מעונות - שקר גס!

אבי2511

New member
מעונות - שקר גס!

לאחרונה ביקרתי במעונות טליה (דירות לתואר שני) כחלק מהסיורים שהם עושים למי שמעוניין להתרשם. ציפיתי לראות דירה שתואמת לתמונות שמוצגות באתר המעונות אבל ראיתי פשוט משהו אחר לגמרי. באתר המעונות יש תמונה לכל סוג של דירה ותחת מעונות טליה יש תמונה שמציגה מרחב מרווח מאוד וגם בחדר- ארון יחסית גדול. בפועל ראיתי כוך קטנצ'יק בהרבה מזה שמוצג בתמונה וגם הארון בחדר היה קטן בהרבה. החדר יחסית בסדר (אם כי התמונה עדיין מטעה) אבל המרחב של הדירה עצמה (מה שאמור להיות הסלון) פשוט שונה לחלוטין. התמונה שהוצגה באתר פשוט לא לקוחה מדירות המעונות. מאכזב.

רגע לפני שאתה מתעצבן...

אני אמנם לא גר במעונות, אבל אני מכיר אותם די טוב, ונראה לי שפשוט שכחו להבהיר לך משהו. אין סוג אחיד של דירות בטליה. יש מגוון דירות, חד קומתיות ודו קומתיות, בעיצובים שונים. גם החדרים עצמם, אפילו בתוך אותה דירה יכולים להיות שונים בגודלם ובצורתם. מה שכן מאחד, זה אותו סטנדרד של דירה ל-6 (או ל-3 לתלמידי תואר שני) עם חדר ומקלחת אישית לכל אחד. אגב, כשאני פעם עשיתי את הסיור הזה הראו לי בכלל דירה שבנויה במיוחד לסטודנטים נכים. אולי גם לך הראו אותה רק שכחו לציין. פשלה שלהם שהם לא מבהירים את זה, תכלס. אבל רציתי להבהיר לך את הדברים האלה.

אבי2511

New member
האמת היא

שהראו לי דירה שיש בה סטודנטית עיוורת אבל אני חושב שהשאר לא היו עיוורות. אתה אומר שיכול להיות שהדירה שהייתי בה היתה קטנה מהרגיל? נשמע לי קצת לא הגיוני. איך מחליטים מי יקבל דירה גדולה יותר ומי יקבל דירה קטנה?

יש עוד משהו

המרחב המשותף בדירות לתואר ראשון גדול בהרבה מדירות לתואר שני, משום שהוא צריך להכיל שישה אנשים ולא שלושה. אני משערת שהתמונות באתר הן מדירה של תואר ראשון, למרות שגם ככה הוא נראה גדול יותר מגודלו האמיתי. ככה זה כשרוצים למכור משהו, האוניברסיטה היא בטח לא המקום היחיד שבו זה קורה.

אבי2511

New member
אמממ...

יכול להיות שאת צודקת בנוגע למרחב המשותף, אבל גם החדר עצמו נראה קצת שונ בתמונה (בדגש על הארון). זה נשמע אולי קטנוני אבל זה חשוב. נכון שכדי למכור משהו מייפים את המציאות בכל מקום, אבל דווקא מאוניברסיטה לא הייתי מצפה. אחרי הכל, המטרה של המעונות היא לא לעשות כסף על חשבון הסטודנטים אלא לשרת אותם (לא?)

שאלה מעניינת

כמו שאמרו לך, החדרים שונים גם בתוך הדירה, והחדר הקיצוני הוא משמעותית קטן יותר משאר החדרים. הארון זהה בכל החדרים, וגם בתמונות, אולי כשהוא נמצא בגומחה שלו בחדר הוא נראה קצת יותר קטן אני בכל מקרה דווקא הופתעתי לטובה מגודל הארון, ועד עכשיו אין לי כל כך במה למלא אותו... אין שום דבר לקבוע איזה חדר תקבל, אלא אם כן יש לך קשרים בצמרת. ממה שראיתי בשנה שאני במעונות האוניברסיטה לא תוותר על אף הזדמנות להוציא כסף מהסטודנטים, ואף חדר לא יישאר ריק ליותר משבועיים.

