מעבר לוינה

מעבר לוינה

היי

הנושא יושב לנו המון שנים בראש...
אנחנו משפחה שנולדה בישראל אני בעלי ושלושת ילדינו.
יש לנו אזרחות אירופאית - מהמקורות בוינה.
בני הבכור בן 19 - שלא עושה צבא מסיבות רפואיות, בן 16 עולה לתיכון ובת 8 עולה לכיתה ג'.
חשבנו לעשות עכשיו את הצעד למעבר.
אין לנו מושג באיזה איזור כדאי לחפש דירה? לאיזה ביה"ס לשלוח את שני הילדים תיכון ויסודי?
אנו לא דוברי השפה הגרמנית, רק בעלי דובר-בסיסי ביותר...
איך מתחילים?

תודה !

ברק301

New member
3 הערות

1. אתם לא מדברים גרמנית
איך תסתדרו במקום שכזה ? איך תמצאו עבודה (אתם לא)
אם אתם רוצים לעבור לאוסטריה דווקא
תשארו בינתיים בישראל ותלמדו קודם את השפה
דווקא הילדים שלכם ילמדו אותה הרבה יותר מהר מכם

2. אם יש לכם אזרחות ארופאית, אז למה אוסטריה ולא מדינה דוברת אנגלית ?

3. אתם מבינים שהבן שלכם בן ה16 חייב להשאר בישראל ולעשות צבא, מבחינת החוק הישראלי
אם הוא לא ישרת בצבא, הוא יהיה עריק, ולא יוכל לחזור לישראל אף פעם
ואם יחזור יבלה בכלא ,ואז ישרת, גם אם זה יהיה עוד 10 שנים

מעבר לוינה

היי

תודה על התגובה.
הבן שלי טרם מלאו לו 16, הוא בן 15 ו-8 חודשים.

יש רק את האופציה של בריטניה כדוברי אנגלית, אופציה יותר טובה?

אנחנו מאוד לחוצים מהתקשורת הישראלית - שהמלחמה בפתח... אין לנו זמן ללמוד עוד שפה.

יש המלצות לביה"ס? איזור מגורים?

ברק301

New member
????

אתם תמותו ברעב בווינה לפני שתמותו מטילים בישראל
אין לכם עבודה שם, וגם לא תהיה בלי שפה
יש לכם חסכונות לחיות כמה שנים בלי הכנסה ?

אתם מפחדים ממה שיקרה בישראל ב3 חודשים הקרובים
קחו, וסעו לטייל לאנשהוא בעולם, אפשר טיול באירופה
ככה תראו מקומות, ותהנו, וזה אפילו יהיה יותר זול ממעבר קבוע

גוזליה

New member
זה אומר

שתכלס יש לכם פחות מ3 חודשים להתכונן למעבר ואשכרה לבצע אותו?!
אני מקווה שבתור אדם בוגר את מבינה שהסיכוי לארוז את החיים של שני מבוגרים ושלושה ילדים (ששניים מהם מבוגרים בעצמם) ולעבור למדינה אחרת תוך 3 חודשים, וגם שהמעבר הזה יצליח הוא לא רב. על אחת כמה וכמה שיש ילדים בסיפור.

מצטרפת למה שברק אמר כאן- אם אינכם דוברים את השפה, אין סיכוי שתפלו במקום מסויים ותצליחו לעמוד על הרגליים (שלא לדבר על לרוץ). זה מעבר ללהסתדר כמו תייר ולהזמין אוכל במסעדה- זה לקבוע מי ספק הטלפון/אינטרנט/מים/חשמל/גז שלכם. ולהשוות מחירים. ולחתום על חוזה שכירות. ולפתוח חשבון בנק. לא בכל המקרים תוכלו למצוא אתרי אינטרנט באנגלית- הם יהיו בשפה המקומית. לא יודעת עד כמה הייתי סומכת על גוגל טרנסלייט.

אני חושבת שהרבה לפני שתחשבו על בית ספר מומלץ (אגב, האם לקחת בחשבון שהילד שלך לא בן שנתיים- הוא כבר בגיל בו האינטראקציות החברתיות חשובות מאוד שלא לדבר על כך שאלו שנים משמעותיות לחינוך העתידי שלו, והוא אינו דובר את השפה כלל, ואת הולכת להנחית אותו בתיכון? מה יהיה עם בגרות? מה יהיה עם העתיד שלו?)

