מעונות בעברית

PoisonousLitchi

New member
מעונות בעברית

אני מתכננת ללמוד בשנה הבאה באונ' בעברית (משפטים). אני גרה בחדרה. מה הסיכוי שאני אקבל מעונות? איזה מסמכים צריך להציג כשמגישים בקשה לקבלת מעונות? (יש סיכוי שלא יתנו לי?..) תודה.

B L I M P

New member
בעברית

נראה לי כולם מקבלים מעונות. לא חסר חדרים. השאלה תמיד היא אלו מעונות.

PoisonousLitchi

New member
ב-א-מ-ת?!

יש דבר כזה שכ-ו-ל-ם מקבלים מעונות?? נשמע טוב מדי.. חח וכמה משלמים על המעונות? לפי אילו קריטריונים מחליטים מי יקבל מעונות טובים יותר ומי פחות?..

B L I M P

New member
כמה משלמים? תלוי במעונות

מי מקבל מה? תלוי במה בחרת, במזל ובאיזו שנה/תואר את. יותר קל לקבל מה שרוצים/נחשב יותר טוב בשנים יותר מתקדמות, אבל זה לא אומר שאין אנשים משנה א' שמקבלים מה שרוצים. יש בעברית ממש הרבה מעונות (יחסית), ואיכשהו תמיד יש מקום באחד מהם. לא שמעתי על מישהו שלא קיבל מעונות בכלל. אם את חושבת על משפטים אז בטח יעניין אותך המעונות בהר הצופים. אני אסביר לך בקצרה, אבל ממש ממליצה לבקר בפורום סטודנטים - זה הוסבר שם אלפי פעמים ובפירוט. רזניק - תחושת צבא טיפה. חדר ליחיד/זוגי בסביבות העשרה חדרים בקומה. שירותים ומטבחון משותפים לקומה. הכי זול לגור בזוג (קחי בחשבון שהחדר קטן) לגור לבד יותר יקר. אידלסון - מעין דירות. בד"כ בין 2-3 חדרים. אין סלון. בחדרים אפשר לגור לבד או בזוג. מטבח לדירה. בדירת 3 חדרים יש 2 שירותים ומקלחת. כפר הסטודנטים - המעונות החדשים ביותר. ממש לא זולים. מקבלים חדר יחיד (אי אפשר זוגי) בתוך דירה עם חמישה שותפים (כולל אותך) עם שתי שרותים, מקלחת, מטבח וסלון. יש שיאמרו שעלותם (בסביבות ה-1250 ש"ח לא כולל חשבונות) דומה לחדר דירה שכורה וזה לא שווה את זה. קחי בחשבון שמעולם לא גרתי במעונות וזה רק מהכרות וביקורים אצל חברים שגרים במעונות.

לגבי כפר הסטודנטים-

דברתי על זה עם חברה שלי, וההפרש בין אידלסון לכפר הוא לא כזה משמעותי.. אבל ההבדל ברמת הדירה הוא די שמיים וארץ. כפר הסטודנטים ממש ממש יפה. יש ריצוף קרמיקה, הדירה מרווחת, המטבח והשירותים חדשים, יש פינת ישיבה עם חלון גדול (לא מרפסת:\) מיזוג בכל חדר, ריהוט עץ ברמה גבוהה, 2 מעליות בבניין... זה ממש לחיות בסטייל. גם הרחבה המרכזית בין הבניינים יפה, וכשזמג האוויר מאפשר נחמד לשבת שם.. אמנם יוצא הפרש אם מחשבים עלות לשנה ביחס לאידלסון או רזניק אבל זה ממש לגור ברמה אחרת.. ואני לא חושבת שבמחיר דומה אפשר להשיג דירה כי בד"כ הדירות יהיו יותר ישנות ופחות מתוחזקות ופחות קרובות..

B L I M P

New member
קחי בחשבון

שכפר הסטודנטים אומר שיש לך עוד 4 שותפים. יש כאלו שזה לא מפריע להם ויש כאלו (כמוני) שזה כן. היתרון באידלסון זה שאם גרים לבד בחדר, בעיקרון גם בשאר החדרים גרות בנות לבד ככה שיוצא שיש לך גג עוד שתי שותפות. ובשנה ב' יכול להיות לך שותף אחד בלבד. ואגב ההבדל בין אידלסון וכפר נהיה משמעותי כאשר מוסיפים חשבונות (ארנונה זה לא כזה זול, גם חשמל לא, במיוחד כשאין הסקה בכפר וחיים על מזגן). כמו כן, יותר קרוב לאוניברסיטה עצמה (לא הבדל משמעותי - בממוצע 7 דקות הליכה הפרש, אבל בבוקר זה עשוי להיות משמעותי). אבל כן, מבחינת היופי של המעונות הכפר יותר חדש. מאידך, יש חסרון לחידוש - שנה שעברה כל שני וחמישי משהו היה מתקלקל. אומנם היו מתקנים את זה מהר ומקצועי, אבל עדיין לא נעים.

למעלה