מעגלי תבואה

Honey Bunny

New member
מעגלי תבואה

בעקבות תוכנית על הנושא עלו לי כמה שאלות: -מה מקור הקרינה שיש במעגלים? היא נמצאת גם במעגלים ממש "ותיקים"? -לפי מה שהבנתי המעגלים נוצרים בסך הכל מרמיסה של השיבולים, אז איך בעונה אחרי זה הם לא צומחים כמו שצריך מחדש? הרי השורשים עדין קיימים. -אם הקרינה\שדה מגנטי שם חזקה עד כדי כך שהיא משבשת פעולת מצלמות ומסוקים כמו שהראו בתוכנית, איך בני אדם נכנסים למעגל בלי להפגע ממנה? -האם גם במעגלים באזורים אחרים (לא בתבואה) יש מאפיינים דומים? מקווה שהשאלות לא יותר מדי טפשיות ;) ניסיתי לחפש מידע על זה אבל בעיקר כתוב על הקשר לחייזרים ודברים מהסוג הזה תודה

אחמס1

New member
לפי מה שהבנתי מתוכנית בערוץ דיסקברי

ניתן לייצר את הקרינה על ידי מקרן מיקרו-גל פשוט, שזה למעשה מיקרו-גל ביתי שבמקום שהקרינה תכלא בתא, היא יוצאת החוצה ב"משפך". למה זה משפיע על מכשירי חשמל ולא על בני אדם? התשובה נעוצה בתכונות המעניינות של קרינת המיקרו. ההשפעה שלה על דברים אורגניים (שמן הסתם מכילים מים) שונה מההשפעה שלה על מתכות. קרינת מיקרו גל (בתדירות מסויימת) גורמת למולקולות המים לרטוט (כך נוצר חיכוך, וחום). ועל מתכת זה יוצר זרם חשמלי (ומכאן שאסור להכניס כלים ממתכת למיקרו גל), וברור שישבש פעולה של מכשיר חשמלי, לצערי אני לא מכיר את התהליך הזה לעומק. יכול להיות שהקרינה במעגלי תבואה היא רחוקה מהתדירות שגורמת למולקולת מים לרטוט, וההשפעה על מתכות היא זהה. אם הקרינה נמצאת במעגלים ותיקים, אני ממש לא יודע. ולפי ההגיון ההשפעות האלו אמורות לדעוך, אבל לא שמעתי על מחקר שעשו שאומר את זה. בקשר לצמיחה המחודשת, יכול להיות שהקרינה פשוט הורסת את השורשים... בתוכנית המדוברת, דרך אגב, עקבו אחר סטודנטים מMIT שלקחו על עצמם כפרוייקט לייצר מעגל תבואה על כל פרטיו, ב4 שעות בלבד. הם הצליחו, אבל היה מפחיד כמה מסובך זה היה.

Honey Bunny

New member
זאת התוכנית שדיברתי עליה :)

אבל הם בעצם ניסו לדמות את הקרינה שיש שם, השאלה היא מאיפה הגיעה הקרינה למעגלים שלא יודעים בוודאות מי יצר אותם או מעגלים מתקופות שלא היה אפשר לפזר חלקיקי מתכת (זה מה שזה היה?) בצורה מלאכותית לא הוזכר משהו על מאפיינים טבעיים של המקומות האלה שאחראים לקרינה\שדה מגנטי?

יש כאן עוד דבר מאד מוזר... ../images/Emo12.gif

ישנם אמנם מעגלים פשוטים יחסית שניתן ליטעון כי כמה אנשים עם קרשים יכולים ליצור אותם תוך זמן קצר בלילה חשוך, אך ניתקלתי בתמונות כמו זו שצרפתי (והרבה יותר מדהימות מזו) של תבניות מורכבות ומדוייקות ביותר, שאני פשוט לא מצליח להבין איך כמה אנשים עם קרשים יכולים ליצור (ואפילו באור יום מלא) בלי שתהייה להם אפשרות להביט על כל התמונה מלמעלה במבט על בזמן שהם יוצרים את התבניות האלו, זה פשוט נראה יותר מדיי מורכב מכדי שמישהו יוכל ליצור זאת בלי מבט על על השטח. משתמש בצלילים.

