מעבר לניירובי

avivshalom

New member
מעבר לניירובי

לצורך חשיבה האם לבצע מעבר עם משפחתי שאלתי מספר שאלות אולם לא נתקבלה תשובה. מכיוון שהנושא חם והמידע מצומצם אני פונה פה שוב לקבלת עזרה ומידע: 1. האם ידוע על פורום שמתרכז בישראלים בניירובי. 2. עלות המחיה למשפחה בת 4 נפשות - הכוונה למזון, חוגים גם למבוגרים שבחבורה, טיולים ובילויים= כמה כסף אזדקק לחיים במקום לפי הפירוט הזה. 3. מכיוון שאני יעבוד ואישתי תהיה פנויה - מה האפשרויות העומדות בפניה אם בכלל 4. ברשותנו 2 כלבות ואנו מעונינים לעבור איתן - האם אפשרי 5. האם החוגים לילדים הם במסגרת בתי הספר? 6. תחבורה - האם אפשרי שאשתי תרכוש רכב ותתנייד בו או שחובה בהעסקת נהג (מעבר לרכב של העבודה) 7. ובכלל כל מידע שיש על החיים כזר בעיר הזאת תוכל לתת לנו ראיה לקראת מה אנחנו הולכים אודה מראש לכל מי שיענה לי

לילית462

New member
כתבתי למכרה בניירובי עבורך אבל היא לא ענתה

ייתכן שהיא עוד תענה.... אני אענה לך ממה שאני זוכרת מהמחיה שלי בניירובי (לפני 4 שנים) 1 - אין, בטח שלא בתפוז. יש פורומים טובים ב'למטייל' וגם בYNET אבל אין שם הרבה ישראלים שחיים באפריקה אלא בעיקר טיילים. 2 מזון - בערך כמו בארץ, יש הרבה מוצרים מיובאים שהם בד"כ יותר יקרים מהמקבילים בישראל אבל בסה"כ המזון אותה העלות. חוגים למבוגרים - יותר זול מבארץ (בהרבה יותר זול). טיולים- אפשר לטייל כמו מוצ'לרים מאוד בזול, מצד שני השמים הם הגבול. למשפחה בדר"כ צריך לחשב משהו כמו 100-400 $ ליום ספארי. 3- זה תלוי בה, יש אפשרות, השגרירות היא אחת מהן. אם לאשתך יש יוזמה ותושיה היא תוכל לעבוד - זה לא קל אבל אפשרי. 4- אין בעיה להעביר כלבים. כדאי להתיעץ עם פורום כלבים, הוטרינר שלך, חברת התעופה ושגרירות קניה בישראל. 5- כן החוגים בבית הספר בד"F. בימי שבת יש 'בית-ספר ישראלי' 6- אפשרי בהחלט, אני העדפתי לסוע עם נהג היות ולא הרגשתי בטוחה, אבל נשים רבות נוהגות לבד. יש לזכור שנוסעים בצד שמאל ש הכביש. כאמור כתבתי למכרה שלי, אז אולי היא עוד תענה לי או כאן בפורום בהצלחה

avivshalom

New member
תודה

אני מעריך מאוד את הרצון שלך לעזור ועל כך תודה אמשיך לחפש מידע וכמובן אשמח לקבל פרטים של משהו המתגורר שם

nershuk8

New member
מעבר לקניה

מאחר ואני גם בודק אופציה. : האם התפקיד הינו ניהולי ? ניהולי בכיר ? ואין לי הרבה מידע. יש קהילה ישראלית לא גדולה, אך הקשרים הם לא רק עם ישראלים.עלויות המחיה כולה לאחר שכר דירה , ורכב. יגיעו לכ- 2000 דולר למשפחה. קחו בחשבון עלויות טלפונים ותקשורת סלולרית וכן אינטרנט. באופן כללי לא תמצא מידע מדויק לשאלותיך. אלא אם תשיג מכר שיש לו עסקים/ עובד שם ומוכן יהיה לגלות את כל הדברים שמאחורי הקלעים. אם תפרט יותר לגבי אופי העבודה , אוכל אולי לסייע לך יותר במידע מדויק. בהצלחה

לילית462

New member
לדעתי יש אי דיוקים או אולי אתה לא ברור

עלויות כולל שכ"ד 2000$ ? נראה לי בצמצום רב. צריך מינימום 1000$ לשכ"ד, ועוד אלף למזון ורכב זה קצת מעט. אל תשכח שבד"כ החברה משלמת שכ"ד. כאמור להערכתי מהמשכורת משתמשים בכ 1500$ הוצאות על מזון, רכב (שני) ומעט בילויים. כל השאר (שכ"ד, שמירה, רכב ראשון וכו') החברה מממנת. מדגישה את מה שאמרת לגבי עלויות תקשורת שהן הרבה יותר גבוהות ממה שמכירים מהארץ. אינטרנט מהיר יכול לעלות כמה מאות דולרים בחודש, וזה עוד לפני שיחות בנ"ל

avivshalom

New member
איזה אנשים טובים!!

