מעבר לחו"ל

stevo32

New member
מעבר לחו"ל

קודם כל,שלום לכולם... אני כבר כותב שבאמת אני לא יודע לאיזה פורום לפנות,כי יש לי כמה מדינות בכוונת...אני פשוט לא סגור עדיין ב100 אחוז במי כדאי לי לבחור ומי תרצה אותי בכלל :) אני עומד לסיים תואר של מדעי המחשב כרגע באוניברסיטת בן גוריון. אני רוצה לעבוד בתחום וכמובן שמעדיף לעבוד בחו"ל עם תואר כזה... אני לא אוהב את המדינה מאלפי סיבות שבטח גם כן גרמו לכם להגר לאיפשהו. בכוונת יש לי את מערב אירופה (הולנד\גרמניה), סקנדינביה,אנגליה,אוסטרליה,ארה"ב וקנדה... אני באמת לא יודע לאיפה הכי כדאי לעבור וגם אני לא יודע מה ההטבות שכל מדינה מביאה... אין לי דרכון זר...רק דרכון ישראלי,לצערי. האם אני יכול לחפש ממש עבודה בחו"ל בתחום שלי או שאני אהיה חייב לעשות את זה דרך חברה פה בארץ (נניח לעבוד בHP בארה"ב מטעם HP ישראל...מין רילוקיישן כזה)? באיזו מדינה לדעתכם הכי כדאי לנצל את התואר שלי?ז"א...איפה אני אקבל את השכר הכי טוב וגם ההוצאות לא יהיו מטורפות? באמת שאין לי מושג יותר מידי בנושאים האלה,פשוט יצא לי לעבוד בארה"ב לתקופה מסויימת פעם וגם לבקר בהולנד ופשוט נדהמתי מהמקומות האלה מבחינת הרבה דברים (ויכול להיות שזה קרה רק כי הייתי מין תייר כזה שם). אשמח לכל תשובה כלשהי , עמישי.

John the Savage

New member
כמה אופציות

לגבי ארה"ב: בשביל לעבור לארה"ב תצטרך ויזה מתאימה. משרת רילוקיישן מהארץ דרך חברה בינלאומית (לאחר שנה או יותר של עבודה בסניף המקומי) זו אכן אפשרות מצויינת אם תשיג משרה כזו. הבעיה היא שיש מעט מאד משרות שמוגדרות מראש כשמרת רילוקיישן. בדרך כלל כשתתקבל לעבודה בחברה בינלאומית כזו, אף אחד לא יבטיח לך שאכן תישלח לרילוקיישן. למצוא משרה ישירות בארה"ב זה עוד יותר קשה, בייחוד במצב הכלכלי הנוכחי, בייחוד כשאין לך קשרים עם חברות אמריקאיות ואין לך ניסיון יחודי בתחום מבוקש שיש למעט מאד אנשים. דרך נוספת היא לימודים לתואר מתקדם בחו"ל. בארה"ב לימודים לתואר מתקדם (תואר שני או דוקטורט) פותחים אפשרויות לעבוד בחברות אמריקאיות במסגרת אינטרנשיפ בחופשת הקיץ או בשנה לאחר סיום הלימודים, מה שיוצר הזדמניות לקבלת עבודה בחברה שתסדר לך אישור עבודה. מצד שני, ממש לא הייתי ממליץ לעשות תואר מתקדם לא מהמוטיבציה הנכונה, ואם אין לך כוונה להמשיך ללימודים מתקדמים, לא הייתי ממליץ על האופציה הזו אך ורק לצורך הגירה. יש מדינות אחרות אליהן קל יותר להגר מאשר לארה"ב. לדוגמה קנדה ואוסטרליה, בהן נהוגה "שיטת הנקודות", בה צוברים נקודות בהתאם לרקע האישי שלך (השכלה, ניסיון בעבודה וכו'), ואם אתה עובר רף מסויים אתה יכול לקבל תושבות במדינה גם בלי שתהיה לך הצעת עבודה קונקרטית ביד. בכל מקרה, בשביל שתעמוד בקריטריונים רצוי מאד שיהיה לך ניסיון בעבודה. בקנדה לדוגמה, עם תואר ראשון, שלוש שנים ניסיון בעבודה, ושליטה מצויינת באנגלית, תעמוד בדיוק בדרישות המינימום לקבלת תושבות.

stevo32

New member
משהו אחר דווקא..

אני באמת משוכנע במיליון אחוז כמעט שלעבור לחו"ל זה מה שאני רוצה ומה שהנשמה שלי צריכה. אבל שאלה אחרת... לעצמי... מהן החסרונות בלגור בחו"ל? כמובן בתור תושב מין המניין שמקבל את כל מה שמגיע לו (לא עובד לא חוקי)... לא חובה כבעל אזרחות. באמת מעניין אותי לדעת אם יש משהו שישראל יותר טובה בו מאשר מהולנד\אוסטרליה\גרמניה\ארה"ב\קנדה...

lironme

New member
מה יותר טוב בישראל

מזג האוויר - אף פעם לא קר. יש חברים שרכשת (וקשה לרכוש חברים בחו"ל). יש את המשפחה לאהבה ותמיכה. אתה יודע את השפה ברמת שפת אם, כולל סלנג, אנקדוטות וכו'. כמובן כל הדברים האלה יכולים עבורך לסמן בדיוק את מה שאתה רוצה "להיפטר" ממנו בארץ, בכל מקרה אלו הדברים שלי הכי חסרים.

sharpantie

New member
הרגשת שייכות

אם אתה מרגיש שהנפש שלך שייכת לכאן לארץ, בחו''ל לא יהיה לך את זה. תמיד תרגיש זר ולא שייך.

למעלה