מעבר מרכב לקטנוע

Determination

New member
מעבר מרכב לקטנוע

שלום לכולם,
אני רווק שנוסע כבר 16 שנה על רכב ואני רוצה לעבור לקטנוע על מנת לחסוך עלויות ומעבר למרכז תל אביב.

האם נראה לכם שזה כדאי? באמת חוסכים הרבה כסף?
אני נוסע בעיקר בתוך תל אביב וקצת לרמת גן ובת ים, לא יותר מ-1000 ק"מ בחודש.

מה דעתכם?

תודה?

sagyrotem1

New member
קטנוע לא תמיד יוצא חסכוני...

אם תוציא את הזמינות והחסכון בזמן מהמשוואה אז מוניות שירות עדיפות....
רק אם יש לך צורך להיות זמין כל הזמן ואין לך זמן להמתין במקרה כזה קטנוע יהיה עדיף (יעלה יותר אבל יהיה מהיר וזמין יותר)
מחירי הביטוח הטו את המשוואה ולא תמיד קטנוע יוצא יותר זול ממונית/אוטובוסים....

RoyceGracie

New member
אני לא חושב שמחירי הביטוח הטו

אמנם אנחנו משלמים עוד איזה 1500 ש"ח ביטוח יותר מרכבים אבל באגרה השנתית שלהם יחד עם הטסט הם סוגרים את הפער הזה

sagyrotem1

New member
השוותי למונית/אוטובוס...

אם מדובר על הלוך חזור לעבודה....=12 שח ליום....
*24 ימי עבודה = פחות מ 300 שח לחודש.... שזה כולל ביטוח דלק קנסות ירידת ערך וכו....
כל זאת בתנאי שלפותח השירשור יש זמן פנוי לשרוף על התחבורה הציבורית בישראל.....

l coyote l

New member
לשם מה להשוות למה שלא נשאל?

שאל הבחור צפורשות על קטנוע לעומת רכב.

sagyrotem1

New member
בתור אחד שגר ברמת גן ועבד בת"א...

אני מכיר את המצב של לגור ולעבוד במרכז...
אפשר לתת עוד אלטרנטיבות.... לא חייבים לענות על מה שרוצים אפשר לענות על הצרכים.....

הנסיך.

New member
זו שאלה של אקסל, לא פורום קטנועים

בהנחה שאתה לא "נוטה" לכיוון מסויים, אזי לא מדובר בחישוב מסובך מידי, אבל עדיין, עושים אותו באקסל ולא בפורום -
אני עשיתי את החישוב הזה לפני שנתיים בערך, החלופה שלי היתה רכב ליסינג או מעבר לקטנוע.

הפרמטרים שאתה צריך לשקול הם כאלה:
עבור הרכב:
ירידת ערך עבור פרק הזמן שתבחר (אני הלכתי על שלוש שנים, אפשר יותר אפשר פחות)
עלויות אחזקה שנתיות שוטפות (ביטוח, רישוי, אגרות)
עלויות שימוש שוטפות (דלק, חניה, עלות טיפולים ועלות תכיפות טיפולים)
מולם אתה צריך להניח את אותם פרמטרים עבור קטנוע

אתה מכניס נתונים, גם כאלה משוערים זה בסדר, אוסף את הסכום ומחלק אותו בק"מ השנתי שלך -
זה ייתן לך עלות פר ק"מ, עכשיו נשאר לך להחליט

לסביבה עליה אתה מדבר אין טעם בקטנוע בנפח גדול מ250 סמ"ק, לטובת ביטוח זול יותר.
בק"מ עליהם אתה מדבר לא חושב שלקטנוע יהיה יתרון משמעותי,
מה שכן יהיו שני פרמטרים שנעדרים מהטבלה הזו:
נוחות שימוש ובטיחות.
ב90 אחוז מהמקומות בגוש דן לדו"ג יש ייתרון בחניה על רכב פרטי, זה משמעותי למי שמבלה הרבה הזמן בחיפוש חניה
לגבי בטיחות זה קל יותר - בדו"ג אתה ה-ר-ב-ה יותר חשוף. דברים שברכב לא היית מתייחס אליהם בדו"ג נגמרים בצורה חמורה בהרבה.

