מעגל האור... אה?

מעגל האור... אה?

בוקר טוב לכולם.. בוקר טוב טליה, אני חייב לציין שאתמול ראיתי על טי.וי. ומאוד נהניתי לראות אותך שם. פעם כתבת לי על המראות האלו שהאדם משתקף בהם, נכון? אולם המראות... או משהו כזה :) אבל יש דבר אחד שרציתי לבדוק איתך - 12 המראות מקבילות ל- 12 המזלות ול- 12 הבתים?! הספקת לתאר רק את השתיים הראשונות שהאדם עובר בחייו, כאשר הראשונה היא המראה של איך האדם מבטא את עצמו כלפי חוץ. מה הוא משדר (אופק ומזל טלה). והשנייה קשורה בביסוס ``האני`` ע``י משאבים ספק פיסיים, ספק רוחנים (בית 2 ושור). האם לתיאוריה שלי יש בסיס? ואם כן - את יכולה לפרט קצת?! את באמת ``אחלה`` שבי :cool:

Tal_Ya_Tal

New member
יופי שבי,B-) פיצחת את הצופן

יופי שבי,B-) פיצחת את הצופן, סימן שאתה יודע את מלאכתך נאמנה. למען האמת, שתיים עשרה המראות, מקבילות לשניים עשר הבתים. (נכון,שגם לשנים עשר הסימנים) אבל לא בהכרח. הבתים הם הבמה, שעליה `מתרחשים החיים` יחד עם זאת, אני לוקחת את משמעותם העמוקה ביותר ומחזירה אותה לבסיס. כלומר, מחפשת תמידאת השורש של האנרגיה המשתקפת ב`מראה.` היות שכל הזמן, הלכתי במקביל בדרכי הרוחנית ובהתעמקות באסטרולוגיה, גיליתי, כפי שכתבתי גם ליאיר לפני מס` ימים, שאסטרולוגיה היא דרך עבודה מצוינת למודעות עצמית, פנימית וכו`. אני מאד ממליצה לעשות עבודת מודעות בצמידות עם המפה האישית. כי כך אפשר לדעת בדיוק על מה `לעבוד` בזמן נתון. מתי מגיע `הגל` שיעזור לנו להגיע למקום מסוים. `הבעיה` היא, שלא כל אחד מתחבר לשפה הזאת. א ב ל , זוהי ה ש פ ה שאני מדברת בה הכי טוב. ואם אתה צריך ללמד חומר מסוים. באיזו שפה תעדיף ללמד אותו? בשפת אמך, או בשפה זרה?!?! התשובה ברורה הלוא כן? וכך נולד הרעיון של היכל המראות. כאשר אני ב א מ ת מאמינה שהמפה היא מעין `הול של מראות` המשקף לנו את התפישות, האמונות והרעיונות שאתם הגענו לכאן. וכאשר מסתכלים על המפה מנקודת ראות שכזאת, היא עוזרת לנו לזהות את הדפוסים שיצרנו, שהם אלה האחראיים לכך שחיינו `במציאות היומיומית` נראים כפי שהם נראים. ברגע שאנו משנים את התפישה, את הגישה, את הפרספקטיבה, גם הדפוסים ישתנו וגם חיינו, יראו אחרת. (הכל צפוי והרשות נתונה B-) :cool: ;-) בעקרון, המושג מעגל האור, מדבר על קבוצת אנשים, החוברים יחדיו, לשם התפתחות וצמיחה רוחנית. את העבודה הזאת, אני ממליצה לעשות, במעבר דרך שתיים עשרה המראות של הנפרדות. (תחושת הנפרדות היא האגו, תודעת האני) בראשית היתה האחדות המוחלטת. זהו מצב שבו הכל נח בתוך עצמו בשלמות. ללא שום ספק או קונפליקט. בתוך האחדות המוחלטת הזאת, נוצרה תודעת ``אני``. תודעה זאת, הפרידה את עצמה מן האחדות המוחלטת וראתה עצמה כנפרדת. ברגע שתודעת ה``אני`` נפרדה מן האחדות המוחלטת- נוצר הפירוד. נוצרה הקוטביות. כך נוצר העולם הנגלה, שהוא ההשתקפות במראה של העולם הבלתי נגלה. על כן, כל מה שאנו רואים כקיים ביקום הנגלה לעין, מתקיים גם ברובד הבלתי נגלה. העולם הנגלה, הוא כמו היכל של מראות. שאנו עומדים במרכזו. הוא מקרין את האמונות והתפיסות הייחודיות שלנו בכל תחום ותחום בחיים. זוהי הולוגרמה אנרגטית של הדינמיקה ההכרתית. המראה הראשונה- הדימוי העצמי המראה הראשונה היא ``שער הנשמה.