מעבר ל 80 אחוז משרה

באמביי

New member
מעבר ל 80 אחוז משרה

קצת רקע על עצמי, אני מהנדס תוכנה בתחילת שנות השלושים בעל 10 שנות ניסיון, כרגע עובד בתפקיד די מרכזי בחברת סטארטאפ צומחת.

לאחרונה אני מרגיש שחיקה ורצון לבלות יותר בבית עם המשפחה והתינוק שרק נולד ולהגיע הביתה לפני השעה 6 ( גר במרחק של כשעה ברכבת ).

אני מתלבט אם לעלות את ההצעה של לעבור ל80 אחוז משרה לפחות לאיזה תקופה, איך אתם הייתם מציגים את זה ? ועד כמה הפגיעה בשכר היא משמעותית?

המון תודה !

jgut

New member
הייתי מדגישה

את הרצון להיות עם המשפחה יותר ונמנעת מלציין את השחיקה (זה פשוט לא לטובתך).
לא בכל חברה פתוחים לאפשרות של משרה חלקית. יכול להיות שיהיה לך יותר קל למצוא משרה חלקית במקום חדש, מאשר במקום הנוכחי.
&nbsp
מבחינת שכר, בתקופה שאני עבדתי 80%, שילמו לי 80% מהשכר וזה השפיע על התנאים הסוציאלים. אם מגיע לך בקרוב העלאה בשכר, יכול להיות שתוכל לרדת פחות במשכורת.
&nbsp
בהצלחה

choo

Active member
אם המעסיק מעוניין בך - הוא יתגשם - תמורת 80% שכר

יכול להיות שהוא ישחק לגבי מתי המעבר ל-80% מתחיל בדיוק ("רק נסיים את גרסה X שאנחנו באמצע שלה", "רק נעשה פיצ'ר כזה וכזה").

המלצות טכניות: א. ביחרו יום קבוע בשבוע שבו אתה לא בעבודה. 80% משרה פרושם ארבע ימים בשבוע. אם תנסה 80% שמרוחים על 5 ימים - תגלה שמאוד קשה לשים את הגבולות, וקל מדי להיגרר להשאר עוד שעות.

לגבי היום בשבוע - אני אישית ממליץ על יום שלישי - "שובר" את השבוע לשניים בצורה נוחה, ואז כל "שבוע עבודה" נמשך למעשה יומיים. אצלנו בעבודה כל אלו שעובדים ב-80% בחרו את יום שלישי כיום שלהם - אבל שמעתי מאנשים אחרים שהם היו מעדיפים את יום חמישי או ראשון. בכל מקרה, יום קבוע מראש בשבוע פותר את כל הדילמות של "מה קורה אם יש חג ביום X". זה גם מאפשר יותר בקלות להרגיל אנשים שביום הזה לא מתקשרים אלייך אלא אם זה משהו דחוף (תתיחס לזה כמו שמתקשרים אלייך בשישי - לא עושים את זה על כל דבר).

לגבי ההתנהלות עם היום שאתה לא נמצא בו - כדי שלא יפריעו לך, דאג שאף אחד לא ייתקע בגלל משהו שהיית צריך לסיים "ולא הספקת". או שתעביר אותו לאנשים במצב עובד חלקי (גם אם לא גמור), או שתדאג שהם יעבדו על משהו אחר עד אחרי היום החופשי שלך. עדיף גם שלא תכניס קוד דווקא ביום לפני היום החופשי, אם אתה לא חייב - היום שאחרי הכנסת קוד חדש "מועד לפורענות".

לגבי תקופה - אל תקבע את זה עם המעסיק. עדיף שזה יהיה "עד להודעה חדשה", והבחירה אם לחזור למשרה מלאה בעתיד תשאר אצלך.

