מעונות

מעונות

מה ההבדל בין בריטניה לטליה (חוץ מ140 שח וזוג אסלות)? ולמה אף אחד לא מדבר על המעונות הללו (בריטניה)? בקיצור, האם טליה שווים את התוספת של ה 140 שח שרוצים עליהם? דבר נוסף, מה עם חיבורי אינטרנט בדירות עצמן? יש תשתיות? דייר לדייר זאב (כלומר, כל אחד דואג לעצמו)? יש וויפי של האונ'? בקיצור, מי שכבר גר שם-איך אתם סדרתם את העניין? ושאלה אחרונה, למה מחשב (וTV) לא מופיעים כמשירי חשמל מותרים? תודות.

Princess Lotta

New member
טליה הרבה הרבה יותר טוב! טליה שווה לגמרי

את התוספת הכספית! החדרים מרווחים ומסודרים הרבה יותר, כך גם פינת האוכל והמטבח. בטליה לכל דייר יש חדר מקלחת ושירותים צמוד לחדר השינה שלו המהווה יחידה הננעלת בנפרד. מקסימום פרטיות ונוחות שאפשר לבקש בקמפוס. למה לא מדברים על בריטניה? כי יש מעט מאד דירות כאלה. אין חיבור אינטרנט בדירות עצמן אך יש חדרי מחשבים ויש אינטרנט בלובי (בהיעדר מילה אחרת) מעונות פדרמן הידועים לשמצה. ניתן כמובן לעשות אינטרנט ו/או הוט אם שותפיך מעוניינים. ולגבי מחשב וטיוי כולם מביאים, זה ממש לא בעייתי. לא צריך דיווח או הסדר מיוחד.

Princess Lotta

New member
אההה ו...רק שנים מתקדמות/פסיכומטרי מעל 700

מקבלים טליה. אם יש לך את האופציה, אין על מה להתלבט בכלל...

stkachov

New member
אם החלטת סופית ללכת על מעונות, אז אכן אין

מה להתלבט. אבל, אני לא בטוח שלגור במעונות זו האופציה הכי טובה. אני אחרי שנתיים בטליה מתחיל לחשוב שאולי שנה הבאה עדיף כבר לשכור.

למה?

חדרים בדירות שותפים באיזור (זיו, ציר מוריה, כרמל), עולים קרוב למעונות (בשקלול הוצאות נלוןת-ארנונה,מים, חשמל וכו'..) ובנוסף זמני נסיעה לאונ'.

stkachov

New member
אולי העלות היא אותה עלות בשקלול של הכל

אך בעוד שבדירה שכורה יהיה לך שותף אחד או שניים, במעונות יש לך עוד 5 שותפים מלבדך. דרך אגב, במעונות משלמים על חשמל.

Princess Lotta

New member
אבל במעונות מקבלים דירה מרוהטת קומפלט ואם דבר

מה מתקלקל באים להחליף או לתקן, זה נמצא בקמפוס ומכאן הנוחות, בעיקר אם גם עובדים באוניברסיטה, חוסכים מיסים,ארנונה,מים וכד' וכמובן תשלום מנופח וזמן יקר האובד בנסיעות. אגב - תואר שני 3 שותפים בלבד ובמעונות טליה לכל חדר מקלחת ושירותים צמודים - אין לך את זה בדירה רגילה...

stkachov

New member
כמו שאמרתי

יש יתרונות וחסרונות. את רואה רק את היתרונות. אבל יש גם הרבה חסרונות: 1. שכ"ד דירה מופקע(יותר מ 1000 ש"ח עבור דירה של שותפים) 2. מיקום גרוע ומבודד מהכל, אין מסביב למעונות לא פאבים, לא סופרמרקט נורמלי, לא קניון, לא בית קפה, ואפילו האוטובוסים מפסיקים לעבוד יחסית מוקדם כך שגם לצאת באמצע שבוע זה בעיה. 3. כאמור 6 שותפים, וכמעט תמיד יש מישהו שלא מנקה, מישהו שעושה רעש ולא נותן ללמוד בשקט, יש בקושי מדף אחד במקרר לדברים שלך. 4. בקיץ המצב בחדרים בלתי נסבל. החום נעיק ומחניק, אין אוורור והחדר הופך לסאונה אחת גדולה. 5. בחורף קר, ובאופן רשמי אסור להביא תנורי חימום, ספירלות וכל מכשירי חימום אחרים. 6. חניה בחניון עולה כסף ויש עוד כמה נקודות, אבל זה בגדול. אגב, אני לא בא לקבוע מה עדיף דירה או מעונות, אני רק אומר שיש גם יתרונות וגם חסרונות.

Princess Lotta

New member
אני בהחלט רואה גם את החסרונות אבל...

1. עבורי 1000 ש"ח זה לא מופקע כשהכל מרוהט וכשיש לי שירותים ומקלחת משלי, כאשר יש לי חדרי מחשבים וכביסה ואנשי תחזוקה המסייעים לי במידת הצורך 2. בעיניי הבידוד דווקא לא גרוע, זו אווירה מעולה ללימודים. מרכז חורב ושד' מוריה קרובים, שזה אומר חנויות, בתי קפה,מסעדות...מבחינת פאבים פרנג'ליקו קרוב, גם בראון. אם יש רכב אין בעיה. אם לאו אמנם יש בעיה של תחבורה ציבורית אך זה משתנה בהתאם ליד. הבידוד כפי שאתה קורא לו משרה עליי שקט ותורם לי לאווירת הלימודים. אני מהמרכז במקור, ואם אני רוצה לבלות כמו שצריך - אני חוזרת לת"א. 3. יהיו לי רק עוד 2 שותפות השנה בתואר שני הבא עליי לטובה. וגם בדירה רגילה יש אילוצים , הפרעות וחיכוכים שעולים בין השותפים. בדירה רגילה אתה צריך לחלוק מקלחת עם עוד אנשים שזה גם מהווה בעיה - של הגיינה מים וכד'. כאן פחות, יש יותר פרטיות לדעתי. 4. אתה ממש צודק בעניין החום , אך כשונאת מזגנים ממילא אני פשוט אבחר במאוורר. 5.בחורף מאד נעים וחמים מרגע שמפעילים את ההסקה. לפחות כך היה כשעזבתי את המעונות לפני שנה. לרב יש מים חמים בכל עונה שזה נפלא. 6. באמת? ממתי? על זה לא ידעתי...טוב כי אין לי רכב

stkachov

New member
לכל אחד מתאים משהו אחר

יש אנשים שאצלם היתרונות גוברים על החסרונות, ויש כאלה שאצלם זה להפך.

berta84

New member
ויטלי אני ממליצה שתטגליין את השירשור

זה מאוד מפורט ואינפורמטיבי איך שהצגתם כאן את היתרונות והחסרונות ועשוי להיות שימושי לאחרים

סלוניק

New member
לא בהכרח

אם אני לא טועה אפשר גם לקבל טליה על בסיס מקום פנוי ובד"כ גם יש.

Princess Lotta

New member
משנים ג' וד' או שנה ב' בציונים גבוהים

אני הייתי שם משנה א' בגלל בעיה בריאותית כך שאיני יודעת אבל כל מי שגרו אתי תמיד היו מצטיינות או תלמידות ג'/ד'

stkachov

New member
לפעמים יש מקומות שמתפנים

למשל הסמסטר כמעט רוב הסמסטר חדר אחד אצלנו היה ריק כי אחד השותפים עזב במהלך השנה. בתחילת השנה אולי אין מקומות, אבל אם באים ומנדנדים במהלך השנה, אני חושב שאפשר לקבל משהו.

למעלה