בקיצור
אני מבינה את הפחד ממלחמה, ואת הרצון לעבור.
עם זאת, לעשות "ויברח" בלי לחשוב על זה כמו שצריך (ולא, להתמקד ב"איזה בית ספר מומלץ" זה לא לעשות את זה כמו שצריך- מעבר למדינה אחרת זה סיפור כלכך כלכך מורכב, יקר ולא פשוט) זה מתכון בדוק לזה שבסופו של דבר, במקרה הטוב, תחזרו לארץ מרוששים ועם הזנב בין הרגליים.
תתכוננו לזה כמו שצריך, תאספו מידע.
תתחילי מהמנהלות- יש לכולם אזרחות מסודרת ודרכונים ביד?
תמשיכי ללאן אתם רוצים לעבור- למה דווקא מדינה X ולא מדינה Y? זה שיש אזרחות אוסטרית לא אומר שצריכים דווקא לגור באוסטריה...
תעשי קצת חושבים מבחינת מזג אוויר, מנטליות, יוקר מחיה. שבו קצת על האינטרנט ותחטטו קצת- מחירים בסופר, שירותים שונים.
ואם כבר דיברנו על כסף- ממה אתם מתכננים להתפרנס? יש לכם חסכונות לשרוף לפחות לחצי שנה הראשונה של התארגנות, התבססות, חיפוש עבודה, ובמקביל להאכיל 3 מתבגרים??

בהצלחה בכל מקרה. אני לא מאמינה בצעדים שנעשים ממקום של נואשות ובחיפזון- כי הם מתכון בדוק לכשלון.
עם כל הפחד והלחץ, אתם צריכים להיות מאופסים ושקולים.

בהצלחה.

גוזליה

New member
ועוד דבר

ראשית, לפני שיתנפלו עלי- אני יודעת מתימטיקה. זה שהוא בן 15 ו-8 אומר בתכלס קצת פחות מ4 חודשים, אבל צריך להשאיר מרווח בטחון לעזיבה ולא לצאת מהארץ יום לפני יום הולדת 16

לגבי דחיית השירות-
אם מישהו נולד בארץ ועוזב אותה לפני גיל 16 הוא נחשב למה שנקרא "בן מהגרים".
בן מהגרים זכאי לדחיית השירות הצבאי תחת הגבלות מסוימות.
בקשה לקבלת מעמד של "בן מהגרים" מוגשת לקונסול בחו"ל או לאגף כוח אדם בישראל.
אפשר גם לא לאשר את הבקשה.
במידה והבקשה תאושר, ידחה גיוסו לצה"ל. בהמשך, (ושוב- אם הבקשה נדחית), הוא יוכל לבקר בישראל בכל שנה קלנדרית למשך 4 חודשים, מבלי שידרש ממנו להתגייס לצבא. היו כאן לא מעט דיונים על בני מהגרים, ממליצה לקרוא אותם, וכן לקחת בחשבון שככל שאת יוצאת מהארץ סמוך יותר ליום-הולדת 16 שלו (וזה גם ככה מעבר לפינה מבחינתכם, ובגלל זה אמרתי פחות מ3 חודשים) הסיכוי שיאשרו את הקבלה שלו יורד.

מעבר

היי

אנחנו חושבים על המעבר המון שנים... ותמיד כשמגיע ההחלטה קופאות לנו הרגליים.
כבר עברנו את שלב בדיקת המסמכים והאישורים.
וגם יש לי כעצמאית אפשרות להמשיך לעבוד גם מחו"ל.
משכורת בסיסית של 3,500 יורו, והשכירות של הדירה בישראל תממן את השכירות בעיר המעבר.
אני לא רואה בכך כל-כך הרבה סיכון.
פרט לשפה הזרה... שזה מהווה הפחד המרכזי.
וכמובן איך ואיפה הילדים ישתלבו.