בהצלחה

בהצלחה

petrozilia1

New member

חשבון גס

צריכת דלק - אותו סדר גודל. הקטנוע שלי שותה 1:25.
ביטוח - בשורה התחתונה בערך אותו דבר. חובה בקטנוע עולה כמו מקיף באוטו ולהפך.
טיפולים - בקטנוע (ג'וירייד) כל 3,000 קילומטר פי 5-10 מאוטו. כמה שלא יעלה טיפול באוטו, נראה לי שהקטנוע יקר בהרבה.
תיקונים - כמובן שקטנוע זול יותר, אבל בגדול נראה לי שמתאזן עם הטיפולים.

כך שגם אם השורה התחתונה נוטה לכאן או לכאן, זה לא בהרבה. אז לדעתי השיקול אינו חיסכון תפעולי. אולי בעניין ירידת הערך. זה תלוי באיזה אוטו היית קונה ולכמה זמן, לעומת אותה שאלה לקטנוע. וכמובן הנוחיות/חוסר הנוחיות הידועה בנסיעה עצמה.

פרארי1

New member
שכחת רישוי שנתי וחניה

שני גורמים יקרים מאד ברכב וזולים עד לא קיימים בדו"ג.
למי שגר בעיר גדולה, גם אם הוא מצליח להימנע לחלוטין מקנסות חניה, יש הוצאה מאד רצינית על פאנגו / מדחנים / מגרשי חניה.
קיים גם אלמנט החסכון בזמן, שאמנם קשה לפרוט אותו במדוייק לשקלים, אבל יש אנשים שזה שווה להם המון.

לא הבנתי את אותו סדר הגודל עליו דיברת בעניין הדלק.
איזה אוטו עושה 25 קילומטר לליטר?
החסכון כאן הוא מאד גדול.

עדיין, לא בטוח שהשורה התחתונה נוטה בבירור לטובת דו"ג עקב עלויות ביטוח החובה והתחזוקה היקרה יחסית.

l coyote l

New member
התחזוקה תדירה יותר, לא בהכרח יקרה יותר.

על הדלק, גם אני ציינתי את זה. ממש לא אותו סדר גודל.

פרארי1

New member
הייתה לי פיאט פנדה חדשה

טיפולים ל-30K קילומטר שהיא הייתה ברשותי, עלו 500 ש"ח, חותם על זה בכל דו"ג שהוא (טיפולים שוטפים בלבד).

עוד נקודה שקשורה לתחזוקה ולא הוזכרה - בלאי ותדירות החלפת צמיגים בדו"ג גבוהים בהרבה והמחירים יקרים יותר, רביעיה סבירה לרכב תעלה פלוס מינוס כמו זוג נורמלי לקטנוע ותחזיק בין כפול לפי 4-5, על צמיגי אופנועים אני בכלל לא מדבר, זה לא קשור לשרשור הספציפי הזה, אבל את בוודאי יודעת שהפער שם גדל בסדרי גודל.

l coyote l

New member
אנחנו בענייני דגמים ספציפיים?

הגבתי לשואל בהתאם לנתונים האישיים שהוא הציג על הנסועה שלו וכו', כי כמו שאמר הנסיך - זו שאלה לאקסל. אין כלל גורף שתקף לכל המקרים של רכב vs דו"ג.

במקרה הספציפי שלי (כי התחלנו בענייני דגמים):
600RR בנסיעה יומיומית של כ-60 ק"מ, לעומת סובארו B3 שצורכת לפחות כפול ממנו,
עם ההוצאה על צמיגים, טיפולים וביטוח - ה-RR יוצא בשנתי פחות מהפחית, רק בשל צריכת הדלק המטורפת שלה.

אם כבר משווים דגמים וטיפולים, למה לא גם בין אופנוע לקטנוע?
טיפולים של RR - כל 12 קטן, כל 48 גדול (כיוון שסתומים).
צמיגים - סט אחת לשנה + עוד אחורי באמצע

אז כמה זה לקטנוע?

כאמור, זו שאלה לאקסל, כי היא מושפעת בעיקר מק"מטראז' (אישית אני לא אכלול בה ירידת ערך. לא מובן לי העניין הזה. אף רכב הוא לא השקעה מניבה).

