מעבר להולנד

joabr

New member
מעבר להולנד

לא יודע לאן נעלמה ההודעה שכתבתי הרגע. אז אני כותב שוב. אשתי הולנדית שעלתה לארץ, ואחרי שלוש שנים רוצה לחזור לשם. אני לא בטוח לגבי עצמי. מה הסיכוי של ישראלי שלא דובר הולנדית אבל דובר אנגלית מצוינת, בעל השכלה טכנולוגית (על סף תואר שלישי) ובעל נסיון בניהול עשרות אנשים בנושאי היי טק בארץ, למצוא עבודה בדרום הולנד או בבלגיה?

אשמח לשמוע רעיונות, ולשאול עוד לאחר מכן

smaak

New member
מה הכוונה דרום הולנד?

אני אנסה לענות מאוד בכלליות.

אפשר למצוא עבודה באנגלית, אבל כמובן שככל שמתרחקים מלב העניינים זה קשה יותר לביצוע.
שנית, תארים ותעודות יכולים להיות טובים לישראל, אבל לא למקומות אחרים, כי צריך תעודה מקומית, כי הלימודים מותאמים אחרת וכו'.
שלישית, אם אין לך אזרחות של אחת ממדינות האיחוד, אתה צריך לעבור תהליך של הIND, אתה לא יכול להגיע סתם כבן זוג של אשתך גם אם היא אזרחית הולנד.

לכן אני מציעה שתתחיל קודם כל עם חוקיות השהייה ומשם תתקדם. אם יש לך אזרחות ואתה לא צריך לעבור את התהליך, זה יותר פשוט.
אם אתה כן צריך לעבור תהליך, אין טעם להתחיל לחפש עבודה לפני שהוא מסתיים, למעט מקרים בהם מעסיק יהיה מוכן לסבסד עבורך וויזת עבודה, מה שלא פשוט למצוא.

חנהר

New member
גבוה מאוד!!!

וברוך הבא לפורום
.

ולעניינך:
על איזה תוקף תרצה להתחיל את חייך בהולנד? עבודה רילוקשיין או על תוקף זוגיות?
בשני המקרים תוכל למצוא עבודה בקלות רבה!!!

אם ברצונך להתחיל ברילוקיישן אני ממליצה לך להעלות את קורות חייך באתרים הבאים:
1. monsterboard
2. experis
3. bonque

אם ברצונך להגר להולנד בתוקף זוגיות הסתכל על השרשור הבא.
אל תשכח לגשת לשגרירות הולנד בישראל עם בת זוגתך כדי להתחיל בתהליך.
עצה: ממליצה לכם להגיע עם כל השאלות והבקשות מוכנים מראש לשגרירות הולנד בשיראל, מידע מעבר לשאלותיכם לא תקבלו.

Good luck!!

TatyBar

New member
צודקת!!

אבל לא יפה מצדך ששכחת לגלות לו שבהולנד הכסף גדל על עצים, וכך גם הספגטי, ושכל המדרכות צבועות וורוד ואנשים רוכבים פה על חד קרן לעבודה.

תגידי באיזה סרט את חיה??

חנהר

New member
בסרט שנקרא "החיים על פי הייטק"

כל מי שיש לו השכלה טכנולוגית ועוד על סף תואר שלישי עם ניסיון בהייטק יחטף בשניות, את לא מגיעה מהתחום ואת כנראה לא מודעת לכך שבהולנד מחפשים בכל חור אנשים עם ידע וניסיון טכנולוגי. אני מדברת מניסיון.
אני ממליצה לך לעשות חיפוש בארכיון הפורום ותגלי לראות כמה מהחברים שיש להם השכלה וניסיון בהייטק מצאו עבודה בהולנד ועשו רילוקשיין או שפשוט מצאו עבודה לפני שהגיעו להולנד על סמך תוקף זוגיות.
כמו שאמרתי, אומר שוב צריך להעלות את קורות החיים לאתרים שציינתי ואז הוא יקבל תמונה יותר מציאותית לביקוש.

את בטוחה שאת מדברת על הפורום הזה?

כשאת אומרת ״חברי פורום״ - את מתכוונת לכותבים פעילים (השתתפות ביותר מנגיד, חמישה שרשורים) או בכאלה (לא משנה מה צבע הניק שלהם) שבאו לרגע, הביעו את עצמם בשנים שלושה דיונים ונעלמו אל תהומות הנשייה? או שמא לכאלה שבאים רק לשאול שאלה בסגנון ״יש אפשרות לרילוקיישן בקרוב** כמה עולה לחיות בהולנד עם משפחה של חמש נפשות? כי כמו בכל קהילה, שני הסוגים האחרים לא ממש נחשבים ״חברים״ בה.