ברק301

New member
רק שאלה אחת

הבן שלך,בן 16, יש לו עוד שנתיים ללמוד
אתם הולכים לרשום אותו לבית ספר מקומי בגרמנית ?
הרי אין שום סיכוי שיצליח להבין מישהו או מישהו
ואלו יהיו השנתיים הכי גרועות שלו בחיים
אתם הולכים לרשום אותו לבית ספר באנגלית ? (גם זה לא אומר שיש לו אנגלית מספיקה)
אבל תסתכלי, שכר לימוד לבית ספר האמריקאי הוא כ20 אלף יורו לשנה
שזה יותר מחצי מהמשכורת העתידית שלכם...
ואם תרשמי גם את הבת שלך....

TrigATUSA

New member
שנייה, אם תפרוץ מלחמת גוג ומגוג בישראל

מי בדיוק ישכור לכם את הדירה וישלם בישראל? הרי כולם יהרגו בטילים

זה לא מעשי לבצע הגירה כמו שאת מתארת
אתם רוצים מקלט ואין לכם הרבה כסף? לכו להתחבא בתאילנד או במקום זול אחר עד שתיגמר המלחמה

ברק301

New member
זה דווקא לא נכון

אם כולם יהרגו בישראל מטילים
אז כן צריך לברוח מישראל,
ודווא אירופה זה המקום בשבילם, כי יש להם אזרחות
מיטב אבותינו ברחו עם הכרית כשבאו הפורעים לדורותיהם
כשאין ברירה, או, לחילופין אם המלחמה והטילים היו עובדה
אז זה דווקא נכון
בינתיים בשבילם, הדבר היחידי הודאי זה שהם לא יצליחו להסתדר באוסטריה כלכלית

בוקר טוב

היי

אני חושבת שאתם לא רואים את הדברים כמו שהם נראים מפה.
לא אמרתי הגירה ! אמרתי מעבר. יש הבדל גדול.
לא אמרתי שתחרב ישראל - חסר וחלילה.
אמרתי שאני חושבת שהילדים שלי רגישים, ויסבלו מפחדים וסיוטים אחרי המלחמה.
נראה לי שרוב אנשי הפורום גרים שם ולא מבינים כלל מה קורה כאן.
שאלתי שאלה פשוטה, על איזורים של יהודים או ישראלים בוינה... אם משהו מכיר?

TatyBar

New member
מה ההבדל?

מה ההבדל בים הגירה למעבר?
אם את מתכוונת למעבר זמני, עד יעבור זעם, אז הנזק הפסיכולוגי לילדייך, יהיה גדול פי כמה מונים(!) ממעבר זמני, תלישה מהחיים והחברים והמוכר והשורשים בארץ, למקום זר ומנוכר ובעייתי (כלכלית, מאוד!!) ואז שוב, אחרי קשיי התאקלמות ונסיון להתגבר ולהשתלב, תלישה חוזרת וחזרה לארץ למנטליות ותרבות שתיראה אחרת, לציפייה ,הכל יחזור לקדמותו והחיים שעזבתם יחכו לכם פה חזרה, עם אותם חברים ואתה אינטראקציה ואותו בית ואותו הכל...

הרבה יותר יעיל והרבה יותר זול והרבה פחות טראומטי, זה פשוט לקחת את ילדייך לפסיכולוג.

ואם את רוצה לברוח לזמן קצר, כמו שאמרו לך פה, סעו למקום זול.

החישובים שלך והטיעונים שלך והסיבות שלך להגירה, יביאו אותך ואת ילדייך לאבדון.

ברק301

New member
מממ...

זה פורום עוברים לאירופה
אבל מי שרוצה לעבור לאירופה (או לכל מקום אחר) צריך לארגן דברים
ואזרחות מקומית זה רק התנאי הראשון (לי למשל יש אזרחות אירופאית, אבל אני לא רץ ישר ביום אחד ועובר)
בהתחלה צריך לעבור על כל מדינות אירופה ולבחור את המקום הכי מתאים (ולא נראה שעשיתם את זה)
אחר כך צריך לדעת את השפה (אתם לא יודעים)
צריך למצוא מקומות עבודה (אין לכם עבודה)
צריך להכיר את המקום והתרבות (אתם לא)
במיוחד כשעוברים משפחה שלמה עם ילדים,
הדרך שלכם היא מתכון בטוח לכשלון
ואם תעברו בחודש חודשיים הקרובים, רק תשאירו לעצמכם כסף בצד לכרטיסי טיסה חזרה
כי מהר מאד לא יהיה לכם מה לאכול...
ותחזרו עם הזנב בין הרגליים
אוסטריה היא מדינה הומוגנית שלא אוהבת מהגרים, ובטוח לא שונים כל כך מהם, כמוכם
כשאתם לא יודעים גרמנית, וחלקם הגדול לא יודע אנגלית, אתם לא תצליחו להסתדר אפילו בעירייה

