מעונות שאלה חשובה

מעונות שאלה חשובה

שלום :) יש לי שאלה בנוגע למגורים בחיפה ואשמח אם תוכלו לעזור לי.. קיבלתי אתמול מכתב המאשר את קבלתי למעונות באופן כללי. אני מעוניינת במעונות טליה בלבד על בסיס מקום פנוי (יש לי סיכוי לקבל) כי בפדרמן צריך לחלוק חדר עם עוד מישהי וזה לא מתאים לי.. ביררתי במעונות מתי אקבל תשובה לגבי השיבוץ שלי וזה רק בתחילת ספטמבר, מה שאומר שאסתכן אם לא אחפש דירה לפני זה. האם לפי הנסיון שלכם אכן מקבלים תשובות שיבוץ רק בספטמבר, והאם אני צריכה להילחץ ולהתחיל לחפש דירה כבר מעכשיו? בתודה מראש!

stkachov

New member
השאלה היא עד כמה יש לך סיכוי לקבל

אם יש לך איזו סיבה מיוחדת או משהו כזה, אז יש סיכוי, אבל אם סתם הגשת בקשה "לנסות את מזלך" אז אין לדעת. המלצה שלי - אל תחפשי דירה. המצב הכי גרוע שיכול לקרות זה שנניח אפילו לא תקבלי טליה ישר בתחילת שנה, אבל, אחרי חודש חודשיים מתחילים פתאום עזיבות(אנשים נושרים מלימודים, מעדיפים לשכור בחוץ, עוברים לגור עם החבר) ואז סביר להניח שכן תקבלי את מבוקשך.

תודה על התגובה :)

יש לי סיכוי כלשהו.. הפסיכומטרי שלי קרוב ל-700 ואני מכירה כאלה שנכנסו על בסיס מקום פנוי עם ציונים כמו שלי בערך.. אני חייבת למצוא מקום מגורים אני עוברת מרחוק, ככה שאני חייבת להשכיר דירה אם לא מעונות (והחוזה לשנה).

אם לחדד את מה שויטלי ניסה לומר

ההמלצה (גם שלי) היא להתחיל במעונות, אפילו אם זה בפדרמן, ולראות אם לא מעבירים אותך לטליה אפילו אחרי תחילת הלימודים. דברים כאלה קורים כל הזמן, כי אנשים מחליטים שלא מתאים להם ואז מתפנה מקום. בכל מקרה, אין התחייבות במעונות, ואת יכולה לחפש דירה גם אחרי תחילת הלימודים, כך שאת לא נשארת ללא מקום לישון בו.

תודה רבה זאת נקודה למחשבה

אז בעצם אני יכולה לעזוב את המעונות מתי שארצה בלי בעיות וקנסים? ואין בעיה למצוא דירה אחרי שהלימודים התחילו?

לא לגמרי

כפי שכתוב גם בתקנון המעונות, עזיבה עד ה-15 בחודש תיחשב כעזיבה ב-15, ועזיבה עד ה-30 בחודש תיחשב כעזיבה ב-30. כלומר, לא משנה באיזה תאריך באמת עזבת, תצטרכי לשלם שכר דירה כאילו עזבת ב15 בחודש או ב-30. בנוסף, על עזיבה לפני תום החוזה יש לשלם עוד שבועיים של שכר דירה. זה אומר, שאם את עוזבת בחודש כלשהו לפני ה-15, את משלמת שכר דירה לחודש שלם. לדעתי זה הוגן וזאת הדרך שלהם לקבל את הכסף על החדר עד שמוצאים דייר חלופי. בקשר למציאת דירה אחרי תחילת הלימודים, יש אמנם פחות היצע, אבל גם יש פחות תחרות, כך שנדמה לי שזה פחות או יותר מתקזז. בהצלחה!

deathcaster

New member
תגובה

א. בהודעתך הקודמת את מחפשת דירה "לשכור" דירה ולא "להשכיר"
ב. באופן כללי באיזור חיפה/ נשר/ עוספיא יש תמיד זמינות של דירות להשכרה, אבל צריך לקחת בחשבון......כי הזמינות הזו פוחתת בחודשים ספטמבר-אוקטובר, ויותר חשוב מזה - כל הדירות "הטובות" ומבחינת מחיר ו/או מיקום ונגישות כבר תפוסות. הצעתי היא שתקבלי את עצתו של ויטלי, תתחילי בפדרמן, אולי השד לא יהיה כל כך נורא, נכון... אני מבין את הרצון בפרטיות ולא לרצות שותף לחדר... אבל לפחות באופן זמני... אפשר לשרוד עם זה, לפחות עד שתופסים דירה ראויה למגורים (או שיחול נס וחדר בטליה יתפנה). בהצלחה וברוכה הבאה לחיפה (או לפחות לאיזור)