אבי2511

New member
אם כבר הזדמנות לשאול אחת מהמעונות

מה עושים אם נופלים על שותפים ממש ממש גרועים? אתה בטליה? איכשהו החדר שהציגו לי הוא הקיצוני ביותר וזאת הציגה אותו התעקשה שכולם אותו הגודל...

אני אכן בטליה

לא יודעת מה עושים אם נופלים על שותפים ממש גרועים משום שהתמזל מזלי לקבל שותפות מקסימות וחברותיות. בכל מקרה, להסתגר בחדר תמיד אפשר, וכך מצטמצם החיכוך עם אותם שותפים (בדירה מעלינו הבנות אפילו אוכלות כל אחת החדר שלה). אם המצב ממש בלתי נסבל אפשר תמיד לבקש לעבור לדירה אחרת אם במקרה התפנה מקום, ואם המצב מאוד קיצוני, אפשרות לעזוב תמיד קיימת. לא נראה לי מאוד הגיוני, אבל בהחלט ייתכן שכמו המרחב המשותף גם החדרים עצמם בדירות לתואר שני הם קטנים יותר, ובגודל אחיד, אולי כי הדירה כולה קטנה יותר.

zoyaniv

New member
אינ לא הכי בטוח שההנחה הבסיסית שלך נכונה

האוניברסיטה צריכה ורוצה כסף כמו כל מוסד אחר. איך זה הגיוני שבאוניברסיטה מעונות טליה עולים 900 ש"ח לסטודנט שזה הרבה בכל קנה מידה לעומת למשל הטכניון שם הטובים ביותר עולים 650 לחדר ממוזג ויש אינטרנט אלחוטי בכל המקומות

bwp

Member
לא מדויק

חבר שלי גר במעונות "עזה", שם שילם 600 ש"ח,עם שותף לחדר באותו חדר... בלי מזגן. אז אני לא מאמין שזה עולה 650 שח הכי טוב עם מזגן.

אבי2511

New member
תלוי במוסד

לדוגמה, במעונות באוניברסיטת בן גוריון, כמעט ואין הבדל בסכומים. אתה מקבל תנאים טובים יותר בהתאם לוותק וזה מבטיח שלא המצב הכלכלי שלך יקבע האם תקבל חדר טוב או לא. בירושלים לדוגמה, ככל שיש לך יותר כסף, אתה תקבל מקום טוב יותר.

bwp

Member
גם כאן וגם בטכניון יש שייכות לותק

אתה לא יכול אוטומטי לקבל בטכניון מעונות טובים, או בחיפה אם אתה לא עומד בקריטריונים מסוימים. אבל אם אתה רוצה,תשלם יותר. יחד עם זאת,הסכום לא יקר בכלל לדעתי(לפחות לא היה יקר,לא יודע מה השנה)

זיגזג8

New member
דווקא כן מדוייק

אני מכירה מס' אנשים מהטכניון שגרים במעונות. המעונות הכי טובים שם - שהם, לדעתי, שווי ערך לטליה, עולים בסביבות 600 ש"ח. מעונות "עזה" עולים 400 ש"ח ואין צורך לשלם על חשמל. כל מה שקשור לאונ' חיפה, כפי ששמתי לב בזמן האחרון, זה שחיטה מבחינה כספית וללא שום הצדקה! בדיעבד, רק בגלל זה הייתי הולכת ללמוד בבן-גוריון...

אבי2511

New member
למה רק בגלל זה?

