מעבר לוינה

גוזליה

New member
בעיקר לסיפא של דבריך. יפה כתבת!!

forglemmigej

New member
ישבה איזו ועדה בכנסת

חשבה חשבה איך להפחיד את הציבור שתהיה מלחמה עד 6 לאוקטובר והתברר שזה הצליח

כמו שאמרו לך וגם אם תסתכלי בהודעות פה בפורום הגירה לא עושים בקוצר זמן צריך לעשות בצורה מושכלת ומתוכננת אחרת תפלו חזק חזק אתם יוצאים להרפתקאה ממש לא ברורה עם ילדים לא קטנים אין מצב שהבן יוכל להשיג חומר של בגרות בבית ספר מקומי נדמה לי שיש אפשרות לעשות בגרויות בשגרירות זו נראה לי האפשרות הכי ריאלית בשבילכם.
מצד שני אם מחליטים להגר אז עושים זאת וזהו ושוב חשוב לדעת שאזרחות מקומית לא ממהרת שום הליכים תצטרכו לעשות את אותם שלבים כמו כל מהגר אחר חוסר קרדיט , חיפוש עבודה, למידת שפה , הבנת תרבות ונואנסים .בהצלחה.

Himmel7

New member
מעבר לוינה

לפני כשנה היינו בווינה על מנת לברר לגבי מעבר.גם אנחנו עם דרכון אירופאי.
מהר מאוד הבנו שאוסטרים מנסים מאוד להקשות עלינו.
הלכנו במיוחד לברר מה הזכויות שלנו ונאמר לנו כי למרות הדרכון האירופאי אסור לנו
לשהות בשטח אוסטריה ללא עבודה יותר מ-3 חודשים ואסור לנו גם להיעזר בגורמים השונים בחיפוש עבודה (גם בJBBZ השייך לקהילה).
ממש התאכזבנו. בנוסף - הוינאים מאוד אנטיפתיים ולא ממש מסבירי פנים.

בגרמניה לעומת זאת יש חופש בלתי מוגבל והרבה יותר קל לפי מה שבדקנו במשרדים הממשלתיים.
אנחנו לומדים גרמנית כבר מעל שנתיים והתכנון הוא לעבור לגרמניה (מינכן), שם פחות מסובך וגם אנשים יותר נחמדים.
חשוב מאוד ללמוד קודם את השפה!

בהצלחה בכל מה שתבחרו לעשות.

Nobilis

New member
בהערה

עם אזרחות אירופית אתם יכולים להיות באוסטריה כמה שרק תרצו, כל זמן שאתם לא מבקשים סעד מהמדינה. פקידים לא תמיד מודעים לזכויות. מקסימום - מחליפים פקיד או מתעקשים.

יש גם סוכנות של האיחוד האירופי שתפקידה לעזור לכם מול הפקידים אם אתם לא מצליחים (לא רק באוסטריה, אלא בכלל).

Himmel7

New member
ממש לא נכון

היינו בארגון "עזרא" של הקהילה היהודית בו יש עובדות סוציאליות של המדינה ונאמר לנו במפורש!
אין חופש תנועה בלתי מוגבל לאזרחי האיחוד! יש הגבלה של 3 חודשים וכמו כן בעלי שאין לו אזרחות לא יכול לעבוד
לפני שאני מוצאת עבודה. בגרמניה זה לא כך.
אני חושבת שאין מספיק ידע לאנשים בנוגע לכיפוף חוקי האיחוד באוסטריה. אנחנו ביררנו את הנושא לעומק
ולכן אני כותבת מתוך כוונה ליידע אחרים.

forglemmigej

New member
אבל מה הביא אתכם לאוסטריה בכלל

כלומר איזה סבה היתה לכם להגיע לשמה דוקא, גם לאזני גונבה השמועה שהם לא ממש נחמדים לזרים אז מה עצם משך אתכם .

היום שמעתי מידיד בסטוקהולם על בולגרים שהגיעו לקטוף אוכמניות או איזה גרגרים אחרים ביערות, אוקצור לא היו מספיק גרגרים ביער והם נאלצו לחזור אממה לא היה להם כסף לחזור והם חיכו בבוקר שהשגרירות הבולגרית תפתח כדי שיתנו להם כסף לחזור , השגרירות היא פשוט בדרך לעבודה שלו, מה הם ידעו על קטיף אוכמניות והאם יש מספיק עבודה והאם עושים כסף מזה בכלל . בנוסף גם במדינות שמאפשרות לרומנים ובולגרים לעבוד בתחומן ושבדיה אחת מהן אם אין לך מספיק מזומנים לשכור דירה או לקנות אוכל או סתם להסתדר עד שתגיע המשכורת הראשונה לא תוכל להשאר שם.
הגירה זה נושא מאד מורכב אי אפשר סתם ליפול על מקום בלי לברר אם אפשר להתקיים בו בכלל.

Nobilis

New member
הטעו אותכם. אין טעם להטעות אחרים.

אין חוק שונה באוסטריה מאשר בגרמניה. זאת חקיקה אירופית, לא מדינתית. הטעו אותכם (כאמור - זה קורה עם פקידים, בין אם מחוסר ידיעה ובין אם מחוסר רצון לעזור), אבל אין טעם לתת לטעות הזאת לעבור לאחרים.