`` נקודת המודעות העצמית. היא עוסקת בהגדרה עצמית, בתחושת הנפרדות מן המקור. בדחף ליחודיות, חשיבות עצמית והתעסקות עצמית. כיצד הישות הפנימית באה לידי ביטוי בעולם החיצוני דרך הדימוי העצמי. המראה השניה- הערכה עצמית המראה הראשונה עוסקת בהערכה עצמית, בבטחון כלכלי, בהתיחסות לערכים, רכוש קנין ומשאבים. ביכולת לשרוד, בתחושת תמיכה של הכוחות המזינים של היקום, באמון בזכות האישית לקבל שפע והטבות ובחיבור אל הכישורים מקדמת דנן. המראה השלישית-תקשורת פנימית המראה השלישית עוסקת בתקשורת עם הפנימיות, המתבטאת בתקשורת בין- אישית עם הזולת. היא משתקפת בעיקר בתקשורת בסביבה הקרובה. קשר עם אחים, שכנים או בני דודים. נקודת ההשקפה האישית, מתן אמון בקול הפנימי, ידע הלב. המראה הרביעית-השורשים המראה הרביעית עוסקת בחיבור לשורשים, למרכז הפנימי, המתבטא דרך קשר עם המשפחה, המבנה המשפחתי, מקור החיים, תחושת בטחון פנימי, האם הבראשיתית, היחס לאם, הקשר עם ההורים, התפרצות של צמיחה, גדילה. המראה החמישית- הביטוי האישי המראה החמישית עוסקת בביטוי העצמי, היצירתיות, הילד הפנימי, המתבטא דרך הזדהות עם הגוף הפיזי ועם תאוותיו החושניות, חיפוש אחר הנאות וסיפוקים מידיים כמו ילד. חיפוש אחר בטחון דרך קבלת כבוד, יוקרה ופופולריות. המראה השישית- הבגרות הרגשית המראה השישית עוסקת בלקיחת אחריות על חיי היומיום. בבגרות הרגשית, המתבטאת דרך עבודה עם עובדים אחרים, בשמירה על בריאות פיזית, רגשית ומנטלית. מתן אמון בהתפתחותם הטבעית של הדברים, נכונות לשרת את הזולת מתוך אי אנוכיות, זרימה, כניעה ושחרור. המראה השביעית- איחוד הניגודים המראה השביעית עוסקת במערכת היחסים הפנימית. בין חלק האישיות המוקרן החוצה, לבין החלק המוצנע ולפעמים אף בלתי מודע, של האישיות. זה מתבטא דרך מערכות היחסים הבין-אישיים. ברצון למסד את מערכת היחסים. הבנת הקוטביות דרך הקשר עם הזולת, חיבור אל הנוכחות המורחבת של העצמות המודעת, איזון, הרמוניה, איחוד עם הזולת. המראה השמינית- טרנספורמציה המראה השמינית עוסקת בהבנת מחזוריות הקיום: מין, מוות ולידה מחדש. בהבנה שכל סוף הוא תמיד התחלה של פאזה אחרת, אוקטבה אחרת. קיום שונה. הבנת הבלתי נודע דרך החיבור אל התת מודע הקיבוצי ותהליכי השינוי. ההבנה שהדבר היחיד הקבוע בעולם הנגלה, הוא השינוי התמידי. הבנת דקויות רגשיות, המתבטאות בקשרים עם הזולת, בתחום היחסים האינטימיים. עניינים הקשורים בכח אישי, עצמה פנימית, שתלטנות ומניפולטביות. המראה התשיעית- הכלה עצמית המראה התשיעית עוסקת בחיבור אל העצמות המודעת (Higher Self), המתבטאת ביכולת המיקוד המחשבתית- לוגית, בלימודים, בפילוסופיית חיים או בהתחשבות בגבולות נרחבים יותר. הכרת הגבולות האינסופיים של העצמי. תקשורת עם העצמות המודעת, מודעות לסמלים ולסימנים המוצעים על ידי התקשורת היקומית, בניית גוף האור. המראה העשירית- נטילת אחריות המראה העשירית עוסקת בלקיחת אחריות על ``המציאות המיידית`` והשלכותיה, אמונה בעצמי. אמינות, מתן אמון ביכולת האישית לעמוד מאחורי הבטחות והחלטות. לקיחת סמכות כשותף-יוצר של הבריאה. של מציאות העולה בקנה אחד עם ידע הלב. היא מתבטאת דרך הצורך בהכרה ציבורית. המראה האחת עשרה- החזון האישי המראה האחת עשרה עוסקת בחזון האישי, הצהרת האמת האישית, בדרך אובייקטיבית, אמון בידיעה הפנימית העולה בקנה אחד עם הרצון של התודעה המוחלטת. הקשבה לקולות הברורים של ההדרכה הפנימית. שקיפות- התחברות לרגש האהבה ולניצוץ שבפנים. זוהי אלכימיה: הפיכת העופרת- תחושת הנפרדות לזהב - הילד האלוהי ההולך בשביל התום. המראה האחת עשרה מתבטאת דרך תחושת היעוד, צו חברתי והקשר עם ידידים, קבוצות וארגונים שונים. המראה השתים עשרה- זרימה המראה השתים עשרה עוסקת בקשר התת הכרתי לתת מודע האנושי קיבוצי- התודעה המוחלטת. זה מתבטא בהבעה של רגשות עמוקים ואמיתיים לאחרים. בנתינת שרות למען הזולת מתוך חמלה, הקרבה עצמית למען הצלת אחרים, מתוך מודעות לאינסופיות של התודעה המוחלטת, תחושה של שקיפות ואפסות לעומת האחדות המוחלטת. היקום. כמו הטיפה בים. הבתים במפת הלידה, הם הבמה, שעליה מתרחשות הדרמות ההכרתיות. לכל בית, דינמיקה הכרתית משלו, המראה שוב ושוב, איך הנפש מתמודדת עם האנרגיות האב טיפוסיות, המסוימות שלו. כפיש? ן...שבי, תודה על המחמאה B-) L&L TALYA

