מעונות בבן גוריון

Just Neta1

New member
מעונות בבן גוריון

היי,

בשעה טובה אני מתחילה בשנה הבאה תואר שני בבאר שבע ולא תהיה לי ברירה אלא להתגורר במקום. אני קצת אבודה בין כל האופציות, אז חשבתי אולי להתייעץ עם המנוסים שבכם...

מה עדיף- לשכור דירה/חדר במעונות?

ראיתי מודעות לדירות במחיר של 800-1000 שקל (נשמע לי סביר), העניין הוא שאני דתייה וחשוב לי שיהיו איתי רק שותפות בנות ושומרות כשרות וכמעט ולא ראיתי מודעות כאלו.. אבל גם אם אני אמצא, מישהו יודע כמה בערך תהיה העלות של מגורים בדירה כזו לחודש? (כלומר, מעבר לשכר דירה, לכמה בד"כ מגיעים אחרי תשלום כל החשבונות?).
מנגד, חדר במעונות נראה הרבה יותר זול, אבל לא הבנתי את כל עניין המעונות ג', ד' , ט' וענארף מה עוד היה שם.. ע"פ מה החלוקה? מה עדיף לבקש? יש אפשרות לבקש דירה רק עם בנות ואולי אפילו רק בנות דתיות (אני יודעת שבירושלים זה אפשרי...)?

וגם שמעתי על אפשרות לגור בכפר הסטודנטים בירוחם, להשתתף בכל מיני פעילויות קהילתיות ואז המגורים בחינם.. מישהו שמע על זה? או לחילופין יודע עד כמה באמת ירוחם קרובה לב"ש (בהנחה שאין לי אוטו)?

אשמח לכל המלצה/עצה שהיא...

תודה!

zubumafu

New member
מנסה לעזור

800 זה זול יחסית ונדיר. רוב הדירות עם שותפים עולות בסביבות ה-1000 שקל ויותר. 800-900 זה לרוב או דירות ממש פח או רחוקות מהאוניברסיטה, או כאלה שחתמו על חוזה אחרי תחילת הלימודים (כשבעלי הדירות כבר לחוצים ומורידים מחירים).

עלויות נוספות (לחלק במספר השותפים):
ארנונה - בערך 400 לחודש לדירה, אחרי הנחה של 50% לסטודנטים זה 200.
מים - זה משתנה ממש. מ-60-70 שקל עד 230.
גז - בערך 20 שקל לחודשיים באמישראגז.
חשמל - 200-400 שקל לחודשיים. תלוי כמה מפעילים מזגן/מכונת כביסה/תנורים מחממים למיניהם/ דוד.
אינטרנט - בסביבות 100 שקל לחודש.

מעונות יש ב-ד' ויש ב-ג'. אני יודע שב-ג' יש בנות דתיות שגרות יחד, לא יודע לגביי ד'.

יש הרבה אופציות למגורים בב"ש במסגרת כלמיני תכניות. יש למשל את "הדירות הפתוחות". הם נותנים מלגה לדירה בתמורה להתנדבות. תעשי על זה גוגל. יש גם את "איילים" בירוחם, דימונה ובעיר העתיקה בב"ש. בכל שלושת המקרים זה קצת רחוק וקצת מבאס אבל אומרים שהאווירה טובה. שווה ללכת לשם ולנסות להתרשם.

למעלה