בקצת יותר פירוט:
יש שלל קטגוריות בהן מותר לאזרחים של האיחוד לעבור בין מדינות. ביניהן - שכיר, עצמאי, מחפש עבודה, סטודנט, פנסיונר וגם - מי שחי על חשבון עצמו.

אם הפקידים חושבים שאתם בקטגוריה של מחפשי עבודה, הם אכן יגידו לכם שהזמן מוגבל. מה שצריך לעשות בנקודה הזאת הוא פשוט - להגיד להם שאתם בקטגוריה של מי שחיים על חשבון עצמם.

הם ירצו לראות שיש לכם ממה לחיות (זה יכול להיות גם מעבודה של בן הזוג, אגב), ושיש לכם ביטוח בריאות פרטי. אז תקבלו אישור שהיה, ונגמר.

קצת יותר פירוט כאן, באתר הרשמי של האיחוד האירופי:
http://europa.eu/legislation_summar...t_of_persons_asylum_immigration/l33152_en.htm

וספציפית:
The right of residence for more than three months remains subject to certain conditions... have sufficient resources and sickness insurance.

יש גוף שמטרתו לסייע לכם במקרה ופקיד זה או אחר מתעקש שלא לתת לכם את זכויותיכם. אני מבין שזה לא רלוונטי לכם כבר (החלטתם על גרמניה) אבל אם זה רלוונטי למישהו אשמח לתת הפניה.

Nobilis

New member
והפיסקה עצמה

The right of residence for more than three months remains subject to certain conditions. Applicants must:
either be engaged in economic activity (on an employed or self-employed basis);
or have sufficient resources and sickness insurance to ensure that they do not become a burden on the social services of the host Member State during their stay. The Member States may not specify a minimum amount which they deem sufficient, but they must take account of personal circumstances;
or be following vocational training as a student and have sufficient resources and sickness insurance to ensure that they do not become a burden on the social services of the host Member State during their stay;
or be a family member of a Union citizen who falls into one of the above categories.

בשביל להישאר ליותר משלושה חודשים מספיק לעמוד באחת הקטגוריות (שימו לב למילה or). ספציפית - כל זמן שיש לכם ממה לחיות (ויש לכם ביטוח בריאות פרטי) אתם עומדים בקטגוריה השניה.

קורה שנתקלים בפקיד שלא מודע לכללים (ואני מבין שבמקרה שלכם היו נבזיים במיוחד). יש שירותים לאזרח של האיחוד האירופי שיכולים לעזור להסדיר את העניין עבורכם (אם סתם החלפת פקיד לא עוזרת).

Himmel7

New member
פשוט רשמתי מה שנאמר לנו

אני מכירה את החוקים היטב ויודעת שהחוקים זהים, אבל אוסטריה מנסה לכופף אותם ולהקשות.
בדקנו את זה עם 2 עובדים שונים מטעם המדינה כשהיינו בוינה.
למה צריך אחרי 3 חודשים ללכת ולהוכיח להם שאני עובדת, או להמציא תדפיס חשבון בנק להוכיח שיש לי מספיק כסף
או לעשות ביטוח בריאות יקר כשאני יכולה להמשיך לעשות דרך חברת הביטוח מהארץ לכמה חודשים עד שאמצא עבודה?
ואם מצאתי עבודה אולם היא לא נראית לי ואני רוצה לחפש משהו אחר. יש לי את האיום הזה של ה-3 חודשים. גם בעלי
צריך תוך 3 חודשים למצוא עבודה ולאחר מכן יוכל לקבל אישור רק עם אני כבר עובדת.
הסיכון גדול מדי לדעתי לעבור למדינה שמקשה עלייך.
הם מפרים את החוקים וצריך לבדוק טוב טוב לפני שנכנסים לבלאגן עם זה. חשוב שאנשים יידעו מזה.

אגב- לאזרח ישראלי למשל שמתחתן עם אזרחית אוסטרית הרבה הרבה יותר קשה. יש לנו חברים נשואים שיש להם כבר ילד בן
כמעט שנה והבעל עדיין לא קיבל אישור עבודה.
כמו כן כשהיינו ב"עזרא" היה שם זוג נשוי שהאשה שהיא אזרחית אוסטרית הייתה בהריון מתקדם ונאמר לבעל לעזוב ולשוב לארץ ולהגיע שוב רק בשלב מאוחר יותר.
בקיצור- הזוי לגמרי.

Nobilis

New member
שלב שלב...

א) זה שהחוקים שונים במקרה של בן/בת זוג של אזרח אוסטרי זה בסדר מבחינת החקיקה האירופית. כל מדינה זכאית לקבוע את התנאים להבאת בני זוג במקרה של בני זוג מקומיים. ורובן אכן מקשות (חלקן - אפילו מקשות מאד).