כפיש? איפה?! מפיש!!

סתאאאאאםםם! דווקא הרצאה מעניינת כתבת לי פה - ואיך שאומרת המתבוננת זה באמת נחמד שהשלמת את מה שחסר היה בתוכנית.. וגם שסוף סוף יש לנו פנים מאחורי האותיות.. אני איתך מתבוננת :) בכל אופן, שמעתי כבר בעבר ש-12 המזלות משקפים 12 שלבים בהתפתחות, החל מטלה התינוק, וכלה בדגים הזקן - או יותר נכון - החל בלידה וכלה במוות. אני מבין שלמעשה המראות הם למעשה ``השתקפות`` של הבתים/תהליכים, נכון? תגידי, לפי הכתוב אני מבין שאת ``המצאת`` או איך שאמר ההוא מהתוכנית ``גילית`` (כי בעולם הזה שום דבר לא הומצא ע``י אדם - רק גולה), האם אני טועה? ואם לא - איך הגעת לרעיון המדהים הזה?! ובקשר לאותה ישות עליונה - התכוונת לאלוהים, והאם זה אלוהים התנכ``י? אודה לך אם תעשי קצת סדר בדברים :) שבי

Tal_Ya_Tal

New member
שוב אתה צודק, B-) שבי

שוב אתה צודק שבי B-) , אני אל המצאתי שום דבר, לא `המצאתי את הגלגל מחדש` אני פשוט `מתחברת` ומקבלת את התובנה. משהו כמו החיבור בין הוויה לחוויה של הדברים. כולם בסופו של דבר יגיעו לתובנות הללו. אני רואה זאת שוב ושוב. כ`דליה`, אני אמנם מקדימה את דורי בתפישותי. אך רק כמתחווי קשת, כפסע קדימה ותו לוא. הנה `הם כבר מדבירקים אותי` נשמע נורא אגוצנטרי לא? (כיאה למארס על ה MC) ;-) אני מכירה התיאוריה של ההתפתחות דרך שניים עשר הסימנים. ובהחלט מקבלת אותה. אך זה לא כל כך פשטני כפי שזה נראה על פניו. זה מתקשר יותר לסימן השמש ולסימן הירח. יחד עם זאת, זה לא קשור לבתים/מראות! כי המעגל כולו, (מעגל האור) הוא שלם ולא `מתפתח` בסדר כרונולוגי מבית ראשון לשני לשלישי וכו` אתה בודאי מכיר את החלוקה של המפה להמיספרות, או `רבעונים`, חלוקה לשלישים ולבתים `זויתיים` `עוקבים` ו`נופלים`. אני אינני מתחברת להגדרות הללו. מבחינתי ישנם בתים פיזיים בתים רגשיים ובתים מנטליים כמו כן, ישנם בתי `העצמי`, בתי `העצמה` ובתי `הנשמה` אבל כל החלוקות הללו, הן בסך הכל, רבגוניות של אותו היכל של מראות, שאנו עומדים במרכזו ולאן שאנו מביטים, משתקפת בבואתנו. ובהחלט, כאשר אני מדברת על אותה ישות של אור, אני מדברת על החלק האלוהי שבתוכנו (למעשה, אינני זוכרת מתי אמרתי `ישות עליונה`. זה לא מושג שגור בפי. אבל יתכן :) בכל מקרה, כשאני מדברת על אלוהים, זהו