** רבים מאלה שמבררים בירורים ראשוניים לגבי רילוקיישן בכלל עוד לא קיבלו אותו, אבל כן שלחו קורות חיים - ביןמאם במסגרת העבודה הקיימת ובין אם סתם ענו על הצעת עבודה.
שימי לב שרוב השאלות בנושא מיועדות כדי לענות על שאלה אחת חשובה - איזה משכורת לבקש?.

בין חברי הפורום הנוכחיים, יש שלוש חברות שנופלות בקטגורית ההשכלה הטכנולוגית ועבודות שנחשבות ״הייטק״ בישראל. אף אחת מכן לא הגיעה לכאן בשביל העבודה. שתיים מכן עוסקות בתחום, ולמיטב התרשמותי, רק אחת מכן רואה בזה משהו להתפאר בו מעבר לעובדה שיש עבודה ופרנסה, או מעבר לדברים אחרים בחיים- כמו בית, תחביבים ויצירה אמנותית.

קראתי שוב.

ועכשיו תשאלי את עצמך בכנות, אם את העבודה שיש לך עכשיו היית מקבלת מישראל בצורה שאת מציעה לפותח השרשור.

ברור שכתושב בעל אשרת עבודה לא תהיה לו בעיה למצוא עבודה בטווח של שעה וחצי נסיעה מהבית (גרמניה, בלגיה, ראנדסטאד הולנדי) אבל ייתכן שייקח לו זמן להשיג את האשרה על סמך הזוגיות שבעקבותיה הוא מגיע להולנד.
מעבר לעובדה שהזמן הזה עלול להיות חור קריטי בקורות החיים שלו (שזאת בעיה למי שבונה את חייו על סמך מסמך הקו״ח שלו) - יש את אלמנט ההתחלה מנמוך כמהגר, במיוחד בפרובינציות שמחוץ לראנדסטאד.

הסיכוי, במצב הכלכלי הנוכחי (ע״ע איטס דה אקונומי, סטיופיד) למצוא עבודה בהולנד כרילוקיישן של אזרח מחוץ לאיחוד, עם שכר המינימום הנדרש לצורך העניין ותוקף החוזה הנדרש, הוא די נמוך, ולא משנה ההשכלה של המועמד (למעט כמובן משרות ניהול בכירות ואז מדובר בנסיון והשכלה בניהול רלוונטי ברמות של דירקטוריון) וכמובן - לא מומלץ לערבב שתי אשרות ביחד. לא פשוט לעבור מאשרת רילוקיישן לאשרת זוגיות במקרה של פיטורין.

חנהר

New member
תראי

אני מכבדת את נסיונך והוא אכן בעל ערך, אך אין לכך קשר למציאות בנוגע למציאת משרה בהייטק בהולנד.
בנוגע לאשרות, לכן הצגתי בפניו שתי אפשרויות, רילוקשיין או הגירה מתוקף זוגיות.

TatyBar

New member
תודה.

אין לי כל כוונה לחפש בארכיון הפורום כלום.
מצב התעסוקה כל כך קשה, גם במרכז, וגם בדרום, שלומר למישהו שבהינף יד הוא ימצא עבודה זה חוסר אחריות עצום.
זה יופי שיהיה לו תואר שלישי. במה? באיזה תחום? האם התואר יוכר בהולנד באותו האופן? האם תהיה משמעות לנסיון ספציפי?
יש מספיק אנשים משכילים בהולנד שגם דוברים את השפה!
וגם להם לא קל למצוא עבודה.
אני לא צריכה להגיע מתחום ההייטק כדי להבין את המציאות בה אני חיה.
אני שורה לחברות בינלאומיות ענקיות. בין היתר גם בתחום ההייטק.
וגם פה, אני ממש לא צריכה להשתמש בנסיון אישי כדי להכיר ולהבין את הקשיים שהוא ייתקל בהם.
אף אחד לא אומר שזה בלתי אפשרי למצוא עבודה בהולנד.
אבל לומר למהגר שאין לו שפה ומבלי לדעת מה הנישה של ההתמחות שלו ומה הנסיון שלו, שהוא יוכל למצוא בקלילות עבודה ועוד בדרום, זה חוסר אחריות.

TatyBar

New member
ואגב - טיפ לשואל

ניהול בישראל אינו דומה בכלום לניהול בהולנד.
שיטת הניהול, תרבות הניהול, הרעיון הכללי של ניהול אנשים, הוא שונה לחלוטין.
פה, מנהל הוא תפקיד בפני עצמו. שדורש כישורים ונסיון וידע ניהולי.
בארץ נהוג לקדם אנשים שטובים בתפקיד שלהם, לתפקידי ניהול.
פה, ניהול הוא תפקיד בפני עצמו.
מנהל לא מבצע את העבודה.
ולא בהכרח יודע את העבודה טוב יותר מהעובדים שלו.
אבל הוא יודע לנהל.
אלו כישורים שונים ו ידע שונה והתלמדויות שונות לגמרי.
בארץ, אנחנו בפיגור של כ 10 שנים לפחות, מהתרבות הניהולית של הולנד.
ומקורות ההשוואה שלי הן חברות גדולות ורציניות. גם בארץ וגם בהולנד.
וזה מידע אישי. ומניסיון.

