מעבר לתל אביב

tolyz

New member
מעבר לתל אביב

שלום לתל אביביים,

אני מקווה שזה המקום הנכון לשאלה בנושא הנ"ל.
בעלי ואני מחפשים דירה להשכרה בתל אביב החל מחודש ספטמבר.
כן, יש עוד זמן, אני יודעת.. בינתיים אנחנו מנסים לרחרח ולהכיר את הסביבה. (כרגע שוהים בחו"ל).

אנחנו תוהים איזה איזור יענה על הצרכים שלנו, ואשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי לשכונה או איזור:
-קרוב לאוניברסיטה או עם גישה נוחה אליה (תחבורה ציבורית).
-סביבה בטוחה ונעימה להסתובב בה.
-גישה נוחה למרכז, ללא צורך במכונית.
-יכולת לרדת למטה ולהתיישב בבית קפה. (אנחנו לא מחפשים פאבים ומועדונים, אבל איזור בילוי כזה או אחר יכול להיות נחמד).

יש חיה כזו? :)

תודה רבה וסופשבוע נעים!

dw2322

New member
השאלה באיזה תקציב

באופן עקרוני אזורים בצפון ומרכז ת"א יתאימו לכם, השאלה איזה גודל של דירה אתם מחפשים, אלו מאפיינים (נוף? מעלית?) ובאיזה תקציב.

בגדול, ברמת אביב (הישנה) אתם יכולים למצוא דירת 3 חדרים ב 5000 שקל, שכנראה תתאים לכם (דירה בסדר, בלי להתפרע בדרישות, אחרת זה כבר עולה יותר), וכנראה תענה על מה שאתם מחפשים: סביבה נעימה, מרחק הליכה לאוניברסיטה, מרחק אוטובוס מקומי קצר למרכז העיר ויש בתי קפה. אין מועדונים ויש רק פאב אחד.
זה אזור מבוקש למדי ע"י זוגות צעירים, אני מכיר כמה כאלה (אם כי יותר מבוגרים, כבר בקידומת 3) בפרט כאשר כבר מתחילים לחשוב על השלב הבא (זוג+ילד).

בצפון הישן דירה דומה תעלה ככל הנראה באזור ה 6000 (חוששני שעלול להיות גם יותר יקר, ושוב - דירה פשוטה, בלי להתפרע בדרישות). מאזור זה תצטרכו אוטובוס מקומי קצר לאוניברסיטה, אולם מאידך תוכלו ללכת ברגל למרכז העיר. דוגמאות: אזור מתחם בזל, יהודה מכבי או כיכר המדינה. באזור זה יש הרבה מאד בתי קפה ומסעדות (לאורך אבן גבירול למשל) ופאבים (בדיזנגוף למשל) וחבר'ה צעירים ורווקים די אוהבים לגור בו.

אם את קוראת זאת עכשיו אז מחר (שבת) בבוקר יש סיור "בתים מבפנים" על רמת אביב (הישנה), ב 9:00 בבוקר, כשנקודת המוצא היא מבית הקפה בטא קפה במרכז המסחרי ברחוב ברודצקי. יכול להיות סיור הכרות נחמד למדי עבורכם.

אם התקציב שלכם הוא רק באזור ה 4000 אז תדרשו להתפשר (או דירת 2 חדרים או לחפש באזור פחות מבוקש).

tolyz

New member
תודה

אתחיל מהסוף - אנחנו לא נוכל להגיע לסיור מכיוון שאנחנו בחו"ל. אבל תודה!

וצודק, לא הכנסתי את שיקול התקציב. חשבנו בין 4000-5500/6000 שקל.
ואנחנו מסתפקים בדירה קטנה של שני חדרים או שלושה.

רמת אביב הישנה באמת נשמעת אידיאלית בשבילנו.. אבדוק את זה.

לילה טוב.

prizman

New member
בגדול שני האזורים שמתאימים לכם

והם שונים מאוד זה מזה הם סביבת האוניברסיטה, דהיינו רמת אביב הישנה והצפון הישן של ת"א כפי שכתב DW.
רמת אביב הישנה קרובה לאוניברסיטה אבל בלילה די משעממת אם להגדיר את זה בעדינות. מחיר לדירת 2 חדרים
לא גדולה יהיה כ 5000 ש"ח ומעלה.
הצפון הישן הרבה יותר תוסס אבל תצטרכו תחבורה לאוניברסיטה. זה גם עולה כסף. מחיר לדירת שני חדרים סבירה
יהיה כ 5500+.
אישית מעדיף את הצפון הישן.
יש גם את מרכז העיר אבל לא מכיר את המחירים ואפשרויות התחבורה משם, זה גם כבר לא ממש זול.

tolyz

New member
הממ

תודה.
מה אתם אומרים על נחלת יצחק מצד אחד
וגם על יד אליהו מצד שני. על שניהם קיבלנו המלצות. הבעיה היא שהמלצות אפשר לקבל על כל שכונה...