בודאי אותו אלוהים אחד שכולנו חלק ממנו. או אלוהים המקראי, או התנכי כפי שאתה מגדיר. אלא שהתפישה שלי אותו, שונה מן התפישה של התנ``ך , (לפחות כפי שאני מכירה אותו) `אלוהים שלי` הוא אנרגיה של אהבה מוחלטת, שרואה את השלמות בכל` ישות שאינה שופטת ואינה מרשיעה. כי אין היא רואה `טוב ורע` יש לה את התפישה של המוחלט. L&L TALYA

אכן, ישות עליונה לא שגור בפיך...

אלא בפי :) ביטוי נחמד, לא?! בכל-אופן, אני שמח שהבהרת כמה דברים לא ברורים... ובאמת הרצאה מאלפת עברתי פה - למדתי דבר או שניים.. או איך לינדה גודמן אומרת? נ ז כ ר ת י בדבר אחד או שניים :) ושני דברים אחרונים.. אני לא נודניק, נכון?! ;-) (1) איך הגעת לתוכנית? (2) מזו החלוקה להמיספרות, רבעונים ושלישים? על בתים זוויתיים וכאלה שמעתי. אני יודע שאת לא מתחברת עם המושגים האלה.. אבל אשמח אם בכל זאת תסבירי מה זה... את יודעת - כתאומים אני חייב לדעת ה-כ-ל... מחכה לתשובתך (ירח בטלה - אז יאללה :cool:) שבי

Tal_Ya_Tal

New member
היי שבי B-) , לא, אתה לא נודניק

סתתאאאאאאאאאאאאם. טוב, אז קודם כל, לגבי התוכנית, התחקירנית שלהם פנתה אלי. היא כפי הנראה מצאה פרסום שלי באחת החוברות של `חיים- אחרים` או `ידע טבע` ודומיהם- והתקשרה. המניע כלומר, מה שמשך את תשומת לבה, היה דווקא השם `מעגל האור`. לגבי חלוקת המפה להמיספרות, אני עכשיו רואה, שזה לא היה ברור מספיק. לא התכוונתי שאני לא מתחברת לזה, אלא לבתים זוויתיים ו`כאלה`... אז על המיספרות: כאשר הבתים המזרחיים הם המאוכלסים במפה, יש נטייה לשלוט בנסיבות מתוך עמדה של התגוננות!!! דגש חזק על אינטואיציה ועל מחשבה כאשר הבתים המערביים הם המאוכלסים במפה, יש נטייה להישען על הזולת. הרגש מודגש ביותר וכך גם התחושה כאשר הבתים הצפוניים הם המאוכלסים במפה, הנטייה היא, פנימה. דגש חזק על אינטואיציה ורגש. כאשר הבתים הדרומיים הם המאוכלסים במפה, צורך בקשר עם החברה. ויתור על שאיפות אישיות למען רעיון. הדגש הוא על תחושה ועל מחשבה חלוקה לשלישים: בתי העצמי (1-4) בתי העצמה (5-8) בתי הנשמה (9-12) חלוקה לגופים: בתי היוזמה (פיזי), הבתים הקבועים (רגשי), משתנים -מסתגלים (מנטלי) ו....שבי, אני אידע אותך כשאפתח קורס למתקדמים ;-) L&L TALYA

שלום טליה, זה הנודניק ;-)

