מעבר מתחום ה-RT לפיתוח ב-C#

ILoveDA

New member
מעבר מתחום ה-RT לפיתוח ב-C#

אני מהנדסת תוכנה עם 6 שנות ניסיון בפיתוח ב-C למערכות RT.
בנוסף יצא לי לפתח כלי ב-C# במשך שנה, אך עם מעט הכוונה.

אני מחפשת כרגע עבודה, מעניין אותי מאוד דווקא להתפתח לכיוון C# ובכלל כלי GUI וכן שפות אחרות שהן OO.

מזמנים אותי רק לראיונות של RT, בצדק. השאלה איך אפשרי לעשות את המעבר הזה? איך אפשר לצבור ניסיון בתחום החדש? איך אפשר להגיע לראיונות בתחום?

רק מציינת שאני כן אוהבת את תחום ה-RT, אבל אשמח גם לשינוי.

תודה!

Gaus

New member
מותר לשאול מדוע את מעוניינת לשנות תחום, אם את אוהבת אותו?

לחברות יותר נוח לקטלג אותנו לנישות, ולעיתים קשה מאד לשבור את המחיצות הללו. אבל את לא צריכה יותר מחברה אחת, מראיין אחד, שמה שמעניין אותו זה יכולת הטמעה של מועמד אל תוך התפקיד מתוך הפוטנציאל ולא אך ורק על פי מה שעשה בעבר.
אני ממליץ לך לערוך את הקו"ח כך שיהיה ברור מתוכם הכוון החדש שלך, תדגישי את הדברים שעשית בדוט נט, את הרצון שלך להביא את היכולות שלך לפלטפורמה זו. וכן תדריכי את חברות ההשמה לכוון החדש שלך.
אין ספק שיהיו לך פחות ראיונות, אז את תצטרכי לבוא אליהם מוכנה, תעשי פרויקטים פרטיים, תקראי, ותביני הייטב מה משמעות השינוי מבחינה טכנולוגית, ותנסי אולי להציג את היתרונות של מי שהגיע משפה כלכך נמוכה כמו C בRT אל דוטנט, שלעיתים גם נדרשת להבנת תהליכים שמתרחשים ברמה הנמוכה, או שיפורי ביצועים, והרבה מפתחי דוטנט שנולדו לתוכה לא מודעים להם בכלל.
אם ששפות OO מעניינות אותך, אז כמובן שכדאי להסיר אבק בכל הנושא הזה, מה זה OO ומה היתרונות, למה צריך, שימושים, מידול, ירושות, פולימורפיזם, הרבה שאלות על DP (דזיין פטרנס), כדאי לקרוא ולהרחיב, לשלב את הטכניקות בפרויקט הפרטי, זה לא בשמיים, אבל צריך לבוא מוכנים לראיונות, כך שהמראיין יבין שיש בסיס.

ראשית דבר ולפני שאת בכלל מתחילה את המירוץ, תשאלי את עצמך שוב, האם זו גחמה של רגע, האם את רוצה לעשות את השינוי הזה, ולמה? תנסי להבין מה מאפיין אותך כמפתחת, מה הביא אותך לתחום הRT, ובמה היית עוסקת אם כל הבחירות היו שלך, ואיפה את תהיי יותר טובה.

ILoveDA

New member
תשובה

קודם כל תודה על התשובה המפורטת.
לגבי שאלתך-
אני יודעת שעפ"י תחומי החוזקה שלי והעניין שלי יותר יתאים לי C# ובכלל שפות OO.
התחום של RT הוא נחמד אבל גם בו תמיד העדפתי והצטיינתי בפרויקטים שהם יותר תוכנה פרופר.
&nbsp

Gaus

New member
תעשי מה שרשמתי לך, ותנסי גם דרך חברים

לרוב זה פותח דלתות, אם יש המלצה חמה בצד הקו"ח
בהצלחה.

למעלה