לפי שיטוט ראשוני באתר יד2 ודומיו נראה שדירות שהן באמת שוות משהו, לא מעופשות, וניתן לחיות בהן שני אנשים מתחילות בערך מ5000, ולא משנה איפה המיקום שלהן...

down under

New member
שני המקומות, יד אליהו ונחלת יצחק

הם בעצם, דה פקטו, מעין עיר אחרת ובעלת אופי פרברי של ת"א.
קרי, מקום לזוגות נשואים עם ילד/ים.
לא מקום לרווקים שרוצים להתהולל מדי פעם וגם אין בשכונות הללו, כמעט, בתי קפה ומסעדות וגם בקושי יש פאבים.
בקיצור, חיי הלילה כמעט ואפס בשכונות הללו ומנגד הן (שתי השכונות) לא מרחק הליכה לא ממרכז העיר, לא מחוף הים ולא מהאוניברסיטה.

אם כי בשנתיים האחרונות נפתחו בגבול שבין נחלת יצחק לאיילון מספר מועדונים (מה שפעם נקראו בשם דיסקוטקים) אם כי ממה שהבחנתי
הם יותר לבני נוער/חיילים (גילאים 16 עד 21).

יתרונות? המון.
שקט יחסי, העדר מצוקת חנייה (יחסית למרכז העיר ויחסית לצפון הישן וגם יחסית לחלקים מרמת אביב),
בטוח ללכת שם בלילה גם לאשה לבדה, יותר זול ממרכז העיר/צפון ישן/רמת אביב (ושלא לדבר על יותר זול מרמת אביב ג'),
הבתים לא צפופים (יותר ביד אליהו מאשר בנחלת יצחק).
עוד יתרון הוא שאם אין רכב אזי נחלת יצחק וגם יד אליהו די קרובות לתחנות רכבת מרכזיות (השלום [כ-5 עד 15 דקות הליכה ברגל מנחלת יצחק],
ההגנה[ כ-10 עד 20 דקות הליכה מחלקים לא מבוטלים של יד אליהו]).

לא חושב שכדאי לכם לשכור שם דירה שכן לכל מקום תצטרכו או מכונית או אוטובוס.
לא האוניברסיטה ולא מרכז העיר וגם לא חוף הים והטיילת היפה הם במרחק הליכה משתי שכונות אלו.

אם תגורו במרכז העיר ו/או הצפון הישן או אם תגורו ברמת אביב הישנה/הירוקה הרי שלאחד הדברים (או מקומות הבילוי או האונ') לא תצטרכו לא רכב פרטי וגם לא אוטובוס כי זה
יהיה במרחק הליכה.

אם כבר חושבים על משהו שהוא לא מרחק הליכה לא מזה ולא מזה (לא אונ' לא מוקדי בילוי) שווה כבר לחפש דירה בר"ג או גבעתיים, שם המחירים טיפונת יותר נמוכים.

tolyz

New member
הבעיה היא

שבמרכז העיר הדירות הרבה יותר יקרות.
מן הסתם עדיף לגור בצנטרום, קרוב להכל, ואין צורך במכונית.
אי בודקת אם ניתן לחיות ברמת חיים שהיא זהה לחיים במרכז, אבל לא במרכז.. :) אני לא צריכה לומר לאנשים, או לעצמי, שאני גרה ליד נחלת בנימין. או ליד רוטשילד. זה לא חלום חיי. אני כן מחפשת מקום שלרדת למטה לקפה יהיה אפשרי. ולא תהיה לי שום בעיה לקחת קו 4,5 או 16 או וואטבר בשביל להגיע לנחלת בנימין.
הקירבה של נחלת יצחק לרכבת זה דווקא יתרון משמעותי. לאוניברסיטה- אין בעיה להגיע. ומשם יש אוטובוסים לכל מקום.

וגבעתיים ורמת גן זה לא בא בחשבון.
יש לנו דירה ברחובות, שתכננו להשכיר בשביל לגור בתל אביב (שיקולים שלנו, מן הסתם). אם לא נמצא דירה נחמדה בתל אביב - נחזור לרחובות.