היי

אתה יוצא מתוך נקודות הנחה שגויות/לא נכונות.
אבל מתוך הדברים ענית לי.
תודה.

דוגן1

New member
שלום עירית

אם יש לך חלום, תנסי להגשים אותו, מקסימום אם לא ילך תמיד תוכלו לחזור לארץ.

מה שכן לפחות ממה ששמעתי האוסטרים לא מתים על זרים, ובנוסף כשרוצים להתאקלם במדינה חדשה מאוד עוזר לדעת את השפה המקומית.

אני במקומך הייתי בודק אפשרות במדינות נוספות של האיחוד לא רק אוסטריה, בריטניה טובה בגלל האנגלית אבל יקרה, ברלין היא עיר מרכזית, הטרוגנית, קוסמו-פוליטית וזולה יחסית, הייתי בודק גם את שתי המקומות האלו. (מה שכן בברלין יש המון תורכים ובערים מסוימות בבריטניה יש המון מוסלמים ואלו אוכלוסיות שלא תמיד אוהבות ישראלים אז קחי בחשבון כשאת בוחרת את הרובע הספציפי שבו את תרצי לגור).

כמובן שמיותר לציין שצריך לתכנן מראש עד כמה שניתן, לחשוב על כל הפרטים ולעשות את כל הסידורים הנחוצים מראש כשאת עוד בארץ, לא למהר ולא "לברוח" עד שכל הסידורים הנחוצים יעשו, כדאי לבוא לשם עם סכום כסף רב ככל שניתן שיחזיק אתכם עד שתסתדרו, אם את לא עוברת למדינה דוברת אנגלית אז כדאי כבר ממחר בבוקר להתחיל ללמוד באינטנסיביות, את וכל משפחתך, את השפה של המדינה שאליה את עוברת, ללמוד שפה זה תהליך שלוקח שנים רבות, ועד שתגיעי את לא תדעי את השפה טוב, אבל לפחות תדעי משהו וזה עדיף בהרבה על לא לדעת בכלל.

אני למשל מתכנן לעשות דוקטורט בגרמניה וגם אני כבר מת לעוף מכאן, (לא בגלל אחמדיניג'אד וחמינאי, אלא סתם כי נמאס לי מדברים אחרים), אבל אני יודע שעד שאני לא סוגר את כל הפינות החשובות, אין לי מה למהר למרות שאני הייתי רוצה כבר להיות על המטוס מחר בבוקר. (למשל גם לי יש דירה כאן שאני רוצה להשכיר וקודם כל אני רוצה לשפץ אותה כדי שאוכל לקבל עליה את המקסימום).

ובקשר לאיראנים, כל יום אומרים דבר אחר, פעם אומרים שתהיה מלחמה בחודשיים הקרובים, פעם אומרים שלא תהיה לפני הבחירות בארה"ב, פעם אומרים שיהיה סמוך לבחירות בארה"ב, פעם אומרים שיש עוד שנה וחצי וכו'.

סביר שיהיה כאן בלאגן מתישהו, כי גם ישראל וגם האמריקאים לא יהיו מרוצים מזה שלאיראנים תהיה פצצת גרעין, אבל מתי זה יקרה ומה יהיו ההשלכות, אף אחד לא יודע, תחשבי על זה שיכול למשל להיות עוד מצב שמרוב קריאת עיתונים תברחי מכאן בחיפזון תוך חודש ובגלל שעשית הכל בלי תכנון זה יהיה כשלון חרוץ ותחזרי לכאן תוך שלושה חודשים, ויום אחרי זה תתחיל המלחמה, ככה שעם כל העונג בלדעת שיש לך פוטנציאל להציל את עצמך ממלחמה קשה, העניין הזה לא צריך להיות שיקול מרכזי, כי זה משהו שבכלל לא ידוע.