פרארי1

New member
לא

אבל הפנדה מייצגת פלוס מינוס תחזוקה של רכב עירוני קטן, מאד ייתכן שהחדשות חסכוניות ממנה בדלק ובעלות מרווחי טיפולים גדולים יותר.

היו לא מעט שרשורים כאלה בעבר, אני חושב שאף פעם לא הייתה מסקנה חותכת, גם לא סביר שיכולה להיות כזאת, אבל כלכלית נטו (כמה יצא מהכיס במשך שנה), בכלל לא בטוח שדו"ג חסכוני בהרבה, אם בכלל.
אם כבר, דווקא הסעיף של ירידת ערך משחק מאד לטובת קטנוע זול.
כמובן שרכב לא אמור להניב רווחים, אבל הכנסת ירידת הערך בהחלט רלוונטית.

בואי ניקח מצב של החלפת אוטו / דו"ג פעם בשנה בדיוק, נשווה חדש לחדש, לצורך הדיון.
רכב עירוני קטן נמכר כיום סביב ה-60K שקל, בתום השנה, כשנרצה להחליף, נקבל עליו 54K, כלומר נצטרך להוציא מהכיס 6K לצורך ההחלפה (אולי יותר).
קטנוע עירוני פשוט יעלה כ-14K, בתום השנה נקבל עליו 10-12K, כלומר נצטרך להוציא כמה אלפים פחות מהכיס כדי להחליף.

מוסכם שהפרמטרים משתנים, לכלים משומשים החישובים אחרים וכולי.

l coyote l

New member
בכנות, (כבר) אין לי הבנה בפחיות

ומה זה בדיוק "רכב עירוני קטן".
מוכר לי מה שסביבי - בעיקר ליסנגומטיות משפחתיות מודלים 2009 ומעלה, בעלות המאפיינים שציינתי קודם.

פרארי1

New member
כל אלה שנמכרות כיום בכ-60K שקל

ובקרוב יבטלו את הטבת המס עליהן ומחירן יחזור לאיזור ה-75K, כמו שעלתה לי הפנדה בזמנו...

דוגמאות - פיאט פנדה, יונדאי i10, פיז'ו 107, סיטרואן C1 ועוד.
קטנות, חסכוניות, מספיקות בקלות לזוג, אפילו פלוס ילד אחד, מרווחי הטיפולים שלהן יכולים להגיע גם לאחת ל-30K קילומטר, באותו זמן קטנוע ממוצע יעשה כבר 8-10 טיפולים ויחליף כמה וכמה סטים של צמיגים.

l coyote l

New member
קטנוע, לא אופנוע

אולי אופנוע 250 כבר יצא יותר משתלם בגזרה הזו, בהתחשב בתדירות החלפת צמיגים ותדירות טיפולים.
זה, על כל פנים היה החישוב שלנו - להחליף את ה-B3 ברכב כמו שאתה מתאר + אופנוע 250, בנוסף לאופנוע שלי.
בגלל עלויות הדלק בעיקר.

[בפועל יש מגבלות אחרות שנוגעות לרכב עצמו והדרך בה הוא נקנה, אז כנראה שרק יתווסף עליו אופנוע, ללא מכירה והחלפה ברכב קטן]

פרארי1

New member
יש מצב שאופנוע 250 יהיה זול לתחזוקה מקטנוע

בנפח דומה, העלויות בקטנועי 250 די גבוהות.

יש לכם היום מבחר נאה של אופנועי 250, הכי גדול שהיה מזה הרבה זמן.
לא יודע מה התקציב והנטיות, אבל אם בא לך / לו / לכם קצת להשתעשע בשטח, ה-CRF 250 של הונדה הוא ממש בונבון.

l coyote l

New member
באיזה שנתונים יש את ה-CRF?

יש מבחר נאה של 250 בחדשים. מה המצב באיזור 2009-2011?

פרארי1

New member
יותר דליל

כמובן ה-CBR והנינג'ה, אאל"ט ה-CRF הגיע ב-2012, אבל אני יודע מהסוכן הירושלמי שיש כלים שנמכרו די מהר כיד שניה, אז אולי אפשר למצוא מציאות, המחיר שלו כחדש לא היסטרי.
דברי עם תומר, הוא ישמח לעזור אם יש לו משהו מתאים.

למעלה