ואני אומנם אמרתי את זה כבר- אבל באמת תודה לכל מי שעוזר.
אם מישהו/י מחפש/ת להשכיר את הדירה שלו/ה בתל אביב -
שיודיע לי

down under

New member
העניין הוא שביד אליהו ונחלת יצחק

אין (כמעט) את הלרדת למטה לקפה...

prizman

New member
השאלה היא עד כמה חשובה גישה מהירה

לאוניברסיטה ולמרכזי בילוי.
נחלת יצחק, ביצרון ויד אליהו לא ממש קרובות לא לזה ולא לזה אם כי מביצרון ונחלת בנימין יש רכבת קרובה לאוניברסיטה
וברח' יגאל אלון נפתחות כל הזמן מסעדות חדשות, אבל זה לא לב העיר השוקק. גם קווי 4 ו 5 לא עוברים בסביבה, לא יודע
אילו כן.

באוקטובר אולי אשכיר שוב את הדירה. בינתיים נראה שלשוכרים הנוכחיים די נוח שם. לי אין כוונה להטריד אותם.

tolyz

New member
מהירה זה יחסי

מן הסתם קו 4/5 יהיו נוחים מאוד.
נסיעה של 20 דקות לאוניברסיטה זה נוח.
אם אצטרך לנסוע 45 דקות בתוך העיר כדי להגיע לבית קפה זה יהיה מבאס. וקרוב לרכבת זו אכן אופציה שאנחנו שוקלים.

איפה הדירה שלך? סתם לידע הכללי..

kalil

New member
אלה שכונות טובות מאוד

יש גם מעט פאבים וגם בתי קפה (עזריאלי במרחק הליכה קצר מנחלת יצחק, ישנם גם בתי קפה במיני קניון של מגדלי תל אביב, היכל נוקיה ביד אליהו והבתי קפה באזור של מגדל טויוטה). מה שכן, חסר בהן ה VIBE התל אביבי של רוטשילד-פלורנטין-אבן גבירול וכו'.

עלה13

New member
אפשר לבדוק גם...

בשכונת מונטיפיורי, היא עומדת גם בתקציב, יש בה בתי קפה וגלריות, היא סמוכה לעזריאלי, תחנת רכבת (תחנה אחת מובילה לאוניברסיטה), יש בה עמדת תל אופן שתוכל להביא אותכם בנסיעה ממוצעת של 15 שעה כמעט לכל יעד, הקסם שלה שביום היא תוססת ובערבים שהיא מזכירה קיבוץ בשקט שבה והקרבה לרחוב הארבעה התוסס, הסינמטק, לב העיר ומרכז העיר.

FiReBall

New member
והיא גם כנראה אחד המעוזים הבאים שיכבשו בעיר

אחרי התקווה

tolyz

New member
כן

השכונה הזו כבר נאמרה לי באחת מהשיחות שעשיתי.

היא נחשבת לטובה?

עלה13

New member
שכומנ מצויינת, שעוברת...

תהליך התחדשות כבר קרוב לעשור, היא נמצאת במקום מושלם, בניה נמוכה, בניה חדשה, קרובה לעזריאלי, לתחנת הרכבת ולציר תנועה שמגיע לכל מקום בעיר ובמטרופולין תל אביב, מרחק הליכה משרונה, רחוב הארבעה ואבן גבירול, יש בה הכל, מאוד תוססת ביום, משולבת עם משרדים ובערב הופכת להיות שקטה מאוד, ערך הדירות העולה והבניה החדשה הקבוע שומרות על איכותה, מומלץ לעשות סיבוב.
אפשר גם להתרשם מרושמה עליה בבלוג שלי.

down under

New member
מצטרף, בהסתייגות מה, להמלצה על שכונת

מוטיפיורי (ולא, לא להתבלבל עם רח' מונטיפיורי שדי רחוק מהשכונה).
השכונה שנקראת מוטיפיורי נמצאת דרומית לעזריאלי, מזרחית לדרך בגין, מערבית לנתיבי איילון וצפונית לרח' יצחק שדה.

ההסתייגות היא שבדרום השכונה יש לא מעט מסתננים וקצת פחות סימפטי ללכת לבד בחושך בלילה.
כמו כן, ממילא החלק הדרומי של השכונה הוא יותר תעשייתי (מוסכים, בתי מלאכה, מפעלים קטנטנים וכו') ופחות דירות למגורים.

אבל בחלקים המרכזי והצפוני של השכונה זה נעים וסימפטי ללכת גם בלילה.
מחלקים אלו קל להגיע לאונ' (או נסיעה של שתי תחנות ו-7 דקות ברכבת מהשלום) או אחד מקווי אגד ודן על דרך בגין שמגיעים לאונ'.
מחלקים אלו זה גם מרחק הליכה של דקות ספורות לאזור הסינמטק, לדרום רח' אבן גבירול ולפארק שרונה שיפתח עוד כחצי שנה.

prizman

New member
כיום היא נלא ממש נחשבת לטובה

סתם בגלל נושא הפופולריות, גם בגלל העובדה שיש בה הרבה מוסכים ותעשייה זעירה.
אני דווקא מחבב אותה וחושב שיש לה עתיד מבטיח.
בשנים האחרונות עברו אליה די הרבה אמנים ובכלל זוגות צעירים שמסתכלים קדימה.
זה לא אומר המון למען האמת, מי שהשקיע בשכונת שפירא לפני 5 שנים כנראה שנכון
לכרגע חווה הפסד. יש הימור בדברים האלו.

