מעב"ר

TauraMan

New member
זה פשוט חוק.../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

כמו שאסורים מתגים מסוימים.

lions queen

New member
../images/Emo23.gifלא זה פשוט מוזר..

כי זה אמור להיות הרכיבה הכי נכונה.. ולפי מה שידוע לי מגנים זה בטיחות.. אז למה לא..? לא התכוונתי בקטע של חוק לא חווק.. סתם התעניינתי במניע לחוק..

TauraMan

New member
זה הרבה מסורת,../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

חוץ מזה שאם רוכבים נכון הסוס בכלל לא צריך לגעת במכשול ולהגיע למצב של סיכון של הרגליים. חוץ מזה, תסתכלי על רוב מגני הקפיצות, רובם היום הם 'אופן-פרונט', ואת רוב הזעזוע חוטף החלק הזה.

ניצקוש

New member
כן, אבל דורון את לא יכולה להשאוות

את התחרויות פה לעומת שם כל עוד יש מצב שהסוס יגע במכשול מאוד כדי שיהיה לו משו שיגן עליו

TauraMan

New member
שוב,../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

עד כמה המגנים שאת רוכבת איתם באמת יגנו אם הסוס נוגע במכשול? תחשבי על איך שהם בנויים. הרעיון באופן פרונט לקפיצות הוא לרכך את הזעזוע אבל לגרום לסוס להרגיש משהו ולהרים את עצמו בפעם הבאה. את האמת ניצן, הייתי רוצה להשוות. כי תכלס ההאנטרס, לפחות ברמות הנמוכות יותר שלו פשוט לוקח טורובריידים יוצאי מירוצים ומשקיע המון עבודה בהם. כן, גם את יכולה לסוס שלך לקפוץ ככה
עם עבודה נכונה. מה שכולל המון המון המון ג'ימנסטיקס [קורות קרקע, אין&אווט, ליינים] ועבודת קרקע מסויימת מאוד. עכשיו, אתן התקפתן מישהי שנחשבת קצת מתחילה [תקני אותי אם אני טועה, ומתנצלת מראש אם אני טועה]. הסיכויים שהיא והסוס יבואו במהירות ובעוצמה ברמה גבוהה ושהסוס יתקע במכשול הם אפסיים. תראי איזה יופי הסוס עובר את הדבר הזה. אגב, מתור ניסיון קל כמדריכה והתבוננות עמוקה בהמון שיעורים ברמות שונות, הילדים הקטנים נוטים לרכב הרבה יותר בטוח מבמבוגרים יותר בקפיצות. למה? כי ההשפעה שלהם על הסוס היא מינימלית, והם לא מנסים להתערב בעבודה של הסוס אלא נכנסים לתוכה, ככה שהסוס קובע הכל והילד מתאים את עצמו אליו. סוסים עובדים הרבה יותר טוב ונכון כשלא מציקים להם.

Vintage Queen

New member
דוגרי המגנים הקידמיים

בנויים ככה שאם הסוס יחטוף מכה מהמכשול הם לא יגנו עליו הרי המכה מהמכשול תבוא בדר"כ בחלק הקידמי של הרגליים הקידמיות או האחרויות ואיפה המגנים נמצאים ו"מגנים"? מאחורה או בצדדים... תחשבו על זה...

primetime1

New member
המגינים בנויים ככה מכיוון

שהם מגינים על החלקים היותר רגישים, זאת אומרת הגידים והפט לוק. החלק הקדמי פחות רגיש וגם לא חשוף לפגיעות של רגל ברגל / רגל אחורית בקדמית וכו'.

Vintage Queen

New member
נו בידיוק

החלק שיחטוף מכה מהמכשול בדרך כלל זה העצם הקידמית והיא בכלל לא מוגנת.. הם יותר מגינים משיפשופים של רגליים וכאלו..

primetime1

New member
נכון, ומכיוון שהשיפשופים האלה

יכולים לגרום לנזק רציני, במיוחד אם הסוס מפורזל, שימוש במגינים קדמיים זה חובה בעיניי, אפילו בשיעור בי"ס וכד'. בלי קשר למכה מהמכשול, סוס יכול לפגוע בעצמו בזמן קפיצות, לשים מגינים לוקח דקה בדיוק, לטפל בסוס פצוע לוקח הרבה יותר...

