מעבר לתל אביב

dw2322

New member
צר לי, אך היא לא תואמת

מי שמחפש קירבה לאונ' ובתי קפה מחפש אותה באזורים שרשמתי (ואפשר להוסיף גם כמה מהשכונות הצפוניות, אולם מאלה זה קצת יותר רחוק להגיע לאונ' ובנוסף יש פחות בתי קפה ומאחר ול tolyz אין בעיית תקציב איני רואה צורך להתפשר, לו התקציב היה 4000 בלבד זה היה סיפור אחר). מאחר ובאזורים אלה יש לפחות כמה מאות טובות של דירות איני רואה שום הצדקה לבזבז זמן, ואנרגיה, על אזורים אחרים - בפרט כאשר אין בעיה תקציבית.
בחייך, למה שמישהו עם תקציב של 5-6 אלף לא יתפנק עם דירה קרובה ברמת אביב, אזור יהודה מכבי (5 דקות נסיעה באוטובוס בקו 24/25) או שד' נורדאו? מיהודה מכבי אתה רק מתחיל לחשוב והופ אתה בפארק הירקון וגם ללכת לחוף הים זה לא סיפור, אז לקרוא למונטיפיורי השכונה האיכותית בעיר? נו נו. בכלל לא נסחפנו. במקסימום של המקסימום, אחרי השיפור שהיא תעבור בעתיד, היא תהיה אזור בינוני. שים לב ששכונת ביצרון מאד קרובה, בפרט אחרי הקמת הגשר, ותציע תחליף תחרותי: אזור מגורים סטנדרטי (מה שחלק פה מכנים "משעמם"), בלי אף מועדון, מוסך או צמיגיה באופק (אחרי פינוי המתחם התעשייתי ממערבה), ועם הרבה יותר ירוק בעיניים.
מהצד השני תהיה לך שכונת השוק הסיטונאי המוקמת מהיסוד. מכאן תוכל להבין את ספקנותי.

לא את כל התושבים בעיר מעניינת האוניברסיטה, למען האמת רק את מקצתם. tolyz אחת מהם. עבור כל השאר (שזה הרוב כאמור), בפרט אם תקציבם מוגבל, מונטיפיורי תתאים יותר.

אגב, הדירות ברמת אביב הנמצאות ממש על אינשטיין מעט פחות מבוקשות, שכן זה רחוב סואן יותר, בעיקר בשעות היום. דירות פנימיות ברחוב (יש מספר בניינים כאלה), או ברחובות סמוכים, עדיפות (ולכן גם עולות מעט יותר). כתוצאה מכך דירות 3 חדרים חזיתיות אפשר להשיג, עם קצת מזל, רצוי גם במצב חורבה, גם ב 4500 - שזה טוב לאלה עם תקציב מוגבל יותר. לסטודנטים שפחות נמצאים בבית בשעות היום זה די מתאים. אני מסכים איתך שמבחינת הקירבה זה מאד מאד נוח, 2 דקות הליכה ואתה באוניברסיטה, אבל הייתי מגדיר את זה כטוב אבל לא מצויין. ל tolyz, עם תקציב גבוה יותר, לא הייתי מציע דירות אלה אלא מראש לתעדף דירות פנימיות או ברחובות סמוכים, שקטים יותר, ועם תקציב כמו שלה ללכת מראש על משופצות או משופצות חלקית.
ככה מראש אתה מסנן החוצה את דירות החורבה ומשאיר אותן למוגבלי התקציב (והרוב כאלה, ככל שהמחיר יותר נמוך יש יותר תחרות, ברמת ה 6000, ל 3 חדרים, אין יותר מדי קליינטים, ב 4000 יש המון).