טל8טל8

New member
שאלות למביני המעונות

שלום ובוקר אור, אני התקבלתי לתואר שני בחיפה = מעונות טליה 1. האם יש אפשרות לבקש מגורים בדירה עם עוד שני שותפים ולא חמישה שזה נשמע הזוי בטירוף? עשויה להיות לי סיבה הגיונית. 2. כמו כן, האם יש אפשרות שחברה שלי (או אחותי הקטנה) יבואו לבקר אותי וישנו אצלי בחדר? זה מוסכם? 3. לגבי התשלום על החשמל - איך זה הולך? 4. המגורים בטליה מעורבים? 5. האם בשעות הערב-לילה יש אוטובוסים ל/מאוניברסיטת חיפה? למקרה שארצה לצאת לפעמים או משהו... תודה רבה ושבת שלום

stkachov

New member
תשובות

1. תלמידי תואר שני מקבלים דירה עם שני שותפים, ולא עם חמישה. 2. כן. אפשר להוציא אישורי לינה מספר פעמים בשבוע לאורחים. 3. החשמל מתווסף לתשלום שכר הדירה, כאשר הוא מחולק בין כל השותפים לדירה, ויורד אוטומטית מהוראת הקבע. 4. מה הכוונה מעורבים? בנים ובנות - לא. יהודים וערבים - יכול להיות 5. בחודשי הקיץ בכל הימים, ובשאר השנה בסופי שבוע בלבד, קיים קו לילה שמאפשר יציאות ובילויים עד שעות הבוקר. האוטובוס הרגיל הכי מאוחר שחוזר לאוניברסיטה זה בערך ב 23:30.

טל8טל8

New member
אסתי!

תודה רבה על התשובות המרגיעות.. התשובה לסעיף אחת הייתה החשובה לי ביותר. אין מצב שאם יהיה עומס או משהו אז ישימו אותי בדירות של שישה שותפים, נכון? את חושבת שעדיף לי 'להקדים תרופה למכה' ולוודא מול המעונות ששמים אותי בדריה עם עוד שני שותפים וזהו? אישורי לינה: אני צריך להודיע ולבקש אישור מיוחד כדי שאנשים יבואו לישון בחדר שלי? את לא מתכוונת לחדרי האירוח, נכון? שאלה נוספת, אולי את במקרה יודעת: מה יש בחדרים ובדירה עצמה של מעונות טליה לתואר שני? אני פשוט מתלבט מה להביא ומה לא..... האם יש אינטרנט אלחוטי? תודה רבה לך! את מאד עוזרת ומרגיעה את הלחץ - אין לך מושג איזו מצווה זו!!!

stkachov

New member
לא קוראים לי אסתי

ואני הוא, ולא היא. ולשאלותייך: 1. לא, אין מצב, תלמידי תואר שני מקבלים דירות של תואר שני. כמובן שלוודא ולברר מראש היכן שובצת אף פעם לא מזיק. 2. אישור לינה מוציאים בכניסה למעונות אצל השומר. הבן אדם נכנס, אתה פוגש אותו בעמדת השמירה ומוציא לו אישור דרך השומר. 3. בחדר יש מזרן, ארון, שולחן כתיבה, כיסא מרופד, שידה ומדפים. בדירה יש מקרר, שולחן מטבח, כיסאות, וארונות מטבח. אם כבר יש שותפים שגרים בדירה, בהחלט ייתכן שהם גם הביאו דברים נוספים כמו מיקרו, טוסטר אובן, קומקום ועוד מוצרי חשמל למטבח. 4. יש אינטרנט אלחוטי במספר מועט מאוד של דירות(חינמי, של האוניברסיטה, כלומר מוגבל בגלישה), אבל לרוב צריך להתחבר בעצמך, או לחילופין להתחבר לרשת האלחוטית של אחד השכנים, ולשלם לו בתמורה סכום כלשהו.

טל8טל8

New member
תודה וסליחה

ראיתי שתי אותיות ראשונות ST ומיהרתי להסיק.. עימך הסליחה. תודה על התשובות ועל הסבלנות. שיהיה שבוע טוב

למעלה