שיהיה בהצלחה ותזכרי שלנסות תמיד אפשר מקסימום אם לא ילך תחזרי לארץ ועברת עוד חוויה מענינת בחיים.

גוזליה

New member
לא...

זה פורום "קוראים את התשובות שאנשים השקיעו וכתבו לי ואז אולי עושים מעבר בצורה חכמה ולא עושים נזק לעצמי ולכל הסובבים אותי".
אף אחד לא אמר לך לא לעבור.
אמרו לך- תחשבי לפני שאת עוברת, אל תעשי את זה בצורה חפוזה/בהולה/בלי לחשוב ולהתארגן כמו שצריך, למדינה שאת שפתה אינך דוברת ושתכלס אין לך מה לחפש בה, כי את לא עוברת עם עצמך ודי, את עוברת עם שלושה ילדים/נערים, וזה יכול להשפיע עליהם (שלא לדבר על כמה שזה ישפיע עליך ועל בן זוגך).

בהצלחה בכל מקרה.

bernard69

New member
אתה חושב שפסיכולוג יעזור ?

אם אתה חושב שזה כל כך פשוט ופסיכולוג יכול לעזור אולי כדאי שתשאל קודם את :

הלומי הקרב - נכי צה"ל
הלומי קרב נפגעי פעולות איבה
ניצולי שוואה

לעבור מלחמה וירי טילים (בעלי הדף לא קטן ), זה לא פיקניק למבוגרים ולא פיקניק לילדים

זו חוויה שנשארת צרובה ובלתי ניתנת לריפוי

לוחם 890

TatyBar

New member
ומכאן,

שהאלטרנטיבה היא לא הגירה זמנית ומוזרה שכזו, אלא טיול ארוך מאוד בחו״ל! בתאילנד הודו, דרום אמריקה... מה שירצו.
אבל הגירה חטופה ללא תנאים ועם כוונה זמנית אבל מעשים קבועים, היא משוללת הגיון לגמרי.....

een ogenblik

New member
זה עובד לשני הכיוונים

אם אנו איננו רואים את הדברים כפי שהם מישראל (למרות שחלק ממשתתפי הפורום דווקא גרים בישראל), את אינך רואה את הדברים מנקודת מי שחווה הגירה.
מנקודת המבט שלנו, אין הבדל בין הגירה למעבר לזמן ארוך (כזה המצריך רישום לבתי ספר). את יכולה להשתמש בנסיון הקולקטיבי שלנו, ואת יכולה לא להשתמש בו, זו החלטה שלך. התעלמות ממנו לא תעלים אותו. הנסיון הזה אומר ש
דרכון הוא בסך הכל תעודת מסע.
סידורי הגירה לוקחים הרבה יותר משלושה חודשים, גם אם יש את אישורי השהייה הרלוונטים (כמו אזרחות).
ללא שפה קשה להסתדר, ובודאי שקשה לצלוח מבחני סיום של מערכת חינוך, אך גם סתם חיי יום יום הופכים לקשים יותר.
ללא מקורות הכנסה קשה להתקיים, ומקורות הכנסה למשפחה בת חמש נפשות קשה למצוא ללא שפה.
אזרחות של מדינת איחוד אירופאית מאפשרת הגירה למדינות אחרות באיחוד, ואין סיבה להתרכז דווקא בה, כאשר אין שום יתרון יחסי ספציפי בהגירה אליה.

ודרך אגב, חזרתי להודעה הראשונה שלך. תיארת את המקרה שלכם, כאשר השאלות על איזור מגורים ובתי ספר נכנסו להסברים כתיאור עד כמה אינכם יודעים מה לעשות כדי להגר (לעבור), וסיימת בשאלה "איך מתחילים?" ובכן, מתחילים מלהקשיב למי שחווה כבר הגירה, ורואה דברים שאינך רואה לפני שחווית זאת.

למעלה