מונטיפיורי תתאים למשל למי שעובד כיום באזור התעשיה הסמוך. המוסכניק שלי למשל גר ביד אליהו, ולכן עבורו זה נוח.
כמו כן הסיבה העיקרית, לדעתי, לשיפור האזור הוא הפיתוח המסיבי מאד שעובר ציר המסגר, בו נבנים בנייני משרדים, כך שהסיבה האמיתית, לדעתי הצנועה, לעניין באזור הוא לא גשר, לא רכבת ולא פארק דרום. בכלל, מה פתאם פארק דרום? מי שרוצה פארק דרום מחפש בשכונת עזרא וסביבתה. הסיבה היא... תעסוקה, תעסוקה, ו... תעסוקה. סביר שחלק מהעובדים בבנייני המשרדים החדשים הנבנים באזור ירצו לגור קרוב אליהם, במרחק הליכה, אופניים או נסיעה קצרצרה, וזה מה שמרים את האזור. לא גשר ולא נעליים.
זה בדיוק מה שקרה בעשור החולף עם הדר יוסף, נווה שרת ואזור ההייטק ברמת החיל הסמוך.
רק אחרי עניין התעסוקה מגיע כל השאר.

down under

New member
מנסיון (הייתי מספר פעמים בשכונה

הן לבילוי [תאטרון תמונע] והן קורס לבישול קינוחים ב'פודסטפס')
יש הבדל ענק בין דרום השכונה לבין המרכז/צפון של השכונה.
השכונה אורכה מצפון לדרום כמעט קילומטר ויש ממש הבדל.

הדרום מלא במועדונים, מוסכים, בתי מלאכה זעירים וסתם "חירבות" למיניהן
הוא אכן הרבה פחות סימפטי בלילה.

אבל, צפונית לרח' ישראל בק האווירה שונה בכמעט "150" מעלות (לא באמת ב-180 מעלות אבל כמעט שכן).
חבר'ה צעירים אבל לא השיכורים של המועדונים וסתם עמך במובן היותר טוב של המלה.
גם כמעט ואין מועדונים ובתי מלאכה בחלק הצפוני של השכונה והיא הרבה יותר אזור מגורים מאשר חלקה הדרומי.

לכן אם רואים דירה בשד' יהודית בחלק הקרוב יותר לבגין ושלא לדבר על הרחובות הקטנים הצפוניים יותר והיא בתקציב,
אני הייתי חושב (בשבילכם) כן לקחת אותה.
אתם יודעים מה? שווה לכם לקחת ערב מאוחר/לילה מוקדם לסתם שוטטות קצרה בחלק הצפוני של השכונה ולהתרשם במו עיניכם.

dw2322

New member
לא בשבילכם

תראי, חלק מהאנשים פה נורא נחמדים, אבל את צריכה דירה בספטמבר 2012 (שיא עונת הביקושים של סטודנטים), קרוב יחסית לאוניברסיטה ואת לא נמצאת בשטח כדי להתחיל לחרוש אותו כבר מעכשיו.
למרבה המזל יש לך תקציב מכובד (יש הבדל ענק בין 6000 ל 5000, הרבה אנשים נמצאים במסגרת של 4000-5000, ואז צריכים להתפשר וזה אכן נעשה מסובך, שלא לדבר על מחפשי מציאות בקידומת מחיר 3).
האזורים שהכי תפורים עליכם זה רמת אביב (הישנה) - עם הליכה קצרצרה לאוניברסיטה (מה שאומר שאם יש לך חור של שעה במערכת את יכולה לקפוץ לבית), וקו אוטובוס קצר למרכז העיר, או צפון ישן, שמציע את ההפך. לכל אחד את היתרונות והחסרונות שלו.
אין לך זמן, וגם צורך, להתחיל לבזבז זמן על אזורים לא רלוונטים מבחינתכם. לא שאזורים אחרים לא מוצלחים, הם פשוט פחות מתאימים לדרישות שרשמת ומאחר ויש לך תקציב סביר את גם לא צריכה לנסות לחפש "מציאות". באזורים אלה גם יש מספיק היצע טוב למדי ואני ממליץ שתלכו לראות בעיניים לפחות 20-30 דירות כדי להתאפס ולדעת מה אתם רוצים. רציני לגמרי. 20 דירות זה באמת לא הרבה. אחרי 20 דירות אני משער שברגע שתגיעי לדירה לטעמכם (כולל כל המסביב) הבחירה תעשה קלה יותר. אם יהיה לכם זמן אפשר לדגום גם 40 דירות.