Vintage Queen

New member
אין ספק....

מגנים זה חובה בכל מצב אבל פשוט התגובות של "איך אתם קופצים בלי מגנים" אנשים חושבים שהמגינים זה בעיקר בישביל קפיצות וזה לא נכון.. המטרה שלהם היא דווקא למנוע פציעות משיפשופים של הרגליים במהלך העבודה כמו שאמרת.. ובגלל זה הם גם מעוצבים ככה

ניצקוש

New member
קודם כל ממש לא התכפנו אף ילדה..

ואת יכולה לקרוא פה בעצמך.. ואני עדיין לא מסכימה איתך, אני בטור רוכבת לומדת, יודעת שאני יכולה להתקע עם סוס במכשול או אולי לגרום לסירוב הסוס ואני בטוחה שכל רוכב מסוגל, גם רוכבים ברמה הגבוהה ביותר. ובשביל זה אנחנו נעשה את המיטב בשביל להגן על הסוס שלנו מפגיעה כמה שאנחנו רק יכולים. והמעט שאנחנו יכולים לעשות זה לשים להם מגנים שיגנו עליהם לפחות קצת. ואני מסכימה עם סתיו ובגלל זה אני בעד מגנים שסוגרים על כל הרגל של הסוס, ואלו אין ספק שעושים את העבודה יותר טוב.

Ontario R Z Y H

New member
בהנטרס אסור מגנים כי

זה מבחן דראסז' משולב עם קפיצות.. רוצים לראות את התנועה של הסוס בלי מגנים מתג מיוחד או מרטינגל....

TauraMan

New member
לא בדיוק,../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

את מבלבלת הרבה דברים. בהאנטרס דווקא מעודדים מרטינגל נייח, ויש מתגים מסוימים כמו הפאלם שמאוד מאוד נפוצים שם. האנטרס אינו מבחן דרסז', אלא מסלול קפיצות אשר נשפט באופן דומה למבחן דרסז'. הפלה,סירוב או מעבר לטרוט מורידים את הניקוד בצורה משמעותית ובעצם מוציאים אותך מהתחרות. אבל חוץ מזה כל מכשול מקבל ניקוד מ0-10 וישנם מספר קריטריונים כגון תנועת הסוס, צעדים בקומבינציות, ישיבת הרוכב בין המכשולים, הופעה כללית ועוד. הקטע של המגנים הוא עוד סעיף מההופעה המסורתית הנקיה.

netapet2

New member
יש לי שאלה!

למה אף אחד לא מגיב לי על מה שעשיתי? על הקפיצה משהו? למה רק הסוס? ואגב... זה לא שאני לא שמה מגינים.... פשוט מאוד אנחנו לא מאכפים או משהו רק אם באים כשמתחילים לאכף... אנחנו רק שמים מתג ויוצאים... יש סוסים שמצליבים רגליים בקפיצות שיש רק עוד 3 כאלה חוץ מקיסר ויסעור... ואולי עוד כמה אבל ממש סוסים מתחילים... ששמים להם כי הם מצליבים וזה עוד יותר מסוכן.....

פפוניטה

New member
השיעור שלי

והיום רכבתי על הסוסה הכי מדהימה-פפו!!!!!! עשינו קווים ישרים וזיהוי ליד. עבדנו על רגליים מחוץ לארכובת במעגל. ועבדנו על קוולטים (קורות) מוגבהים. היה נורא נחמד, וגם די טוב-לא מי יודע מה!

../images/Emo28.gif../images/Emo33.gifהיום

היה שיעור פשוט מעולה עליתי על ונוס לשיעור דרסאז' עם ציפיות די נמוכות.. לאדעת הייתה לי מן הרגשה כזאת שלא יהיה שיעור טוב אבל טעיתי
הממ בהתחלה כמו תמיד עשינו מעברי טרוט- הליכה, אחרי זה עבדנו על זה במעגלים, אז עבדנו על די הרבה קאנטר.. אחרי זה מעגלי 10 מ' בהליכה, טרוט וקאנטר, ואז הרבה [מדי
] עבודה בלי ארכובות על טרוט ובעיקר קאנטר. כל השיעור ונוסית הלכה ממש יפה.. היא קיבלה את המתג וממש הייתי מרוצה ממנה
למי שקרא

למעלה