בכל אופן, עכשיו שאת מסבירה על ``המיספרות``.. ידעתי את זה - רק לא ידעתי שיש לזה שם... כלומר, זה ידוע כשהכוכבים ממוקמים בחלק העליון של המפה האדם מוחצן - ולהיפך! אצל מרילין מונרו כל הכוכבים ``המוחצנים`` (רוב הכוכבים) היו בהיבטים הרמוניים, ודווקא הכוכבים ``המופנמים`` היו דיסהרמוניים - שלא נדבר על נפטון... שהוא מלכתחילה כנראה הביא להתאבדותה. בקשר לקורס למתקדמים.... דווקא קיבלתי ממך מייל ;-) והאמת שרציתי לשאול אותך ליותר פרטים... אבל כרגע אני אחכה עד אחרי יב.. והצבא :) אוקיי ועד אז - C YA!

איזה יופי :)

הסתכלתי אתמול בתוכנית ומאוד נהנתי טליה, מזל שאני קוראת את הפורום כדי לקבל את המשך ההסבר שהיה חסר אתמול :) זה לא יהיה משונה עם אני יגיד לך שהרגשתי את האנרגיות דרך המסך, שקט ושלווה שהקרנת מלווה בחיוך נעים ממש הנאה לעיניים...עכשיו יש גם פנים מאוחרי האותיות :) שיהיה לך יום מקסים המתבוננת

Tal_Ya_Tal

New member
תודה, B-) מתבוננת

באמת אי אפשר היה להעביר את כל המסר מפאת הזמן ו...... גם השאלות המנחות שלא נתבו למקומות המיוחלים אבל אני מאמינה, שבכל זאת הדברים הובנו. ושמחתי שראיתם אותי B-) כך ששוב, אינני תעלומה. יש פרצוף מאחרי המסך.....(מסכה)..... אבל, מה זה משנה? מי אני? איך אני? זוהי המראה הראשונה ;-) המראה של הנפרדות. אני חלק מכם ואתם חלק ממני. השלווה והשקט שאתם קולטים ממני- הם אלו שלכם המשתקפים דרכי ;-) L&L TALYA

בבקשה טליה :)

בקשר להשתקפות כמו שאת אומרת ``המראה הראשונה`` כשאני פוגשת אדם לראשונה ברגעים הראשונים אני מקבלת פידפק של אנרגיות עם האדם הוא חיובי שלילי, מוצא חן או לא...העם גם זה היא ההשתקפות שלי עצמי ?? כשאני בקשר עם משהו לזמן ארוך את צודקת בהחלט מה שאני משדרת זה מה שאני מקבלת חזרה...אבל מה קורה ברגע הראשון למפגש מי משקף את מי ?? שיהיה לך יום של אור המתבוננת

Tal_Ya_Tal

New member
היי מתבוננת B-)

מה שאת מתארת מתאים יותר למראה השביעית. כשאת פוגשת אדם, את מקבלת תחושות אנרגטיות, הקשורות בתדר שלך. אם הוא מתדר באותו תדר אתך, את מגדירה אותו כ`חיובי` ואם אין הוא מתדר באותו תדר שלך את מגדירה אותו כ`שלילי`. האם את מבינה שזוהי אבחנה מאד סובייקטיבית?!? מפני שאין דבר כזה `חיובי` ו`שלילי`. לפחות לא בלקסיקון שלי. `חיובי` ו`שלילי`,הם רק עניין של השקפה. זהו שיפוט, מתוך הפרספקטיבה שלך. מעמדה אחרת וממבט אחר או מתדר אחר, הדברים עשויים להיראות אחרת לגמרי. כי מי קובע שהיכן שאת מצויה זה דווקא `חיובי` והיכן שהאחר נמצא זה דווקא `שלילי`? הכל עניין של תדר. אורך גל~ אולם אכן, כאשר את פוגשת מישהו והוא לא `מוצא חן בעינייך`, אתרי מה מפריע לך בו. והיי בטוחה, שתכונה דומה חבוייה בתוכך ופשוט אינך מוכנה לקבל אותה, או לחלופין, שהיית רוצה גם כן לנהוג כמוהו אך אינך מעיזה!!! ;-) כאשר את חולקת את חייך עם מישהו ומצטברים כעסים שלך על תכונות מסוימות שלו, או על דברים שהוא `עשה` או `לא עשה`, סימן שהמראה מראה לך דברים שאינך אוהבת לראות בעצמך. סלחי ל`מראה` על שהיא משקפת אותך נאמנה, קבלי את הדפוסים הדחויים באישיותך על מנת שתוכלי לשנותם וכך גם את ההשתקפות. לעומת זאת,המראה הראשונה, משקפת אותך בעיני אחרים! ולא ההיפך. הכוונה היא, שאת אמורה לשים לב, איך אנשים מגיבים אלייך ועל פי זאת, להבין מה את משדרת. אם את רוצה לשנות את תגובתם הראשונית של אנשים כלפייך, אזי רצוי שתשני את מה שאת משדרת החוצה. על ידי כך שלמדי תחילה מהו הדימוי העצמי הפנימי שלך ותקבלי אותו ככזה, תחזירי אותו אל מקורו, תקבלי את עצמך ותאהבי אותך...והדימוי העצמי שלך ישתנה! ;-) L&L TALYA

