מתאימות לאילו גילאים... ואני לא קיבלתי עותק, ונאלץ לכתוב אותם בעצמי? האם אני חי בפחד מביקורת הסביבה, כי איכשהו התקבע אצלי שבבסיסי אני פגום, ועל כן אני חייב אישור של האחר שלמרות איך שאני תופס את עצמי, אני איכשהו דומה לשאר ו"בסדר"? האם אני מפיק לקחים מכל סיטואציה, אבל מיישם בלי פרופורציות, למשל אהבה נכזבת ומספר כישלונות נוספים עם המין היפה, הופכים להטלת וטו אוטומטית על כל צ'אנס לניסיון נוסף? אם אני מאבחן אצלי בעיות, כמו אלה שלמעלה. מצביע על הגורם, שנראה הגיוני למדי.. ובכל זאת לא מצליח לפתור אותך, מה לא בסדר איתי? למה קיים אצלי חוסר הרצון הזה לתיקון? בציפייה להכוונה.

efriend

New member
ועד שאיש הפתרונות יגיע...

תשמע, כתבת כזו הודעה מקסימה, די, אי אפשר ככה. אי אפשר! יש לי המון דברים להגיד, אנסה לענות מחר אחרי שהדברים יישקעו וכשאהיה פחות עייף. אתה בסדר, בחיי שאתה בסדר.

efriend

New member
שלום שוב

ההודעה שלך נגעה לליבי כמו שיכולת לראות. הסברת הכל כל-כך יפה, שכמעט אין מה לחדש לך. אנסה בכל זאת להגיד מה עלה בדעתי. התחושה הכי בולטת מההודעה שלך היא שאתה מרגיש שיש לך איזשהו פגם, שאתה שומר אותו בסוד (מאחרים ומעצמך). קשה לך להתחבר לאנשים כי אתה לא מביא את עצמך (בגלל שאתה מתבייש בפגמים), ולכן גם אתה מתפשר על אנשים - אתה הרי פגום, אז אתה מסתובב עם מי שיש ומוכן לקבל אותך איכשהו. כשאתה נמצא עם אדם אחד (או קבוצה קטנה), אתה מצליח להביא את עצמך יותר. אתה מרגיש בחושים החדים שלך אילו חלקים של עצמך אתה יכול להביא (וייתקבלו באהדה). עם כל חבר זה יוצא חלק אחר שלך, ולכן אתה כ"כ פוחד להפגיש חברים - כי אז כל אחד יראה חלקים שלך שהוא לא אמור לראות. בכל מה שכתבתי עד עכשיו, במקרה הטוב לא חידשתי לך שום דבר ובמקרה הפחות טוב סתם בילביתי את המוח. אם הייתי בכיוון, אז אתה מאוד מזכיר לי את עצמי. גם אני מרגיש פגום, רוצה להתחבא, לא מתעמת, וגם אני מידרתי חברים הרבה שנים. מנסיוני, התחושות האלה הם מאוד עמוקות וקשה מאוד לדעת מאיפה הן באות. דיברת על מעבר הדירה - יכול להיות, אם כי אני מאמין שצריך משהו הרבה יותר גדול, אבל גם אם כן, מה זה עוזר לך להבין את זה? מה שאני רוצה להציע לך הוא טיפול פסיכולוגי, ואני רוצה קצת להסביר לך איך זה עובד. בניגוד למה שחלק מהאנשים חושבים, זה לא שאתה בא לפסיכולוג והוא מספר לך מה הסיבות למצוקות שלך ומה צריך לעשות. מה שקורה הוא שאת כל החוויות האלה שתארת כאן, ורבות אחרות, אתה מספר בחדר הטיפול, ויחד עם המטפל אתם עוקבים אחרי הרגשות העמוקים שעולים בזמן הסיפור. לאט לאט אתה מתחיל ל ה ר ג י ש (וזה חשוב - להרגיש ולא להבין) מהו אותו מקור לכאב, ומאותו המקום שבו אתה מרגיש את זה, אתה יכול לעשות שינוי (הבנה רציונלית לא עוזאת כאן כמעט בכלל) אני יודע שזה קצת עדין ובטח לא הסבררתי את עצמי טוב, אבל מההודעה שלך אני מרגיש שאתה אדם שיכול להפיק הרבה מטיפול פסיכולוגי. אני הייתי מספר שנים בטיפול, שעסק בהמון דברים, אבל דבר אחד אני יכול לספר לך בבטחה: הפסקתי למדר, ואני מביא את עצמי הרבה יותר בקלות ובלי הצגות. אני הרבה פחות מנסה למצוא חן ולצאת בסדר. אני מרגיש הרבה פחות פגום, ויותר כאחד האדם, שיכול, ושמגיע לו. סליחה שיצא קצת מבולגן וקצת אמוציונלי, חשבתי שזה בכל זאת טוב להביא את זה ככה, גולמי, עם הרגש, ולא לעשות לזה הגהה מעונבת.

דווקא נשמע שאתה כן מעוניין בתיקון,

שהנושא כן מפריע לך במובן מסוים והיית רוצה לתקן את העבר. אתה מאוד חד וחלק בחייך, לפי התיאור שלך: עברת בילדות חוויה לא נעימה של עזיבת מקום ומאז נסגרת, בזוגיות לא הלך- הפסקת לתת צ'אנס. נכון, זה לא קל אחרי שמתאכזבים כל כך לתת עוד צ'אנס לדברים בעולם, אבל מצד שני- זה גם לא קל לחיות ככה.

adamsplit

New member
דיפנס, אשמח לעזור

אבל קודם אשאל בקצרה שאלה ברשותך. הבעיה שלך היא רק עם בנות המין היפה, או עם כל בן אדם?

dFence

New member
ובכן

עם כל אדם זר קשה ליצור קשר ראשוני. בכל פורום שהו, תחושת חוסר שייכות מתמדת.. כאילו כולם משדרים על תדר מסויים ואני לא מצליח לעלות עליו. עם בנות, או במצבי עימות עם אדם זר כלשהו, תוסיף על זה מעבר בלתי נשלט לקפאון ודיבור חלש. (וכמובן תחושה של "למה לך, ראית כבר שזה לא הולך") יעצו לי כאן בפרטי לקרוא על חרדה חברתית, מושג שלא ידעתי שקיים ודי מתאר את המצב שלי. נראה לי שעזרתם לי לעלות על כיוון טוב
כל עצה נוספת תתקבל בברכה, אך בכל מקרה תודה רבה לכם!!

adamsplit

New member
ידידי

במצבך הייתי ממליץ ללת לטיפול אפילו קצר. אל תתקבע על מושגים כמו חרדה חברתית, זה מושגים מורכבים, ואתה עלול למצוא את עצמך נלחם להיפטר מבעיה שלא קיימת... בעל המקצוע, תגש אליו ברצון לשנות, והוא כבר יעזור לך..

למעלה