מעבר להולנד

alma fa

New member
דווקא היה לך מקסים התכלת

TatyBar

New member
חלב, היי שכחת?

שאצל חנה רק נסיון אישי הא בר משמעות.
ומהניסיון האישי שלה היא גוזרת את 100% הסטטיסטיקה לגבי כל הולנד..
שכחת השרשור הקודם בנושא...?
ו״לעבוד בהייטק״ הוא משהו מאוד מצומצם וספציפי וברור ומובדל ובעל משמעות אחת ויחידה.
וכל מי שעובד בתעשייה עתירת הידע, על המגוון האינסופי של התפקידים הקיימים שם... הוא לא ״עובד הייטק״.
כי לעובד הייטק יש הגדרה ברורה.
ומאחר ורק לחנה יש את הנסיון, ומאחר ורק נסיון אישי הוא רלוונטי, אז רק היא יכולה לדעת מהי הסטטיסטיקה של מציאת עבודה בהולנד. לזר. ללא שפה.
גם אם הסטטיסטיקה הזו מנוגדת לכל הגיון או מציאות.

חנהר

New member
האמת, שכן

אני גרה בהולנד רק שנה ושבעה חודשים כך שהניסיון שלי במציאת עבודה בהייטק הרבה יותר טרי משל חלב מוקצף, ובתור מישהי שעובדת בתחום ומכירה אנשים מהתחום ומקבלת הצעות עבודה אינסופיות בתחום, אני יכולה לומר שלבחור שלנו יש סיכוי גדול מאוד למצוא עבודה. מה גם שהתארים בישראל מוכרים בהולנד.

אך אני עדיין מחכה לתגובתה של חלב אם היא אי פעם עבדה בהייטק.

חנהר

New member
באמת?

וכל הזמן הזה חשבתי שעולם הנמלה הוא ענקי, היא חופשיה ללכת ולחפש אוכל היכן שהיא רוצה.
או שדיברת על עולם_נמלה שאותה אינני מכירה

TatyBar

New member
הותשתי

יש לי חיבה יתירה לדיונים. אבל רק למעניינים ומאתגרים.
ולכן, בשלב זה, נראה לי שהגיע זמני להניח לדיון הספציפי הזה.
ולעניין הנמלה... אכן. עולמך צר ומוזר.
ואגב, נמלה היא עבד.
ומשמעות הביטוי בכלל לא קשורה לשם.

ayala26

New member
ג'ול כבר לא בהולנד

הם חזרו לישראל. היא עדיין כותבת בבלוג מדי פעם אבל מישראל.

azardevlieger

New member
הצעה פרקטית

אישית אני חושב שהסיכוי למצוא עבודה ממש קטן.
בעקבות המשבר הכלכלי העולמי יש יותר קופצים על כל משרה. בהשוואה למועמדים שמתחרים איתך על אותה משרה יש לך כמה חסרונות. הגדולים שבהם הם: שפה, תעודות שהם לא מכירים ונסיון שלא אומר להם כלום. יש עוד כמה קטנים כמו תרבות ארגונית שאתה לא מכיר, חוקי עבודה, הבדלי מנטליות ועוד.

מצד שני אני לא יודע בדיוק מה למדת ויכול להיות שיש כאן חוסר אדיר באנשים כמוך. אז אני מציע לך פשוט להיכנס מייד לאתרים שהמליצו לך עליהם ולשלוח קורות חיים לכמה שיותר משרות מתאימות. לפי התגובות תראה לאן זה הולך.

ואוסיף עצה

תשנה את כתובת המגורים שלך למקום כלשהו בהולנד, כולל מיקוד ואל תספר את כל סיפור "אני מתכנן לעבור וכו'" . תגיש הצעה כמו כל הולנדי אחר.

smaak

New member
מה זאת אומרת לשנות את הכתובת

ובואי נניח שיתעניינו בו, יחזירו תשובה וירצו לראיין אותו, פתאום הוא יאמר להם שהוא עדיין לא בהולנד?

התכוונתי

שלמטרת גישושים והבנה של השוק מספיק לראות אם יש מענה לקורות החיים. וחוצמזה כבר לפני המעבר הייתי כבר רושם כתובת הולנדית כדי שלא יסננו אותו על ההתחלה. כמו שבארץ לא הייתי מעז להגיש קורות חיים לחברה בתל אביב עם כתובת בעכו.

אספרסו2

New member
ובאותה גישה

על מנת לגשש היה כדאי גם לשנות את השם לשם הולנדי קליט,קונסטנצה מצלצל רומני משהו,
תאריך לידה ניתן גם הוא לשינוי ותמונה ניתנת לריטוש מחדש.

מישראבלוף לא מגיעים רחוק.

smaak

New member
אחלה

אתם חושבים לעבור קודם ואז לחפש עבודה או לנסות לחפש מהארץ? כי לחפש מהארץ זה קצת קשה, במיוחד אם אתה צריך להגיע לראיונות.
אם יש לכם אפשרות, נראה לי שכדאי אולי לשלוח קורות חיים ולקבוע בהתאם ראיונות בכמה ימים מרוכזים, בהנחה שאתה מקבל תגובות, ולהגיע להולנד במיוחד.

בכל מקרה אתה צריך לנסח קורות חיים. תנסח אותם בפורמט המקובל, ולא יזיק אם תתרגם אותם גם להולנדית. אל תשכח מכתבי מוטיבציה רלוונטיים. וגם כל מכתב המלצה שאתה יכול לתרגם, זה חשוב מאוד ויכול לעזור. בארץ מתקשרים לממליצים, אבל כאן עדיף שיהיו לך מכתבים.

joabr

New member
תודה על כל התגובות ועוד קצת מידע

מצטער שהלהטתי פה את הרוחות. מאסטריכט ואינדהובן שתיהן בשבילי דרום הולנד (למרות שהבנתי שפיליפס הפכה להיות חברה די קטנה בכמות העובדים שלה בהולנד, ביחס ללפני עשרים שנה נניח).

תואר ראשון שלי בפיזיקה ובמתמטיקה. יש לי נסיון גם בתעשיית הטלקומוניקציה בארץ (גם בצד הפיתוח העסקי וגם בצד הטכנולוגי). תואר שני בלוגיקה ותואר שלישי (עדיין לא סיימתי) באוניברסיטת אוקספורד באנגליה (דווקא בפילוסופיה). נראה לי שזו אוניברסיטה מוכרת...

אבדוק בכל הלינקים שנתתם. אל תריבו כל כך הרבה. אתם יכולים לומר לי איפה אתם/אתן עובדים/ות?

ערב טוב

אשמח לפרט יותר במסנג'ר למי שמוכן/נה

למעלה