מונטיפיורי היתה מתאימה לך לו אמרת שאתם מחפשים מועדונים (יד חרוצים רווי המועדונים נמצא ליד) ושאין לך בעיה להסתובב ליד טיפוסים מפוקפקים (איך נאמר בעדינות? ממש ליד יש אזור של בנייני משרדים, מוסכים ובתי בושת... את יכולה לתאר לעצמך אלו טיפוסים לא נחמדים נוהגים להסתובב בלילה באזור הזה... ואני עוד גבר שאומר את זה, אז בשבילך? נו באמת. עוד כמה שנים? אני משער שישתנה במידה מסויימת (יש קצת בנייה למגורים באזור כך שלא הכל יהיה מוסכים ומועדונים), אבל את צריכה דירה עכשיו, לא בעתיד). לחילופין לו היית אומרת שהתקציב שלך מוגבל ל 3000 שקל אז מה לעשות? חיים קשים וצריך לעשות פשרות בחיים, אבל אם יש לך תקציב מכובד מאד של 6000 שקל? (וגם 5000 זה בסדר) למה לך בכלל להכניס את הראש לצרות כאלה? לטיפוסי אמני פרינג' האזור הזה כן מעניין. לכם? לא (כאשר הדימוי שיש לי בראש זה זוג צפונבוני (בהקשר חיובי, גם אני כזה) ממוצע).

גם נחלת יצחק לא רלוונטי לצרכיכם. מילא היית אומרת שאת מוגבלת תקציב או מבקשת לגור קרוב לעזריאלי - אז זה היה מתאים. אבל לצרכיכם? ממש לא, ואם אין לכם בעית תקציב אז באמת שאין לכם מה לחפש שם. זה גם ממש לא קרוב לאוניברסיטה וגם לא אזור של בתי קפה.

אם למשל היית אומרת שאת צעירה בליינית בת 22 אז פלורנטין בדרום העיר היתה מתאימה לך מאד. גרים בה לא מעט סטודנטים כי אמנם הנסיעה לאוניברסיטה לא קצרה אבל מאידך לחבר'ה צעירים (הצעירים מאד) לא פחות חשוב גם מגוון גדול של פאבים ושלידם תגור אוכלוסיה צעירה מאד כמוהם, כך שלא מפריע לשכנים אם עושים מסיבות בלילה.
רמת אביב היא אזור בורגני בהרבה, ולרוב השכנים יפריע אם תעשו מסיבה, אבל זה בעצם מה שאת מחפשת, לא? (רשמת שאת לא מחפשת מועדונים או פאבים אלא בתי קפה) - ולכן לכם זה כנראה די יתאים. לאחרים לא.
יחסית לשכונות אחרות יש בה מגוון של בתי קפה - הן יחסית לשכונות צפוניות (כגון תוכנית ל, רמת אביב חדשה, אזורי חן, נאות אפקה או המשתלה) או מזרחיות (כגון רוב יד אליהו, נווה צהל, נווה אליעזר ועוד), בפרט אם לצורך העניין נרחיב אותה גם לרמת אביב ג' הסמוכה או פנים האוניברסיטה (כאשר בכל מקרה ברמת אביב אני כולל את רמת אביב א+ב+נווה אביבים, זה גם מה שרוב האנשים מכירים). לא סתם רשמתי כאן פעם שאני מכנה אותה השכונה הכי תל אביבית מבין הצפוניות.
יחד עם זאת, זה עדיין פרוור, ואין מה להשוות למול השפע הגדול של מסעדות ובתי קפה שיש באזור בזל/אבן גבירול.
גם רמת אביב ג אפשרי מבחינתכם (תוכלו למצוא דירות החל מ 5000 שקל), אבל זה קצת יותר רחוק לאוניברסיטה (עדיין הליכה, אבל יותר, ותלוי מאיפה) ופחות נגיש מבחינת אוטובוסים למרכז העיר לצרכי בילוי, לכן, לצרכיכם (להבדיל אם הייתם משפחה הזקוקה לדירה של 4 חדרים ומעלה) היא מעט פחות מתאימה.

