מעבר לlow level

dragon201

New member
מעבר לlow level

אהלן,

לפני כ7 שנים עשיתי סוויץ ועברתי מתחום ההנדסה לתחום התוכנה בעזרת קורס הסבה. מאז כיף לי מאוד עבוד בתחום ואני ממש מרוצה.
יש רק בעיה קטנה: במהלך כל שנותי בתחום עסקתי בצד האפליקטיבי (אפליקציות client-server ובפרט בדוטנט) כך שהתגלגלתי לחפש עבודה בעיקר במרכז, כי 90% מהעבודה שם.
כיום עם 2 ילדים הנסיעות מעיקות עלי ואני חוזר לחפש בפריפריה, אלא שרוב העבודה שמוצעת כאן (וממש אין הרבה לבחור) היא low level קרי C++, C, Python, Assembly...
אין לי בעיה ללמוד דברים חדשים - בעיקר אם הם יפתחו לי דלתות קרוב לבית, אבל התראיינתי למשרה שגרמה לי מאוד להתלבט.
העבודה כוללת שימוש בכל השפות שהזכרתי למעלה, אך לידע שלי שצברתי במיטב שנותי בתחום אין כל שימוש.
מצד שני מדובר בחברה ענקית ואחת המבוקשות בהייטק הישראלי והעולמי ומשרה כלשהי ועוד קל"ב, זה פינוק.

עברתי ראיון ראשון, להפתעתי, אבל אני לא יודע מה לעשות...

dragon201

New member
ההתלבטות שלי

האם להשליך את כל מה שאני יודע לפח (שוב) ולהתחיל from scratch? או להשאר לעבוד מרחק של יותר משעת נסיעה לכל צד?

האם למישהו יש ניסיון במעבר מhigh level לlow level? כמה זה קשה?

choo

Active member
לגבי א - אף פעם לא משליכים הכל לפח

&nbsp
אם תבחן היטב את הנסיון שלך, תגלה שחלק ממנו נשאר רלוונטי גם כשאתה עובר לדומיין אחר, גם כשאתה עובר לשפת תיכנות אחרת, גם כשאתה עובר לעיר אחרת ;)
&nbsp
שנית, לקרוא לפייתון low level זו הגזמה פראית - פייתון, כשפה, היא יותר high level מ-#C. ייתכן שבאותו מקום עבודה עושים איתה דברים "נמוכים" יותר (system programming למשל).
&nbsp
שלישית, העובדה שזו "חברה ענקית" וגם "אחת המבוקשות" ממש לא מעניינת. אתה צריך לבחון את *המשרה* עצמה - האם מה שעושים שם מעניין *אותך*. זה קשור גם לענייני המעבר ל-low level - אתה צריך להבין כמה זה באמת low level והאם מה שעושים שם מעניין אותך או לא. אם זה מעניין אותך - קח בחשבון שייקח לך קרוב לשנה להתחיל לחוש שאתה מסתדר עצמאית בסביבה, וסביר שתוך שנתיים תגיע לרמה שוטפת גבוהה (הזמנים הללו תלויים מן הסתם במורכבות של המערכת, וכמות האינטראקציה עם קוד צד ג במהלך העבודה).
&nbsp
באופן אישי לא ביצעתי מעברים כאלו חדים - אני כן מכיר אנשים אחרים שעשו אותם, ומידת ההצלחה שלהם היתה טמונה בעד כמה הם היו קשורים רגשית לטכנולוגיות הקודמות שבהן הם עבדו. כדי להפוך למומחה של ממש בסביבה אחרת, צריך ללמוד לשחרר את הסביבה הקודמת. בתחילת העבודה, רואים בעיקר את החסרונות ("אצלנו זה היה קל" או "אצלנו לה היית צריך להתעסק בזה - הסביבה כבר דאגה לך" וכדומה), ואם אתה רוצה להצליח במעבר "עד הסוף", זה משהו שצריך להתגבר עליו. כל עוד אנשים שעברו לא שלמים עם זה פסיכולוגית, הם שמים לעצמם מקלות בגלגלים שמפריעים להם להפוך למומחים של ממש באזורים החדשים. מצד שני, ברגע שאנשים לומדים לשים את הדברים הללו בצד ולא מתביישים להפוך שוב ל"חדשים" - ראיתי אנשים שהצליחו לחזור שוב להיות מומחים, בעולם הטכנולוגי החדש.

בן100

New member
לא הבנתי משהו

למה קראת לPYTHON שפת LOW LEVEL
השתנו דברים בהיי-טק בכמה שעות אחרונות מאז שנכנסתי לפורום הזה?

dragon201

New member
התנצלות על python

מעולם לא עבדתי בשפה ואני לא ממש מכיר אותה. לא הייתה לי כוונה להגדיר אותה תחת שום קטגוריה. הרושם היחידי שהיה לי מהם זה שהם עובדים low level ונראה היה לי שpython היא גם שפה כזו

למעלה