מעבר מרכב לקטנוע

T0MERKE

New member
CRF250L יש מ 2012

והוא דו"ש מאוד מוצלח ומבוקש כחדש.
משומשים לא הגיעו אלי עדיין לטרייד אין

בעוד כחודש וחצי בערך, יגיע CRF250M
מנוע זהה לדגם הדו"ש, עם התאמות לכביש, גלגלי 17' וצמיגי כביש.

פרארי1

New member
בירושלים אני יודע על אחד שנמכר כמה ימים

אחרי שנרכש.
החליף XEVO ואמו של הבחור הטילה וטו...
הוא הפסיד איזה 5K שקל למיטב זכרוני.

anigodin

New member
לא מסתדרים לי מספרי איבוד ערך בקטנוע

את הדיוק שלי קניתי ב-2008 חדש בכמעט 14K.
אחרי שנה בדקתי כמה הוא שווה במחירון וראיתי שהוא איבד יותר מ-5000 ש"ח בשווי. וזה רק לפי המחירון. באותה שנה הייתה העליה בביטוח שגרמה להתפוצצות המחאה נגד הביטוח ובמקביל הרגה לגמרי את שוק המשומשים.. כך שלמעשה הכלי איבד עוד יותר מערכו.
בכסף זה כמעט אותו דבר כמו באוטו (6000 ש"ח תיאורטים מול יותר מ-5000 לא תיאורטים בכלל).
באחוזים זה הרבה יותר.. יותר משלושים אחוז.

פרארי1

New member
אני לא מומחה לשוק המשומשים

אולי גם רכב מאבד יותר מה-10% שציינתי, אבל ברמה העקרונית, כשמוצר עולה פי 4-5 ממוצר אחר, סביר שירידת הערך שלו תהיה משמעותית יותר.
אם לחזור לפנדה שהזכרתי קודם, אני איבדתי עליה 20% בשנתיים (ולכן נתתי דוגמא של 10% בשנה), שהסתכמו ב-15K שקל.
אני מניח שברור לשנינו שמי שקנה דיוק במקביל אלי, לא איבד את אותו הסכום.

anigodin

New member
הקטנוע שלי היה חדש מהניילונים

לא משומש ואיבד כשליש מערכו בשנה.
רכב עם 4 גלגלים לא מאבד כזה ערך בשנה אחת.
במשפחתנו היו כמה וכמה כלי רכב ששלושה מהם נקנו מהחנות.
אף אחד מהם לא איבד 30 אחוז בשנה אחת.

בהשוואה בין מכוניות של יצרנים שונים יהיו גם הבדלים באיבוד ערך (כפי שיש גם בקטנועים). ייתכן שהפנדה שלך איבדה יותר ערך מרכב מקביל של יצרן אחר, נגיד יפני בגלל דעות קדומות (לפחות באופן חלקי) לגבי האמינות של פיאט באופן כללי לעומת כל רכב יפני. לראיה - במשך שנים מכוניות יפניות קטנות שמרו על ערכן בשוק המשומשות באופן יחסי לעומת מכוניות אירופיות. חשתי זאת על בשרי כשחיפשתי רכב משומש בחצי השני של שנות ה-90 ופשוט לא הצלחתי למצוא מכונית יפנית קטנה משומשת במחיר סביר משנה מתקדמת.

בהשוואה בין מכונית לדו"ג, התחושה שלי היא שלפחות בארץ, קטנוע (לא יודע איך זה באופנועים), מאבד ערך הרבה יותר מהר ובאחוזים רבים ממכונית.
וזה דרך אגב, משהו שאפשר להכניס לשיקלול של עלות אחזקת מכונית מול קטנוע. אני באופן אישי לא מתייחס לנתון הזה כי אני לא קונה כלי בשביל למכור אותו אלא כדי להשתמש בו (הדיוק אוטוטו בן 5 ועכשיו אני מתכוון לשדרג).
אני לא בונה על כספי המכירה של הכלי הישן כדי לממן את הכלי הבא. אני מניח שמה שאקבל על הדיוק שלי עכשיו יוכל לממן קסדה חדשה + ציוד חדש + ארגז חדש ושרשרת.

l coyote l

New member
הוא לא מדבר על אחוזים. הוא מדבר על סכום סופי.

קטנוע אולי מאבד יותר באחוזים, אבל בשורה התחתונה זה יוצא פחות כסף.

anigodin

New member
במכוניות קטנות ההפרש בסכומים לא גדול

מכונית שעולה 60K, נגיד 70K ותאבד 10 אחוז, מאבדת כ-6000-7000 ש"ח משוויה
קטנוע שעולה 14K ומאבד 30 אחוז, מאבד כ-5000 ש"ח.
קטנוע שעולה 20K או 25K ומאבדים כ-30 אחוז, יאבדו כ-7000 ו-8000 בהתאמה.
גם אם איבוד הערך בכלי דו"ג יקר יותר יהיה נמוך יותר באחוזים, נגיד 20 אחוז, מדובר על 4000-5000 ש"ח.
ההפרשים פה לא ממש גדולים ועלולים להיות גבוהים יותר בכלים הדו"ג היקרים יותר.
אני מתייחס בהשוואה למכונית קטנה בעלות כזו כי דובר על מכונית קטנה וחסכונית לעומת דו"ג.

dori78

New member
דלק - יש ויש

כמה חברים עם VS125 אמרו לי שצריכת הדלק שלו היא 18-19 ק"מ לליטר.
יש לי 2 חברים עם רכבים עם גיר רובוטי (סקודה רומסטר/פיאט פונטו) שעושים בערך אותו דבר.

ככה שאם נכנסים לספציפיקציות - יש דגמים שההשוואה ביניהם יכולה להביא למסקנה שאין הבדל גדול...

פרארי1

New member
תגידי לחברים שיבדקו את הקטנוע שלהם

את מדברת על צריכה גבוהה ב-20-30% מזו שנמדדה במספר מבחני דרך, בהם הרגעים היחידים שהמצערת לא פתוחה עד הסגר, הם כאשר הקטנועים מחליפים ידיים בין הבוחנים (או בעמידה ברמזור).

1cohen

New member
אופניים חשמליים לתוך תל אביב...

אופניים חשמליים לתוך תל אביב + מוניות ספיישל לבת ים וגבעתיים.
חוסך ביטוחים, דלק, טיפולים, דוחות, חיפוש חניה.
חסרונות עיקריים: לא יכול להרכיב ולא יכול לסחוב הרבה משא.

l coyote l

New member
יוצא יותר זול, ודאי שבמרכז ת"א.

מעבר לעובדה שקטנוע 125 צורך 1:25-1:30, לעומת 1:10 של רכב;
ענייני חניה של רכב במרכז ת"א (גם כתושב) עולים כסף (שלא לומר זמן, אבל שאלת על כסף).

גם קטנוע/אופנוע 250 יוזיל עלויות באותה מידה לעומת רכב.

למעלה