קחי בחשבון שעל כל דירה שאת הולכת לראות ברמת אביב יהיו עוד 100 איש שמתחרים מולך, כך שכדאי שתפנימי שאת במצב של צריכה להסביר לבעל הבית למה שיבחר בכם ולא באחד מ 99 האחרים, ואם זה נראה לך קשה? אז בצפון הישן תוסיפי על ה 99 הנ"ל... עוד 200... מקווה שהאסימון ירד עכשיו.

המזל שלכם הוא ש: 1. אתם זוג נשוי. זה פלוס אדיר על רוב המתחרים שלכם, שאלה 2 שותפים (שלא לאמר 3 שהם בכלל בנחיתות). זה המשפט הראשון שאת אומרת בשיחת הטלפון לבעל הבית והרגע עקפת חצי מהמתחרים שלך. 2. יש לך תקציב מכובד. 3. יש לך זמן לחפש בנחת, וממליץ שתתחילו לעשות את זה 3 חודשים מראש (קרי מחודש יוני-יולי). אם אתם לא בארץ אז תבקשי מקרוב משפחה או חבר להתחיל לגשת לדירות, לצלם (ממליץ לבקש רשות קודם), ולשלוח לך, כדי שתקבלי סדר גודל. לא חסר דירות באזורים אלה - הבעיה היא למצוא דירה במצב טוב, במיקום טוב, במחיר שוק ולא מוקפץ ובשביל זה צריך להתחיל לכתת את הרגליים (או לשכור משרד תיווך שיעשה זאת עבורכם, בתשלום כמובן).

חוששני ש prizman שלנו גר בבנגקוק ולא מכיר את השוק מספיק טוב(אבל הרבה הרבה יותר טוב ממה שאני מכיר את השוק הבנגקוקי
). ב 5000 שקל יש לך דירת 3 חדרים סבירה לגמרי ברמת אביב (בד"כ ללא מעלית וחניה בבניין), בטח אם יש לך חודשיים לחפש בנחת כדי לא להתרגש ולהלחץ. ב 6000 מצבכם פנטסטי ואז גם מספר המתחרים מולכם על הדירה (שבכזה מחיר היא מצויינת) יורד בהרבה.
אני מכיר מישהי ששכרה לא מזמן דירת 2.5 חדרים טובה מאד ברמת אביב, ב 4600 (הצליחה להוריד מ 4800, אבל זה רק כי היא יצרה כימיה מצויינת עם הבעלים, הדירה ממש טובה, בעיקר בגלל המרפסת הנדירה). ביקרתי אצלה והפלוס הגדול בדירה לטעמי הוא השקט מסביב, מטבח ממש נחמד (ומאובזר לגמרי) ומרפסת עוד יותר נחמדה, עם נוף חבל"ז. המינוס זו אמבטיה מאד מסכנה, בניין עם לובי כניסה מסכן וחניה ברחוב (די מלא בלילה, לא ברמה של מרכז העיר כמובן, אבל בכ"ז, לא נוח כמו חניה פרטית או משותפת של הבניין).
לצרכיה הדירה מצויינת שכן היא מישהי מבוססת, לא צעירה, בתהליך גירושין (ולכן מבחינת בעלי הבית היא שוכר עדיף על חבר'ה צעירים), והיתה זקוקה לדירה מאובזרת בשלמות. היא חיפשה חודשיים, ראתה לא מעט דירות באזור ה 5000 (שהיווה רף עליון מבחינת התקציב שלה) ולפני שסגרה על הדירה הזאת כמעט והתפשרה על נאות אפקה, שזו שכונה נחמדה בצפון העיר, אבל פחות מבוקשת מכיוון שלאוניברסיטה כבר צריך נסיעה קצרה באוטובוס, ולכן מעט זולה יותר (אפשר להשיג, בקושי, 3 חדרים באזור ה 4500). 6000 שקל תקציב זה ימבה כסף, כך שאם זה התקציב שלכם אתם בהחלט יכולים להיות בררנים ומפונקים.