יופי ממש תודה על התשובות והעזרה בכדי שנתמקד מעלות שמענינת אותי היא עלות המחיה (מזון,פעילות בסופ"ש, אינטרנט, רכב נוסף,) ל 4 נפשות. שאר העלויות יהיו על חשבון המעסיק. האם יש נורמות שכר בניירובי לעובדים זרים כאשר מדובר על דרג ניהולי (לא תפקיד בחיר אולם מהחלט ממוקם טוב באירכיה האירגונית) בתחום תשתיות האנרגיה? רשמתם פה מספר סכומים-אשמח אם תתמקדו לפי השאלה שלי תודה

avivshalom

New member
דברים נוספים למידע

עוד פרטים שמענינים אותנו זה בתי ספר מומלצים שכונות מגורים מומלצות קצת דברים שכדי לדעת

nershuk8

New member
קניה נירובי

כפי שאמרתי 2000$ לחודש זו עלות מחיה סבירה . שכ"ד ורכב יהיו על חשבון המעסיק. רק דע לך, שהדברים די מוסדרים ואין הפתעות מרובות לא לכאן ולא לכאן. האם החברה הנוספת המעסיקה מלבד הקנייתית הינה חברה זרה ? האם בדקת את עלויות הביטוח הרפואי בחו"ל ובארץ. עלות פוליסת ביטוח לפינוי אוירי כ - 400-500 דולר לשנה לאדם. ... יש המון דברים . ואני מציע לך, שקודם תשמע מה הם מציעים. אולי תופתע לטובה ?

אינטרנט קוי לא עולה כמה מאות דולרים

לגבי השאר את צודקת. אוכל למישפחה בלי "חיסכון" ועם מוצרי יבוא (מוצרי חלב ובשר) או מוצרי ים יהיה יותר מ1000 לחודש. אם רכב העבודה מוגבל בק"מ בסופי שבוע ורוצים לטייל במחירי הדלק של היום...

avivshalom

New member
מעבר לכסף

תודה לעוזרים\מה מעבר לכסף, כגון: שכונות מגורים מומלצות בתי ספר ועוד טיפיים מסביב לתנאי השכר

עזבתי את ניירובי לפני 5 שנים,

אבל ננסה בכל זאת, רוב הישראלים באיזורים: קיללשוואה,לווינגטון ,גרין לאווינגטון,הרלינגאם וריבר סייד. בכל מיקרה מקום המגורים בעיקרון תלוי יותר במעסיק שלך. בתי ספר אני באמת לא מעודכן.

לילית462

New member
אני עזבתי לפני 4...

אבל אנחנו גרנו בקיללשוואה. אכן רוב הישראלים באותה תקופה גרו בשכונה הנל או בלוינגטון. היו מעט בריוורסייד ובעוד שכונה הרבה יותר מרוחקת. בתי ספר - בזמנו היו שתי אפשרויות הראשונה - ISK - הבית ספר הבינלאומי שנמצא בשכונה המרוחקת שאני לא זוכרת את שמה. אם יש לך ילדים בגיל תיכון - זה עדיף כי חשוב שהם ילמדו במסגרת של IB שזאת תעודת בגרות בינלאומית שנחשבת מאוד ועוזרת בקבלה ללימודים אקדמאים. אם הילדים קטנים, יש את בית הספר האנגלי, אם אני לא טועה קוראים לו ברייבנד (או משהו בסגנון) ואכן רוב הישאלים שולחים את ילדיהם לביה"ס הנ"ל. יש בניירובי המון בתי ספר טובים, וכולם יש תוכנית לשילוב ילדים חדשים ממדינות שאינן דוברות אנגלית. הילדים יקבלו תגבו באנגלית - ESL. עוד הבדל משמעותי בין בתי הספר הוא שהבינלאומי עולה הרבה יותר ולכן זה גם תלוי במעסיק שלך כמה הוא מוכן לשלם. (על ילדים בוגרים - לא הייתי מתפשרת כאמור) בהצלחה

למעלה