שלום עירית
אם יש לך חלום, תנסי להגשים אותו, מקסימום אם לא ילך תמיד תוכלו לחזור לארץ.
מה שכן לפחות ממה ששמעתי האוסטרים לא מתים על זרים, ובנוסף כשרוצים להתאקלם במדינה חדשה מאוד עוזר לדעת את השפה המקומית.
אני במקומך הייתי בודק אפשרות במדינות נוספות של האיחוד לא רק אוסטריה, בריטניה טובה בגלל האנגלית אבל יקרה, ברלין היא עיר מרכזית, הטרוגנית, קוסמו-פוליטית וזולה יחסית, הייתי בודק גם את שתי המקומות האלו. (מה שכן בברלין יש המון תורכים ובערים מסוימות בבריטניה יש המון מוסלמים ואלו אוכלוסיות שלא תמיד אוהבות ישראלים אז קחי בחשבון כשאת בוחרת את הרובע הספציפי שבו את תרצי לגור).
כמובן שמיותר לציין שצריך לתכנן מראש עד כמה שניתן, לחשוב על כל הפרטים ולעשות את כל הסידורים הנחוצים מראש כשאת עוד בארץ, לא למהר ולא "לברוח" עד שכל הסידורים הנחוצים יעשו, כדאי לבוא לשם עם סכום כסף רב ככל שניתן שיחזיק אתכם עד שתסתדרו, אם את לא עוברת למדינה דוברת אנגלית אז כדאי כבר ממחר בבוקר להתחיל ללמוד באינטנסיביות, את וכל משפחתך, את השפה של המדינה שאליה את עוברת, ללמוד שפה זה תהליך שלוקח שנים רבות, ועד שתגיעי את לא תדעי את השפה טוב, אבל לפחות תדעי משהו וזה עדיף בהרבה על לא לדעת בכלל.
אני למשל מתכנן לעשות דוקטורט בגרמניה וגם אני כבר מת לעוף מכאן, (לא בגלל אחמדיניג'אד וחמינאי, אלא סתם כי נמאס לי מדברים אחרים), אבל אני יודע שעד שאני לא סוגר את כל הפינות החשובות, אין לי מה למהר למרות שאני הייתי רוצה כבר להיות על המטוס מחר בבוקר. (למשל גם לי יש דירה כאן שאני רוצה להשכיר וקודם כל אני רוצה לשפץ אותה כדי שאוכל לקבל עליה את המקסימום).
ובקשר לאיראנים, כל יום אומרים דבר אחר, פעם אומרים שתהיה מלחמה בחודשיים הקרובים, פעם אומרים שלא תהיה לפני הבחירות בארה"ב, פעם אומרים שיהיה סמוך לבחירות בארה"ב, פעם אומרים שיש עוד שנה וחצי וכו'.
סביר שיהיה כאן בלאגן מתישהו, כי גם ישראל וגם האמריקאים לא יהיו מרוצים מזה שלאיראנים תהיה פצצת גרעין, אבל מתי זה יקרה ומה יהיו ההשלכות, אף אחד לא יודע, תחשבי על זה שיכול למשל להיות עוד מצב שמרוב קריאת עיתונים תברחי מכאן בחיפזון תוך חודש ובגלל שעשית הכל בלי תכנון זה יהיה כשלון חרוץ ותחזרי לכאן תוך שלושה חודשים, ויום אחרי זה תתחיל המלחמה, ככה שעם כל העונג בלדעת שיש לך פוטנציאל להציל את עצמך ממלחמה קשה, העניין הזה לא צריך להיות שיקול מרכזי, כי זה משהו שבכלל לא ידוע.
שיהיה בהצלחה ותזכרי שלנסות תמיד אפשר מקסימום אם לא ילך תחזרי לארץ ועברת עוד חוויה מענינת בחיים.