prizman

New member
כל הכבוד לDW

שהשקיע רבות בתשובה הארוכה.

אין לי ספק שהוא מכיר את שוק הדירות בת"א ממני, אני רק משכיר שם דירה
ומחדש חוזה מדי שנה, אני מניח שהוא משכיר שם יותר דירות.

סתם. אני לא גר בישראל וברור שמתמצא פחות.

עקרונית מה שכתב DW נכון וכדאי לקחת את זה בחשבון.
להערכתי וזה כבר לא בדוק יהיה ניתן למצוא דירות בצפון הישן במחיר שציינת.
יותר לכיוון הגבוה.
ת"א ברובה יקרה לפי מה שאני יודע.

dw2322

New member
מצטער, אבל אני לא סוכנות אונר"א

למה שאשים כסף טוב על דירות להשכרה בתשואה של 3% כאשר ששוק ההון מציע תשואות עדיפות, עם אפשרות פיזור ונזילות עדיפים?
הנה, האגח של פרידנזון (זו מה"תל אופן") מציע לנו כיום תשואה 6% צמוד מדד, שזה בערך כפול מתשואה אופיינית בדירה בת"א, וזו רק דוגמה אחת. אגחי כור מציעים היום תשואה משולשת.
אם נוחי ישלם באידיבי, ואני מסכים שכאן כבר הסיכון גבוה בהרבה, הרי שהתשואה עולה עשרות מונים על הדרדל'ה שמשיגים בהשכרה.

כל זה עוד בתרחיש של יציבות מחירים ולא שמחירי הדירות ירדו בשנים הקרובות, מה שהיה בעבר זו היסטוריה כך שזה שהשגת תשואה נאה כתוצאה מעליית ערך, לדעתי, כבר יהיה קשה הרבה יותר לשחזר בעתיד.
אני מעדיף להשאיר לאחרים את התענוג הזה.

tolyz

New member
תשובה למופת

אתחיל בהמון תודה על ההשקעה בכתיבת התשובה המפורטת.
לך, ובכלל לכל מי שהגיב. ידעתי שפורום בתפוז זה מקום נכון לבדוק בו ולברר..

אתה צודק לגמרי לגבי הסגנון- אנחנו לא בני 20 שמחפשים מסיבות, ולא בא לי להסתובב בין מוסכים. אני לא כל כך אוהבת את המונח "זוג צפונבוני" שהשתמשת בו - אבל אני מתעלמת מזה :)

נשמע שבאמת יש לך מושג על מה אתה מדבר, ומכיר טוב את האיזורים. קיבלתי את ההמלצות שלך על רמת אביב והצפון הישן, ואת חוסר ההמלצות שלך על כל השאר.
אנחנו כמובן נעשה את סבב הדירות המקובל, כמו כל אדם שמחפש לעצמו דירה, ונראה מה שיהיה לשוק הדירות להציע.. במידה וניתקל, בזמן שאנחנו בחו"ל, בדירה שתראה לנו "משהו-משהו" אכן נשלח חבר לבדוק את העניין. אבל אני בספק אם באמת נסגור משהו מרחוק. בכל אופן, את העובדה שאנחנו מחפשים דירה כבר התחלנו להפיץ אצל חברים. ומי יודע, אולי "תיפול" עלינו דירת "חלומות" ממכרים של מכרים.

שיהיה לך לילה טוב, ותודה רבה.

למעלה