Moridin

New member
נו, הוכחה ניצחת לקיומם של חייזרים

או שהם פשוט בנו מגדל גבוה והסתכלו על הדברים מלמעלה.

Chief san

New member
מסכנים החייזרים

יש להם את הטכנולוגיה להגיע עד כדור הארץ אבל הם מסתבכים כל הלילה במעיכת חיטה - לא מסוגלים להגיד "אהלן" פשוט.

Honey Bunny

New member
אני מסכימה איתך שזה מדהים

אבל אם באמת מדובר בתוצאה של פולחן דתי בעבר, אז זה לא כ"כ לא הגיוני אנשים עם מוטיבציה יכולים להצליח כמעט בכל משימה, גם אם זה לקח להם יותר מלילה אחד גם הפירמידות הן משהו שנראה לא הגיוני לביצוע בכלים של פעם, אבל בטח היה להם כוח עבודה עצום, אם המלכים רצו הם יכלו להכריח אנשים לבנות את זה או להבטיח להם תמורה. לדעתי עם מספיק כוח רצון ו\או חוסר ברירה אפשר להגיע כמעט לכל דבר.

בשום אופן לא טענתי שאלו חייזרים ../images/Emo70.gif

אולי באמת כך זה נישמע מההודעה שלי, אך בשום אופן אני לא רומז, מאמין או חושב שמדובר בחייזרים, ברור שזה יהיה מאד מטופש לחשוב שעם כל הטכנולוגייה המתוחכמת שיש להם במקום לימסור לנו את המסרים שלהם באופן חד וברור הם יתחילו לשחק איתנו במישחקים של רמזים לא מובנים בשדות חיטה... אבל בכל זאת הבעתי פליאה גדולה על רמת המורכבות הרבה של חלק מ"היצירות" האלו, רמת מורכבות כזו שקשה לי מאד לדמיין אין קבוצת אנשים ואפילו עם מכשיריי GPS (שמדוייקים רק ברמה של מטרים...) יכולה לעשות דבר כזה. אבל במחשבה שנייה זה כנראה מה שבאמת קורה, הייתי רוצה לראות זאת במו עיניי... האם ידוע על קבוצה שיצרה כחלק מניסויי ובאופן מבוקר תבניות מורכבות כמו אלו שבתמונה ולא סתם כמה עיגולים פשוטים? משתמש

Honey Bunny

New member
אגב

המעגל בתמונה לא הכי סימטרי, בעיקר החלקים היותר קטנים אבל זה עדין מפליא שכל זה עבודת אדם :)

שני דברים מפליאים

אותי (בלי לפגוע חס וחלילה) 1 שאתם מאמינים לתוכניות "מדעיות" בדיסקברי, 2 שאתם מתפאלים מצורות גיאומטריות בחיטה.

Honey Bunny

New member
לאן נעלמה ההודעה?../images/Emo12.gif../images/Emo4.gif

מה שבאתי לומר: בעניין "הצורות הגיאומטריות" יש בהחלט מה להתפלא אפילו בתור יצירת אומנות ולא בתור סימן לתקשורת מצד חייזרים וכו' ובעניין דיסקברי-הם אכן מאכזבים לפעמים, וגם בתוכנית הזאת הם נגעו בנושא המעניין בצורה מינימלית, אבל מכאן עד לקבוע שהכל המצאה מסחרית זה קצת מוגזם. או שיש לך על מה להסתמך?

