מעבר לספרד

טוליפ293

New member
מעבר לספרד

שלום,יש לי כמה שאלות אשמח אם מישהו יענה לי יש ברשותי דרכון בריטי, אמא שלי מתגוררת בספרד כבר שנה וחצי ואני גם מעוניינת לעבור אך הבעיה היחידה היא שלחבר שלי אין שום ויזה או דרכון חוץ מישראלי ואנחנו רוצים לעבור ביחד ולחפש שם עבודה. איך אני משיגה לו אישור עבודה?? אנחנו חייבים להתחתן בשביל זה? אם נתחתן אוטומטית הוא מקבל אישור עבודה או שיש עוד פרוצדורות?

רק בשגרירות ספרד תקבלי מידע אמין.

זו ממש לא שאלה לפורומים. בפורומים תקבלי רק שמועות, ניחושים והשערות. אבל באופן כללי אומר לך שבלי שליטה בספרדית על בוריה לא תוכלי לעבוד כמו בן אדם ולהסתדר פה, ואני כבר לא מדברת על החבר שלך שאפילו אין לו אזרחות....

nir2422

New member
את ממש פורומופובית ../images/Emo13.gif

כל כמה שבועות אותו סיפור. מישהו שואל שאלה, את עונה בסדרת השמצות על הפורום וחבריו לדורותיהם (בדרך כלל גם עם איזה הקשר להפרשות גוף שהפעם דווקא יצא לחופש), ונעלמת. מהיכן המרירות?

לא, אני פשוט בעלת ניסיון.

פורומים זה טוב להתייעצות מה לעשות עם החתולה שלא מוכנה לאכול מזון חתולים, איך להתגבר על קשיים בזוגיות ולאיזה מוסך כדאי לקחת את המרצדס. זה לא פיתרון לשאלות שרק עו"ד, רופא או השגרירות יכולים לענות עליהן. עובדה- את/ה ענית לגברת? נכון שלא?...אז לך לישון.

nir2422

New member
אני מסכים איתך שיש שאלות

שצריך להפנות אך ורק לעו"ד או שגרירות. מצד שני יש הרבה שאלות שנוגעות למעבר למקום מסוים, ואם יש פה מישהו שכבר גר שם אז למה שלא יוכל לתת מידע אמין? אני יכול לתת תשובות מוסמכות רק לגבי העיר שאני מתגורר בה, ולכן לא עניתי לגברת. שיהיה רק טוב

אני גרה בספרד שנים- ולא יכולה לענות לה

למה? כי אני בעלת אזרחות גרמנית, כי אני לא הבאתי בן זוג מישראל, כי החוקים השתנו 700 פעם מאז שהגעתי לספרד, וכך גם המצב בשוק העבודה. אז המסקנה היא שפורומים יכולים רק להזיק, לבלבל ולהטעות אנשים. התשובות נמצאות רק בשגרירות ספרד, רחוב דניאל פריש 3, תל-אביב.

shebrew

New member
תראי, זה שאת לא רוצה/יכולה לענות לא אומר שאף

אחד אחר לא רוצה/יכול... את טועה כשאת כותבת ש"בפורומים תקבלי רק שמועות, ניחושים והשערות". אנשים עושים דברים ונמצאים במצבים דומים/זהים לאלו של אנשים אחרים.. אנשים לומדים דברים על בשרם ומי שלא אנוכי חולק אנשים עם אחרים את חוויותיו כדי שהאחר לא יצטרך לחוות על בשרו ולעשות את אותן טעויות. אנשים בפורום הזה עזרו לי וכיוונו אותי בצורה שהפתיעה אותי מאוד.. ואף גרמו לי להיזכר שיש בעולם עוד אנשים שסתם רוצים לעזור לאנשים אחרים בלי ש"יצא להם משהו מזה". מיותר לציין שיש לבדוק כל עניין מול הגורמים הרלוונטים, אבל זה מאוד נוח ועוזר כשמכוונים אותך ואומרים לך מה צפוי לך, אילו שאלות צריך לשאול, על מה להתעקש וממה להזהר..

גוזליה

New member
חצי מסכימה עם הנזם

השגרירות היא אכן המקום הבטוח ביותר לשאילת השאלות האלו עם זאת, הפורומים אכן מהווים גוף ידע רב- עם זאת, יש להשתמש בו בתבונה... הייתי מתחילה מבירורים בשגרירות ספרד מה בדיוק דרוש מאזרחים בריטיים ובני זוגם על מנת להתגורר בספרד. לכל מדינה יש את הדרישות שלה (ולצערי בספרד איני בקיאה). שיהיה בהצלחה.

sarelz

New member
למרות העויונות המתמדת של נזם...קצת רצון טוב..