חנהר

New member
מה גם זאת

שרמת המקצועיות של הישראלים במקרים רבים הרבה יותר גבוהה מזו של ההולנדים.

ayala26

New member
אבל מה הקשר לאחריות?

אם הוא יחליט על סמך הודעה בפורום לעזוב הכל ולהגר היא אחראית על המעשים שלו? מצטערת, האחריות היא שלו ולא של מנהלת או חברה בפורום

TatyBar

New member
זו לא אחריות משפטית.

וברור שלהחליט על סמך הודעה אחת זה לא רציני. ולא אחראי.
אבל זה פורום שנותן מידע ספציפי על הולנד.
וזה לא בלתי הגיוני לשער שדווקא האנשים פה, יוכלו לתת מידע אמין, שמגיע ממקור ראשון.
יש לנו, לכל אחד, אחריות (לכל הפחות מוסרית) כלפי השואל, למסור מידע נכון.
אלו לא מחשבות או הרגשות.
זה מידע. זו אינפורמציה שאמורה להיות אובייקטיבית.
אם אין לנו שום אחריות כזו, ואם אי אפשר להסתמך על מה שנאמר פה, לפחות כדי לקבל כיוון כללי לשאלות שנשאלו, אז מה הטעם בפורום הזה בכלל?
בואו נכתוב לכל אחד שבהולנד מקבלים מענק קליטה נדיב, והצעות עבודה פה זורמות בייחוד לישראלים.
בואו נכתוב שקרים גמורים. כי אם אין לנו שום אחריות, אז למה לא?
זבש״ו של השואל אם הוא מקבל מזה כיווני חשיבה.
לא ככה?
לא. ברור שלא.
ועל אחת כמה וכמה כשהתשובה מגיעה ממנהלת הפורום, שבדרך כלל יש לה (או בפורום נורמלי, צריך להיות לה) איזשהו יתרון על פני כותבים פחות קבועים, או פחות מקצועיים, או פחות מנוסים.
לכתוב למישהו תשובה שמסתמכת על נסיון סובייקטיבי של בן אדם וחצי, כשמסביב יש לנו מציאות אחרת לחלוטין, זה לטעת תקוות שווא שיכולות לשלוח אותו עכשיו עם התלהבות עצומה למרדף אווזים.
חוסר אחריות.
לא משפטי.
מוסרי. חברתי. סתם.
לא לעניין.

ayala26

New member
אבל היא לא הבטיחה לו מענק קליטה

אלא כתבה מהנסיון שלה בתחום ההייטק שיש הרבה הצעות אז זה הנסיון שלה. אין דבר כזה נסיון אובייקטיבי. זה לא פורום מקצועי אלא פורום חברתי.
אני לא עניתי כי אני לא יודעת, חיפשתי עבודה לפני 8 שנים וגם מצאתי, מצד אחד המצב שונה היום וכבר 6% אבטלה ומצד שני בחברה שאני עובדת בה בחודש האחרון נוספו כמה עובדים חדשים במשרות מלאות אז לא כל החברות מצטמצמות , יש כאלו שדווקא גדלות.
בתחומים אחרים יותר קשה, זה גם תלוי בגיל. בן זוגי לא בהייטק ומובטל המון זמן.
אז אני לא חושבת שחנה משקרת, אלא שהיא מספרת את המציאות כפי שהיא רואה אותה. בשביל זה כשמישהו שואל משרשרים לו כל מיני תשובות כדי שהוא יראה את התמונה כולה אבל למה כל שרשור להפוך למריבה עם ועל הדברים שחנה כותבת כי היא חנה. זה מעייף.

lalaליהי

New member
סליחה על ההתפרצות

אבל גם לי מאוד צרמה העובדה שאנשים נחטפים בהולנד לעבודה בהיי טק. אמנם אני לא מתחום ההי טק, רק בוגרת בצלאל במחלקה לתקשורת חזותית, (כביכול מקצוע שמתאים למדינה אחרת) שלא הצליחה למצוא בהולנד עבודה, מכיון שבכל מקום דרשו קודם כל את השפה ההולנדית. נכון שיש בהולנד חברות בינלאומיות שבהן מדברים אך ורק אנגלית, אבל הן נמצאות בדרך כלל בערים הגדולות, אמסטרדם, רוטרדם וכדומה.

הכל תלוי במזל ובמקום ומטרת העזיבה. עבודה לא מוצאים פה בקלות, וזו עובדה (ואני מדברת גם על הולנדים שאני מכירה ומחפשים עבודה בנרות).

למעלה