אלדר

New member
טוב טליה אני חייב פה לשאול כמה שאלו

שאלות כי אני אבוד קצת כמו שאומרים... בקשר לרגע הראשון שרואים אדם ברחוב אז אם הוא משקף אותך אז אתה חייב לשקף אותו חזרה נכון?? כי הוא משקף אותך עצמך את הפוך אז עכשיו עוד דבר מובן לי יש כאלה שאומרים שיש כזה דבר האבה ממבט ראשון זה אומר ששני אנשים נפגשים ברחוב (או בכל מקום אחר) הם פתהום אוהבים אחד את השני... כי אם אני פתהום אוהב מישהי ברחוב זות אומרת אני משקף את מה שהיא משדרת לה (כאילו אני מראה שלה לזמן מה נכון??) ואז אני אוהב אותה באותו השניה שאני משקף אותה אז אני אוהב ואז זה אומר כשאני אוהב אותה היא צריכה גם לאהוב אותי חזרה כי היא משקפת אותי לרגע אחד.... עד עכשיו צדקתי?? אז טליה אם נגיד שמחר אני יראה ברחוב מישהי ואני יתאהב בה אז אני לא צריך לדאוג שהיא לא מרגישה ככה אלי??? (כאילו גם היא מרגישה ככה??) ואם התאוריה שלי נכונה אז אחרי שנפרדים או שכבר לא רואים אחד את השני כבר לא משקפים אחד את השני אז התחושה והרגשות לא אמורים לעלם להם????? כי זה מה שצריך לקרות אוהבים באותה השניה של ההשתקפות אבל שכבר לא משקפים אחד את השני זה לא משתנה כפי שזה צריך להיות???? והדבר השני שרציתי לשאול הוא אני לא זוכר שאני צוחק על הרגשות שאני לא אוהב להכנס אליהם (כאילו בושה ודאגה אני לא אוהב להכנס אליהם אבל אני לא צוחק) וזה מה שאני לא סובל אצל החבר שלי ואני ממש לא רוצה לעשות את זה אז מה זה אומר לפי מה שאת אומרת הוא משקף את מה שאני ולהפך אז האם אני כזה? או שהוא רוצה להשתנות וזה בינתיים משתקף אצלי כשאנחנו מדברים ומסתותבים????. אני רוצה שתבאירי לי את עיניי כי אני כבר לא מבין את זה לה הסבר עדיין לפי מה שכתבת את רק אמרת שאנחנו משתקפים אצל הסובבים אותנו אבל עלינו לא אמרת שאנחנו משתקפים ואז איך יודעים בדיוק אצל מי הדבר הלא נכון שצריך להסתדר האם עלי לשאול אותי או את חברי??????. ושוב תודה מראש טליה אור ואהבה לכולם... tksr

היי טליה :)

