מעבר ליקום?

Master Boo

New member
מעבר ליקום?

אממ היה מפץ גדול, נכון? ועד כמה שהבנתי- לפניו היה..... כלום? מה זה הכלום הזה? ריק? או שגם זה לא? והאם מבחינת מרחב, גודל, היקום שלנו סופי?

keynant

New member
אני חושב שגם אם זה בסוג הדברים...

שיש להם הסבר נורא פשוט כמו "כלום", אז עדיין יהיה בלתי אפשרי לבן-אדם להבין אותם, או לדמיין אותם....העיקרון לפי מה שאני הבנתי, זה לא שהיה כלום, אלא שלא היה אפילו כלום...לא היה זמן, לא היה חומר, לא היה מקום. ופתאום היה.

questRB

New member
פעם למדתי אסטרופיזיקה ואם אני זוכר

נכון אז...... אומרים שאי אשפר להגדיר את מה שהיה לפני זה בגלל שכשאתה מתכוון למה שהיה לפני זה זה אומר "זמן" מסויים לפני זה בעצם מימד הזמן נוצר יחד עם המפץ הגדול...

Master Boo

New member
אזבעצם, לא היה ריק

לא היה כלום? אפילו כלום לא היה? לא ריק? לא זמן? די קשה לחשוב על דבר כזה...

לפני המפץ הגדול היה כוכב אחד ענקקקק

שהוא התחמם והתחמם והתחמם עד שהוא התפוצץ מהפיצוץ שלו נוצר היקום ! היה את ה"כוכב" הזה ומלבדו לא היה כלום ,לא היה ריק ...

questRB

New member
אתה טועה

כל החומר היה מרוכז במקום אחד משהו בנקודה כמעט חסרת מימדים.... כמו חור שחור בעל מסה אדירה

Master Boo

New member
וואלה זהו

קראתי שהייתה מעין "נקודה" באמת, כשהנקודה היא בעצם בעלת מימדיים אפסיים, שהכילה פשוט את כל המאסה של היקום. אבל איפה הייתה הנקודה הזאת?... מסתחרר לי הראש רק מלחשוב על זה. אני מבין עכשיו למה אנשים מאמינים בסיפור הבריאה. איך יכול להיות שתהיה נקודה אחת, ו... זהו. לא ריק, לא אוויר, לא שחור, לא כלום. פשוט כולם. מה זה בכלל הכלום הזה?! איך זה יכול להיות? ואם היה ריק מסביב אותה נקודה... אז מה הגודל שלו? ז'תומרת... אני עכשיו טס בקו ישר מכדה"א, עם מקור דלק אינסופי לצורך העניין. עד איפה אני אגיע?...

Fonia

New member
יקום אינסופי

אני מכיר את ההוכחה הפילוסופית שהיקום הוא אינסופי... אך האם יש הסברים פיסיקליים שמדברים על סופיותו או חוסר סופיותו של היקום?

Honey Bunny

New member
אפשר לומר

אפשר לומר שגבולות היקום הם עד הנקודה אליה הגיעה האנרגיה מהמפץ הגדול (אם באמת התרחש מפץ גדול), כלומר עד החלק של "הכלום". אבל ידוע שגם "החלל הריק" מכיל אחוז מאוד קטן של אור, לכן הגיוני שהחומר ביקום מוקף באור ושהנק' שבה כבר האחוז הזה יהיה אפסי היא גבול היקום, הבעיה היא שלא תוכל לנוע יותר מהר מהאור כדי לבדוק את זה, וגם אם כן עצם העובדה שהגעת לשם "מרחיבה" את הגבול אז לגביך היקום הוא אינסופי. זאת סתם השערה, יכול להיות שיש פה דברים לא מדוייקים.

mandark

New member
לא מדויק

זו ההגדרה של היקום הניראה - התווך אותו הספיק לעבור האור מאז המפץ הגדול - זאת אומרת 14 מיליארד פלוס מינוס חצי יליארד. ברור למדי שהיקום גדול בהרבה אך לא ברורן כמה.

Honey Bunny

New member
אבל מה המשמעות של יקום בלי חומר?

או בלי אנרגיה? אתה יכול להגיד שיש חלקים ביקום שהם באמת ריקים מחומר ואנרגיה, אבל איך תדע שהחלקים האלה קיימים אם הם לא מורכבים משום דבר שמוכר לך? גם איך אפשר למדוד את המרחק שהחלק "הריק" של היקום תופס אם אין בו שום דבר בעל מימדי מרחב? אני דווקא כן חושבת שיותר הגיוני להגדיר את הגודל של היקום לפי התפשטות החומר\הקרינה או כל דבר שאנחנו יכולים להבחין בו, כי המילה גודל עצמה מעידה על משהו שתלוי במימדים (ול"כלום" בוודאי אין מימד...)

zoharm77

New member
גבול היקום

גם ברגע זה היקום שלנו מתפשט ונמתח לכל הכיוונים כמו יריעת גומי תלת-מימדית, ניתן לומר שישנו גבול בין היקום לבין הכלום שאליו הוא מתפשט, אולם אי-אפשר באמצעים שברשותנו להביט באמצעות טלסקופ אל גבול זה, אז היינו יכולים לראות מהו אותו כלום. כיום ניתן לראות גופים רחוקים מאוד, קוואזרים, ממרחקים של 4-4.5 מיליארד שנות אור ומעבר לכך קשה להגיע :(

mandark

New member
לא לא לא, huney bunny - גם לך

אתם צריכים לעשות הפרדה בין יקום ניראה ליקום בכלל. היקום הניראה הוא לא גבול אמיתי של חומר ואין חומר או מה שלא תגידו - זה מקום שנקבע על ידינו והוא מציין את הנקודה הרחוקה ביותר אליה אנו יכולים לצפות - בתאוריה. אם במקרה תגיעו לשם בדרך זו או אחרת לא תרגישו בכל שינוי - היקום ממשיך בשלו.. בקשר להתשפטות המרחב התוך ה"כלום". ישנן תאוריות שונות לפיהן היקום שלנו הוא אחד מיקומים רבים - כמו בועות. משהו בסגנון..

למעלה