למרות העויונות המתמדת של נזם...קצת רצון טוב..
אני ואשתי מתכננים מעבר לברצלונה, וכבר נמצאים בשלבים מתקדמים מאוד מבחינת אינפורמציה, אנסה לעזור כמה שאפשר. מה גם שאשמח לדבר איתך באופן פרטי דרך המייל או מסן. אז ככה, א. לבעלי דרכון בריטי אין צורך בויזת עבודה בספרד, את נחשבת אזרחית האיחוד, מה שכן את חייבת לגשת על היום הראשון למשרד הפנים ולקבל NIE שזה סוג של מספר זיהוי שביחד עם הדרכון(חייב להיות עליך כמו ת.ז) משמש כתעודת זהות אירופאית ומאפשר לאנשים להעסיק אותך, ולך מאפשר לקבל ביטוח לאומי, אבטלה ולההשכיר דירה וכו'. ב. למרות שאני ממש מתעב את הגישה הסוצויומטית והלא נחמדה בעליל של נזם אני אסכים ואומר שללא ידע בסיסי בשפה הספרדית את מאוד תתקשי למצוא עבודה ולהשכיר דירה או בכלל לחיות באופן רציונלי שם, הם אינם דוברי השפה, אבל רובם מאוד רוצים וצריכים לדעת אנגלית כך שאם את יודעת אנגלית ברמה גבוהה את יכולה להרויח קצת במתן שיעורים פרטיים.יש לי חברים שגרים שם שנתיים הבעל בעל עסק גדול בברצלונה ויודע את השפה אבל אישתו לא ולכן כמעט ולא יוצאת מהבית אלא למקומות ספציפים. ג.החבר שלך, שאני בטוח שאתם אוהבים מאוד יצטרך הרבה מאוד ניירת ואישורים, עם אין לו מצב להוציא דרכון אירופאי אז הוא צריך ויזת שהייה וויזת עבודה שרק שניהם יכולים לספק כאב ראש לשנתיים ולא התחלתי לדבר על לחיות שם ללא שניהם, לאישתי אין דרכון אירופאי אבל בגלל שינה ת. נישואין מתורגמת וחתומה אי אפשר לגעת בה, והוצאת ויזת עבודה תהיה יותר חלקה וקלה מפני שהיא נשואה לאזרח אירופאי, ויכולה להתחיל בתהליך של אזרחות ספרדית. בכל מקרה זה ככה על קצה המזלג, אני חייב לומר לך כמה מילים על הפורום, יש כאן כמה ישראלים שגרים בספרד שממש לא עוזרים ומעוררים בי תהיה למה הם כאן בכלל, הם לא נחמדים ולא ששים לעזור. לקח לי הרבה זמן למצוא את האחת שעוזרת לי והפכה לחברת נפש שלי ויש לנו ידידות וחברות מעבר לכל עניין המעבר, ואני מאוד מעוניין ללכת בדרכה ו"להעביר את זה הלאה". אם את מעוניינת לשוחח ולהחליף חוויות ולהתייעץ
[email protected] שראל.