מעגל...

מעגל...

אני מתעניין בתחום הזה של מאגיה ומיסטיקה כבר הרבה זמן, ובשבועות האחרונים החלטתי שאני רוצה להיכנס לזה. קראתי באינטרנט וכאלה, והבנתי שכדי לבצע טקס או כישוף צריך לפתוח מעגל. רציתי לדעת איך פותחים מעגל כזה, האם יש שיטה מסויימת, וממה אפשר לעשות את המעגל הזה. בנוסף קראתי איפהשהו שבסוף הטקס יש להשמיד את המעגל. האם זו חובה או אחת מיני דרכים רבות? נ.ב. הפורום הזה ממש נחמד! תודה מראש!

שלום וברוך הבא!

קודם כל, המעגל הוא לא חובה. לא לכל כישוף בונים מעגל (תלוי מה הכישוף וכן הלאה. אפשר לעשות זאת לכל כישוף, אך בחלק מהמקרים זה מיותר. אם תמשיך ללמוד את הנושא, במשך הזמן תדע מתי כדאי לבנות מעגל, מתי לא כדאי). מהו אותו מעגל בעצם? מדובר לא במעגל, אם כי בספירה (sphere) אשר נבנית מסביב למאג (או לקבוצה) למספר מטרות, תלוי בכוונת המאג(ים). אחת המטרות המרכזיות היא פשוט יצירת חוצץ בין העולם ה"חיצוני" לבין איזור "סטרילי" בו יבוצעו הטקסים/כשפים, ולכך יש הן השפעה פסיכולוגית (המסייעת להכנס למצב הנפשי הטעון הנחוץ לביצוע פעולות מאגיות) והן השפעה על הסביבה המיידית. מטרה נוספת היא "צבירת כוח". הספירה מונעת מהכוחות המועלים בידי המאג(ים) מלהתפזר טרם קיבלו "כיוון" או "מטרה". מטרה אחרת למעגל היא הגנה. בקישור הזה תמצא דיון קצר הדן בנושא המעגל. "השמדת המעגל" הוא מונח די קיצוני הייתי אומר. מדובר ב"שחרור" של המעגל, לא "השמדה" שלו. יש המכנים פעולה זו "רמיסה", אך אני איני אוהב את הביטוי הזה, ומעדיף את המילה "שחרור" או "פתיחה".

ToryMaster

New member
נמ.

גם אני לא אוהבת את הביטוי "רמיסה" או "השמדה", יש לזה קונוטציות שליליות מבחינתי. "פתיחה" זה גם יותר נחמד, וגם יותר הגיוני, הרי אין סיבה להשמיד, נכון?

קודם כל תודה!

כשאמרתי להשמיד, התכוונתי שצריך פיזית להרוס את מה שמרכיב את המעגל, למשל אם הוא מנייר, אז צריך לשרוף אותו. צריך לעשות את זה? שוב תודה

לא.

הייצוג הפיזי הוא בעל חשיבות משנית. יש אנשים שיש להם "מעגל נישא" - מעגל משורטט על חתיכת בד, אותו הם מקפלים אחרי טקסים, או שטיח עליו רקום מעגל. יש אנשים אשר להם מעגלים קבועים - חדר ובו מעגל משורטט על הרצפה וכן הלאה. כמו שציינתי קודם, ואם איני טועה, מוזכר גם בדיון שבקישור שהבאתי, המעגל הפיזי הוא רק משני.

למעלה