ב) למה אחרי שלושה חודשים צריך להראות שיש ממה לחיות בצירוף ביטוח בריאות (ביטוח מהארץ זה בסדר, אגב, כל זמן שהוא מכסה אותכם באוסטריה)? זה החוק האירופי, ומותר להם לבקש זאת*. אבל זה שונה ממה שנאמר למעלה (שאי אפשר להישאר בלי עבודה). כל זמן שאתם עומדים בתנאי הזה מותר לכם להישאר כמה שרק תרצו, ואתם יכולים להתחיל לעבוד מתי שתרצו (גם אחרי שנה, שנתיים, וכו').

זה החוק חד משמעית (כאמור, בהודעה למעלה קישור לתמצית באתר הנציבות האירופית) והוא מקויים באוסטריה (כמו גם בשאר המדינות - אין הפרות משמעותיות כרגע באף אחת מהן, זה נושא שנמצא במעקב צמוד של הנציבות). פקידים שטועים/מטעים זה לא נדיר, לצערנו, באף אחת מן המדינות. גם לכן הפורום קיים - כדי שאנשים ידעו מה זכויותיהם, ואיך לעמוד עליהן.

לאזרח אירופי ובן/בת זוגו באמת שאין ממה לחשוש (בהנחה ולא מדובר באזרח מקומי). קצת בירוקרטיה במקרה הכי גרוע. הזכויות בטוחות.

ג) ומצד שני ובלי קשר - אישית אני מאד מחבב את מינכן, כך שלא יכול להתלונן על הבחירה שלכם בלי קשר. שיהיה לכם הרבה בהצלחה. זאת עיר (ואזור) מקסים :)

* אזרחים אירופים בדרך כלל מתעלמים מזה לחלוטין, אגב, מאחר שהדרישה לרישום היא דרישה טכנית בלבד. אזרח אירופי שלא ירשם, אם אי פעם יתפס, יקבל לכל היותר קנס קטן. הסיבוך מתחיל כשיש בן זוג שאינו אירופי, ואז באמת רוצים להירשם בשביל לקבל אישור עבור בין הזוג.

Himmel7

New member
בשורה התחתונה :)

חושבת שבאמת חשוב לכל אחד לברר ולבדוק לעומק מקום שחושבים להגר אליו, כולל מחירי המחיה המשוערכים . צריך גם הון התחלתי.

מבחינתנו- חושבת שהכל יצא לנו לטובה מהאחר והתלהבנו ממינכן הרבה יותר מוינה ועד למעבר שיהיה
בעוד שנתיים נבקר שם פעמיים בשנה. התחלנו גם ליצור קשרי חברות עם אנשים שם ולשמוע על החיים בעיר.
בטח ובטח חשוב ללמוד את השפה לפני שעוברים. מסכימה מאוד עם חברי הפורום שחוזרים ואומרים שמבלי לדעת את השפה המקומית
הרבהההה יותר קשה.

Nobilis

New member
תקרא את הקישור

הוא אומר בדיוק את מה שאמרתי - שאם יש לך ממה לחיות (קרי, אתה לא נופל לסעד על המדינה) אתה יכול לקבל אישור להישאר גם מעבר לשלושה חודשים.

Nobilis

New member
וספציפית

ראה תשובה יותר מפורטת למעלה, עם קישור לאתר הרשמי של האיחוד האירופי.

USCAN13

New member
Please read the first bullet

•proof of employment or self-employment in Austria

Exactly what Himmel said.

Within 3 months you need to show them that you either work in Austria or have a business.

This requirement doesn't exist in any other EU country.

It might be in conflict with EU laws. maybe yes maybe no but the Austrians are definitely asking for it.

Nobilis

New member
בקצר

קרא בבקשה את המשך השרשור מול Himmel7, כולל הקישור לאתר הרשמי של הנציבות. המטרה בפורום היא לא לנצח בויכוח, אלא לעזור לפונים. החוק באוסטריה (בכל הקשור לאזרחים אירופים ובני זוגם) זהה לזה בשאר המדינות.

Nobilis

New member
ונחדד

למקרה שלא קראת את הקישור באתר הנציבות: מדובר על דרישות עם יחס של "או" ביניהן. או עובד שכיר, או עובד עצמאי, או סטודנט, או אדם שחי על חשבון עצמו.
שום דבר בהקשר הזה לא מיוחד באוסטריה - לאחר שלושה חודשים (בהם אין כל דרישה) אתה צריך להראות שאתה נופל לאחת הקטגוריות. זה הכל.

קרא כאן:http://europa.eu/legislation_summar...t_of_persons_asylum_immigration/l33152_en.htm

Dror Fuchs

New member
זה נשמע מטורף

אם למישהו יש אזרחות אוסטרית, מה בדיוק מבדיל אותו מכל אזרח אוסטרי אחר שחי כבר מזמן במדינה???

אם אתה חי באוסטריה ואתה אזרח חדש/ישן אתה זכאי להטבות של המדינה, אחרת זה נשמע ממש הזוי.

אני מבין שאם יש לך אזרחות ואתה לא חי באוסטריה אז מן הסתם לא ישלמו לך קצבת אבטלה או דברים בסגנון, אבל אם אתה כבר מגיע וגר שם???

טוב לדעת את זה על אוסטריה..... זה רק שם ככה???????

למעלה