תודה על ההסבר המפורט..הבנתי הכל למרבה הפלא :) בנקודת המפגש הראשון (המראה השביעית כמו שאמרת) אני לא שופטת אנשים ל``חיובי`` או ``שלילי`` לא על-פי מעשיהם ודבריהם זה לא מקומי ותפקידי לשפוט אחרים אבל אני כנראה רגישה מספיק לדעת עם להמשיך עם הקשר ``הראשוני`` הלאה או לא. אבל האמת שעד היום לא עלה בדעתי לחפש מה לא ``מוצא חן בעיני`` כדי לבדוק את ההשתקפות זה יהיה תרגיל מעניין לעשות מעכשיו :) עם יחסים לתווך ארוך, קצת קשה לי להבין איך זה מראה את המראה ישנם תכונות ובעיקר אופי והתנהגות שלא מקובלות עלי ואני בטוחה במאה אחוז שהם לא משקפות אותי. בן זוגי הוא ההפך ממני..זה השלמה ולא השתקפות לכן אולי קשה לי להבין את הכוונה שלך...לעומת זאת אצל אחד מילדי אני כן רואה את עצמי ואת ההשתקפות שלי וגם כמובן דברים שאינני אוהבת בי ופה אני כן עושה שימוש בהשתקפות ומנסה מנסה לסלוח ולא להיות קשה מדי ל``מראה`` שלי :) והמראה הראשונה מובנת ועזר לי גם התרגיל של ניקי כדי לקבל תמונה שלמה של מה שאני משדרת.... תודה לכם ולילה טוב המתבוננת

niky

New member
היי מתבוננת, שאלתך הזכירה לי...

תרגיל נחמד שמשתמש בו פרופסור יפני, שממחיש מעט את שאלתך. אני הביא אותו בקצרה. אתם עומדים מול תמונה במוזיאון, ידיכם שלובות מאחורי גבכם. אתם מנסים להתרשם ממנה. כשאדם זר ניגש אליכם ואומר לכם משהו. מה אומר אותו אדם? 1. ``נכון שזאת תמונה נהדרת?`` 2. ``מה דעתך על התמונה הזאת?`` 3. ``סילחי לי, את יודעת מה השעה?`` 4. ``בעצם גם אני צייר`` ביחרי את התשובה הראשונה שעולה בראשך, בלי להסס אין תשובה לא נכונה... היי כנה מבלי לחפש מה עומד מאחורי התשובה.. ועכשיו טענת הפרופסור... דיברי הזר בעצם משקפים את תגובתיכם במיפגשים אקראיים, כשהתשובה מרמזת איזה רושם א ת ם עושים כשאתם פוגשים מישהו בפעם הראשונה. מס` 1 ``נכון שזאת תמונה נהדרת?`` מרמז כי האופי הידידותי והחיובי שלכם יוצר רושם ראשון מצויין כמעט על כל מי שאתם פוגשים. דאגתכם היחידה צריכה להיות שמא לא יתייחסו אליכם ברצינות בהתחלה. מס` 2 אתם שייכים לטיפוס האוהב תחילה לתהות על קנקנו של הזולת, לפני התחייבות כלשהי. אנשים קולטים את ההיסוס הזה, והוא עלול להשפיע על תגובותיכם כלפיכם. עם גישה זהירה זו אינכם דורכים על בהונותיו של הזולת, אבל אתם עלולים, בסופו של דבר, לחיות על פי תנאי הזולת. מס` 3 בעיני מחצית העולם אתם ניראים בסדר, אבל בעיני המחצית השנייה אתם מוזרים משהו. אתם יוצרים רושם ראשון על אנשים השומרים על אינדבידואליות, שאחרים עשויים לכנותה תמהונית אינכם מייחסים חשיבות רבה למה שאחרים עשויים לחשוב או להרגיש. לטוב או לרע, כאן טמון המפתח לאישיותכם. מס` 4 בפגישה ראשונה אתם ניראים מתוחים קצת ומשתוקקים מדי. ייתכן שאתם פשוט מתאמצים מדי להיות אהובים, אך ככל שיגדל המאמץ כך ייפגם הרושם. אל תטרחו כל כך להרשים אנשים - הם יעדיפו אתכם משוחררים ורגועים. אני מזכירה כי זהו רק ת ר ג י ל להמחשה ו ל א ניסיון לקטלג אנשים וכמובן יש יותר מדרך אחת לקרוא כל מצב. הרעיון הוא לשחק עם הראש והלב ולהנות מ ה ד ר ך שבה מגיעים לתובנות, המשחק לא משאיר אותנו רק ברמת התאוריה אלא עוזר לפקוח עין פנימית ולשלב מדע, תאוריות עם הנאה. מקווה שלמדת וגם נהנת. ניקי

איזה יופי :)

גם למדתי וגם נהנתי :) עניתי על זה מבלי להתסכל על ההמשך של הדברים והתשובה היתה נכונה, אני מודעת למה שאני משדרת וההסבר פגע בול פגיעה. אני מדפיסה ואבדוק עם עוד כמה חברים...מעניין מה התוצאות יהיו :) תודה לך ניקי המתבוננת

למעלה