עלה13

New member
ממליץ בביקור הבא...

להכנס לשכונה, היא מאוד נעימה, ההתחדשות והבניה החדשה הגיע כבר לאזור המוסכים בדרום השכונה, אפשר לומר שתוואי השכונה בתוואי מנחם בגין, מאוד איכותית, בטוחה ולא סובלת מבעיות חניה משעות אחר הצהרים, תחבורה ציבורית מבין הטובות בעיר ובמגמת השתפרות תמידית, ניתן ללכת ממנה ברגל כמעט לכל מקום, למעשה תוואי השכונה ההיסטורי כולו איכותי וגם זה הולך להשתפר עם השלמת גשר יהודית לשכונת ביצרון שמתעקב עקב עבודות קו הביוב לאורך איילון, אחת השכונות שבאמת שווה לרכוש בה דירה ובטווח הארוך יותר מתוכנן רציף לאורך תוואי איילון שיהפוך אותה לשכונה האכותית בעיר, יאפשר רכיבה והליכה מהשכונה לפארק הירקון צפונה, יקצר הדרל להליכה של מס' דקות לתחנת הרכבת, או לפארק דרום דרומה ולים, מאפיין נוסף הוא אישור הלופטים שיאפשר התפתחות השכונה בחלק הדרומי של המוסכים והקו האדום שאני מאמין שהמגמות שמתקיימות היום הוא יחל הפעול תוך פחות מחמש שנים.

dw2322

New member
עלה יקירי, האם קראת מה שהשואלת ביקשה?

מדובר בזוג צפונבוני ממוצע, עם תקציב מכובד (6000 שקל), שמחפש לשכור דירה מחר בבוקר. אז מה אתה שולח לי אותם לחפש דירה להשקעה בשביל עוד 5 שנים? נו, אז יהיה גשר לצד המזרחי של האיילון. למה אתה חושב שזה מעניין אותה?

באזור הזה יקירי יש מוסכים, המון מוסכים, אני מכיר מצויין כי המוסך שלי שם, ואין לו שום כוונות להתפנות משם. ממש ממש לא נחמד לגור שם. היום בכל אופן. זאת אלא אם כן הקטע שלך בחיים זה לגור קרוב לצמיגיות. ביום אין שום בעיה לטפל שם בסידורים לאוטו שלך.
יש באזור גם את הטיפוסים של יד חרוצים, ופעם שהסתובבתי שם בלילה וחיפשתי להגיע לאנשהו (אהה, עכשיו שאני חושב על זה - מועדון) שאלתי הנחיות כמה חבר'ה צעירים מאד שהסתובבו שם, בדיעבד כנראה "קצת" מבושמים (שיכורים) ואני לא הייתי מגדיר את החוויה כנעימה. להערכתי אחרי כמה וודקות רד בול הם די חיפשו צרות ולמזלי אני מעדיף להיות חכם מאשר צודק.
אז מילא אם היה שואל אותך טיפוס אומן פרינג' שמחפש אזור "מעניין" - בשביל אלו? מעניין ללא ספק. בזל, יהודה מכבי, בבלי ורמת אביב ישעמם אותו לעייפה. אבל לזוג נשוי עם תקציב מכובד? בחייך.

עלה13

New member
הי...

התגובה היתה לprizman והערכה שלי לאזור ללא קשר להודעה אליה הגבתי בנפרד, בכל אופן אחת הסיבות להמלצה על מונטיפיורי שהיא תואמת את בקשת הזוג, גם עומדת בקריטריונים של בילוי וקרבה לאוניברסיטה, שוב דעתי שהחלק של השכונה לאורך ציר בגין, ראוי, בטוח, קל יותר להגיע חעסקה ביחס לחיפוש בלב, מרכז, הצפון הישן ושכונות עבר הירקון.
בוודאי שדירה ברחוב אינשטיין היא אופציה מצויינת, אך פרמטר המחיר, ההתמודדות מול שוכרים פוטנציאלים אחרים והזמינות של דירות הם מאפיין שיש לקחת בחשבון, לכן שכונת מונטיפיורי בהחלט אופציה שכדאי לשקול, הם יכולים במידה ויש להם קרובים ומכרים בארץ לבקש מהם לעבור בשכונה ולבדוק עבורם בדיקה מקדימה.

למעלה