במיוחד בשבועות הראשונים, היום החופשי חייב להיות קדוש - אי אפשר להחליף אותו ביום אחר גם לא חד פעמית, אתה לא זמין באימייל ולא קורא אימייל (אם משהו מאוד דחוף - שיצלצלו. זה יקטין את הסיכוי שיפריעו על שטויות). אתה מסמן ביומן את היום החופשי בתור "לא נמצא בעבודה" כדי שלא יקבעו לך בו בטעות ישיבות, ואם קובעים - אתה מזכיר להם ודואג שיזיזו, או לחליפין אומר שלא תוכל להצטרף. בעקרון לוקח זמן מה "לחנך" את האנשים שביום הזה אתה לא נמצא, אחרי שהתרגלו שאתה שם. אחרי שהם יתרגלו, אז אפשר מדי פעם להתגמש (אם צריך פגישה עם חברה חיצונית ואי אפשר לקבוע אותה ליום אחר חוץ מהיום החופשי שלך למרות שניסו, או משהו דומה).

לגבי תקלות דחופות - ביום החופשי שלך אתה האחרון בסדר העדיפויות לטפל בהן. שמי שבמשרד יתמודדו. רק אם כלו כל הקיצין - שיתקשרו אלייך.

יש דילברט ישן בדיוק על זה
https://dilbert.com/strip/2000-08-24

לגופו של עניין:ֿ
- הכל תלוי במערכת היחסים שלך עם החברה. אם אתה חשוב להם, הם יעשו הכל כדי לשמר אותך. אם לא, אז הם יוכלו להשתמש בזה כתירוץ לדחוק אותך החוצה.
- כפי שאמר choo, יש שתי דרכים להסתכל על 80% משרה, ושתיהן אינן אידיאליות. דרך אחת היא להגדיר 7.5 שעות עבודה ביום, כל יום. קשה מאוד להתמיד ולאכוף את זה, במיוחד בתקופות לחוצות ועמוסות. תמיד יש עוד באג לפתור או עוד משהו שבשבילו צריך להישאר מאוחר, ובסופו של דבר יצא שאתה עובד שעות של משרה מלאה תמורת 80% מהכסף.
יום חופש בשבוע פותר את הבעיה הזו, אבל מכניס בעיות משלו. קודם כל, זה לא פותר לך את בעיית "להיות יותר עם הילדים", אם רק יום אחד אתה בבית. וחוץ מזה, אם בכל יום אחר אתה נשאר מאוחר כדי לפצות על החוסר בשעות העבודה, אתה יכול גם במקרה הזה להגיע למצב של 100% משרה ב 80% שכר.

כשאני הייתי בסיטואציה שהייתי צריך את זה, הפתרון שלי היה אחר: נשארתי ב 100% משרה מבחינת הגדרה ושכר, אבל צמצמתי את שעות העבודה באופן לא פורמלי. פשוט התחלתי לצאת יותר מוקדם, לפי הצורך. אף אחד לא העז להגיד לי כלום.

ai21

New member
עיסקה כזאת מקובלת עם נשים, אני מכיר חוזר בתשובה שעשה

מעבר דומה (באינטל) כדי ללמוד בכולל,
חמותי הייתה בהסדר כזה (IT בשטראוס), ופשוט נשארה כשהילדים גדלו.
ובמקום הנוכחי (סטארטאפ) יש אם צעירה כזו.
כך שזה לא נדיר: תציין שאתה מעוניין במשרת-אם ואל תדבר על שחיקה.
&nbsp
כך זה מתנהל:
בשעה 8 מגיעים לעבודה, בשעה 4 העט נופל - ועוזבים. כמו באירופה
אם יש מקרה חריג - נשארים יותר ולמחרת יוצאים מוקדם כפיצוי.
&nbsp
&nbsp
אין עבודה מהבית, אין שעות נוספות, אין הפסקות צהריים ארוכות, אין תוספת-גלובאלית על שעות כאלו כמקובל בענף.
אם המשימה דחופה - היא עוברת למישהו אחר שיכול לעבוד כמה שצריך כדי שהיא תבוצע בזמן. יתכן שזה אומר שחשיבותך בצוות תרד, ותקבל משימות פחות מעניינות

למעלה