למעט מספר מצומצם של חוגים, חיפה נחשבת לאוניברסיטה הכי פחות טובה בארץ מבחינה אקדמית. בן גוריון עולה על חיפה עשרות מונים גם מבחינת ההוואי הסטודנטיאלי. אגב, שם החד"כ עולה 300 לשנה וכמובן שיש בריכה.

bwp

Member
לא נכון

לא בסוציולוגיה אנתרופולוגיה,לא בספרות,לא בלשון, לא בלימודי א"י, לא במשפטים ולא בפסיכולוגיה,לא בחינוך, לא בג"ג ולא בכלכלה... זה מספר די מכובד של חוגים ולא מצומצם.(ומה שציינתי חיפה נמצאת באחד מ3 הראשונים)

אז לכי...

אף אחד לא מחזיק אותך בכוח. בטכניון מקבלים כסף מכל העולם, סכומים שבחיפה יכולים רק לחלום עליהם. ככל שיש להם תקציב יותר גדול הם יכולים להוריד עלויות מהסטודנטים. תפסיקו כבר להתבכיין כמה שרע לכם בחיפה. לא טוב לכם, תשנו את זה

אבי2511

New member
מסכים אבל

אני ממש לא יודע כמה רע לי או טוב לי בחיפה מהסיבה הפשוטה שעדיין לא התחלתי ללמוד שם. אבל שימי לב: הסיבה היחידה שאני מגיע ללמוד בחיפה היא כי זאת ההמלצה שקיבלתי מהמרצים שלי, ובאופן ספציפי לחוג שלי. כשהמרצים עמדו על זה שאגיע לחיפה די התבאסתי כי אני יודע שהיוקרה האקדמית של חיפה בריצפה. לפחות מבחינת הדימוי. הדבר המעצבן הוא שנראה שלא נעשה כלום כדי לשנות את זה. מישהו למעלה לא מבין שיש דברים שחשובים לסטודנטים ומושכים סטודנטים. סתם דוגמה: בארץ נעשה מחקר שהראה שבב"ג ההוואי הסטודנטיאלי הוא הגורם השני בחשיבותו בהחלטת הסטודנטים האם ללמוד שם או לא. מחקרים אחרים בעולם הראו שהגורם השני של סטודנטים בארה"ב היה דווקא אתר האינטרנט! במקרה הזה חיפה עשתה שיפור משמעותי לאחרונה. בכל מקרה, נראה שאין מאמץ מצד האוני' לשפר את הדימוי. יכול להיות שבערוץ האקדמי נעשה הרבה אבל כל מה שמסיס חשוב לא פחות. אגב, ביקרתי לפני מספר ימים באוני' ועברתי ליד הדשא שנמצא בסמוך לדוכן הזה שבו מוכרים פלאפל (בין הספריה לבניין רבין). התקרבי למעקה כדי לראות את הנוף (המדהים) ונדהמתי מכמות הזבל שיש על הדשא! מה זה? זה אוניברסיטה או תיכון?! איך אנשים זורקים כ"כ הרבה זבל על הדשא? מלא שקיות אוכל וכו'. פשוט בושה. בכל אופן, לא אומר שהאוני' לא טובה אלא שהיא סובל מדימוי גרוע שאף אחד לא טורח לתקן. אני מניח שאעשה עם זה משהו שאגיע. לפחות אנסה.

berta84

New member
"הווי סטונדנטיאלי"

חיים טובים וקלים יש להם לאנשים אם זאת הסיבה על פיה הם מחליטים איפה ללמוד ובכלל מאיפה הזמן לדבר הזה?! אני אפילו לישון אין לי זמן ואני בכלל לא סטודנטית מזהירה מקנאה!

amitk80

New member
לא מדויק יקירתי

האוניברסיטה הזאת מקבלת הרבה כספים ובכל זאת הכספים לא מחולקים בצורה נורמלית. (ראו דוגמת הפלסמות) אני רק אציין שלא הייתי בטליה אבל מן הסתם שיעשו מזה יותר ממה שזה כדי למשוך. אם אתם רוצים לשנות אז יש מספר דרכים מקובלות להתחיל לשנות בקצת (הרצת עצומות ועוד). אי אפשר להשוות את הטכניון מול האוניברסיטה (מבחינת רמה ואיכות המוצר שמקבלים). אני חושב שזה הכל מתחיל מההנהלה.

למעלה