אחמס1

New member
בקשר לאותה תוכנית

הובאו עובדות מעניינות מאוד בקשר למעגלי תבואה, כמו שמכשירים אלקטרוניים נוטים להשתבש לידם, שנמצאו בסביבה חלקיקי ברזל מגנטי בגודל של מיקרונים אחדים, ושנמצאו בועות אוויר משונות בתוך החיטה. לא ציינו מי ערך את המחקרים שגילו את העובדות האלו, ובאיזו רמת דיוק. ולכן טוב להטיל ספק. אבל המטרה המרכזית של התוכנית הייתה לעקוב אחרי תהליך הייצור של מעגל תבואה, ייצורו עד לפרטים הקטנים ביותר שהוזכרו למעלה, בתוך 4 שעות באישון הלילה. כל מי שראה את זה חייב להסכים, שאומנם זה נעשה ב4 שעות בלבד, אבל ההכנה הייתה מורכבת בצורה פנומנאלית. המכשור היה מורכב ויקר. ניכר מהתוכנית הזאת "אדם יכול ליצור מעגל תבואה, אבל הוא חייב להיות ממש נחוש, כי זה ממש קשה". לדעתי, באמת התוכנית מציגה את התופעות שכתבתי למעלה כעובדות בדוקות, כאשר לא ידוע לצופים כמה מעגלים נמצאים בשנה, כמה מהם נחקרים עם מכשור שמודד את הקרינה וכו'. דעה אישית שלי: רוב מעגלי התבואה נוצרו סתם ע"י אנשים עם קרש, בלי שום תופעות חייזריות של קרינה ושדות מגנטיים. חלק קטן ממעגלי התבואה נוצר ע"י חובבנים בעלי אמצעים, ומכיל את התופעות החייזריות שנוצרו ע"י המכשור המתקדם, כפי שראינו בתוכנית. נראה לי, שפשוט אותם חובבנים עשירים עושים מאמצים כבירים כדי לפרסם את עבודתם בעיתונות, ולעניין את התקשורת. בגלל הסיבה הזאת, אנחנו שומעים יותר על המעגלים המיסתוריים באמת, כאשר מעגל סטנרטי מפורסם רק בעיתונים מקומיים באיידהו.

SirDreamAlot

New member
Moridin מ Wheel Of Time ?

יש בסדרה הזאת מישהו שקוראים לא כך. אם כן אז אני שמח שעוד מישהו קורא את הסדרה :] היו מעגלים שנעשו בשלג ובחול, והם קיימים כבר הרבה מאוד זמן, עוד מלפני כל ההייפ הזה סביב החייזרים וכו'. אני מאמים שרוב המעגלים נעשים ע"י אנשים מוגבלים שצריכים תשומת לב, אך חלקם הם תופעה אמיתית, תופעה שאני מאמין שצריך לחקור. יכול להיות שזאת איזשהי תופעת טבע, או משהו דומה. יש המון תופעות על כדוה"א שאננו לא יודעים עליהן, ולכן נהיה "מדעיים" ולא נפסול ישר את התופעה, אלא נהיה עם ראש פתוח ואוביקטיביים. : )

Moridin

New member
כן ../images/Emo13.gif

הפסקתי לקרוא אותה לפני כמה שנים, אבל כינויים לא מחליפים.

mandela22

New member
אולי זו הדרך שלהם למסור מסר ברור

אולי בעולמם הם מתקשרים בעזרת שדות חיטה. לי התמונה שמשתמש בצלילים צירף נראית כאומרת "יש עוד עמבה?"

אורן51234

New member
אנשים פשוט השקיעו

המורכבות של העניין היא צד האומנותי, והזמן הדרוש הוא שאלה של אימון. אם אתה יכול לסרטט צורות כאלו על נייר, אתה יכול עם מספר חברים "לצייר" אותה בשטח. האנשים האלו משתמשים בחבלים קרשים מצפנים וסרטי מדידה על מנת לקבל קנה מידה לגבי איפה אתה נמצא עכשיו ומה צריך לצייר. כמו כן גם בשדות ישנם קווי חרישה שמשמשים גם הם כנקודות ציון. למשל בתמונה שהבאת אני יכול לראות איך מסמנים מרכז ומשתמשים בחבל כדי לדמות מחוגה (לקבוע את מקום המעגלים). ברגע שהתמונה השלמה על הנייר זה הכל שאלה של קנה מידה. חבל במקום מחוגה, פס מדידה במקום סרגל, קרשים שאורכם שונה במקום עיפרון. כמו כן אתה לא יודע כמה אנשים עבדו על הציור הזה. אם יש אדם לכל מעגל זו רק שאלה של תיאום.

למעלה