אני ואשתי מתכננים מעבר לברצלונה, וכבר נמצאים בשלבים מתקדמים מאוד מבחינת אינפורמציה, אנסה לעזור כמה שאפשר. מה גם שאשמח לדבר איתך באופן פרטי דרך המייל או מסן. אז ככה, א. לבעלי דרכון בריטי אין צורך בויזת עבודה בספרד, את נחשבת אזרחית האיחוד, מה שכן את חייבת לגשת על היום הראשון למשרד הפנים ולקבל NIE שזה סוג של מספר זיהוי שביחד עם הדרכון(חייב להיות עליך כמו ת.ז) משמש כתעודת זהות אירופאית ומאפשר לאנשים להעסיק אותך, ולך מאפשר לקבל ביטוח לאומי, אבטלה ולההשכיר דירה וכו'. ב. למרות שאני ממש מתעב את הגישה הסוצויומטית והלא נחמדה בעליל של נזם אני אסכים ואומר שללא ידע בסיסי בשפה הספרדית את מאוד תתקשי למצוא עבודה ולהשכיר דירה או בכלל לחיות באופן רציונלי שם, הם אינם דוברי השפה, אבל רובם מאוד רוצים וצריכים לדעת אנגלית כך שאם את יודעת אנגלית ברמה גבוהה את יכולה להרויח קצת במתן שיעורים פרטיים.יש לי חברים שגרים שם שנתיים הבעל בעל עסק גדול בברצלונה ויודע את השפה אבל אישתו לא ולכן כמעט ולא יוצאת מהבית אלא למקומות ספציפים. ג.החבר שלך, שאני בטוח שאתם אוהבים מאוד יצטרך הרבה מאוד ניירת ואישורים, עם אין לו מצב להוציא דרכון אירופאי אז הוא צריך ויזת שהייה וויזת עבודה שרק שניהם יכולים לספק כאב ראש לשנתיים ולא התחלתי לדבר על לחיות שם ללא שניהם, לאישתי אין דרכון אירופאי אבל בגלל שינה ת. נישואין מתורגמת וחתומה אי אפשר לגעת בה, והוצאת ויזת עבודה תהיה יותר חלקה וקלה מפני שהיא נשואה לאזרח אירופאי, ויכולה להתחיל בתהליך של אזרחות ספרדית. בכל מקרה זה ככה על קצה המזלג, אני חייב לומר לך כמה מילים על הפורום, יש כאן כמה ישראלים שגרים בספרד שממש לא עוזרים ומעוררים בי תהיה למה הם כאן בכלל, הם לא נחמדים ולא ששים לעזור. לקח לי הרבה זמן למצוא את האחת שעוזרת לי והפכה לחברת נפש שלי ויש לנו ידידות וחברות מעבר לכל עניין המעבר, ואני מאוד מעוניין ללכת בדרכה ו"להעביר את זה הלאה". אם את מעוניינת לשוחח ולהחליף חוויות ולהתייעץ [email protected] שראל.

forglemmigej

New member
הנזם הכחול צודקת בלי שפה אין מה לחפש בספרד

אני לא מבינה מה יש לחפש שם in the first place אבל זה סיפור אחר לגמרי.תמיד נשמעה לי כמדינה מפגרת לגמרי. יש מספר מדינות פרובינציאליות מאד באירופה שאנגלית זה ממש נו-נו אצלן כמו צרפת, גרמניה, איטליה וספרד (רובן קתוליות כמובן) . מי שרוצה להגר לספרד חייב ללמוד ספרדית שמעתי שזו שפה די קלה וככה הרבה דלתות יכולות להפתח עבורו (לא היום במשבר אבל באופן כללי). צמיד אפשר לגלגל קצת Live and work in Spain

Nobilis

New member
תשובה

בגדול - כאזרחית בריטית את זכאית להתגורר ולעבוד בספרד. לגבי בן הזוג - אם אתם נשואים גם הוא יקבל אישור שהיה ועבודה (בהנחה והוא עובר לספרד יחד איתך). אם אינכם נשואים - זה תלוי באם תצליחו לשכנע את הרשויות ברצינות יחסיכם (בחלק מן המדינות רק תעודת נישואים היא הוכחה מתאימה, ובחלק די בהוכחות לחיים משותפים). לגבי הבירוקרטיה שמסביב לזה - מומלץ לשאול בשגרירות ספרד. מילת אזהרה - לא בכל השגרירויות יודעים איך לאכול את הנושא של בן זוג של אזרח אירופי, ולכן במידה והתשובות אינן משביעות רצון, מומלץ לפנות ישירות למשרדי ההגירה במדינה הרלוונטית. בהצלחה.

למעלה